nişanlanacağım kişinin annesi beni istemiyor

ChicRoR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
5
4
36
- Yurtdışı
nişanlanıcaktım biriyle. düğün planları falan yaptık o kadar. derken bir gün benimki geldi morali falan bozuk annesi aradı yanındayken. önce açmak istemedi sonra ısrarla arayınca açtı. annesi buna konuştu konuştu ağlamaklı falan. sonra bizimki geldi bir gün sonra yine morali bozuk. ne oldu dedim ısrar ettim. annesi beni uygun görmüyormuş ailelerimiz uygun değilmiş evlenirsen hakkımı sana helal etmem ama kızcağızı da üzme yavaş yavaş ayrıl hemen söyleme falan demiş. işte ben de böle ezile ezile, niye daha önce söylemedin falan diye bir iki gün ağlama krizlerine girdim hep ağladım. şimdi daha iyiyim ama böylede ilişkiye devam etmek mantıklı gelmiyor. ayrılmaktan başka hiç çare gözükmüyor. o da istemeden ben de istemeden ağlaya ağlaya ayrılıyoruz.. offf canım çok sıkkın. konuşmaya ihtiyacım var kimse beni anlamıyor.

Benimki vb. sözcükler kullanmanızdan yaşınızın küçük olduğunu tahmin ediyorum. Önce okuyun mesleğinizi elinize alın. Ailelerin istemedikleri özellikle de kayınvalidenin tasvip etmediği evlilikler nasıl hüsranla sonuçlanıyor görüyoruz. Nişanlanmayı düşündüğün genç de senin kadar istese ailesine kabul ettirirdi. Annesinin isteğine boyun eğdiğine göre ileride de sizi ezdirmesi muhtemel. Ondan başkası ile olmaz diye düşünüyor olabilirsiniz, yıllar aksini size kanıtlayacaktır.

Üzgünüm ama bu işten hayır gelmez.

Kayınvalide şimdiden bunu söylüyorsa hiç oluru yok görünüyor.

Bir de öğrenci misiniz,arkadaşın ailesinden uzakta mı,neden böyle bir konuyu senin yanında telefonda konuşuyorlar anlamadım.
Bir anne,oğluna başbaşayken uygun bir dille,tasvip etmediğini söyleyebilir.
Bence,kadın seninle görüşmesini bile istemiyor.Oğlunu kontrol etmek için aramış olabilir.Yine o kızla mı berabersin,ben onu istemiyorum demek için.

Yaşım küçük değil üniversite mezunuyum yurtdışında yaşıyorum kelimeleri düzgün seçememiş olabilirim ve erkek arkadaş demek istemiyorum :) Ailesi başından beri istemiyormuş ki zaten. benim için 2 yıldır ailesiyle hep mücadele etmiş ama artık son noktaya geldi. ve başından annesinin istemediğini bilmiyordum. bilseydim devam etmezdi bu noktaya kadar. o ikna edebileceğinden eminmiş ama olmadı işte. o hala ikna edebileceğini düşünüyor ama aramızda o kadar çok engeller var ki..

Evet ailesi uzakta yaşıyor. O buraya sonradan yerleşmiş. Haklısın gerçekten bu iş olmaz gibi. Bir taraftanda onu bırakmak bana o kadar zor geliyor ki. O benim en yakın arkadaşım sevdiğim, dert ortağım herşeyim. Arkadaş kalalım dedik ama hala birbirimizden kopamıyoruz

bu kadar seviyorsanız arkadaş kalamazsınız ki, bitmiş aşklarda belki arkadaş kalınır, sizinki gibilerde değil
keşke baştan söyleseymiş
ama bencede bu mücadeleye girme hiç gerek yok, çünkü bu tip mücadeleler evlensende bitmiyor, ömür törpüsü oluyor

umarım müstakbel kaynanan onay verdiği bi gelinden çeker diyesim var, demiyim diyorum ama böyle çok seven gençleri ayıran kv ler hak ediyor

Son düzenleme:
bence de ayrılmanız en hayırlısı...
istenmeyen gelin olmak zehir eder insana hayatı...
sevgilinde bu kadar anneciyken mümkün değil..

canım sevgi emek ister fedakarlık ister. erkek arkadaşına bir seçim yapmak düşüyor. bir tabir vardır ya yardan ya serden geçecek. istenmeyecek neyin varmış onu anlayamadım.

Sadaka vermenizi tavsiye ederim.

Daha dakika 1 gol 1 anneciğini dinliyor.. Böyle biri ile ömür geçmez..

İlerde sözlendikten , nişanlandıktan veya düğünden sonra da anlayabilirdin durumu ... Ucuz atlatmışsınız..

Öle bayıla aldıkları gelinlere bile dünyayı dar edenler var. Hele böyle bir durumda hayatınızı cehenneme çevirirler.
Erkek arkadaşın annesine direnemeyebilir. Sevse de direnemeyebilir. Bunu anlayabilirim. Ancak bu durumu seninle çok önceden paylaşmalıydı. Ya da seni tanımalarını sağlamalıydı. Sana haksızlık edilmiş gibi.

seven adam herşeyi hallederdi. hiç severek ayrılıyoruz falan deme bence. aynısını bende yaşadım adam gibi adam olan yıllarıdır çıktığı kızı annesi istemiyor diye bırakmaz arkadaşım. gerekirse ailesini karşısına alır.

anne baba nasıl olsa affeder silecek değiller ya. ama insan bir daha gerçek aşkı bulamayabilir. zaten adam böyle yapıyorsa gerçekten sevmişte değildir. boşver kutulmuşsun.

Aynı dert benim de başımda var.. Ayrılmayı düşündük, çok tartıştık, çok yıprattık birbirimizi. Benimkisinin sadece annesi de değil tüm ailesi karışıyor. Anneannesi, dayısı, teyzesi. Biz hala kopamadık birbirimizden. Çok zorlanacağız ama devam edelim dedik ayrılamadık. Ama içimde ayrılacağımıza dair bir his var. Ya da bu ilişkinin geleceğine dair olan inancımı yitirdim. Çok zor gerçekten. Annesine birşey de diyemiyor ama baskılardan bunalıyor biliyorum. Seninkisi gibi ne zaman yanımda olsa annesi arıyor :) Ne bu annelerden çektiğimiz? Ama hep diyorum. Bize böyle bir acı yaşatıyorlar ya Allah onlara rüyalarında bile göremeyecekleri kadar kötü bir gelin versin !!!
Sana da ne önersem bilmiyorum hani kelin ilacı olsa.. Erkek arkadaşın yapamıyorum diyorsa bırak gitsin. Anneme karşı seni savunamam diyorsa, o istemiyor ayrılalım diyorsa..
Bak sana falcımın bana söylediği sözü aktarayım "Annesinin ağzına bakan adamdan koca olmaz." Ne diyelim, hakkımızda en iyisinin olması dileğiyle.. :)

bende bu severek olayını pek anlamıyorum
çok seviyorsanız mücadele edin bence,ama sevgilinin pek mücadele etmeye niyeti yok galiba
o yüzden boşver
bu sevenleri ayıran anneleri anlamıyorum ya insan o genç kızın ahından korkar

neden uygun görmüyormuş annesi seni?
bence aylımak en doğrusu.
çok iyi anlaşan kaynana gelinler bile evlenince düşman oluyor,
kaldıki daha şimdiden böyleyse.... :44:

Erkek arkadaşın arkanda sımsıkı dursa ayrılma derim dene bir şans ver derim ama belli ki annesinin sözünü dinleyecek bir tip. Pek çok kız bile ailesinin ısrarlarına aldırmayıp sevdiği adamla evlenme cesareti gösteririken böyle basiretsiz erkeklerin olması daha sinir bozucu bir durum ve böyle davranıyorsa şayet szi haketmiyor yol verin gitsin.

boyle kayınvalıdelere uyuz oluyorum .alsınlar ogullarının tursusunu kursun .

canım benım eger karsındakı kısı anakuzusu degılse aılesı her ne kadar senı

ıstemesede karsındakı masaya yumrugunu vurup ben bu kızı sevıyorum

evlenecek olan benım dıyebılıyorsa sevgıne sahıp cık .

ama yok karsındakı bu saydıklarımın tam tersı bırıyse,anakuzusunun tekıyse

yol yakınken ayrıl .sonu husran cunku

aynen katıldıgımı belırtmeden gecemedım .

Ana sozu dinleyen adamdan, ortalik karistiran kayinvalideden seni Allah kurtarmis... Yat kalk sukret bence. Ve emin ol herseyde bi hayir vardir. Allah daha iyisini karsina cikaracak emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…