Nişanı atmak istemiyorum çözüm yolu gösterin lütfen :(

Böyle konuları okuyunca kendim için çok üzülüyorum. Keşke zamanında "bir derdim var"dan haberim olsaydı, ben de konu açsaydım diye. Ne güzel olurdu saçma sapan bir evlilik yapmamış ve boşanmak zorunda kalmamış olurdum. Burda yorum yapan kadınların önerilerini dikkate almak gerek hepsi hayat tecrübesi çünkü. Siz şanslıymışsınız, gerçekleri önceden görmüşsünüz. Milyon kere sevinin şükredin kurtulduğunuza...

Böyle konuları okuyunca kendim için çok üzülüyorum. Keşke zamanında "bir derdim var"dan haberim olsaydı, ben de konu açsaydım diye. Ne güzel olurdu saçma sapan bir evlilik yapmamış ve boşanmak zorunda kalmamış olurdum. Burda yorum yapan kadınların önerilerini dikkate almak gerek hepsi hayat tecrübesi çünkü. Siz şanslıymışsınız, gerçekleri önceden görmüşsünüz. Milyon kere sevinin şükredin kurtulduğunuza...

Hayatta en acı şey salak yerine konmak.

Ben her seyden ozur dileyebilen bir insan olarak neden bir ozur dilemenin bu kadar buyutuldugunu anlamiyorum. Eger sizin aileniz de onlarin hakli oldugunu dusunuyorsa, ben dusuncemi sert bir sekilde soylemek istememistim, ama konusma seklim boyle oldugu icin sert cikmis, yanlis anlasilmis, bunun icin ozur dilerim diyebilirsin. Eger onlarin davranislarinda hosunuza gitmeyen bir sey varsa da, "ben bundan sonra bu konuda daha dikkatli olurum, ama siz de boyle davrandiginizda cok uzuldum" diye ekleyebilirsin. Karsinizdakiler insansa onlar da der ki tamam biz de dikkat ederiz o konuda. Ama yok sizi ezmeye merakli bir aile ise de bunu acikca belli ederler o durumda, nisanliniz da zaten sizin tarafinizda olur.

ve benim ailem onu istemiyordu en başından beri fizik olarak mekan olarak sen buna mı layıksın diyolardı araya koymadığım adam kalmadı öyle ikna ettim
Bir aile es adayını istemiyorsa muhakkak bir bildikleri vardır, aile muhalefetini hiçe sayılarak yapılan evlilikler yuzde doksan kötü bitiyor, kaldı ki bu olayda nişanlın ve ailesi haksız, sen de boşuna özür dileyip kendini ezdirmişsin, bundan sonra hep alttan alman beklenecek, yol yakınken aileni dinle ayrıl, insanlıktan anlamayan bu tip ailelere fırsat vermemek lazım.

İnceldiği yerden kopması daha hayırlı gözüküyor.
Aileniz de gönüllü olmamış zaten.
Evlenmeyin...
En azından acele etmeyin bari.

Bir aile es adayını istemiyorsa muhakkak bir bildikleri vardır, aile muhalefetini hiçe sayılarak yapılan evlilikler yuzde doksan kötü bitiyor, kaldı ki bu olayda nişanlın ve ailesi haksız, sen de boşuna özür dileyip kendini ezdirmişsin, bundan sonra hep alttan alman beklenecek, yol yakınken aileni dinle ayrıl, insanlıktan anlamayan bu tip ailelere fırsat vermemek lazım.

İnsanda başka birini bulamayacağım evde kalacağım korkusu oluyor. Maalesef aileler hep haklı çıkıyor benzerini ben yaşadım.

ev alıcaktık evlendikten sonra nişanlımla beraber aramızda konuştuk küçük olsun faizsiz olsun ama 10 defa konuştuk.ailesi hayır faizle olcak lüx olcak dediler.Bende hayır bu konuda çok hassasım lütfen müdahale etmeyin herkes özgür ama ben evliliğimde kredi faiz istemiyorum dedim.Sen istemiyor olabilirsin bu bizide kapsıyor deyip bağırdılar sesimi çıkarmadım
Ev küçük olursa sülalesi gelip yayılamaz, sıkıntı ondan kaynaklanıyor bence.. size daha büyük, daha lüks ev aldırıp, sizden çok sefa sürme peşindeler.. onları kapsayan kısmı budur..

Cık cık cık balım. Ben alıştırdım özre. Şimdi küsmelere alıştı nazlanmalara falan. Baştan dik dur.

Ben olsam ayrılırdım.
Evlenecek yaşa ve olgunluğa erişmiş birinin ailesinin aklıyla yada dolduruşuyla gelipte ailemden özür dile deyip yüzüğü elinize bırakması kabul edilir cinsten değil.
Ayrıca aranızda konuşup istişare ettiğiniz ve hemfikir olduğunuz bir konuda ailesi "büyük ev alın kredi çekip" dediğinde size gerek kalmadan eş adayınızın "hayır biz böyle düşünüyoruz şimdilik böyle olacak"deyip kestirip atabilmesi gerekiyordu.
İlk defa konuşulmadı bu mevzu aranızda. Ailesinin ağzına bakmamalıydı ki zaten kimseyi ilgilendirmez, parasını siz ödeyip alacaksanız.
Öte yandan ailesi de uzlaşmacı insanlar değil belliki. Biz karışmayalım deyip cekilmelilerdi,oğullarını doldurup üzerinize salacaklarına.
Değişmezler. Bu da demek oluyor ki her konuda ailesi bu tavırda olacak,aranız açılacak zira eş adayınız her halükarda taraf olmak zorunda kalacak ve muhtemelen sizin tarafınızda olmayacak.

Kesinlikle ayrılın.Bu aileyle ve bu pasif adamla bu iş yürümez.
Nisanliyken ayrılmak insana çok büyük bir şeymiş gibi görünüyor ama evlilikten sonra çok küçük olduğu anlaşılıyor. Zira evlenince ayrılmak değil, boşanmak gerekiyor, üstüne belki çocuk oluyor vs. Hiç arkanıza bakmadan kaçın derim. Faiz haramdır, siz kötü birşey demiyorsunuz ki. Bu aileyle çok zor. Uzaktan bile yönetirler eşini

Cidden söylüyorum kardeşim olsaydın kapıyı kılıtler yınede evlendırmezdım senı o adamla... daha nişanlıyken özür diletmeler annesı artıııııı bırde akrabalar onlara ne ya onlara neee...hepsınden özür dile sonra üstüne laf işit... bak canım kardeşim hayatın boyunca kayınvalıdenın esının akrabalarının sözü gececek sende en ufak bır ses cıkardıgında bundan daha beter saldırcaklar sana. adamın koynuna gırınce hersey degısıcekmı sanıyorsun???? senın bır degıl 15 tane kocan olacak evlenınce masallah hepsınde dıl papuc gıbı. Sakın bu yola gırme yoksa seneye kullandıgın hapları boşanmak ıstedıgını hayatını mahvettıgını okuyacagız burda

o ne öyle iki günlük nişanlı adam birilerinin gazına gelip avucuna o yüzüğü nasıl bırakıyor.

ben genelde olumsuz düşünen taraf olmam ama ayrıl kardeşim.

biz kadınlar hep alttan almaya hazırız hep çok seven taraf oluyoruz halbuki çok seven çabalar bi sıkıntıda çözüm bulur en ufak dalgada arkasını dönen evlenince nelerden dönmezki.. üzülme bnde yaşadım o zaman çok üzülmüştüm ama şimdi evlendigim kişiyle çok mutluyum Rabbime şükrediyorum iyiki olmamış nisanlanip ayrılmak evlenip ayrılmaktan çok çok iyi.senn de hayatına gerçekten değer veren biri gelince ozaman anlicaksin dua et sadece. hak etmedigi yerden çıkarmış Rabbim en iyisini bilir.

O eve gidip el öpmeyecektin al ulan yüzüğünü deyip arkanı dönecektin bak o zaman nasıl tıpış tıpış geliyordu

Back
X