Merhaba arkadaşlar son günlerde o kadar moralim bozuk ve stresliyim ki yardımınıza ihtiyacım var. Düğünüme 80 gün var ve nişanlımla son günlerde tartışmalarımız iyice arttı herşey sorun olmaya başladı. Oğlak burcu ve çok inat hep kendi dediği olsun istiyor ha bana danışmıyor mu bazı konularda danışıyor ama hep son sözü o söylemek istiyor çok aceleci tez canlı ben ise ağır ve temkinli yaklaşırım olaylara. Şuanki sorunumuz şu düğün yaklaştığı için kiralık ev bakmaya başladık sadece iki ev bakmıştık onlar bana çok küçük gelmişti üçüncü baktığımız ev ilk görüşte hoşuma gitmişti kaçmasın diye tutalım dedim kapora yatırdılar ama evi annem ve babam görünce hiç beğenmediler sen yeni evleneceksin o ev çok kirli ve masrafı var ve 5. kat çok yüksek eşyalarınm hep çizilecek kırılacak dediler onlar öyle yapınca bende soğudum evden ama nişanlım orası olsun istiyor kaporada yatmış annemin çok morali bozuk benim de ve değişmesini istesem olmayacak biliyorum çok inatlar. Ve bunun gibi bir çok sorun en ufak bişeyi yanlış anlamalar büyütmeler hatta böyle olursa seni ilerde döverim gibisinden tehdit vari konuşmalar yaşadım biliyorum kıyamaz siniriyle söylüyor ama bütün bu olanlar babamın annemin kafanı toparla iyi düşün demeleri beni çok strese sokuyor ben ne yapmalıyım inanın bilmiyorum bazen tartışınca çok muıtsuz oluyoruz ve onuda kendimide mutsuz etmek istemiyorum ilerde daha kötü olur diye korkuyorum yol yakınken bu ilişkiden sağlıklı bir evlilik çıkmayacaksa vazmı geçmeliyim yoksa devam mı etmeliyim lütfen yardım edin
böle sorunlar yaşanıyor illaki
ama anladığım kadarıyla aileler simdiden karısıyor
sen 3. evi evi beğendim kaçırmamak için tuttuk diyorsun
annem beğenmedi sonra bende beğenmedim diyorsun madem önce ailelere danıssaydınz ya ben olsam bende sinirlenirim kaporayı vermisim çocuk oyuncağımaı bu
damat bey eğer o ilk beğenmediğini tutuyoruz deseydi onda suç bulurdum.
sen annennleri bırak .sen simdiden etkilenirsen bu işin sonu gelmez. sen seviyor musun anlasıyormusun gerisini bosver.
açık söylüyorum canım empati kur bir ev tuttun kapora verdin sonra damat bey geldi o ev şöle böle annemler istemyor dedi
sen ne dersin aa tamam canım hadi baska bir yere bakalımmı yoksa kızarmısın
seni döverim diyorsa yapamaz pardon da neye göre yapamaz kıyamız demsissin valla öle bir kıyarkiii sen bile inanamazsın
Ailelerin bu denli karışmasına açıkçası bende karşıyım ne onun ailesi ne senin ailen.. O evde siz yaşayacaksınız .. Tesisat içi bir problem varsa canım içine girmeden hallettirmeye çalışın onun dışında ne evler varki içi temizlenip paklandıktan oh mis gibi olur..
Yuva bu mutlu huzurlu olmadıktan sonra... Birde dediğim gibi sizin bütçeniz vs önemli...
Bak örnek verim hemen bizde evlenmeden önce işte araştırıyoruz şudur budur eşim evi buldu ev kocaman tamam yeni bina değil ama temizlik istiyor bir iki eksik ..yerdeki laminantlar oynuyor.. benim annem diyorum demez mi cila attırın o eve oynuyor yerdekiler başta bende içten içe diyorum üff eve eşya yerleşmeden halledilse şudur budur. Sonra baktım huzurum kaçıyor çünkü sürekli karışılıyor..Ya o evde ben yaşıyacağım içini ben dekore edeceğim ayrıca kira neden masraf yapayım bu denli.. Evimi özene bözene yerleştirdim ne kayın validem geldi ne annem (bir tek ablamı aldım sağolsun evin içini temizledik eşim dahil ) ohh misler gibi oldu...
Şu anda yerdeki laminant oynuyormuş mutfak eskiymiş kimsenin umurunda değil her şey pak temiz :)))
Canım yanlış anlama sakın gelenek görenek vardır senin bilmediğin şudur budur tamam o konuda yardım al ama onun dışında o evde sen oturacaksın o eve sen yuva diyeceksin... Buna da musama gösterme...
mrb canım benimde eşimle evlenmeden önce bu tarz sorunlarımız oluyodu tez canlı bir şey olana kadar hep stres içinde olduğu için çabuk öfkeleniyodu benim eşim de oğlak burcu.Evlendikten sonra daha da rahatladı düğün dü nikahtı derken ters bir şey çıkıcak diye çok stres yapmıştı düğünü atlatınca eşim de ruhen rahatladı ozamanlar bende diyodum çok sinirli şimdiden böle her şeye öfkeleniyo diye ama bi yandan da içini biliyorum sinirle öfkeyle ne derse desin içini bildiğim için üzülsem de ondan vazgeçmeyi hiç düşünmedim.Şimdi Allah'ıma şükürler olsun hiç bir problemimiz kavgamız gürültümüz yok bebişimizde geliyo mutluyuz...
Sende içine çok dert etme seni sevdiğinden gerçekten eminsen promlem yok sende diyosun son zamanlar çok tartışır olduk diye oğlak burcu çok tez canlı herşey anında uzamadan olsn ister bu da onu kötü etkiliyo eminim düğünü atlatınca rahatlıcaksınız ama sevgisinden kişiliğinden sana olan samimiyetinden eminsen tabi cnm
nişan atmayı gerektiricek ne var ortada ben onu anlamadım :44:
kendi ailenle birliktemi yaşıcaksın sanırım hayır.o zman annenin beğenip beğenmememsi bişeyi değiştirmemeli.nişanlı çok beğendim tutalım diyince kapora verdiyse seni dikkate alıyo demektir.sinirli olunca insanlar neler neler sölüyo.ilk önce kendini gözünün önüne getir gözün dönünce nasıl davranırsın.ondan sonra karşındaki insanı yargıla bence.düğüne yakın stresler artarda.mutlu olmak yerine olmadık yerden nişan atmalıyım deemn tuhaf.zaten kafanda bu düşünce varsa ya bitir ya düğünü uzat bi insan bu düşünceler içindeyken nasıl evlenir şaşarım zaten
Aslında tek bu nedenden düşünmedim nişan atmayı yani aylardır olaylar birike birike sinir stres artık ağır gelmeye başladı bazen zorum ne ki diyorum ne için bu çabalar mutlu olmak için ama bakıyorum bazen mutsuzum herkes anlayışsız bi oluruna konuşan yok nişanı atıp kpssyi kazanıp ders çalışıp uzaklaşıp gitmek istiyorum zaman zaman babam sordu yine dün sana davranışları nasıl bağırıyor mu hakaret ediyor mu diye diyemedim babama bazı şeyleri mutsuzum bazen çok tartışıyoruz bağırıyor diyemedim çünkü babam zaten bu olaya çokta iyi bakmıyor çokta isteyerek vermiyor beni bunlarıda söylediğimde ortalık iyice karışacak ama ilerde diyorum bana bağıırır şiddet uygularsa babam demiyecek mi ben sana demedim mi diye baba evine geri dönmekte istemiyorum tek istediğim mutlu huzurlu olmak
yaptığın her hareketten her karardan sen sorumlusun unutma.bizimde ilişkimiz 5 seneyi bitirdi uzaktayız bazen sorunlar yaşadık uzaklık nedeniyle gecelerce ağladım sinirden stresten gün içinde banyoya kaçıp ağladım rahatlamak için ama ne annem ne babam bilir bunları.çünkü hayat benim.ilişki benim.ben ne dersem damat olduğu için illa ters bi yanını bulurlar.ama çok şükür pırlanta gibidir sevdiğim.orta yolu bulmak senin elinde.şimdi diceksin ailem benim tabi paylaşıcam.ama unutma sıkıntını ailenle paylaşınca o iki kişi arasındaki ilişkiden çıkıp aile ilişkisine dönücek ve emin ol siz arka planda kalıcaksınız ve daha çok stres yaşıcaksınız üzülceksiniz.
ben hep anlayışlı davrandım.çok zor zamanlardan geçti biliyorum.sinirlendiği zamanlarda oldu.hep destek oldum.yaşadıkları kolay değildi.ama şimdi gel gör her zaman iyi ki varsın der.sen destek olmasaydın alttan almasaydın ben başka biri olurdum der.unutma karşındakini değiştirmezsin ama davranışlarınla ilişkini değiştirirsin
Ağzına sağlık canım benim ne güzel anlatmışsın. Doğru diyorsun aramızda yaşanan aramızda kalmalı aileme hele ki babama anlatırsam babamın tepkisi çok farklı olur ve iş ayrılmaya kadar gidebilir onun da derdi aslında şu evlenmeden bize anlat ki ne olduğunu saklama ki ilerde üzülmeyesin bitecekse şimdiden bitsin demeye getiriyor. Çünkü ne kardeşim ne babam bana şiddet uygulanırsa ilerde ya da bağırmalar vs bu tarz şeyler ve bunları duyarlarsa bunu yapan kişiye dünyayı dar ederler ve işin sonu kavgaya kötü olaylara gider onlarda bundan korkuyor.Ama allah büyüktür inşallah bu korkularım başıma gelmez ve herşey normale döner ben nişanlımla aramızda yaşadığımız olayları bana bağırmalarını anlatmadım tam olarak babama ve dediğin gibi anlatmamak en iyisi çünkü anlatırsam birbirlerine şimdiden gıcık kapacaklar ve o zaman daha da zor olacak ben zamana bıraktım allahım hayırlısı neyse onu versin eğer hayırlısı olmayacaksa tez zamanda bitirsin ama ilerde güzel sağlıklı bir yuva olacaksa devam ettirtsin...
amin canım inşallah.ama ben şiddet uygulayan kadın olsun erkek olsun egosu tavanda olanların yaptığını düşünürüm.eğer sen kendinden eminsen hiç bişey yapamaz karşındaki.kendini geliştirmiş sadece eşin varken yapabilcek birisi olduğunu gösterir yada hissettirirsen karşındakine yandım.tamam sev aşık ol ama.eşin olmadan mafoldum bittim demek olmaz.eşin olucak kişide senin sağlam karakterli böle bi durumda nasıl tepki verebilceğini bilen biri olmalı.
ben kimseye taviz vermem mesela.dimdik ayakta olduğumu bilir sevdiceğim
Canım çok sağol ya birazda olsa içimi rahatlattın inşallah benim oğlakta senşin eşin gibi streslerden kurtulunca düzelir. Aynen çok tez canlılar ve aklındaki hemen olsun istiyor ve olana kadar kırıyor döküyor dediği biraz olmadımı kıyameti kopartıyor hep üste çıkıyor hep o haklı çok aksi oluyor sinirlenince ama siniri geçince iyi anlaşıyoruz. Bazen hatasını anlıyor özürde diliyor beni seviyor ama bilmiyorum sinirlenince şiddet uygulayabilecek gibi geliyor bana bazı konuşmaları sinirliyken hakaretvari konuşmaları korkutuyor nişanlıma kalsa biz tanıştıktan üç ay sonra evlenecektik ailem karşı çıkytı öyle şey mi olur diye yaza kaldı öylelikle o arada çok stres yaşadık nişan olasıya kadar o hemen istiyor ailem uzatmaya çalışıyor kabus gibiydi şimdi bu ikinci kabus sanırım biran önce herşey normale dönsün artık...
Nişanlınızın"döverim" demesi apayrı bir konu. Bunu değil gerçekleştirmek dile getirmesi bile büyüüüüükkk bir sorun. Bunu söylediğinde cevabını almalıydı. Hadsiz. Hiç ilerde yapmaz diye de düşünme, bunu dile getirewbiliyorsa açık bir kapısı var demektir şiddete. Ha sınırı ne kadar zorlarsan bunu yapar, bilemeyiz. Ama o sınır o kadar da geniş olmayabilir. Akılının bir köşesinden bulunsun.
Ama ben sizin tavrınızı da çok yanlış buldum. Anneniz çok müdehaleci. Sizin oturacağınız evin fayansı, kapısı onları neden bu kadar ilgilendiriyor? Hayır tamam danışılır, fikir alınır, büyüklerin tecrübesinden faydalanılır. Ama oldu da bir şekilde kendi istediği olmadı diye annenizin "moralinin bozulması" çok ağır bir tepki. Etkileniyorsunuz, anneniz de bilinçaltında bunu size karşı baskı aracı olarka kullanıyor. Yani siz "annem üzülür, üzülmesin" düşüncesinden sıyrılamadığınız sürece sağlıklı bir evlilik yürütmeniz zor. Evle ilgili evladına fikir vermek başka, bunu içselleştirip üzüntü konusu yapmak başka. Hadi üzüldü diyelim, olgun bir annenin görevi bunu size yansıtmamaktır. Madem o ev tutulacak size moral olup destek vermesi gerek. Eşlerimiz ve anneleri yapınca kızdığımız şeyleri, biz yapmayalım, annelerimize de yaptırmayalım.
Haklısın dünyanın merkezine koymamak gerekiyor onsuzda yaşayabileceğimi bi yerde hissetmesi gerekiyor. O yokken yaşayamazmış gibi yaparsam dediğin gibi daha farklı düşünüp kendini bulunmaz hint kumaşı tavırlarına sokup çok bencilce davranabilir. Ben hep büyük konuşmuşum terazi burcuyum ve oğlak benim zıt düşman burcumdur asla oğlak burcuyla evlenmem dedim allah başıma verdi asla bağıran çağıran sinirli biriyle yapamam dedim allah başıma verdi büyük konuşmamak gerekiyormuş birde bunu anladım. Allahtan ben ona göre daha uyumluyum da öylelikle anlaşabiliyoruz onun gibi dediğim dedik olsam burnumun dikine gitsem çoktan biterdi bu işte insan sevince göz yumarmış bazı şeylere 2 yıl önce beni bulup sorsaydın bu tarz sinirli biriyle evlenir misin diye aslaa derdim ama kaderinde olunca insan karşı koyamıyor bazı şeylere bazen kendimi ateşe mi atıyorum acaba diyorum ama engel olamıyorum yinede allah hayırlısını versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?