5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?
Bence evlilik çok büyük yükümlülük,
nişanlının aklı karışık,hemde karmakarışık ki 5,5 yıl süren flört 1 yıl nişan,döşenen bir eve rağmen bir öyle bir böyle...
Ben şu yaşımda ki aklımla asla derim sana ...Bu günde böyle olan ilk zorlukta ,hzuursuzlukta seni ORTADA BIRAKACAKTIR.
Evi kendi imkanlarıyla mı kurdu ki bu kadar masrafa girildi aile en son demde istemiyoruz bu kızı diye tutturdu.
SATIRLARINDA AİLEVİ,MADDİ,KÜLTÜREL SIKINTILAR demişsin.Benim anladıgım evin aile destegi ile düzüldüğü,ortaya geldigi...
Bana göre hiçbir aile bu kadar ilerlemiş hazırlıklarda pişmiş aşa su katmaz.
Hem kaldı ki kavga dövüş olmadan aile büyükleri konuşmuş karşı taraf OĞLAN İSTEMİYOR demiş.
Sen de EVLİLİK KORKUSU oldugundan bahsetmişsin.
Dışardan bir göz okudugu satırlarla ASIL PROBLEMİN NİŞANLI oldugunu söyleyecektir.Bence budur...
İstemeyen,korkan,zaman yaklaştıkça dağılan,
Bence iyice yüzleşmelisin...Madem 5,5 yıl...Kalk git ailesiyle aynı ortamda yüzleş.Kendi ailenden yanına bir büyügünü al.ama annen baban değil,mesela yaşça b,r kaç yaş büyük bir yengen,kuzenin vs olsun evli osun..
Açık açık konuş yüzleş,5,5 yılın ve emeginin güveninin peşini aramaya geldigini,istenmiyorsan senin de istemedigini belirt...
Ve kendi gözünle gör,kulağınla duy...Kim istiyor kim istemiyor.Kimler VEBAL ALIYOR?
Yoksa içinde hep ukde kalacak,yada nişanlın son bir dönüş yapıp seni kandıracak....Allah biliyor ya evlenirsen sanki hiç hayırlısı olmayacak,
Hakkında hayırlısını dilerim kardeşim,gerçeklerle ,efendice,hiç korkmadan yüzleşmenden başkaca tavsiyem yok yani...