• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanda takılanlar ve düğünde takılacaklar.....:(

bizim burda nişanda herhangi bişey takılmaz mesela.Ağustosta kuzenim nişanlandı erkek tarafıydık ama öyle bi adetmiz olmadığı için herhangi bişi takmadık sadece kayınpeder kayınvalide taktı.Düğünde daha iyi şeyler takıcaklaqr belki.Eşinizin ailesinin durumu iyi olablir ki bu görecelidir ama akrabalarının durumu yoktur yada kayınvaldeniz zamnnda o kadar götürmüştür.Bence durumdan direk siz rahatsız olmuşsunuz bnm kuzenimin ailesinin taktığı altınları bile kuzenim kendi parasıyla yaptı ama adam gibi adam olucak eminim kızın her istediğini yaptı bwence bundan ötesi önemli değil

Eşim bana nikahta 1 karata yakın iyi kalite tek taş pırlanta yüzük ve trabzon hasırı bilezik taktı fakat aileis uyduruk bir inci kolye takımı taktı. Ben o kadar kinlendim ki bu duruma tavır aldım mesafe koydum. Başka seylerde var tabi. Sevmedik annesiyle birbirimizi. Sadece bayramlarda gidiyorum. eşimle sorunumu yok çok şükür ama annesine bensiz gitmez zorunda çünkü ben gitmiyorum mecbur kalmayaınca. durumu oldugu halde az takan kendi kaybeder. Gelinini kaybeder.

Son dediğinize çok katılıyorum.

Nişanlınızın akrabalarının ya da ailesinin siz kadar varlıklı, paralı olmaması ayıplanacak ya da ezik hissettirecek birşey değildir.

Maşallah sizin akrabalar burma bilezikler, yarım altınlar takmışlar ne mutlu size.

Madem o insanların takacağı altınlara kalmadınız siz de nişanlınızın ailesinin taktıklarını muhabbet konusu yapanlara bunu söyleyin.

İnsanların durumları var diye tüm mallarını mülklerini sizin kolunuza boynunuza doldurmaları gerekmez.

ben de nişanda takılanları kayınvalideme vermiştim nişandan sonra.durumları sıkışıktı.annemler sordu hesap bile vermedim.düğünde eşimle her şeyi kendimiz seçtik yaptık.onun ailesi de sadece 10 bilezik yaptı bize.ama şükür mutluyuz huzurluyuz.dünya malı nedir ki.sağlık olsun da.iyi niyetli olmak lazım.ama karşılıklı tabi.allah herkese hayırlı güzel günler nasip etsin.evlilik ömürlük...

ah arkadaşım ahhh :1: :1: :1: :1:

benim nişan ve düğünüm arasında çok zaman farkı yok bak şimdi eylül 2010 da nişanım oldu eşimin ailesi nişanda benim kendim seçtiğim pahalılığı orta derecede ama şıklığı gerçekten çük güzel olan bir set taktı ayrıca bi de işte yine seçtiğimiz alyansları tek taşımı zaten sözde takmışlardı. nişanda bunlar takıldı. düğünümde kasım 2010 da oldu 1 sene oldu sayılır artık :1: işte düğünümde de ben o gün salona gittiğimizde geri verdim seti yine takıda o seti taktılar yeniden ayrıca 3 tanede ince bilezik ki onlarıda son gün eşime yaptırdılar meğerse yapmamışlar eşiminde üstünde para olmadığı için arkadaşından borç aldı sırf ben mahçup kalmıyım die yaptı onları yoksa ailesi yapmıycaktı durumları olduğu halde hemde.. benim ailemden 3 adet kalın bilezik eşime saat altın ablam yine güzel bir bilezik taktı. yani sonuçta ailesi düğünde bişey yapmadı hee bana takılan saatide yine eşim yaptı. vee noldu biliyo musun o gece salon parasınıda bize verdirdi ailesi Allah a şükür takımız çok iyi oldu paramız ve altınlarımız iyiydi bana göre salon parasını paralardan ödedik düğün salonunda eşimle girdik gelin odasına parayı ayarladık takı kesemden hemen verdik bi de fotoğrafçı parası felan neyse nakit takımız öyle bitti zaten altınlarımızdan sadece 4 günlük bir balayı yaptık çünkü kalanınıda yine eşimin ailesi bunları biz ödiycez dedikleri şeyleri ödemedikleri için biz o borçlara harcadık. ve hadiiii düğünde öyle oldu bi de onun haricinde bize bir sürü masraf çıkardılar yani uzatmadan anlatıyım çeşitli durumlardan maddi zarara uğrattılar hep bizi.

ama sonuç olarak ne oldu biliyo musun yinede eşimin ailesiyle normal bir ilişki kurduk kurmak zorundaydık köprüleri hemen öyle atamıyosun ben sana yine kısa anlattım ben ne kızgınlıklar yaşadım onlara karşı dahaaa nişan çeyiz nikah düğün olaylarından ve bu geçen 1 senede yaptıklarından dolayı bir bilsen ama sonuç hep kendine yapmak be tatlım ben 3. ayımda saçkıran oldum ve şu geçtiğimiz eylül ayında düzeldi tamamen çıktı saçımda açılan bölge stresten yani kendine zarar veriyosun bırak dolduruşa gelme çok konuşan insanları bende iyi biliyorum :47: :47: :47: benim nişanı çeyizi düğünü valla dün gibi hatırlayıp konuşuyolar hala yani onları takmaya devam edersen valla daha bunun çeyizi nikahı düğünü var yanarsın sende :1: :1:

uzun lafın kısası hiççç takma ben artık gülüp geçiyorum valla he elimde kalansa bi setim oldu onu da inadıma hiç bi düğünde falan takmıyorum tak tak biz yaptık millet görsün diyoya bende takmıyorum özellikle :1: :1: sende bunları kafana takma önünde önemli güzel bir dönem olucak düğüne kadar herşeyden tat almaya bak kötü şeyler hatırlama sonrasında canım :112:

ben de nişanda takılanları kayınvalideme vermiştim nişandan sonra.durumları sıkışıktı.annemler sordu hesap bile vermedim.düğünde eşimle her şeyi kendimiz seçtik yaptık.onun ailesi de sadece 10 bilezik yaptı bize.ama şükür mutluyuz huzurluyuz.dünya malı nedir ki.sağlık olsun da.iyi niyetli olmak lazım.ama karşılıklı tabi.allah herkese hayırlı güzel günler nasip etsin.evlilik ömürlük...

sadece 10 bilezik diyosun allah gözünü doyursun:1::1:nişanda bana 2 hedyelık taktılar düğündede 2 takarlar tahmnmce 4 hedyelk bilezğe bi öğretmen gelin aldılar haydeeeeeeee:1::1::1::1::1:hiç güleceğim yoktu

ama benimkiler de 5 bilezik yaptılar,60 tane de altın verdiler.öğretmen maaşımızla borç ödemeye devam o zaman:D eşin de mi öğretmen? bize şimdilik zor yetio valla iki öğretmen maaşı:( borçlarr borçlaaaar:))))

ah arkadaşım ahhh :1: :1: :1: :1:

benim nişan ve düğünüm arasında çok zaman farkı yok bak şimdi eylül 2010 da nişanım oldu eşimin ailesi nişanda benim kendim seçtiğim pahalılığı orta derecede ama şıklığı gerçekten çük güzel olan bir set taktı ayrıca bi de işte yine seçtiğimiz alyansları tek taşımı zaten sözde takmışlardı. nişanda bunlar takıldı. düğünümde kasım 2010 da oldu 1 sene oldu sayılır artık :1: işte düğünümde de ben o gün salona gittiğimizde geri verdim seti yine takıda o seti taktılar yeniden ayrıca 3 tanede ince bilezik ki onlarıda son gün eşime yaptırdılar meğerse yapmamışlar eşiminde üstünde para olmadığı için arkadaşından borç aldı sırf ben mahçup kalmıyım die yaptı onları yoksa ailesi yapmıycaktı durumları olduğu halde hemde.. benim ailemden 3 adet kalın bilezik eşime saat altın ablam yine güzel bir bilezik taktı. yani sonuçta ailesi düğünde bişey yapmadı hee bana takılan saatide yine eşim yaptı. vee noldu biliyo musun o gece salon parasınıda bize verdirdi ailesi Allah a şükür takımız çok iyi oldu paramız ve altınlarımız iyiydi bana göre salon parasını paralardan ödedik düğün salonunda eşimle girdik gelin odasına parayı ayarladık takı kesemden hemen verdik bi de fotoğrafçı parası felan neyse nakit takımız öyle bitti zaten altınlarımızdan sadece 4 günlük bir balayı yaptık çünkü kalanınıda yine eşimin ailesi bunları biz ödiycez dedikleri şeyleri ödemedikleri için biz o borçlara harcadık. ve hadiiii düğünde öyle oldu bi de onun haricinde bize bir sürü masraf çıkardılar yani uzatmadan anlatıyım çeşitli durumlardan maddi zarara uğrattılar hep bizi.

ama sonuç olarak ne oldu biliyo musun yinede eşimin ailesiyle normal bir ilişki kurduk kurmak zorundaydık köprüleri hemen öyle atamıyosun ben sana yine kısa anlattım ben ne kızgınlıklar yaşadım onlara karşı dahaaa nişan çeyiz nikah düğün olaylarından ve bu geçen 1 senede yaptıklarından dolayı bir bilsen ama sonuç hep kendine yapmak be tatlım ben 3. ayımda saçkıran oldum ve şu geçtiğimiz eylül ayında düzeldi tamamen çıktı saçımda açılan bölge stresten yani kendine zarar veriyosun bırak dolduruşa gelme çok konuşan insanları bende iyi biliyorum :47: :47: :47: benim nişanı çeyizi düğünü valla dün gibi hatırlayıp konuşuyolar hala yani onları takmaya devam edersen valla daha bunun çeyizi nikahı düğünü var yanarsın sende :1: :1:

uzun lafın kısası hiççç takma ben artık gülüp geçiyorum valla he elimde kalansa bi setim oldu onu da inadıma hiç bi düğünde falan takmıyorum tak tak biz yaptık millet görsün diyoya bende takmıyorum özellikle :1: :1: sende bunları kafana takma önünde önemli güzel bir dönem olucak düğüne kadar herşeyden tat almaya bak kötü şeyler hatırlama sonrasında canım :112:

aman biz mutlu olalım da:(

aman biz mutlu olalım da:(

çok doğru söyledin canım evinde huzurun oldu mu diğerlerine gülüp geçmemeyi takmamayı öğreniyosun. eşim parmakla gösterilen herkesin saygıyla bahsettiği ve evinde de aynı şekilde olan bir insan çok şükür karşıma çıkmış her sorana kesinlikle içimden gelerek söylüyorum hep mükemmel bir insanla evliyim diye ve her zamanda şükrediyorum

arkadaşlar tek tek cvp veremediklerim oluyor...yorum yapan herkese teşekkürlerimi bildiriyorum iyiki varsınız:54:
ama anlamadığım bir nokta şuki bazı arkadaşlarım herseyi eşim karsıladı ,ailesi duğun parsnı bize ödetti vs diyorlar...bunlar sorun değil bence onur verici olmalı..bi erkeğin görevidir bence bu çalşıp düğünü yapabilcek kadar muhtaç olmamalıdır ailesne dahi....nişanmda eşimn ailesinin giyecekleri kıyafetleri dahi eşim aldı..alsı ben onları sorun etmem....ama düğün yardmlaşmadır herseyden önce anne babada üzerine düşeni yapmalı ama herseyide üstlenmek neden..
ben hep derdim evelenceğim kişi pasif olmasın düğününü kendi yapsın diye keza öylede oldu...evimiz yeni yaplmştı mutfağı doğalgazı vs çeklcek mesela hersyyle kendi ilgileniyor..ailesi belki kötü nyetli değl ama maddi destekte bulnmuyorlar...bulnmalarında istemem sonrasnda biz yaptık biz ettk demeleri rahatsız eder beni.. dizeksnzki o zaman neden burmalar bekliosun..
benim derdim bana değer vermemleri ve çevreme karşı mahçupluğum...tüm düğün masrafları eşyalar...vs hersei nişanlm üstlenmş bari sizde 3 kuruş fazla verinde iyi bişe takın dmi...:9::9::9::9:
arkadaşlar durumlarıda var ayrıca....olmasa emin olun dile getrmezdm bunları asla...

Blusiscim bende bunu diyorum işte.

Elbette evlenecek kadar olgunlaşmış bir erkek bir evliliğin maddi manevi sorumluluklarını kaldırmalı. Ancak ailesi de bostan korkuluğu değil di mi? Yardım teklif ederler maddi manevi siz ne istiyorsanız onu yaparsınız. Bizim taraflarda aile bostan korkuluğu değildir. Düğün zaten ne kadar masraflı bir olay birde üzerine en azından 3 5 takıyla çiftlere destek verilmeli diye düşünüyorum ben. Ama bak sende ne güzel demişsin zaten düğünü falan nişanlım yapıyor evle doğalgazla ilgileniyor diye. Senin isteğin altın değil, değer görmek. Şöyle sorayım sana drumun var be yıllar sonra büyümüş bir oğlun var. Böyle bir halde gidip oğluna 1 2 ince bilezik takar mısın? Demez misin oğlum benden birşey istemedi ama yazık zaten bir dolu borca girmişler en azından elimden geldiğince yardım edeyim? Sana takılan altınlar sonuçta yine nişanlınla sana yarar sağlamayacak mı?

Şimdi senin için önemli olmayabilir önemli olan nişanlım falan diyebilirsin. Ama zaman geçtikçe öncede dediğim gibi birçok erkek ailesine daha da düşkün oluyor. Şimdi senin yanında olan adam 3 yıl sonra birşey olduğunda omuz silkip abartma deyip geçiyor. ayrıca ben nişanlının ailesinin sen hiçbirşey istemediğin aza kanaat ettiğin için böyle yaptığını da düşünüyorum. Bir şekilde usturuplu bir yolla bu rahatsızlığını nişanlına anlatmalısın.

nişan günü annesi babası orta kalınlkta hediyelik bilezik taktılar,2 ablasıda çeyrek...
benim annem babam ayrı ayrı burma bilezik iabim ve eşi 2 ayrı yarım altın,ablam yarım altın,eniştem künye,diğer 2 erkek kardeşimde tam altın taktılar.
anaanem de burma taktı ve amcalari eyzeler....vs işte onlarde çeyrek takarken onun öz ablaları çeyrek taktılar,teyzeleri vs para taktılar..
ve ondan sora herkes bana ailesinin bizim aile karsnsda ezildiğini söylediler her fırsatta...az taktılar,bitane oğulları var durumlarıda var...öyleki annesi burbalarnı takar takar ortalklarda gezerken bana hedyelk takıyo...
yine mahcup edecekler beni herkesin içinde diye kara kara düşünmeye başladım....ailem bırak umrsama nişanln iyi gersni boşver ne takarlarsa taksın diyorlar...ama işte öyle olmuyor....sonuçta arkadşarım,tüm akraba herkes orda olcak...nişanda duydğm lafları ancak sindrebildim...

Sizin mahcup olmanızı gerektiren bir neden yok.Takı bir nevi hadiyedir ve hediyeye müdahale edilmez...

İnanın kim,ne takmış hiç farkında olmadım düğünümde ve sonrasında,hiç merakta etmedim,sohbetinide duymadım.

Bırakın cevre mahcubiyetini vs. müstakbel eşinizle bu özel sürecin keyfini çıkarın.

Mutluluklar....:16:

Of kusura bakma ama endişe edilecek konu mu bu.
Çok da fazla sevmiyorsun heralde.
İnsan en son buna takılır.
Çok saçma geldi bana.
Ayrıca belirtmek isterim bugün abime nişan yaptık takılan 3 bilezik 1 yüzük 4 çeyrek mi neydi.
Yengeme sorduk set ister misin nişanda , vallahi istemem hiç masrafa gerek yok dedi :) O kadar düşünceli ki kendisi.
Sen heralde asla varmazdın şu durumda. Bu kadar önemliyse eğer
Sen insanlara nederim diye düşünüyorsun , millete ne . Adamın elinde o vardı onu yaptı .
Ne kadar terbiyesizlik bi kere bunun lafına yapmış olmak.
Paraya çok mu düşkünsün diye düşündüm bir an kusura bakma.

Of kusura bakma ama endişe edilecek konu mu bu.
Çok da fazla sevmiyorsun heralde.
İnsan en son buna takılır.
Çok saçma geldi bana.
Ayrıca belirtmek isterim bugün abime nişan yaptık takılan 3 bilezik 1 yüzük 4 çeyrek mi neydi.
Yengeme sorduk set ister misin nişanda , vallahi istemem hiç masrafa gerek yok dedi :) O kadar düşünceli ki kendisi.
Sen heralde asla varmazdın şu durumda. Bu kadar önemliyse eğer
Sen insanlara nederim diye düşünüyorsun , millete ne . Adamın elinde o vardı onu yaptı .
Ne kadar terbiyesizlik bi kere bunun lafına yapmış olmak.
Paraya çok mu düşkünsün diye düşündüm bir an kusura bakma.

sen nişanlımı ne derece sevip sevmedğimi ölçüp biçen biri olamazsın....zaten en son buna taıkldım ve dkkat edersen aman aman dedğim bi dertde değil bunuda dile gitrdim..
hoş banada sorsalar masrafa gerek yok derim ama onlar sizin gibi ince düşünüp sorma gereği bile duymadılar...
set falan zaten taklmadı böle bişeymi okudun anlamadım?
yengenz inceymiş amane taktysanz ne aldysanız yengenizi değil kendzi yüceltrsiniz...abim nişanlandğında evlendğnde neler neler takldğı yazsam emin ol listeler çıkar buraya...
yengemde bişey istemezdi ama annem babam yinede hersyn en iyisi yaptılar borç harç..
ne oldu kapandı hemen o borçlar kimsenin içinde bişey kalmadı..yengenz belli etmıyodur ama içine atmış olabilir ..keza bende görümcelirme karşı otorup içime attklarmı dile getrmem....
terbizeyzlik diyosun buraya bunu yazmak ama bence bi üslübuna bakarsan kimin terbiyesiz olduğunu anlarsın..:1:

iyi ki umursamıyorsun altın işini, ne olacak canım herkes farklı yaklaşır bu işlere bu takılnalar hediye sonuçta, içinden nasıl geçiyorsa öyle takar, kolunda olabilir, ama o an için sana hediyelik alması gerekmiştir. başkalarının ne dediğinin ne önemi var ki sen kendin diyorsun benim ailemin durumu daha iyi diye, buy durumda senin ailen kadar takamamaları normal değil mi? madem onlarn durumu senin ailenin ki kadar iyi değil o zaman millet bunu da konuşacaktır. Böyle şeyleri kafana takma bence.

dayanamıcam yani kusura bakma ama ayıp olarak nitelendiriyorum ben böyle düşünceleri.

iyi ki umursamıyorsun altın işini, ne olacak canım herkes farklı yaklaşır bu işlere bu takılnalar hediye sonuçta, içinden nasıl geçiyorsa öyle takar, kolunda olabilir, ama o an için sana hediyelik alması gerekmiştir. başkalarının ne dediğinin ne önemi var ki sen kendin diyorsun benim ailemin durumu daha iyi diye, buy durumda senin ailen kadar takamamaları normal değil mi? madem onlarn durumu senin ailenin ki kadar iyi değil o zaman millet bunu da konuşacaktır. Böyle şeyleri kafana takma bence.

dayanamıcam yani kusura bakma ama ayıp olarak nitelendiriyorum ben böyle düşünceleri.[/QUOT
sanırım çok fazla etkileniyorum herkesin ne dedğinden...
aslında beni iyi okuduysanız tek derdim milleti konusturmamak...
keza mihirde dahi altın istemedim dikkat ettysenz eğer böyle altnı önemseseydim isterdim mutlaka değilmi..
ben umursadğmdanda değil aklımı bulandran küçk bi konuyu paylaştım sizlerle..
herkesin düşüncesne saygı duyarım

bircok eleştiri okudum burada. ama ben katılmıyorum. fakirlik suc deil. eger karsındakilerin elinden bu kadar geldiine inanıyorsan söyleyecek birşey yok. ama kayınvaliden kolu dolu geziyorsa bu bana göre yanlış. altınla mutlu olunmaz fakat gelin için yapılan bu altın değerein de bir ifadesidir die düşünüyorum. bir yakınımız vardı düğünde cok az miktarda altın takmışlardı. bi süre sonra kaynı evlendi. kız tarafı istemiş ve onun neredeyse 3 katı altın yapıldı. bizim kız sonunda patlayınca kayınvalidesi ve kocası demiş ki '''sende isteseydin' ...

yorumu sizlere bırakıyorum...

imitasyon bilezikler var onlardan alabilirsiniz gerçeklerinden ayrılmıyor.hem de hevesinizi alırsınız.ne kadar da önemli değil desek te insan özeniyor.bujiteri satan yerlerden alabilirsiniz.benide 2 tane sahte bileziğim var ama komşularım anlamamıştı gerçek gibi duruyor.imitasyon set bile var :9:

imitasyon bilezikler var onlardan alabilirsiniz gerçeklerinden ayrılmıyor.hem de hevesinizi alırsınız.ne kadar da önemli değil desek te insan özeniyor.bujiteri satan yerlerden alabilirsiniz.benide 2 tane sahte bileziğim var ama komşularım anlamamıştı gerçek gibi duruyor.imitasyon set bile var :9:

düğünümde imitasyon takacak kadar değersiz görmüyorum kendmi...alıp takarakta onların ailesni yüceltemem...ne yaparlarsa yapsınlar onların şanıdır...

Back
X