nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nişan düğün adetlerine çok karşıyım ama herseyde bir hayır vardır anneme saygısızca davranan insan ile yok boyumla bir altına gömse ipek atlaslara sarsa yok anında soğurum yolu açık olsun çok değerliyim çok kiymetliyim analar ne güzeller doğuruyor yenisine sağlık fakir olsa gücü kudreti olmasa açık ve net ben bu adetleri yapamıyorum yapabileceğim bu dese ailemde saygı gösterir kimseye gösterişe gerek yok Olduğuna bağlanır ama saygısızlığı kaldıramam yolun en başında öğrenmişsiniz şükredin silkelenin devam edin hayata selam olsun yeni sabahlara

Evrensel adet? Yok öyle bir şey
Başlık parası? Hangi çağda yaşıyoruz?
Sinirsel olmak? Neden böyle bir kelime?

Biribirinize uygun değilmişsiniz. Ve ben sürekli maddi yük altında ezilen bir karşı taraf gördüm. İnsanlar basit bir mutfak alışverişini bile yapmadan önce bir durup düşünüyor artık, o yüzden bu devirde evlenecekken yok söz elbisesi, yok nişan, yok abiye böyle boş şeyler için masraf çıkarılması çok abartı. Haa, durumunuz müsait olur onu bilemem ama borca girerek sıkıntı çekerek bunların yapılması çok gereksiz ki karşı tarafın durumu müsait değil. Nişan çok gereksiz bir tören ayrıca. İstenir, yüzük takılır sonra da nikah düğün her neyse o yapılır biter. Siz her ne kadar iyi niyetli görünseniz de yaptıklarınız yanlış.

Her şey paramı sizin için ? Çul çaput için bu konuşmaların geçmesi ki anneniz felan karışmış zaten bence evlenip üremeyin sakın çoçuklara yazık Olur iki gönül bir olursa samanlık seyranlık olur

Başlık parası verdigim kızı satın aldım demektir bu benim için ve her işe koşardım onu.

Dugun nisan masraflarinin esit bolunmesi gerekiyor eger taraflardan birinin maddi durumu daha iyiyse o taraf daha cok katkida bulunabilir tabi. Soz elbisesi nisan elbisesi ve gelinligi karsi taraf odeyecek siz de sadece damatlik mi alacaksiniz? Ikisi esit degil ki? Ortada esitlik olmadigi icin erkek arkadasiniz bozulmus. Basta ortam gerilmesin diye sartlari kabul etmis olabilirler. Cocuk damatligimi alin o zaman hadi diyerek "daha evlenmiyoruz ayni zamanda alinmiyor bu iki kiyafet, esitlik yok" demek istemis. Bir de "kendimi erkek gibi hissettim" ne demek? Kafa yapinizi degistirin artik. 1950lerde yasamiyoruz. Son olarak, anneniz bu evliligi pek istemedigi icin bu sekilde davranmis. Siz kendi degerinizi karsi tarafin size odeyecegi paralarla belirliyorsunuz. Biz kadinlar da guclu ve para kazanabilen kafasi calisan bireyleriz. Boyle seylere ihtiyacimiz olmamali. Boyle davranarak diger kadinlari da asagi cekiyorsunuz.

Mutlu ve huzurlu olamamışlar işte
Lüks seven insan lütfen önce kendi karşılayabilecek durumda olsun
Zengin avına çıkmış gibi olmasın
olunmaz ki evet bnce de insanın içinde kalmaması gereken şeyler vardır
ama beğendiğimiz şeylerin daha makulu de her zaman vardır
4 bilezik takarsınız demiş en kötüsü 36 bin tutar
ben birine şu kadar yapacaksınız demeyi doğru bulmuyorum
yoksa nasıl yapacak eğer varsa da ağzınla söyledikten sonra yapsa ne yani
ben şu an eşime gidip bana şöyle bi kolye alacaksın demem mesela
ilişkileri çok maddesel ve sinirsel olmuş

Daha en başında böyle küçük hesaplar yapan biri evlendikten sonra gelirken aldığı ekmeğin bile hesabını yapar. Erkek dediğin bizde baba eş kadının her türlü ihtiyacını karşılar fitraten de öyle erkenden kurtulmussun

Sizden olmaz bence
Sinirsel de ne kız,sinirli mi demek istedin
Valla canım evrensel diye bisey yok,öyle olsaydı Afrikalı kadınlar ışık için mum ve gobekbagi kesmek için jiletle gitmezdi doğuma..
Damat beyi düşünemedim,siz bir taraftan annesi diğer taraftan
Yoktan yonga çıkar mı,yoksa yoktur,yaza kadar elleri nereden bollasacak,valla ne yazlar kışlar geçti,define dolanmadi ayağımıza:))
He bir de elbiseyi aldıysan aldin,annene dersin ki ödedi.
Nereden bilecek?
Güç savaşına ceviriyorsunuz işi,e şimdi nooldi

Niye, bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak gücümüz yok mu?

23 yaşındasın daha yolun başında böyle düşünme her ihtiyacını karşılayan erkek gün gelir bunu başına kakar
nasıl onların eli ayağı varsa seninde var.
Aman şimdi bana adam gibi adam yapmaz deme başına kakmazsa bu sefer senin sahibin gibiher şeyine karışır
ekonomik özgürlük bir kadının en güzel hakkıdır

Evlatlarınızı kendileri için sevecek, kullanmaya çalışmayacak kadınlarla karşılaştırsın Allah

Amiiiiinnnn
Ayyy ne güzel dua etmişsiniz Allah razı olsun. Rabbim cümlemizin evladını kıymet bilen hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Ben geçtiğimiz yil martta nişanlandım Ağustosta evlendim üniversiteyi yeni bitirdim çalışmıyorm eşim çalışıyor birlikte yasanacak bir hayat sonuçta kim yapabilecek durumdaysa o yapar bence ama yaşadığımız toplumun örf adetleri var birçok yerde erkeğe daha çok is düşüyor

Uzaylı da olsa insan insandır, nişanlığı erkek tarafı alır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…