• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan atıldı,severek terk eden erkek döner mi?

çingenelere bak sen
iyiki olmamış bide evlendiğini düşünsene

canım inan ki şimdi daha iyi anlıyorum herşeyi,ne kadar pişmanım 5 sene boşa emek vermişim, adam sanmışım onu. Allah a şükür ediyorum oyle insanlardan kurtardı beni,cirkeflik yapıyorlar sanki ben attım nişanı.Adiler.:43::43::43::43:

Canım hiç üzülme olmadığı daha iyi olmuş. Eğer şimdiden böyleyse bugün olmasaydı evlendiğinde ayrılırdın bu durum daha kötü olurdu. İnşallah ilerde karşına çok iyi niyetli seni hak edecek bunları unutturucak biri çıkar.

dönse bile ne değişecekki ailesi istemiyor,istenmeyen gelin olacaksın sürekli iğneleyici laflar ve sana sevmeyen gözlerle bakan insanlar göreceksin ve üzüleceksin...baksana nişanlında ailesine dayanamıyor seni bırakmış,bence böylesi daha iyi benimde başıma geldi biliyorum..

5,5 yıldır birlikte olduğum 1 yıldır nişanlı olduğum nişanlım benden ayrıldı.Herşey çok güzeldi,ailesi kültürel ve maddi farklılıklar nedeniyle beni ve ailemi başından istememiş ,nişanlım sevdiği için ağlayarak istemeye getirtmiş.Ev alındı eşyalar düzüldü perdeye kadar diktirildi,1 aydır ayrılmak istediğini söylüyor.Ailesi rest çekmiş,bizimki de seviyorum ama maddi ve ailevi sebeplerle mutlu olamayacağız diyor.Ayrı şehirlerdeyiz,geçen hafta yanına gittim yüzüme söyle dedim bitirdiğini,barıştık özür diledi halledeceğim affet dedi,ben geri döndüm aradan 4 gün geçti,eve beyaz eşyaları kurduracağım dedi ailesi ne dediyse barıştığımızı mı anladı bilmem çocuk yine ayrılalım istemiyorum demeye başladı.Aileme söyledim,hep iadere eden taraf bendim ilişkimizde,aldatmak dışında beni hiç kaybetmeyeceğini düşünüyordu,hala aileme söylemeyeceğim sandı herhalde,babam bugün arayacak babasını,anneler konuştu kavga etti.Nişanlım çok seviyor beni ama evilikten korkuyordu,hem aile hem korku,maddi durumlar aklı başına gelecek ama geç olacak.
Benim ailem hiç birşeye müdahele etmedi,nişanı atmak istiyorlar deyince annemler aradı,annesi tutturmuş çocuk istemiyor diye,nişanlım çok sebiyorum ama ailem istemiyor deyip durmuştu şimdide ailesine laf gelmesi tabi ben istemiyorum diye kıvırıyor,yalvaracak değilim elimden geleni yaptım zaten ama 5.5 yılıma yanıyorum.Resmen sevenlerin arasına gidiyorlar, Allah tan bulsunlar.Sevgisine sahip çıkamıyor daha büyümemiş çocuk gibi,BUNDAN SONRA DÖNERSE NİKAH GÜNÜ İLE DÖNMELİ YOKSA GÜVENEMEM .Sizce pişman olup döner mi?

Beni iyi dinle arkadasim..

sana bir tavsiyem olacak..
seni istemeyen bir aileye sakin gelin gitme.. Askindan, sevginden deli divane olsanda gitme.. Evlenme..
dil,din,irk ayrimi yapan bir insanin ailesi ile olma..
bak nisanlin seni seviyor ki, seni dusunuyor..
sana hayir diyor.
cunku ailesini iyi taniyor, seni mutsuz ederler, sizi mutsuz ederler..
helal olsun nisanlina..
aglayarak getirttim diyor sana..
hangi erkek bu kadar durustce anlatir ya..

ne sanslisin bak, seni birakip gitmis sen ise halen doner mi diyorsun? Allah senin icin hayirlisini istiyor ki bunlar olmus..
hergun yuzune soguk soguk suratlar mi baksin istiyorsun?
hor gorulmek, degersiz oldugunu mu gormek istiyorsun ?
cevabin hayir ise..
UZAK DUR ..
cunku herkes kiymetlidir..
niye kendini uzuyorsun bosu bosuna..
unutursun zamanla.. herkes unutulur birgun..

Son düzenleme:
Beni iyi dinle arkadasim..

sana bir tavsiyem olacak..
seni istemeyen bir aileye sakin gelin gitme.. Askindan, sevginden deli divane olsanda gitme.. Evlenme..
dil,din,irk ayrimi yapan bir insanin ailesi ile olma..
bak nisanlin seni seviyor ki, seni dusunuyor..
sana hayir diyor.
cunku ailesini iyi taniyor, seni mutsuz ederler, sizi mutsuz ederler..
helal olsun nisanlina..
aglayarak getirttim diyor sana..
hangi erkek bu kadar durustce anlatir ya..

ne sanslisin bak, seni birakip gitmis sen ise halen doner mi diyorsun? Allah senin icin hayirlisini istiyor ki bunlar olmus..
hergun yuzune soguk soguk suratlar mi baksin istiyorsun?
hor gorulmek, degersiz oldugunu mu gormek istiyorsun ?
cevabin hayir ise..
UZAK DUR ..
cunku herkes kiymetlidir..
niye kendini uzuyorsun bosu bosuna..
unutursun zamanla.. herkes unutulur birgun..

Tavsiyelerin için çok sağol canım. Evet birgün unutacağım ama çok sancılı olacağı kesin. Şimdiden üzülmeye başladım.ONa çok kızsam da oyle bir an geliyor onunla olmak,onsuzluğu düşünenememek geçiyor aklımdan.Off nasıl geçecek bu günler yarabbim :(((((

Tavsiyelerin için çok sağol canım. Evet birgün unutacağım ama çok sancılı olacağı kesin. Şimdiden üzülmeye başladım.ONa çok kızsam da oyle bir an geliyor onunla olmak,onsuzluğu düşünenememek geçiyor aklımdan.Off nasıl geçecek bu günler yarabbim :(((((

Canım İnan bana keşke ben zamanı geri alsam eşimi çok sevdiğim halde evlenmezdim. Ki; eşim bana o zamanlar dediki " babam diyor ki eğer sen o mezhepten kızla evlenirsen oğlum öldü derim" dedi.

Ben bunu duydum ya dedim bitti bu iş! Senin ne biçim ailen var bu ne ayrımcılık! Aman aman uzak dur benden yürü git yoluna ailen sana istedikleri kızı alsınlar..

Hiç üzülmedim bile.
Sonra nişanlandı eşim beni arıyor ağlıyor yalvarıyor HAYIR dedim .. Sadece 10 gün nişanlı kaldı nişanı attı geldi peşime !! Dayanamamış, erimiş bitmiş .. Ama suç bende!!!

ONA EVET DEMİYECEKTİM.. Seni istememiş bir aileye ne diye gidersin? 10 yıllık evliliğiz çocuklarımız var ama ailesi hala bana uzak,soğuk,buz gibiler..neler çektim neler onlardan.
Bana değer vermez yok sayarlardı
Eşim onlara kızmaz kıyamaz bana vururdu!! İlk dayaklarını böyle böyle yedim

NE OLUR DAYAN
SAKIN ÜZÜLME İNAN SONRADAN PİŞMAN OLMAK ÇOK ACI..

Ben şuan çok mutsuzum
Sırf çocuklarımın babası diye merhamet ediyorum. Sevgi,aşk hikaye hepsi bitti..

Ailesi seni isteyen
Ailesi seni bağrına basan
Ailesi seni hor görmeyen
Yok saymayan bir ailenin çocuğunu bulursun dilerim..
AİLE ÇOK ÖNEMLİ

benden sana tüm yüreğimden gelerek yazmiş olduğum cevaptır

Sevgiler

Keşke benim eşimde benden vazgeçseydi tatlı ve özel biri olarak kalsaydı aklımda.
Ailesinin ne olduğunu bildiği halde bana yalvarmasaydı
Bencillik yapıp beni harcamasaydı
Evlendik ya biz
Ailesi üzerime geldiler bana dar ettiler
Eşimde beni aldı şehir değiştirdi

Sen madem biliyorsun ailenin ne olduğunu o zaman bir masumun kanına girme!! Vazgeçseydi benden mutlu olsun deseydi keşke
Gözümde daha da büyürdü..

bizler mantığımızın elinden tutamıyoruz galiba hep anılar emeklerimiz sevgimiz geçiyor öne,,, halbuki onlar tekedip gittiklerinde nasıl duruyorsa biz de öyle durabilsek ya yok olmuyor... belginisik seninle aynı dert bende de var beşbuçuk senemi vermesem de ne yaşadınsa ben de yaşıyorum,,, Hakkında hayırlı olanı Rabbim inşallah tez vakitte gönlüne razı eyler de sen de huzura erersin...ne kadar canın yansa da onun bir gözyaşına herşeyden vazgeçer ona dönersin adım gibi biliyorum çünkü aynısını bende yaparım...zaten tutuşmuş bi şekilde kapına geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum eski nişanlının...yakamozum35 sanırım kader dediğimiz bu olsa gerek geriye dönüp baktığımızda böyle yazılmış diyoruz. sana da afiyet diliyorum Rabbimden,,, bolca dua et eşinle huzurlu olmak için,,, kalpler Allah ın elindedir şüphesiz...

Keşke benim eşimde benden vazgeçseydi tatlı ve özel biri olarak kalsaydı aklımda.
Ailesinin ne olduğunu bildiği halde bana yalvarmasaydı
Bencillik yapıp beni harcamasaydı
Evlendik ya biz
Ailesi üzerime geldiler bana dar ettiler
Eşimde beni aldı şehir değiştirdi

Sen madem biliyorsun ailenin ne olduğunu o zaman bir masumun kanına girme!! Vazgeçseydi benden mutlu olsun deseydi keşke
Gözümde daha da büyürdü..

Güzel düşüncelerin için Allah senden razı olsun canım benim ya ne çekmişssin. Dediğin gibi sevgi aşk biter bir gün,nişanlımda bana son zamanlar ayrılmak istediğinde sadece sevgiyle olmuyor,mantıklı düşünüyorum sevgimi kalbime gömdüm demişti. Ben biliyorum nişanlım korkak biri yani zaten evlilikten korkuyor birde ailesinin hrşeye burun kıvırması hiç bir yola gelmemesi yüzünden bitti. Zaten Allah ın istemediğini ben mi isteyeceğim diyorum. Hep dua ediyorum. Mesela ben eski nişanlımla kavga ettiğimizde onun düşünceleri olması gereken şeyleri hç kabul etmeyişi hep kendini haklı görüşü,benim düşüncelerimi önemsemeyişi,o anlarda çok sinir oluyordum ona, demek ki evlilikte de zamanla böyle hissedecektim. Allah sana gönlüne göre versin huzur ve mutluluk versin canım. Çok zoruna gidiyor insanın,nişanlımın aileside kapalı insanları cahil gibi görüyor. Ailem kapalı bir şey demiyorlardı ama tv de böyle kapalı köylüler falan gorduklerınde ya da turban haberı çıkınca babası hemen tepki gösteriyordu. Zaten nişan günü ben kapalı gelin istemem niyetin var mı dedi? Kendilerini kaf dağında görüyorlar ,seninkiler benimkiler kendilerini kaf dağında görüyorlar.

bizler mantığımızın elinden tutamıyoruz galiba hep anılar emeklerimiz sevgimiz geçiyor öne,,, halbuki onlar tekedip gittiklerinde nasıl duruyorsa biz de öyle durabilsek ya yok olmuyor... belginisik seninle aynı dert bende de var beşbuçuk senemi vermesem de ne yaşadınsa ben de yaşıyorum,,, Hakkında hayırlı olanı Rabbim inşallah tez vakitte gönlüne razı eyler de sen de huzura erersin...ne kadar canın yansa da onun bir gözyaşına herşeyden vazgeçer ona dönersin adım gibi biliyorum çünkü aynısını bende yaparım...zaten tutuşmuş bi şekilde kapına geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum eski nişanlının...yakamozum35 sanırım kader dediğimiz bu olsa gerek geriye dönüp baktığımızda böyle yazılmış diyoruz. sana da afiyet diliyorum Rabbimden,,, bolca dua et eşinle huzurlu olmak için,,, kalpler Allah ın elindedir şüphesiz...

Ah canım içimi okuyorsun,amin.onu çok yanlış tanımışım dediğim sözleri oldu son zamanlarda,inanamadığım. Kendimi nefret ettirmek için uğraşsam da başaramıyorum.Bugün sinirlensem yarın özlüyor üzülüyorum. Beni kaybetti ya en büyük acıyı çeksin o yansın benim gibi. Döneceği günü neden görmek istiyorum,çünkü bunca zaman hep yapıcı taraf bendim hep katlandım iyi kotü kendini hep bulunmaz hint kumaşı sandı,öyle hissettirmezdim belki ama sevgisini hep gösterdi bana çok mutlu oldum onunla. Ayrılık acısı aşk acısı öyle zormuş ki yetim kalmış gibiyim,insan bir süre kızıyor,bir süre özleyip ağlıyor,bir sürede kendinde hata arıyor. Büyük konuşmayayım ama ne olursa olsun onu aramayacağım. Dayanacağım. Zaten aileme söylemiş olmam nişanın tamamen atılmış olması ve ailelerin devreye girmesi benim vazgeçtiğimin göstergesi onun için. ŞUan rahatlıyor,ortada kalmaktan kurtuldu,bir kaç zman hayatını yaşayacak,başkalarıyla düşüp kalkacak belki ama emini bir gün beni kaybettiği için gerçekten yanacak. İnanıyordum sevgisine kim ne derse desin inanmıştım be arkadaşım,Allah tan tek dileğim herşeyi unutturacak beni hep sahiplenecek,ben ona değil o bana hint kumaşı gibi hissettirecek birisi. Allah hepimizin dualarını kabul etsin,yanında olsun. Yorumların için çok sağol canım.

dönecek... yana yakıla tutuşarak dönecek hem de... ben anlamıyorum bizi terkediyorlar sevdikleri kızın bir başkasının helali olmasını peşin peşin kabul ediyorlar demek oluyor bu... ben her ayrılmak isteyişinde çokca konuştum ayrı yapamayacağımızı anlatmaya çalıştım ona olmadı anlatamadım bir buçuk ay ayrı kaldık ne aradım ne sordum aradı beni babasıyla konuştuğunu beni çok istediğini kimi memnun edeceğiini onu da düşünmeleri gerektiğini anlatmış babasına babası da sen istiyorsan olur oğlum demiş gerçi babası tekrar ayrılalım diye araya birilerini soktu sonradan yine o ayrı... susmak, huyların efendisidir, demiş Peygamber efendimiz... şundan emin ol seni yarı yolda bırakıp giden adamın ahlı bir evliliği olacak... ben çok ah etmiştim benden başkasıyla evlensen de boşan benim kadar şanslı çıkma sen de o imzayı attıktan sonra terkedil de yarı yolda bırakılmanın ne demek olduğunu anla diye... şimdi öyle ah etmiyorum beni küçümseyip hor gören herbirinin tek çaresi kapıma gelmek olsun inşallah... nasıl yüzüme bakacaklar bilmiyorum ama benim, bu yaşanılanları sevdiğim uğruna onların yüzüne vurmayacak kadar büyük koskocaman bi kalbim var... MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞAHI ELBET BİR VAKTİ VARDIR, demiş yunus emre, ne güzel söylemiş sabret sen Allah sabredenlerle beraberdir...

ailesinin arkasina saklansn bir erkekten hayir gelmez. bir erkegi ailesi dolduramaz onun aklu beyni varsa zaten dolmaz. cevremde cok ornegi var evlenip bosandilar. sakin boyle bir adamla evlenme evlendim diye karismazlar sanma hayatini karartma. soylemesi kolay ama unut gitsin. eviniz bile hazirken sana bunlari yapmis inan vicdansizligin boylesi olurmu dedim. bu adam seni yari yolda birakmis kimseyi idare etmek zorunda degilsin. degmezmis deyil yol vereceksin ne hali varsa gorsun. zaman herseyin ilacidir endegerli sensin bu hayatta unutma cnm allahyardimcin olsun

dönse bile ufukta mükemmel bi evlilik göremiyorum anlattıklarınıza göre...
hakkınızda hayırlısı olsun...

Güzel düşüncelerin için Allah senden razı olsun canım benim ya ne çekmişssin. Dediğin gibi sevgi aşk biter bir gün,nişanlımda bana son zamanlar ayrılmak istediğinde sadece sevgiyle olmuyor,mantıklı düşünüyorum sevgimi kalbime gömdüm demişti. Ben biliyorum nişanlım korkak biri yani zaten evlilikten korkuyor birde ailesinin hrşeye burun kıvırması hiç bir yola gelmemesi yüzünden bitti. Zaten Allah ın istemediğini ben mi isteyeceğim diyorum. Hep dua ediyorum. Mesela ben eski nişanlımla kavga ettiğimizde onun düşünceleri olması gereken şeyleri hç kabul etmeyişi hep kendini haklı görüşü,benim düşüncelerimi önemsemeyişi,o anlarda çok sinir oluyordum ona, demek ki evlilikte de zamanla böyle hissedecektim. Allah sana gönlüne göre versin huzur ve mutluluk versin canım. Çok zoruna gidiyor insanın,nişanlımın aileside kapalı insanları cahil gibi görüyor. Ailem kapalı bir şey demiyorlardı ama tv de böyle kapalı köylüler falan gorduklerınde ya da turban haberı çıkınca babası hemen tepki gösteriyordu. Zaten nişan günü ben kapalı gelin istemem niyetin var mı dedi? Kendilerini kaf dağında görüyorlar ,seninkiler benimkiler kendilerini kaf dağında görüyorlar.

marbling,
sagol canim guzel duan icin ..Allah razi olsun..
keske simdiki aklimiz olsaydi, bu hatalari yapmazdik..
Cok dua ediyorum ama esim bazi gercekleri gormedigi ve kendini degistirmedigi surece cok zor canim..
bende sana mutluluklar diliyorum ailenle..

belginisik;
inan ki verilmis sadakan varmis.
bosver boyle ayrimcilik yapan, insanlari sekline,semaline gore bolen insanlardan hayir gelmez canim..
Allah senin icin boylesini hayirli yapmis demek ki..
cok haklisin kendini kaf daginda goruyorlar.. halbuki yurekleri fakir.
yurekleri zengin degil,acizler,sevgisiz,insan ayrimi yaparlar ama is goruntuye konusmaya gelince,bilmislige gelince onlardan iyi bileni yok!
Allah sabir versin bana..
sen kurtulmussun, sakin aglayip da uzulme, dert etme..
kurtulduguna sevin.
bu arada benim esimde korkakti, ailesinden hala da cok korkar..
onlara bir laf diyemez.
bende guc alirda konusur karsilarinda.
aman neyleyim ben boyle erkekleri
hic uzulmene degmez.

ailesinin arkasina saklansn bir erkekten hayir gelmez. bir erkegi ailesi dolduramaz onun aklu beyni varsa zaten dolmaz. cevremde cok ornegi var evlenip bosandilar. sakin boyle bir adamla evlenme evlendim diye karismazlar sanma hayatini karartma. soylemesi kolay ama unut gitsin. eviniz bile hazirken sana bunlari yapmis inan vicdansizligin boylesi olurmu dedim. bu adam seni yari yolda birakmis kimseyi idare etmek zorunda degilsin. degmezmis deyil yol vereceksin ne hali varsa gorsun. zaman herseyin ilacidir endegerli sensin bu hayatta unutma cnm allahyardimcin olsun

Evet canım mantıklı düşündüğümde iyi ki olmamış diyorum. Zaten Allah ta istemedi nasip etmedi. Gözünü bile kırkmadan bıraktı beni, mantıklı düşünüyormuş sevgisini kalbine gömmüşmüş, gömebilmiş yani ,göreceğim ben bir kaç ay sonra onu. Allah öyle bir dert verecek ki ona iki yakası bir araya gelmeyecek işleri kötü gidecek eminim ,ve bilecek bana yaptıkları yüzünden bu hale geldiğini. Çünkü en son konuşmamızda başına ne gelirse benden bil dedim. Kolay değil yaşadıklarım nasıl unutacağım nasıl geçecek günle bilmiyorum.Bıkmıştım idare etmekten,ben benden gitmiştim. Şimdi bulsun onu idare edecek insanı.

marbling,
sagol canim guzel duan icin ..Allah razi olsun..
keske simdiki aklimiz olsaydi, bu hatalari yapmazdik..
Cok dua ediyorum ama esim bazi gercekleri gormedigi ve kendini degistirmedigi surece cok zor canim..
bende sana mutluluklar diliyorum ailenle..

belginisik;
inan ki verilmis sadakan varmis.
bosver boyle ayrimcilik yapan, insanlari sekline,semaline gore bolen insanlardan hayir gelmez canim..
Allah senin icin boylesini hayirli yapmis demek ki..
cok haklisin kendini kaf daginda goruyorlar.. halbuki yurekleri fakir.
yurekleri zengin degil,acizler,sevgisiz,insan ayrimi yaparlar ama is goruntuye konusmaya gelince,bilmislige gelince onlardan iyi bileni yok!
Allah sabir versin bana..
sen kurtulmussun, sakin aglayip da uzulme, dert etme..
kurtulduguna sevin.
bu arada benim esimde korkakti, ailesinden hala da cok korkar..
onlara bir laf diyemez.
bende guc alirda konusur karsilarinda.
aman neyleyim ben boyle erkekleri
hic uzulmene degmez.

Biliyorum canım, sadece nişanlım bilir ,hep kendi bilir hep böyle görürdü kendini,hiç benim doğrumu kabul etmezdi. Sorunlu kişilik işte,uğraş dur işin yoksa. Aslında ben unutmaktan hayatıma bana değer veren insanla devam etmekten yanayım. Ailesi beni isteyen benim için çabalayan insanlar istiyorum. İnşallah unuturum ve karşıma Allah korkusu olan bir insanın çıkmasını nasip etsin Allah. Ama olurda birgün dönerse ve unutamamış olursam kötü durumda olursam,sevgimden yanıyorsam onu mahvederek kabul ederim ancak. Haksızlığını kabul edecek,sonuna kadar sahip çıkacak ve bu zamana kadar rest çekemediğim her anın bir bir hesabını sorarak,peşimde süründürerek dönerim. Oda gönlüme siz geçiremiyorsam böyle yaparım ancak. Yoksa istemiyorum zor olsada unutmak hayatımdan çıkıp gitmesini istiyorum.İnşallah o dönerse bile dönene kadar karşıma çok iyi bir insan çıkar ve benim onu kabul etme şansım da olmaz. Gönlüme söz geçirmek zorunda kalmam umarım.:43::43::43:

dönecek... yana yakıla tutuşarak dönecek hem de... ben anlamıyorum bizi terkediyorlar sevdikleri kızın bir başkasının helali olmasını peşin peşin kabul ediyorlar demek oluyor bu... ben her ayrılmak isteyişinde çokca konuştum ayrı yapamayacağımızı anlatmaya çalıştım ona olmadı anlatamadım bir buçuk ay ayrı kaldık ne aradım ne sordum aradı beni babasıyla konuştuğunu beni çok istediğini kimi memnun edeceğiini onu da düşünmeleri gerektiğini anlatmış babasına babası da sen istiyorsan olur oğlum demiş gerçi babası tekrar ayrılalım diye araya birilerini soktu sonradan yine o ayrı... susmak, huyların efendisidir, demiş Peygamber efendimiz... şundan emin ol seni yarı yolda bırakıp giden adamın ahlı bir evliliği olacak... ben çok ah etmiştim benden başkasıyla evlensen de boşan benim kadar şanslı çıkma sen de o imzayı attıktan sonra terkedil de yarı yolda bırakılmanın ne demek olduğunu anla diye... şimdi öyle ah etmiyorum beni küçümseyip hor gören herbirinin tek çaresi kapıma gelmek olsun inşallah... nasıl yüzüme bakacaklar bilmiyorum ama benim, bu yaşanılanları sevdiğim uğruna onların yüzüne vurmayacak kadar büyük koskocaman bi kalbim var... MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞAHI ELBET BİR VAKTİ VARDIR, demiş yunus emre, ne güzel söylemiş sabret sen Allah sabredenlerle beraberdir...

Canım zaten sessiz kalmayı onlar gibi çingenelik yapmamayı seçtim,yapmaya hakkım olsa bile.Sabrediyorum bekliyorum canım benim mutlu olacağım onların mahvolacağı günü bekliyorum.

Back
X