• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişandan Sonra Estirmeye Başlayan Kaynana

• Konu Sahibi Konu Sahibi EceZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir iki yaptım sonra kestim zaten şimdi dışarıdan alıyoruz eşimle birlikte hazırlıyoruz. Sofraya koyunca da herşeyi oğuz yaptı diyorum gıkını çıkarmadan yiyor. Bir iki arkadaş yazmış kıskanıyordur diye. Ben anlamadım oğlu sonsuza kadar dizinin dibinde mi oturacaktı. Oğlu dediğimde sıkıntılı bir çocukluk geçirip onla bunla kavga edip denetimli serbestlik cezası olan birisi yani zaten çok problemli birisiymiş öyle hayırlı evlat denemeyecek türden. Hani oğlun çok mükemmel olur evine bakar sana para yedirir evden gitsin istemezsin ama oğlunun öyle bir durumu da yok. Aksine oğlu evden gidince tek başına daha rahat daha az stresli yaşayacak kendisi de farkında.

Neticede ne yapsam yaranamadığımı fark edince bende yapmama yolunu seçtim ama saygımı korumayı sürdürdüm. Ama bugünkü konuşma şeklinden sonra feriştahı gelse eskisi gibi sıcakkanlı yapamaz beni ona karşı.

Aynen öyle ne yapsan yaranamıyorsun işte bu yüzden hiç yapmamak en güzeli. Zaten uğraşsan da kötü oluyorsun bari uğraşmadan kötü ol kendini yıpratma bende öyle yapacağım.

Şikayet edince ya annesini koruyor sen yanlış anlamışsın diyerek ya da gidip annesiyle kavga ediyor sonra da annesi beni arıyor ben sana öyle mi dedim oğluma neden öyle dedin diye. Yani daha önce şikayet ettim ve farklı farklı sonuçlarla karşılaştım hiçbirisi de iyi sonuçlanmadı. O yüzden şikayet etmemin boş olduğunu gördüm. Hatta en son şikayetimde nişanlım sinirlenip evden ayrılmaya falan çalıştı. Düğün arifesinde boşa kira ödemesin diye zor ikna ettim. Yani şikayet edersem yüksek ihtimalle gidip annesiyle kavga edecek kadın da bana kinlenecek oğlanı bana doldurdu diyerek. Sonra ev mi düzeceğim para mı biriktireceğim KV olayları ile mi uğraşacağım.

Bu yüzden sizin dediğiniz gibi alttan alttan olayı anlatıp bir müddet de KV den uzak durmak en iyisi.
O zaman zaten beraber bulunduğunuz ortamlar oluyo bir kere daha aradığında açma tlf nu karşılaştığınızda nişanlınızda yanınızda olsun Duymadım tlf aramışsınız sonrada arayamadık korktum diyip sesinizi titretin geçen sefer annemide benide bağırarak rencide ettiniz bu seferde olursa kaldıramam size olan sevgimi zedelerim diye sömürü yapın nişanlınızda şahit olur şikayette etmemiş ama onada duyurmuş kv de uyarmış olursunuz

Selam kızlar,

Bugün sabah KV'nin ve nişanlımın yanındaydım. Oradan erken ayrıldık ve nişanlımla sahile gidip kahvaltı ettik. Öğlen 3 gibi de oradan ayrılarak evime döndüm. Eve döndüğüm gibi daha montumu çıkarmadan ev telefonu çalmaya başladı, onu da annem açtı. KV arıyordu. Telefonda anneme klasik nasılsınız nabersinizlerden sonra Ecez orda mı arıyorum telefonuna bakmıyor gibisinden bir şeyler söyledi. Annem de ecez eve şimdi geldi duymamıştır ben kendisine söyleyeyim gelsin telefona dedi. O da telefondan ''nasıl duymuyor duysun ben aradığımda bu telefonlar açılacak!!'' gibisinden bir iki cümle kurdu. Annem de bozmadan telefonu bana verdi ve içeri salona geçti.

(Konuşmaları nasıl duyuyorsun diyeceksiniz ev telefonu antrede ve ev de sessiz olduğu için karşıdan gelen konuşmalar çok net duyuluyordu. KV'de bağırır gibi tiz bir sesle konuştuğu için rahatça dinliyordum dediklerini)

Neyse telefonu kulağıma dayadığım gibi resmen dışarıdan da duyulacak şekilde bana bağırmaya başladı. Sanki kendi oğlunu azarlar gibi ''bu telefonlar neden açılmıyor, ben aradığımda açacaksın'' gibi emirli cümleler. Bir asabım bozuldu ki sormayın. Ağzımı da açamıyorum büyük diye nişanlımın annesi diye. Ama benim kendi annem 28 senede bana öyle bağırmadı telefonda öyle emir yağdırmadı.

Telefonu açmamamın sebebi de metrobüste duyamamış olmam. Yani insanlık hali bilerek açmama ya da görmezden gelme gibi bir durum yok. Zaten eve yeni girmişim girdiğim gibi de o aramış hani ona geri dönüş yapma fırsatı kalmamış zaten bana.

Neyse telefonda söylendi, söylendi. Konuşmalarını da annemin uzaktan duyabildiğini bildiğim için bir an önce kapatmaya çalıştım ve neticede tamam tabi evet haklısınız diye diye kapadım telefonu hızlıca. Ama kadına karşı da resmen kinlendim sinirlendim.

5-10 dk sonra nişanlım aradı naber diye. Ona da soğuk konuştum. Sordu ne oluyor diye. Dedim sonra anlatırım. Şimdi ona bu olayı anlatsam koşa koşa annesine gidecek sen neden eceze telefonda bağırdın diye kavga edecek. Annesi de ben bağırmadım yanlış anlamış diye melek rolü kesecek. Yine kötü olan ben olacağım o yüzden anlatmak da istemiyorum çok.

Kadının genel tavırları da böyle kavgacı, huysuz ve sert mizaçlı. Yani bir kendi anneme bakıyorum bir KV'ye. Aralarında huy açısından dağlar var. Benim annem asla nişanlıma telefonda ses yükseltmez mesela hiçbir koşulda öyle bir kadın değil çünkü. Ama KV maşallah daha nişandan 2 gün sonra beni çocuk azarlar gibi kalayladı telefonda.

Şu an KV'nin ne yanına gidesim ne yüzünü göresim var. Nişanlıma anlatsam mı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım ve KV'ye bundan sonraki tavrım nasıl olmalı?
Sesinizi ayarlamayi öğrendiğinizde tekrar arayın deyip kapatmalıydın telefonu. Bugun bunu yapan evlenince neler yapacak düşün bir. Anamdan duymadığımi kimseden dinleyemem ben. Ezdirme kendini. Bu kv den cekenlerin basina ne geliyorsa kendilerini ezdirmekten geliyor.

En başta bir kere uyardınızmı aklı olan kv duracağı yeri bilir ama sen evlenmeden yemek yap temizlik yap iyi geçincem siye alttan al emin ol bınların 5 katını evlenince beklicek yapmıyosun diye söylenecek eşinde aman yapı ver dicek

O an tamam tabi evet haklısınızları mecburiyetten söyledim canım benim. Annem uzaktan bana bakıyordu ne oluyor diye. Hani daha nişan 2 gün önce olmuş hemen kızıma laf etmeye ezmeye başladılar diye görüp üzülmesin diye konuyu bir an önce kapatıp telefonu kapatmaya çalıştım açıkçası. Ama çok aşırı sinir oldum ve dediğin gibi nişanlımla konuşmayı düşünüyorum. Ve ben konuşursam o da kesin annesiyle kavga edecek bu konuda.
Etsin yani size bagirdigi gibi ogluna da bagirsin bakalim.Annenizden saklamamkzi bir kereye mahsus hakli buldum ama nisanlinizdan neden sakliyorsunuz? Bir uye yazmis o kadar hakli ki adamlari kaybetmeyeseniz diye nelere katlaniyorsunuz boyle omur mu gecer? Simdiden kendinizi gostereceksiniz bu nisanlilik niye var ?

Yılanın başını küçükken ezeceksin taktiğini uygulamış kaynananız size .

Aman Dikkat

Anlat canım ama ben 11senede şunu öğrendim ki kocana ama babasını şikayet edersen savunmaya geçiyorlar. O yüzden canım üzgün üzgün durucaksin neyin var diye sorunca da şikayet etmeden olanları anlatıcaksın... Sonra da ama ben annemi çok seviyorum niye böyle yaptı ki diyeceksin o zaman nişanlım seni savunmaya geçer emin ol.:KK53:

Oğluna ulaşamamış benim yanımda diye beni aramış. Bana da ulaşamayınca evi arıyor o sırada da ben eve yeni giriyorum. Telefonu da annem açınca önce ona söyleniyor sonra telefona beni istiyor. Ben gidince de basbaya bağırır bir ses tonu ile neden telefonlarımı açmıyorsun ben arayınca o telefonlar açılacak diye konuşuyor. Valla şunu yazarken sesi kulağımda çınlıyor kadın nasıl değişti aklım almıyor 2 günde.
Gitsin tribini oğluna yapsın.tepki vermezseniz ilerde daha da abartarak devam edecektir.sorsanız da evladımdan farkın yok o yüzden öyle konuştum falan der.değişmemistir de gerçek yüzünü göstermiştir

Bunlar daha iyi günleriiin.evlendikten sonra ne kabuslar ne kavgalar yaşatıcak sana baştan belli oldu bu. gardını iyi al çektirecek belli ama adamda annesini hakli bulan bi kuzuysa offf

Canım sen bayağı politik oynuyorsun..
Kazançlı çıkacağını sanıyorsun. Ama
Her yapılana susup ince ince her hareketi hesaplıyorsun ya
Kaynanan öyle değil o kartları açık oynuyor ve dişini gösteriyor şimdiden kaynanalık yapıyor
Bu tarz kaynanalarda senin politikaların pek işe yaramıyor
Sen de ona gereken cevapları vermezsen yarın evlenip çocukla ortada kalman çok muhtemel
Önden yüzüne gülüp alttan kötülük yapan bir kaynanan olsaydı politik olmak doğru olurdu
Ama bu tip birine alttan alırsan politika yapmaya çalışırsan sadece ezildiğinle hakarete uğradığınla kalırsın
Sadece bu hareketi de değil çok fazla saygısızlık yapmış sana ve sustum demene rağmen sen hepsini biriktirmişsin unutmamışsın bunların hepsine birden patlaman daha kötü sonuçlar doğurur
Tutma içinde gereken yerde gereken tepkiyi ver bak kaynanan nasıl kuzu olucak senin kolay lokma olmadığını anlasın bir söz var ya insanlar susanı korkak görmezden geleni aptal zanneder diye
Aynen öyle

Selam kızlar,

Bugün sabah KV'nin ve nişanlımın yanındaydım. Oradan erken ayrıldık ve nişanlımla sahile gidip kahvaltı ettik. Öğlen 3 gibi de oradan ayrılarak evime döndüm. Eve döndüğüm gibi daha montumu çıkarmadan ev telefonu çalmaya başladı, onu da annem açtı. KV arıyordu. Telefonda anneme klasik nasılsınız nabersinizlerden sonra Ecez orda mı arıyorum telefonuna bakmıyor gibisinden bir şeyler söyledi. Annem de ecez eve şimdi geldi duymamıştır ben kendisine söyleyeyim gelsin telefona dedi. O da telefondan ''nasıl duymuyor duysun ben aradığımda bu telefonlar açılacak!!'' gibisinden bir iki cümle kurdu. Annem de bozmadan telefonu bana verdi ve içeri salona geçti.

(Konuşmaları nasıl duyuyorsun diyeceksiniz ev telefonu antrede ve ev de sessiz olduğu için karşıdan gelen konuşmalar çok net duyuluyordu. KV'de bağırır gibi tiz bir sesle konuştuğu için rahatça dinliyordum dediklerini)

Neyse telefonu kulağıma dayadığım gibi resmen dışarıdan da duyulacak şekilde bana bağırmaya başladı. Sanki kendi oğlunu azarlar gibi ''bu telefonlar neden açılmıyor, ben aradığımda açacaksın'' gibi emirli cümleler. Bir asabım bozuldu ki sormayın. Ağzımı da açamıyorum büyük diye nişanlımın annesi diye. Ama benim kendi annem 28 senede bana öyle bağırmadı telefonda öyle emir yağdırmadı.

Telefonu açmamamın sebebi de metrobüste duyamamış olmam. Yani insanlık hali bilerek açmama ya da görmezden gelme gibi bir durum yok. Zaten eve yeni girmişim girdiğim gibi de o aramış hani ona geri dönüş yapma fırsatı kalmamış zaten bana.

Neyse telefonda söylendi, söylendi. Konuşmalarını da annemin uzaktan duyabildiğini bildiğim için bir an önce kapatmaya çalıştım ve neticede tamam tabi evet haklısınız diye diye kapadım telefonu hızlıca. Ama kadına karşı da resmen kinlendim sinirlendim.

5-10 dk sonra nişanlım aradı naber diye. Ona da soğuk konuştum. Sordu ne oluyor diye. Dedim sonra anlatırım. Şimdi ona bu olayı anlatsam koşa koşa annesine gidecek sen neden eceze telefonda bağırdın diye kavga edecek. Annesi de ben bağırmadım yanlış anlamış diye melek rolü kesecek. Yine kötü olan ben olacağım o yüzden anlatmak da istemiyorum çok.

Kadının genel tavırları da böyle kavgacı, huysuz ve sert mizaçlı. Yani bir kendi anneme bakıyorum bir KV'ye. Aralarında huy açısından dağlar var. Benim annem asla nişanlıma telefonda ses yükseltmez mesela hiçbir koşulda öyle bir kadın değil çünkü. Ama KV maşallah daha nişandan 2 gün sonra beni çocuk azarlar gibi kalayladı telefonda.

Şu an KV'nin ne yanına gidesim ne yüzünü göresim var. Nişanlıma anlatsam mı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım ve KV'ye bundan sonraki tavrım nasıl olmalı?
Bence anlatan ama şikayet eder gibi değil çok üzülmüş aklınıza takılmış mağdur gibi böylece suçlu olamassnz

Gecmis olsun kayinvalide ipler benim elimde mesaji vermis sen de haklisiniz emrinize amadeyim demissin resmen.
Sen nisanlinla mutlu olsan da bu kadinda bu yizsizluk ve edepsizlik varken sizi rahat birakmaz. Ben olsam artik araya mesafe koyarim hatta nisanlima da anlatirim. Ben bana yapilan hadaizlige bakatim. Cocuk yok karsilarinda. Kole de yok, her telefon caldiginda telefonun ucunda olmak zorunda degilsin. Nisanlin anneci ise de hic ugrasma. Bu kayinvalide beter bir tipe benziyor cunku. Epey ugrasacaksin sanki.

Ya neden haklısın diye şişiriyorsun kadını hani ters bişey söylememen yada o anda hakkı olan cevabı bulamamanı anlarım da haklısın demeni anlayamam.ilerde cok üzülürsün.Bir ablan olarak yapma bu kötülüğü kendine demek için yazıyorum.Nişanlınla da paylaş bence şok oldum zor durumda kaldım tepki veremedim o anda ama annenin bu davranışını kabul edemem onu terslemek istemiyorum o yüzden bana bir fikir ver çözüm noktasında gibisinden bir konuşma yapmanı öneririm.Nisanlını çözüme odaklarsan yöneten sen olursun ve daha içten yaklasir.Doldurursan kısa vadede kazanırsın uzin vadede kaybedersin bana göre.

Bu kadar cahil ve dengesiz kv ile icli disli olmak iyi degildi konu sahibi. Bence bu olay kv nin asıl yüzünü görmeni sağladı.
Bundan sonraki hareketlerinde olabildigince altta kalmamaya bak, zaten kv ile fazla da görüşmek istemiyorsundur artık.
Mesafeyi baştan koymak lazımdı.
Evlerine yemek yapip götürmeler bulasik yikamalarla falan sevileceginizi zannetmissiniz ama boyle yaparak kiymetli olunmaz aksine kiymetinizi bilmezler.

sımdı nısanlılıkta bunları gormezden gelıp evlenınce kotu kayınvalıde diye baslık acmayın...gerceklerı gorun sımdıden..ne onlem alacaksanız alın...evlendıkten sonra cok gec kalırsınız..soylemesı

Evet normalde de başkaları ile konuşurken bir anda parlayan yüksek sesle konuşan kıran inciten bir insan. Diyorum ya kendi annem ile aralarında dağlar kadar fark var. Benim annemi öldürsen nişanlıma telefonda o şekilde hitap etmez ses yükseltmez ve emir vermez. Acaba diyorum ben mi çok yüz verdim, nişanlımın annesi diye kendimi sevdirmeye çalıştım. Acaba o da bunu görüp ben bunu eziklerim istediğim gibi bağırır çağırırım diye mi düşündü anlamadım ama bugün cidden yaptığı terbiyesizlik çok sinirlendirdi ve ona karşı olan iyi duygularımı değiştirdi.
Susup kayınvalidenize haklısınız demek yerine sakin bir tavırla size bağıramayacağını, bağırmasının hiç hoş bir durum olmadığını, telefonları ancak müsait olduğunuzda açabileceğinizi söyleyin, büyüğünüz ve kayınvalideniz olabilir ama herkes yerini bilmeli.

Selam kızlar,

Kayın validen sadece sana bağırmamış, annene de saygısızlık yapmış. Bunu nasıl farketmezsın. Kadın annene ve sana esip gürlüyor, ayıptır diye sesini çıkarmıyorsun. İlla evleneceksin yani o kadının oğluyla. Annene telefonda bağırdığı yetmemiş bizden tavsiye istiyorsun. Gerçekten aşkın gözü körmüş :KK43:

Mizacı öyleyse takılma yani dert etme bazi insanların suyu sert oluyor :) ama başka bir durum varda şimdiden otorite saglamlaştırıyorsa bir kez ya haddini bildir sonra en azından sana karşı bu tavırları kesilir..
Nisanlina anlatacaksan asla kotuleyerek değil yapıcı bir niyetleymis gibi anlat mesela ya canım annen bana ulasamayınca biraz sert konustu sesini yükseltti rahatsiz oldum onuda kirmadan nasıl hallederim vs nisanlina karşı içten icten :) anladın sen :KK70:
Kelin ilacı olsa başına sürecek!

kv nin sert mizacı olduğunu sen anlamaışsın
annesin illa ki bilir huyunu
nişanlına anlat

Back
X