nişanda takılanlar ve düğünde takılacaklar.....:(

bulusis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
602
3
0
İstanbul
arkadaşlar mehaba,
uzun zamandır kafamı mesgul eden düşündükçe istemesmde beni o an huzursuz eden bi problemimi paylaşacağım sizlerle..
okuyup yorum yaparsanız bana yardımcı olacaksınız...
öncelikle nişanlımla severek adım attık bu yolculuğa,
benim maddı durumum nişanlımkıne nazaran daha iyi...
onu severken bunları hiç düşünmedim...nişana kadarda altın meselesnı aklmın ucuna getrmedim...
nişanlım evin tek erkek çoocuğu aynı zamanda tek bekar kalan çocuk...
2 ablası yıllardır evliler..
neyse işte altın şubu zerre umrmda deildi ailemde aynı yapıdas kişiler zira kız istemede herhangi bi kesintide bulunmadılar...
bende mihir olarak hac istedim...
nişan günü annesi babası orta kalınlkta hediyelik bilezik taktılar,2 ablasıda çeyrek...
benim annem babam ayrı ayrı burma bilezik iabim ve eşi 2 ayrı yarım altın,ablam yarım altın,eniştem künye,diğer 2 erkek kardeşimde tam altın taktılar.
anaanem de burma taktı ve amcalari eyzeler....vs işte onlarde çeyrek takarken onun öz ablaları çeyrek taktılar,teyzeleri vs para taktılar..
ve ondan sora herkes bana ailesinin bizim aile karsnsda ezildiğini söylediler her fırsatta...az taktılar,bitane oğulları var durumlarıda var...öyleki annesi burbalarnı takar takar ortalklarda gezerken bana hedyelk takıyo...başta hiç önemsemedim ama beni kuymcuya dahi götmediler ne istersin dahi sormadılar...
şimdiden düşünüyorum düğündede aynı şeyler olacak diye korkuyorum...
yine mahcup edecekler beni herkesin içinde diye kara kara düşünmeye başladım....bari göstermelk taksa annesi düğünde herkesn içinde ben yine ona verrm duğn btşi...yani altnları önemsedğimden dedği sadece ailem karşsnda düğündede ezilmelerini işstemyiorum...ama onlar bunu hiç umursamıyor...nişanlım nişanda alacakalrının en iyisini aldı taktı ama ailesi neden böyle yapıyor anlamadım.durumlarıda var....ayıp ediyorlar,beni mahçup ediyorlar...bugüne kadar onlara bi saygszlğmda olmadı..
birde 2 yıl kadar eşimin ailesnn bir üstnde otrcam mecburen....ister istmez onlar beni düğündede mahçup ederlerse tavır içinde olmaktan huzursuz olmaktan endşelym...ailem bırak umrsama nişanln iyi gersni boşver ne takarlarsa taksın diyorlar...ama işte öyle olmuyor....sonuçta arkadşarım,tüm akraba herkes orda olcak...nişanda duydğm lafları ancak sindrebildim...
tekrarmı aynı şeyleri yaşıcam......offfffffffffff:(((durumu benmle aynı olan varmı...?

Son düzenleyen: Moderatör:
ben yersız endıseler ıcınde oldugunu belırtmek ısterım kusura bakmadan
koluna boynuna takılacak 2 altın bence kımseyı mutlu etmez
ayrıca sen mtluysanda nısanlınlan maddı kıyaslama kımseyı ılgılendırmez
sacma buldum ben
baskalarının senın aılenlen onun aılenın taktıklarını kıyaslaması

ona bakarsan benım tum sulalem taktı
kalın kalın bılezık
esımın aılesının tarafından 20 tl takan oldu
hıcte ezık olduklarını dusunmedımde dusunende olmadı

bence bos seyler,bos kuruntular
herseyın tadını cıkar....:16:

vallahi bizde nişan evde kendi aramızda oldu takı münasebeti olmadı ben bbanım en büyük kızıyım ailein ilk cemiyeti eşimde ailenin tek oğlu ama eşimin tüm akrabaları yunanistanda benim ise herkes burada tahmin edersinizki bana eşiminkinden katbekat takıldı ama bunu bikere aklıma getirmedim şimdi olsa yine umrunda olmazdı
bana kayınvalidem setyapmıştı eski zamndan kalma değiştir dediler gerek görmedim babam 5 bilezik taktı en kalınlarından onlar incecik 5 am a hiç öenmli değildi bunlar önemli olan eşim ve mutluluğum böyle konulara lütfen takılma insanları asla memnun edemessin düğünün keyifle geçir gerginlik yaratma geçen yıllarda çok pişman olursun benden söylemesi

Öncelikle durumunuzda ben bir tuhaflık göremedim.
Sorun ya da dert olabilecek bir konu bile değil.
Benim için önemli değil diyorsunuz ama bence sadece sizin için önemli.
Nişanlınızın ailesi üstlerine düşeni yapmış.
Kaldı ki bu nişan!ne bekliyorsunuz ki?
Nişan da çoğu yerde takı bile yapılmıyor.
Yapıldığında ise sizinkinden fazla şeyler olmuyor.
Bence siz bu durumu ayıplayan çevrenizle ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin.
İnsanların ekonomik durumlarını,nişan,düğün,eşyalar,takılar vs için ayırdıkları bütçelerini bilemezsiniz.
Kimbilir sizin o küçümsediğiniz orta halli bilezikler için bile ne kadar sıkışmışlardır.
Kayınvalideniz o koluna takıp takıştırdığı dediğiniz bileziklerini belki düğün için size takmak adına saklıyordur.
Ve düğünden sonra ki tavrınız hakkında ki düşünceniz çok garip geldi bana.
Yapmayın arkadaşım,ailenizin durumu nişanlınızın ailesinden iyiyse hele ki;
hiç biyle iki üç gr altın için sevdiğiniz insanın ailesiyle ilişkilerinizi bozmayın.
İnanın mutsuz olan sadece siz olursunuz.

bende takılmıyordum sizler gibi ama işte değersiz oldugumu düşünmeye başladım...
yada çokmu fazla doldurusa geliyorum bilmiyorum...sağ sol ne ayıp nişanda bumu takılr biz şunu yaptık diince içim burkuluyor..
onlarn takacakları hiçbseye muhtaç deilim elbet ama iişte bu erkek tarafını şanında değilmidir sizcde...çok takmasamda yinede kafamı bulandırıyor işte..:(

ben yersız endıseler ıcınde oldugunu belırtmek ısterım kusura bakmadan
koluna boynuna takılacak 2 altın bence kımseyı mutlu etmez
ayrıca sen mtluysanda nısanlınlan maddı kıyaslama kımseyı ılgılendırmez
sacma buldum ben
baskalarının senın aılenlen onun aılenın taktıklarını kıyaslaması

ona bakarsan benım tum sulalem taktı
kalın kalın bılezık
esımın aılesının tarafından 20 tl takan oldu
hıcte ezık olduklarını dusunmedımde dusunende olmadı

bence bos seyler,bos kuruntular
herseyın tadını cıkar....:16:

herşeyin tadı milletin dedikodusu yüzünden çıkmıyorki malesef canım millet o kadar çok konuşuyorki sırf onları susturmak için takmak istiyor insan senin çevren maşallah bunu dedikodu etmemiş benim çevrem düğünümün üstünden 1 yıl geçti hala en ince ayrıntıya kadar konuşur altınlar zaten milleti susturmak için yoksa eninde sonunda altınlar bir borca gidiyor

herşeyin tadı milletin dedikodusu yüzünden çıkmıyorki malesef canım millet o kadar çok konuşuyorki sırf onları susturmak için takmak istiyor insan senin çevren maşallah bunu dedikodu etmemiş benim çevrem düğünümün üstünden 1 yıl geçti hala en ince ayrıntıya kadar konuşur altınlar zaten milleti susturmak için yoksa eninde sonunda altınlar bir borca gidiyor

miilllet uzerıne bır yuva kurulmuorkı
onemlı olan saglık afıyet
2 3 gram altının mutlu etmesı deıldır
sende kafanı yorma
bellıkı bırkac yıl daha konusurlar senın dugunu :))))
mutluluklarrrrr dılerım

beni anlayan biri çıktı forumda..
aynen arkadaşım yukardada belirttim zaten sırf milleti susturmak adına gerekrse düğün sonrası verrim milletin konusması ister istemez huzrsuz ediyor insanı....
elbette onlar üzerine yuva kurulmuyor ama o kadar laf söz oluyorki huzurnuz kaçıyor..takmamak elde olmuyor...

miilllet uzerıne bır yuva kurulmuorkı
onemlı olan saglık afıyet
2 3 gram altının mutlu etmesı deıldır
sende kafanı yorma
bellıkı bırkac yıl daha konusurlar senın dugunu :))))
mutluluklarrrrr dılerım

bende eşime sıkıntı olmasın sadece görünsün diye kiralamıştım düşün yani bizde ne kadar önemli olduğunu canım altına asla önem vermem ama milletin konuşması insanı bunaltıyor malesef..teşekkür ederim canım

[SUP][/SUP]madem bukadr bnalacagını dusunuorsun
kıralayın o zamn tatlım
ama emın ol
sonra gene soracaklar
bu takılarını neden hc gormedık nıye takmıorsun kıralıkmıydı yoksa dıye :1:

aynen arkadaşım yukardada belirttim zaten sırf milleti susturmak adına gerekrse düğün sonrası verrim milletin konusması ister istemez huzrsuz ediyor insanı....
elbette onlar üzerine yuva kurulmuyor ama o kadar laf söz oluyorki huzurnuz kaçıyor..takmamak elde olmuyor...

ben senı anlamadım mı ? :26::26::26:

kıralayın o zamn tatlım
ama emın ol
sonra gene soracaklar

hakkarideyiz ve bende çalışıyorum bazen eşimin işi dolayısıyla 1 ay evde yalnız kaldığım için soranlara yalnız başıma altınları evde nasıl tutuyum sattım bankaya yatırdım diyorum hepside iyi yapmışsın diyor:)))) bu yönden kurtarıyorum ben canım

:1
kıralayın o zamn tatlım
ama emın ol
sonra gene soracaklar

ah esracım gerekirse kiralanır ama belliki önemsemedim diyosun ama bence sende çok önemsemişsin ki bu altın durumunu forumdan çıkmıyosun:49:9: yada çok ilgilendin hafif kalan derdimle:49:
esracım yazımı tekrar okudum yanlış anlaşılmya müsait ,teşekkür ediyorum yorumların için,sadece şaka yapmaya çalşıyordum canım:)sayende içim bi nebze olsun rahatladı;)

Son düzenleme:

ah esracım gerekirse kiralanır ama belliki önemsemedim diyosun ama bence sende çok önemsemişsin ki bu altın durumunu forumdan çıkmıyosun:49:9: yada çok ilgilendin hafif kalan derdimle:49:

onemsemedım ınan
canının böle seylere sıkılmasına üzüldm ben
ınan sımdıden eger böle seylere takılırsa hep öle gıder
ccgun olur evını dızersın o olur bu olur
herseyde mılletı tatmın etme derdıne dusersın

ben genclerın bu sekılde buyukler tarafından hzursuz edılmesıne uzuluorum aslında

canım seni anlıyorum dicem ki boşver kafana takma yuva altınla olmuyor millet içinde yaşama ne derlerse derler bende yeni evliyim senin yaşadıklarının çok daha fazlasını yaşadım bırakın bana kayınvalidem hediyelik gr lık altın bile takmadı millet dedikodu yapıyormu yapıyor ama ben duymuyorum şu bir gerçek ailene mahçup oluyorsun benimkilerde dert eden insanlar değil ama bana 1 tane dahi bilezik alınmadı haliyle kızlarını dul vermiş gibi hisettiler kırıldılar ama dillendirmediler hiç bir zaman şuda var bende kendimi değersiz hisettim çok onurum kırıldı halen hergün abartısız hergün aklımda ama buda bir gerçek düğünden sonra başını o yastığa koyduğun an hepsinin boş olduğunu anlıyorsun.onun için durumun keyfini çıkar kafana takma

canım seni anlıyorum dicem ki boşver kafana takma yuva altınla olmuyor millet içinde yaşama ne derlerse derler bende yeni evliyim senin yaşadıklarının çok daha fazlasını yaşadım bırakın bana kayınvalidem hediyelik gr lık altın bile takmadı millet dedikodu yapıyormu yapıyor ama ben duymuyorum şu bir gerçek ailene mahçup oluyorsun benimkilerde dert eden insanlar değil ama bana 1 tane dahi bilezik alınmadı haliyle kızlarını dul vermiş gibi hisettiler kırıldılar ama dillendirmediler hiç bir zaman şuda var bende kendimi değersiz hisettim çok onurum kırıldı halen hergün abartısız hergün aklımda ama buda bir gerçek düğünden sonra başını o yastığa koyduğun an hepsinin boş olduğunu anlıyorsun.onun için durumun keyfini çıkar kafana takma

esracım yazımı tekrar okudum yanlış anlaşılmya müsait ,teşekkür ediyorum yorumların için,sadece şaka yapmaya çalşıyordum canım:)sayende içim bi nebze olsun rahatladı;)

valaha kusura bakma ama lafımı esirgemicem bence altınları en çok düşünen sensin

çok haklısın canım çok teşekkür ederim..hissettklerimi dile getrmişsin..
bazen takmıyım diorum ama olmuo elmde değil işte...
drabbim seni hiç bi gramlık bilezğe muhtaç etmez inş,yuvanda hep huzur mutluluk olur:18::18::18:

canım bende kiralamıştım tanıdık kuyumcudan az öncede yazdım 1 tane bile takmadılar ama o sıra eşimi düşünerek birşey dememiştim bu duruma şuan okadar çok pişmanım onu kolundan çıkartıp vermek çok daha onur kırıcı çok ağrıma gidiyor ve hergün aklıma geliyor niye böyle birşeyi kabul ettim diye

Back
X