• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atıldı,severek terk eden erkek döner mi?

canım nekadar üzüldüğünü canının yandığını biliyorum.aynı şeyleri yaşadığımı daha öncede yazmıştım sana.ama sana bi arkadaş tavsiyesinde bulunmak istedim durumu yaşadığım için şimdi sen kendini büyük bi boşlukta hissedecek yaralarını saracak birini isteyeceksin.bunu yaparkende canın ailesinden dolayı yandığı için sadece aile önemliymiş gibi davranarak evleneceğin kişinin özelliklerini göz ardı edebilirsin.yani zaten ailesi iyi hayatınıza müdahale etmeyecek biriyse nişanlınlada fazla sorun yaşamayacaksın bu durumda ama önemli olan onun kendi kişilik özellikleri olsun.bunları düşünüp yanlış bi evlilik yapma ileride.eski nişanlın ve ailesine gelince emin ol onlar hak ettiklerini bulacaklar.seven ve yarı yolda bırakılan bi gönlün bedduasından korkmak gerek.ama sen beddua etme sadece allaha havale et ve hayırlısını iste.ben öyle yaptım ve eski nişanlım 8 senedir evlenemedi oda yetmez gibi ailesinin başına ne işler açmış evli çocuklu biriyle birlikte olmuş kadın bunları hamileyim diye kandırıp aylarca perişan etmiş.eve barka gelmiyomuş ve hala beni sayıklıyomuş.geldiğim yer küçük bi yer olunca kulağına geliyo insanın tabiki.beni istemeyen o ailesi ne durumlara düştüler.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.gönülden dilerim seni ve iyi niyetlerini hak edecek kişilerle karşılaştırsın allah.inan bana senin konunda eskiden yaşadığım o günler geliyor gözümün önüne.derin bi iç çekiyorum.

canım nekadar üzüldüğünü canının yandığını biliyorum.aynı şeyleri yaşadığımı daha öncede yazmıştım sana.ama sana bi arkadaş tavsiyesinde bulunmak istedim durumu yaşadığım için şimdi sen kendini büyük bi boşlukta hissedecek yaralarını saracak birini isteyeceksin.bunu yaparkende canın ailesinden dolayı yandığı için sadece aile önemliymiş gibi davranarak evleneceğin kişinin özelliklerini göz ardı edebilirsin.yani zaten ailesi iyi hayatınıza müdahale etmeyecek biriyse nişanlınlada fazla sorun yaşamayacaksın bu durumda ama önemli olan onun kendi kişilik özellikleri olsun.bunları düşünüp yanlış bi evlilik yapma ileride.eski nişanlın ve ailesine gelince emin ol onlar hak ettiklerini bulacaklar.seven ve yarı yolda bırakılan bi gönlün bedduasından korkmak gerek.ama sen beddua etme sadece allaha havale et ve hayırlısını iste.ben öyle yaptım ve eski nişanlım 8 senedir evlenemedi oda yetmez gibi ailesinin başına ne işler açmış evli çocuklu biriyle birlikte olmuş kadın bunları hamileyim diye kandırıp aylarca perişan etmiş.eve barka gelmiyomuş ve hala beni sayıklıyomuş.geldiğim yer küçük bi yer olunca kulağına geliyo insanın tabiki.beni istemeyen o ailesi ne durumlara düştüler.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.gönülden dilerim seni ve iyi niyetlerini hak edecek kişilerle karşılaştırsın allah.inan bana senin konunda eskiden yaşadığım o günler geliyor gözümün önüne.derin bi iç çekiyorum.

Hislerimi yazmışsın canım, aynen öyle hissediyorum. Eskiden herhangi bir olay olsa hemen birbirimizi arar söylerdik her şeyi paylaşırdık, bunun boşluğundayım . Nişanlılık zamanında hep çeyizlik evin için eşyalar baktım , şimdi beğendiğim bir şey olsa da alamıyorum, içimden gelmiyor. Bir sehpa görsem onunla alacaktık şunu yapacaktık hisleri tırmalıyor beynimi,dayanacağım büyük konuşmayayım da bunca şeyden sonra hayatta aramam. sevgimden dayanamama arayıp sorma gibi şeyler yapmam.Herşey çığrından çıktı. Şuanda o kuyruk acısı yaşıyor tahmin ediyorum.Bİr arkadaşım senden eskisi gibi ilgi göremeyince eğer umursamasaydı oh rahatladım kurtuldum der hiç önemsemezdi,kuyruk acısı var bu yüzden senin suçun olmadığı halde ateş püskürüyor demişti. Ya normalde çok uzun msj yazmayan adam ben eşyalar kargo için bir şey yazıyorum o uzun uzun yazıyor.Neyse ne umudum falan yok,sadece benim de artık onu istemeyişim etkilemiş gözüküyor.Ya ne yapacaktım istemiyorum dedikçe yalvaracak mıydım ne bekliyor salak. İyi dileklerin için çok sağol canım benim Allah herkesin gönlüne göre versin.BEnde Allah a havale ediyorum ,bazen kızgınken beddua kaçıyor ağzımdan ama tek dediğim Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin onlarada Allah versin cezalarını.İnşallah eski nişanlımda seninki gibi olur. Kendi ettiklerini buluyorlar. Allah kurtarmış senide canım.

çok bunaldık biz de ailesi ayırma girişimlerine aralıksız devam ediyor niye? onların istediği olmuyor diye ! bizi ayırırlarsa ALLAH larından bulsunlar iki yakaları bir araya gelmesin inşallah böylelerinin çaresiz dertlere düşüp çare nerde diye aranıp dursunlar inşallah :( ben böyle olsun istemiyorum herkes mutlu olsun ama bizim mutluluğumuza da izin versinler istiyorum ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

Canım döndümü :(( merak ettim bende 2 ay önce ayrıldım ses seda yok sen ne yaptın nasıl geçti bu süreç :(((

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

Bence evlilik çok büyük yükümlülük,

nişanlının aklı karışık,hemde karmakarışık ki 5,5 yıl süren flört 1 yıl nişan,döşenen bir eve rağmen bir öyle bir böyle...

Ben şu yaşımda ki aklımla asla derim sana ...Bu günde böyle olan ilk zorlukta ,hzuursuzlukta seni ORTADA BIRAKACAKTIR.

Evi kendi imkanlarıyla mı kurdu ki bu kadar masrafa girildi aile en son demde istemiyoruz bu kızı diye tutturdu.

SATIRLARINDA AİLEVİ,MADDİ,KÜLTÜREL SIKINTILAR demişsin.Benim anladıgım evin aile destegi ile düzüldüğü,ortaya geldigi...

Bana göre hiçbir aile bu kadar ilerlemiş hazırlıklarda pişmiş aşa su katmaz.

Hem kaldı ki kavga dövüş olmadan aile büyükleri konuşmuş karşı taraf OĞLAN İSTEMİYOR demiş.

Sen de EVLİLİK KORKUSU oldugundan bahsetmişsin.

Dışardan bir göz okudugu satırlarla ASIL PROBLEMİN NİŞANLI oldugunu söyleyecektir.Bence budur...

İstemeyen,korkan,zaman yaklaştıkça dağılan,

Bence iyice yüzleşmelisin...Madem 5,5 yıl...Kalk git ailesiyle aynı ortamda yüzleş.Kendi ailenden yanına bir büyügünü al.ama annen baban değil,mesela yaşça b,r kaç yaş büyük bir yengen,kuzenin vs olsun evli osun..

Açık açık konuş yüzleş,5,5 yılın ve emeginin güveninin peşini aramaya geldigini,istenmiyorsan senin de istemedigini belirt...

Ve kendi gözünle gör,kulağınla duy...Kim istiyor kim istemiyor.Kimler VEBAL ALIYOR?

Yoksa içinde hep ukde kalacak,yada nişanlın son bir dönüş yapıp seni kandıracak....Allah biliyor ya evlenirsen sanki hiç hayırlısı olmayacak,

Hakkında hayırlısını dilerim kardeşim,gerçeklerle ,efendice,hiç korkmadan yüzleşmenden başkaca tavsiyem yok yani...

bence dönse de sen evlenme onunla... burdan evlenseniz de o adamla ve seni istemeyen aileyle mutlu olamayacaksın gibi görünüyor...

canim hani konuyu yni actiginda üzülüodun ya, bence sevinmelisin.. sunlardaki cirkeflige bak yaaa... esyalar kalsin desen utanmadan cökcekler... sanki banka kredisi ödüolar taksit taksit :47:

oooooo rezilliğe bak,bende usturuplu yazdım birleşme ihtimali vardır belki vebal almayalım diye. pessss,
,
arkadaşım atlasın gitsin bir akraban liste yap ver eline tel tek sarsın koysun bir kargo firmasına....ne kadar masraf edersen et onlara bağışlamaktan iyidir.

bu gidişle o TAKSİT TAKSİT ödenencek paranın eşyaların üzerine yatar bu aile...Ne şeref varmış yaaa.gencecik bir kızın hayalleri ve alınteri üzerine yatmak???

bir de o eve gelin getirir bu arsızlar...o zaman hırsından oturamazsın...bence işi onların insiyatifine bırakma...valla allahım kolaylıklar versin...zorrr iş zooor aile...

bir de KOCAMAN BİR SADAKA ver nolur...Üzülme artık,rabbimin sevdigi kuluymuşsun...Direkten döndün bence....oooffff allahım kızlarımıza güzel hayırlı bahtlar yaz ...

Bu ne be o onun üstüne atıyo istemiyo diğeri öbürünün... Sanki bundan sonrası yok sanki oğlunu ayırsa ilerde birgün evlendirmeyecek.sana yaşattığını senin, ailenin yüzünü yere eğdirdiği gibi onları da aynılarını yaşatacacağından haberdar değil...

Oda erkek olup çıkamadı. Bi ailesine sözünü geçiremedi hangi devirdeyiz seviyosa seviyo işte niye daha arasına giriyorsunuz anlamıyorum..

Bence de ayrılmanız daha hayırlı bırak dönmesin. Ondan erkek olmaz bak sana sahip çıkmasını bile becerememiş. Seni çok ara o daha. Herşeyin sırası acıyı çekmenin de. Elbet birgün ona da gelir sıra acı çektirene de gelir. Sen Allaha havale et dua et.

Ne olacak bu halimiz ya nişan atan atana boşanan boşanan Allahım lütfen sen koru bizi ya :14:

baş nasıl giderse sonda öyle gider . iki gün sonra evlenip hzursuz bir hayat sürmektense yolun başında ayrılmak daha iyiidir.

farklı kültürlerden güzel sentezler çıkar , tabi anlayana ... mesela hem onların yöresinin, hem kendi yörenin yemeklerini öğrenip doğacak kızlarınıza öğretmek vardı gelecekde ama bu anlayış insan olan için geçerli. ben oğlumu evlendirecek olsam bu şekilde düşünürüm şahsen.

kültürel farklılıklardan kasıt mezhep veya ırksal farklılıklar ise eğer , bunu düşünebilecek kapasiteye sahip insanlara hiç bulaşma derim ben .kaç kaç kaç :)

nişanlın ve sen çalışmıyormusun ? ekonomik sıkıntılar nedir mesela

Sen niye ayrıldın canım aynı sebepler mi ?

canım benim profilden bakabilirsin biraz uzun ama bugün başka konuda paylaştım ilk defa..bir derdim var :( başlıklı konuda yazıyor canım Benim maddi manevi aile uzaklık vs . hiç sorunum yoktu canım Karşımdaki insan sinirliydi ne dersem tamam de ben sinirlenirsem sen sus sen alttan al kırıcı konuşur teli kapatırdı sonra neden aramıyosun derdi yani gururunu sürekli tepesinde gezdirecek ne dersem susacak birini istedi karşısında...sonra evlenince sevgi biter dedi çekti gitti inanılır gibi değil yani....tek bir sebep buldu kendine gitti yani bencillik yaptı...kendini bu kadar düşünen insan görmedim huzurlu ve mutlu olcam diye arkada gözü yaşlı beni hayallerimle yüzüstü bırakıp gitti..:((

Bence problem eski nişanlında ama eğer bi parmakkları varsa
Emin ol bulurlar hemde kendi evlatlarından bulurlar o adam böyle bi boşluğa düşünce düzenli bi hayatmı yaşar ? mümkün değil ah keşke evlenseydide böyle rezilliklere bulaşmasaydı diye çok dövünürler
Senin içinde Allah c.c dan hayırlar diliyorum...

Lütfen ama lütfen seviyorsanız ondan adım beklemeyin siz atın çünkü onun sevdiğinden eminsiniz sadece korkuyor diyorsunuz iyi bir eş baba olacağına inanıyorsanız vazgeçmeyin , evliliğe çok yaklaşmışsınız yıllardır hayallerinize rüyalarınıza tüm yaşamınıza katıştırılmış bir erkekten bahsediyoruz çünkü... Ailesini de çok takmayın gerekirse farklı şehirlerde yaşamaya çalışın olmuyorsa hem mekan hem de gönül olarak uzak kalmaya çalışın çünkü gördükse belki nefret duygularınız kabaracak bu da sizin güzel yüreğinize zarar verecek buna müsaade etmeyin.
Kendinizi dinleyin kendinizle konuşun ne istediğinizden emin olun. ve size göre en doğru adımı atın

canım benim profilden bakabilirsin biraz uzun ama bugün başka konuda paylaştım ilk defa..bir derdim var :( başlıklı konuda yazıyor canım Benim maddi manevi aile uzaklık vs . hiç sorunum yoktu canım Karşımdaki insan sinirliydi ne dersem tamam de ben sinirlenirsem sen sus sen alttan al kırıcı konuşur teli kapatırdı sonra neden aramıyosun derdi yani gururunu sürekli tepesinde gezdirecek ne dersem susacak birini istedi karşısında...sonra evlenince sevgi biter dedi çekti gitti inanılır gibi değil yani....tek bir sebep buldu kendine gitti yani bencillik yaptı...kendini bu kadar düşünen insan görmedim huzurlu ve mutlu olcam diye arkada gözü yaşlı beni hayallerimle yüzüstü bırakıp gitti..:((

o kişinin bencilliğinden dolayı mutlu olamayacağına eminim...

Arkadaşlar yapmayın etmeyin evliliğe bu kadar yakınken vazgeçmeyin demeyin nikah tarihi almadan karşıma çıkmasın demeyin
Alsa ne olur bu adam almasa ne evlenmekle bitiyor mu iş
Daha nişanlıyken okadar yıllık sevgilisini savunamamış maddi manevi mutlu olamayız diyor
Neden çünkü ailesi elini eteğini çekeceğini söylemiştir evlenirse
Ah alıyor aileler böyle böyle kaybediyorlar çocuklarını
Evlensende hayır gelmez
Yarın öbürgün kocam anakuzusu huzurum yok diye başlık açardın

klasık bir söz var dönerse senindir, dönmez ise hiç senin olmamıştır. hayatını onun eline bırakman kötü.tamamen one derse o olacak. evlenincede çok sorun yaşarsın kesin. ailesinden maddi manevi kopacak olgunlukda olmayan bi erkekle evleneceksin bunu bilerek at imzayı. tabi evlenelim derse.

bence nikah memuruylada gelse kabul etme artık...
sen bu aileden ve bu ipini nereye çeksen oraya giden adamdan çoook çekersin..
yol yakınken bitmesi senin için en hayırlısı belkide...

Back
X