Nişanı atmalı mıyım?

Dügün arifesinde hemen hemen herkez bu tarz tartışmalar yasıyo,sen evi begenmişsin sonuçta ilk gördügünde istediginde olmuş tutulmuş,annen oturmıcakki o evde tatlım be.Niye bu kadar etkilenip morelini bozuyosun.Aileler herşey çok güzel bile olsa muhakkak bir kusur bulurlar,senin nasıl içine siniyosa onu yapıcaksın.Bu sebeplerden dolayı nişanı atmak olmaz yani.Sevmiyomusun,uzun zamandır tanımıyomusun nişanlını?

Aynen canım çok inat ve gıcık oluyorlar kafalarına koydukları anında olacak mantıksız düşünceleri oluyor bazen ama ona göre mantıklı ve aksini anlatamazsın ona izah edemezsin kavga çıkarır çok sinirrrrrr bazen öyle kızıyorum ki öyle kızıyorum ama işte gönül bazende sanki tam tersi bu kişiliğin tam tersi komik esprili çok zeki şefkatli valla bende çözemedim ama burnu yere düşse almaz yani o derece bişey bu

Evet evi ben gördüm beğendim ama çok iyi inceleyememiştim heyecandan ve ilk kez ev bakıyoruz yani öyle ince detaylarını hesap edemedim şimdi annem evi o kadar kötülüyorda hadi gitte içinde otur bütün iştahım kaçtı.( annem sonuçta olsun kızım dese nolur ki işte onunda ümidi var acaba vazgeçirtebilir miyim diye ama artık öyle birşey yok o ev olacak boyacı falanda tutulmuş ben şöyle teselli ediyorum kendimi sonuçta ev benim değil 1 yıl bilemedin iki yıl oturur işime gelmezse çıkarım taşınması o kadar da zor değil ne kiracılar var kaç ev değiştirmiş. Belkide annemi üzen daha ilk kez ayrı eve çıkıyorum ve gelinb olucam herkes gelip çeyizime falan bakıcak belki o yüzden daha iyi bir ev olsun istedi o da haklı bütün suç benim annemlere de göstermeliydim ama annemlerr bize bırakmıştı siz bakın beğenin siz oturcanız demişlerdi şimdide böyle yapıyorlar.(

bencede nişanlını ikna etmeye çalış,öyle ha deyince çıkamazsın ayrıca çıkınca da annenin dediği gibi eşyaların çizilir..bilmiyorum be evlendiğimde de kayınvalidemler kendilerine yakın eski bi ev vardı orayı tutmak istediler ama ben eşyalarım yeni olcak yeni bina olsun istedim nişanlımla da konuştuk ve uzak ama yeni bi eve çıktım 4 yıldır da oturuyorum artık bi dahaki taşınmam ev alınca olur inşallah...sorununuzun çözüleceğine inanıyorum...

Keşke ikna olsa bidaha bu konuyu açma dalga mı geçiyorsun diyor kapora yanacak diyor vs vs huzursuzluktansa olan eşyaya olsun diyorum artık nasip burasıymış aslında ev dışardan bakınca yeni dış cephe boyası falan güzel ama içini kiracılar çok hor kullanmışlar yerler cilalı tahta kaplama nasıl boya yapmışlarsa içinde boyalar bütün kapı pervazlarına bulaşmış ve onlar nasıl çıkar ki çok uğraştıracak bizi ama mecbur artıık ben hiç bu yönlerini düşünememişim hepsi benim suçum...

böyle inatçı adamla hayat geçer mi diye düşünün,huylu huyundan vazgeçmez ki,yarın çocuk ismi konusunda da inat edebilir,yavrunuzu bkayınbabanızın şsmiyle sevmek zorunda kalabilirsiniz.Ya da Allah korusun işyerinde tatsız bi olay yaşasanız kendini haklı görerek sizi işten almak isteyebilir,hatalı davransa özür dilemez,geri adım atmaz...Böyle ufak tefek şeyler hayatı çekilmez yapar...
bence böyle düşünün,eğer olsun varsın,sevdim sevildim bu bana yeter derseniz devam edin ama hayatım kıymetli,bi ömür geçmez böyle derseniz nişanlınızı da karşınıza alıp bi konuşmanızı öneririm...

anladım canım inşallah herşey gönlünce olur.Hakkında hayırlısı olsun.Dediğin gibi daha resmi olarak bir şey yok bu tarz konularda elalem ne der diye düşünmek yanlış sonuçta evlenince sen paylaşıcaksın herşeyini sen kendin yaşıcaksın elalem anca uzaktan bakar ahlayıp vahlar buda onların terbiyesizliği.Evlilikte sen ve eşin başrol anne baba kayın valide kayın beder bunlar dış rol hele etraf konuk oyuncu =) o yüzden düşüncelerinde haklısın içinden geldiği gibi kalbinin sesini dinle ama dinlerkende kendine boş yere acı çektirme inşallah herşey düzelir güzel huzurlu mutlu bi yastıkla kocayabilceğin bir evliliğin olur ALLAH hiç pişman etmez inşallah canım...

Nişanlının sevgisinden samimiyetinden eminsen sadece biraz kotkut bunaldığını belirt oda resti çekip ayrılalım derse hiç üzülme sana şimdiden sahip çıkmayan evlenince nasl olsa karın gidemez bir yere der iyice bunaltır .... ayyy gene çok konuştummmm =)))))

Vallahi ağzım açık bir şekilde hüzünlenerek okudum çok kötü şeyler yaşamışsınız gerçekten herşey düzeldi mi peki ?

Vallahi ağzım açık bir şekilde hüzünlenerek okudum çok kötü şeyler yaşamışsınız gerçekten herşey düzeldi mi peki ?

ALLAH'IMA şükürler olsun ki düzeldi hayat bu herşey olabiliyor nazarımız çıktı diyoruz bizde daha kötüsüde olabilirdi ALLAH korusun düğüne diye çıkıp cenazeye gidenler var ben halime şükrediyorum en azından kimseye özellikle eşime zarar gelmeden atlattık .Şimdide 5.5 aylık hamileyim eşim çok istedi bebeğimizn olmasını oğluşum utkum gelicek aramıza inşallah ....=))

Allah bozmasın canım çok sevindim,rabbim hayırlısı ile kucağına almak nasip etsin ,tabiki düğün öncesi çok sorunlar olabilir ama asıl şaşırdığım ailelerin konuyu büyütmemesi .Maşallah..

bence nişanı atmayı değil kendinize çekidüzen vermeyi düşünmelisiniz ev tutulmuş kapora verilmiş kusura bakmayın bana saçma geldi cocuk oyuncağımı bu sonradan beğenmedim filan zaten düğün masrafınız var kaporanız yanacak onun yerine zaman gectikçe düzenlersiniz evinizi

annem çok üzüldüğü için ilk zamanlar hep kendi kabuğuna çekildi zamanla 1 2 ay içinde anneminde yüzü gülmeye başladı babamla bazı problemlerimiz var zaten düğünden sonra babamla hiç konuşmadık düğünde karşılıklı oynadık ama düğün sonnda herkez yanıma geldi o gelmedi benide bi daha hiç aramadı nerdeyse 1 yıl olucak babamla aramdaki sorun dışında problemim yok canım ailelerle küs kalmak iyi bir şey değil ama yapabilceğim bir şey yok kaderimde böleymiş demekki bende hayatımın olumlu yönlerini düşünüyorum başta eşim ve oğlum sonra annemle kardeşim :)

ben de en çok şuna kızıyorum; madem aileler " biz karışmayız, kendiniz beğenin, siz oturacaksınız" dediler daha sonra ne demeye insanın sinirini bozuyorlar.. yanlış anlama bir tek seninkilere söylemiyorum, benim annem de öyle.. karışmam der, çekilir kenara, fikir vermez, sonra ben kendi kendime alacağımı alırım, tartışma çıkar, hiç beğenmez..azıcık ılımlı olsunlar, annen beğenmediyse en azından bi kere yarım ağızla yoklar sizi, değiştirsek olmaz mı falan, baktı olmuyor hiç kafa karıştırmamalı.. tamam kızı için en iyisini ister bir anne elbette ama biz ne yapalım, herşey imkan dahilinde oluyor işte!
boşver bence nişanlın kabul etmemekte ısrarcıysa sen de zorlama, şu dönemde zaten sıkıntı çok oluyor, bir tane daha ekleme.. üzülen, sürekli kafaya takan sen olucaksın o yüzden diyorum..içinde kendi eşyaların olunca bence çok seviceksin sen de..

yavrum sen daha şimdiden başkalarının aklıyla hareket edersen çok üzülürsün kararlı ol herşeyde!!!!! madem evi beğenmişsin burası olsun demişsin orası olmalı eğer annenlere danışarak hareket edecektin neden nişanlına orayı beğendiğini sölüyosun annenlerede gösteripte karar verseydin zaten stresli bi dönemdesiniz kararsızlığınla herkesi dahada strse sokuyosun..annenler beğenmedi die seninde beğenmemen ilginçç sen evlenincede artık herşeyi başkalarına göre yaparsın aynısını erkek yapsa kıyamet kopardı heralde..senin istedğin evii annemler beğenmedi yok eşyalar çizilir bşka yere bakalım dese bence nişanlın için atmalısın nişanı :/

Son düzenleme:

evlilik yaklaştıkça stres de artacağı için tartışmalar kavgalar oluyor canım.. çok takılma bunlara

eşyaların da çizilmez merak etme.. öyle dikkatli getiriyor ki firmalar.. zaten hepsi de paketli oluyor.

sen madem beğendin ne diye annenin babanın söylemesi ile aklın karışıyor ki..

iki taraf da yanlış yapmışsınız ailelerinizi karıştırmayın fikir almak güzel tabi ama kendi fikrinizi uygulamanız daha önemli sonra bir sorun çıktığında en azından sadece size laf gelir ailenize gelmez..

yani dövmek lafını ağzına bile alması çok kötü bu nasıl sevgi siz neye binaen evleniyorsunuz..seni tehditlerle bastırmaya çalışan biri nasıl olur sana saygı duyar ilerde bilemiyorum..yani bu adamın görüşü nedir dövmek falan ona ters deil galiba?

Son düzenleme:
bir kere şunu unutma ki artık ailen annen -baban olmayacak...

artık eşin ve sen aile olacaksınız.

bu yüzden anneni babanı çok karıştırma kendi iç işlerinize

ayrıca sen beğenmişsin, nişanlın da tutmuş evi..

Kapora verilmeden önce annenlere göstermen gerekmez miydi?
İstediğin evi itiraz etmeden okeyledikleri halde, İnatçılıkla suçlanmanı anlayamadım.
Üst katlara taşınırken eşyalar çizilir, kırılır endişesini de yersiz buldum.
Oralarda oturanlar nasıl taşınmışlar ki?
Eşyalar yerleşince evin kusurları büyük ölçüde kapanır.
Niyetim seni üzmek değil canım. Lakin nişanı bozmak için bahane arıyorsunuz gibi hissettim.
Uyum içinde, sonsuz mutluluklar dilerim.

sende kendi kararlarını kendin veremiyorsun demek ki begendik deyip tuttugunuz evi annemler begenmedi deyip vazgecseydi nişanlım ben nişanı atardım bence sende ne istedigine karar ver canım orada ikiniz oturacaksınız nede olsa baskalarının fikrini bu kadar önemseme ailen bile olsa bundan sonrası sizin hayatınız nede olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…