Nişanı atmak istemiyorum çözüm yolu gösterin lütfen :(

1 aylık nişanlıyım,2 gün önce nişanlımın ailesiyle bi konuda sorun yaşadık.bi konuda fikrimi beyan ettim.çok kalabalık bi ortamdı.Ben evliliğimde buınu istemiyorum lütfen bana saygı duyun dedim ben naif söyledim sanıyorum ama benim ailemde biraz sert mizaçla söyledin diyolar.bu konu daha önce 10 defa konuşulduğu için tepkimi sert koymuş da olabilirim.Kendimi halen kusurlu bulmuyorum.Sonra annesi ve halası bana sesini yükseltti bende nişanlıma beni savunmadın deyip surat astım gece boyunca.Akşam eve gidip 15 kişi istişare edip nişanlımı bana karşı doldurmuşlar.Sabah geldi ya ailemden özür dilersin yada bu iş biter deyip yüzüğü avucuma koydu.Sonra pişman oldu taktı bende ailesine gidip el öptüm yemin ederim çok kusurlu olduğumu düşünmüyorum.Ama gittiğime beni pişman ettiiler amcası babaannesi yengesi ve anne babası saygısızca davrandılar.Söylemedik laf bırakmadılar geceye dair.Sonra ben nişanlıma tepkimi koydum.Seni kaybetmekten korkmuyorum beni korumadığın sürece devam edemem dedim.sonra aileler bi araya geldi iyi oldu ben ne desem yapıyor yanımda yer alıyor ama tam bir birey gibi değil ben ondan daha sağlam duruyorum.Ve ailesiyle bi araya gelince bana karşı belli etmesede soğukluk hissediyorum.Ve o geceye dair gözünde tek suçlu benim kendini de suçluyor ama sırf beni kaybetmemek için.Ailesi yine masum ben yanlış anlamışım.Sizce nasıl düzeltebilirim bu adamı nişan atmak istemiyorum,bu şekilde de içim almıyor?
Aklın varsa atarsın, eşimin aileside beni gebere gebere aldılar şimdi benden kötüsü yok. Sen kurtar kendini

1 aylık nişanlıyım,2 gün önce nişanlımın ailesiyle bi konuda sorun yaşadık.bi konuda fikrimi beyan ettim.çok kalabalık bi ortamdı.Ben evliliğimde buınu istemiyorum lütfen bana saygı duyun dedim ben naif söyledim sanıyorum ama benim ailemde biraz sert mizaçla söyledin diyolar.bu konu daha önce 10 defa konuşulduğu için tepkimi sert koymuş da olabilirim.Kendimi halen kusurlu bulmuyorum.Sonra annesi ve halası bana sesini yükseltti bende nişanlıma beni savunmadın deyip surat astım gece boyunca.Akşam eve gidip 15 kişi istişare edip nişanlımı bana karşı doldurmuşlar.Sabah geldi ya ailemden özür dilersin yada bu iş biter deyip yüzüğü avucuma koydu.Sonra pişman oldu taktı bende ailesine gidip el öptüm yemin ederim çok kusurlu olduğumu düşünmüyorum.Ama gittiğime beni pişman ettiiler amcası babaannesi yengesi ve anne babası saygısızca davrandılar.Söylemedik laf bırakmadılar geceye dair.Sonra ben nişanlıma tepkimi koydum.Seni kaybetmekten korkmuyorum beni korumadığın sürece devam edemem dedim.sonra aileler bi araya geldi iyi oldu ben ne desem yapıyor yanımda yer alıyor ama tam bir birey gibi değil ben ondan daha sağlam duruyorum.Ve ailesiyle bi araya gelince bana karşı belli etmesede soğukluk hissediyorum.Ve o geceye dair gözünde tek suçlu benim kendini de suçluyor ama sırf beni kaybetmemek için.Ailesi yine masum ben yanlış anlamışım.Sizce nasıl düzeltebilirim bu adamı nişan atmak istemiyorum,bu şekilde de içim almıyor?

Emin ol kimse güle oynaya nişan atmaz. Bugün yanında olmayanlar evlenince hiç olmazlar. Ben katlanırım dersen bilmem.

Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama, kayınvalide size yerleşme planı yapıyor olabilir. Zaten tayin çıkınca oğluyla gitmek istiyormuş.
Nişanlınız kabul etmeyeceğini söylemiş size ama, ileride "Nişanlıyken 1+1 ev aldırmamalarının sebebi gelip evime yerleşmekmiş." diye konu açmanızı istemem. Bu duruma da karşı çıkabilecek birine benzemiyor nişanlınız.
Bence haklı olduğunuz bir konuda özür dilememeliydiniz. Nişanlınız bundan sonra arkanızda olacağını söylemiş ama ben yerinizde olsam nişan sürecini uzatabildiğim kadar uzatıp durumu gözlemlerdim.
Bu kabile nasılsa daha çoook olay çıkarır, sizin de nişanlınızı tartma fırsatınız olur.
Evlenene kadar hep arkanda olucam sözleri verilir sonraki olayda o sözler hep unutular ama anam ama danası hiç bitmez çünkü onlar insan kırılırlar incinirler ama bizlere bişey olmaz

Arkadaşım hiç üzülme aslında şuan üzülüyorsundur ama emin ol en iyisi bu yarın öbür gün kucağında çocukla aslında ömür boyu sürmeyeceğini düşündüğün evliliği sürdürmek daha zor geri dönmeye çalışma geri dönmeye çalışırsa vereceği sözlere kanma o sözler her seferinde öyle yutuluyor öyle inkar ediliyorki aklın şaşar ailesinin ağzına bakan adamla ömür geçmez hakkında hayrlısı olsun

demeki hayırlı olan buymuş aşktan çok erkeğin karekteri
Kişiliği önemli aşk geçici bir hastLık
Aynen evlenince verilen o sözler tutulmayınca bide aileler evlilik olduktan sonra iyice coşuyolar meydanı boş bulup at koşturuyolar ozamanda o aşktan zerre eser kalmıyo aksine karşındaki adamdan nefret ediyosun tiksiniyosun kendini boşanma planları yaparken buluyosun ve giden sadece bizden oluyo ve hayata bir kere geliyoruz

sizin ev meselesi onları niye kapsıyormuş??
demek ki kapağı size atmayı planlıyorlar

Arkadaşım hiç üzülme aslında şuan üzülüyorsundur ama emin ol en iyisi bu yarın öbür gün kucağında çocukla aslında ömür boyu sürmeyeceğini düşündüğün evliliği sürdürmek daha zor geri dönmeye çalışma geri dönmeye çalışırsa vereceği sözlere kanma o sözler her seferinde öyle yutuluyor öyle inkar ediliyorki aklın şaşar ailesinin ağzına bakan adamla ömür geçmez hakkında hayrlısı olsun
Sizin alıntınızdan sonra farkettim, nişan bozulmuş zaten. :bicak:
Neyse hayırlısı olmuş konu sahibi için. Dilerim barışmaz.
O sülale de başka bir kadının hayatını kaydırmaya çalışırlar artık el birliği ile.

arkadaşım sizi o kadar iyi anlıyorumki. bende yakın zamanda 4 buçuk yıllık ilişkimi nişan arefesinde bitirdim. çünkü ailemi karşıma alıp nişanlımı ve ailesini affetseydim sonradan duyacağım pişmanlığı düşündüm hep. o zaman geriye dönüş olmazdı.benimki tabi çok uzun hikaye. Allah sabrımızı versin cümlemizin. zor durumlar gerçekten

Sizin alıntınızdan sonra farkettim, nişan bozulmuş zaten. :bicak:
Neyse hayırlısı olmuş konu sahibi için. Dilerim barışmaz.
O sülale de başka bir kadının hayatını kaydırmaya çalışırlar artık el birliği ile.
Aynen inşallah o emellerine ulaşamazlar bide aynı evde yaşama düşüncesi var ki evin küçüklüğü okadar batmış

O ne öyle ya sülalece oturup sizin alaağınız evi konuşuyorlar borcu siz ödeyeceksiniz sizden başka herkesin fikir sunma hakkı var sizin yok Kv kp yi geçtik halasının dayısının danasının bile sizin evinizde söz söyleme hakkı olabileceğini gösteriyor emin okun bu nişan atılmasa da hayat burnunuzdan gelirdi eminim şuan çok üzgünsün ama hayat öyle değişik bişey ki bugün neden olmadı diye kahrolduğun şeylere yarın olmamış diye şükredersin ha nişanlım attı nişanı demişsiniz ama ona da inanmıyorum yine ekibi toplamışlardır hakkınızda karar vermişlerdir bunu da nişanlınız size iletmiştir nişan bozukdu ye. Bi kaç güne aklı başına gelir ha gerçekten gelirse bundan sonrasında kimseyi karıştırmaz koyar mesafesini sizde anlarsınız yok efendim sadece nişanı atmayalım havalarında dönerse geri dönmeyin sizi bu kadar kolay gözden çıkaran insan mutlu edememz hakkınızda hayırlısı olsun en iyisi olsun inşaallah

Nişanlınıza, ben bizim hayatımıza kimsenin karışmasını istemiyorum. Ne senin ailenin ne de benim ailemin deyin. Evlenecek olgunluğa gelmişsek hayatımızda ilgili kararları da kendimiz alabilecek olgunluktayız demektir deyin. Bu hayat bizim hayatımız deyin. Şu da var ki nişanlınız henüz evlenebilecek olgunlukta değil. Şu yazdıklarımı onun o gece ailesine söyleyebilmesi gerekirdi. Nişan sürenizi biraz uzatarak nişanlınızın kendisini toparlamasını bekleyebilirsiniz. Şu şartlar altında evlenirseniz mutsuz olursunuz

Ev alma konusu nişanlınla konuşup karara bağladığın bir konuysa orda nişanlının ailesine karşı savunma yapması gereken kişi sen değilsin. nişanlın orda biz böyle uygun gördük diyebilmeliydi.
Senden özür dilemelerini istedikleri husus ne? Tepkini dile getirirkenki sert tavrın mı? Yoksa faizsiz ev almak istemen mi? İkinci ise zaten çok saçma diyecek birşey bulamıyorum. Tavrın sert olduğu için özür bekliyorlarsa kısmen sadece o kısımda haklı olabilirler. Sen sert olmadığını söylüyorsun ama ailen öyle düşünmüyor ki muhtemelen sen farkında olmadan sert bir üslupla söylemiş olabilirsin.
Son olarak toplanıp nişanlını dokduranlardan da gaza gelip yüzük atan nişanlıdan da uzak durmakta fayda var.

Bu inatlaşma evlenincede devam eder ben söyleyim, ne yapsın adam Arada kalmış,allah yardım etsin bence sizde suçlusunuz

Ooo.. Çözüm ayrılmak. Evlenince daha beter olucak çünkü. Bu kafada bi adamı mümkün değil değiştiremezsiniz. Evlenip çekerim diyosanız siz bilirsiniz tabi..

Ooo şimdiden bu kadar özür dilerseniz... evliliğiz boyunca hep özür beklerler... hep seni hatali görürler....

Ben olsam nisanlim once adam olsun erkek olsun diye bekler ve verecegi tepkiyi olcerdim. Anasini mi tutcak..doldurusa gelip milletten etkileniyor mu..kulagini tikamayi beceriyor mu..arkamda durmayi becericek mi.. beni mi dinlycek baskalarini mi..gerektiginde baskalarinin agzinin payini verebilcek mi.. karim hakli kesin diyebilcek mi..Bunlar yoksa birak!
Ailesinin tutulur yani yok anladigm kadariyla,nisanlinin da yoksa niye evlenesin o adamla. Simdi atma bence artik barismissnz ama.. hemen evlenme bence dugunu biraz geciktir. Ve tepkilerini olc iyice..

Maalaesef evet ve halen ne ailesi ne kendisi meseleyi küçük olarak görmüyolar.ben mesleği olan eğitimli biriyim ailesi beni kırsaldan kayınvalideye tabi biri olarak görüyolar
siz de buna uygun davranıyorsunuz.. hayat sizin, ama iyi dusunun...

Back
X