arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim..
ben bu konudan sonra pek çok konu açtım ve bu konumu tekrardan okudum..
ne kadar ince şeyleri kafama taktığım dönemleri hatırladım..
bu konu acıldıktan sonra çok şey değişti..
emos sana kızmadım beli,rttğin gibi rabbim takılan altınlarla değil,vereceği mutlulukla yüzünü güldürsün..
evet dedğim gibi çok şey değişti...bu konudan sonra pek çok konuyu kafama takmıştım ve burası günlüğüm gibi olmuştu herseyi paylaşıyordum=)
ama şu takı konusunu imkanım olsa kaldırıcam burdan..
ençok pişman oldgum konudur..
bi arkadaşım ailemin abarrtğnı yazmış..sizin için öyle olabilir ama gerçekten bizim adetlerde bu hep vardır..
zaten sorunda hep burdan kaynaklandı...
nişanlımın adetlernı kabullenememden...
şimdiden düğün takılarmı hazırlamışlar hasırlar,kelepçeler,vs..umurdmda değil...isterlerse çeyerekle gelsin...
rabbim beni ve eşimi onların takacaklarına muhtaç etmesinler..
nişanlım terfi etti işteynde maaşı yükseldi ve dahada rahat ettik..evmizn hazırlıkları bitmek üzere aralık sonu gibi bitecek..
kayınvalidem kayınpederm çağırdkları bir akşam yemeğnde benimle konustular ve o konusmadan sonra bana ne kadar çok değer vedrdiklerini anladım..bayramdada 2 görümcem..
kendimden utandım..
insanların verdikleri değeri takacakları altınlara göre değerlendirdim...ve gerçekten kızdım kendime..
çok şükür dünyalar iyisi bir eşim var..
dünyalar tatlısı kayınpederim,kayınvalidem ve 2 görümcem....
ellerinden geleni yaptıklarına şahit oldum ..
onların yuzunude söyledim..bana güleryüzünz yeter...gerçektende öyle...
eve gttğimde yermden bile kaldrmak istemıyorlar,evde ne var ne yok önüme serılıyor..oraya her gtttğimde arabaya kadar iniyorlar ben istemedğim halde...yaslı insanlar..ben her gittğimde üstlerne çeki düzen veriyolar hemen koşturma haline giriyorlar..
bir odada otrdgmzda güzel gelinm skldysan nişanlınla çoık gez rahat edin yada istedğnz odada oturun diyolar...her gttğimde eve geldğimde çantama gizlce harçlk attğnı göruyorum kayınpedermn ...
kabul etmeyeceğmi bildiği için belkide bunu yapıyor...
takılmıştım bir takı mezusuna..kafamı vutuyorum şimdi bu konuyu dillenrdğim için...
arkadaşlar siz siz olun..
takılara göre değer biçmeyın kendinize.. daha önce göremedğim bu incelikleri farketmeseydim belkide hala aynıydım...
2 kişi bir hayat kuruyor ve şunu anladım bana manevi ilgileri daha çok motive ediyor beni..
çok şükür nişanlım da bende iyi kazanıyoruz istersek sadece ikmzde kısa süreli bi borçla bile halledblrz herseyi..yeterki isteyelım bunu...ve huzurlu olmayı...
çok uzun yazdım ama iyiyce belirtmek istedim duygularımı...
çok gereksiz detaylara takıldığımn farkındayım daha önceki konularımda..
çevremin baskıları ve sürekli konuşmaları bei fazlasyla etkilemiş...ve içinde bulunduğum güzellkleri göremez olmuşum...
ne kadar şanslı biri oldgumu,iyi niyetli,eğlenceli,kasntılı olmayan bir aileye gelin gideceğimi göremeyecek kadar kapatmışlar gözlermi...
çok şükür anladım hepsini...