Kaç kaç kaç kaçMerhaba kızlar, ben 11 ay önce iş yerinden tanıdığım bir arkadaşım aracılığıyla biriyle tanıştım başta annem istemedi alkol alıyordur diye sonrasında ben istiyorum diye diretince kabul etti ben görüşmeye devam ettim her şey çok güzel gidiyordu tek sorun onun çok fazla elibol olmasıydı örneğin daha önce yedi yıl belediyede çalışmış ama hiç birikimi yok arkadaşlarına ve kendisine çok fazla harcama yapıyor bana pişman olduğunu bundan sonra tasarruflu olacağını söylerdi hep bende yedim değişeceğini düşündüm biz bu kişiyle bir ay önce nişanlandık bu yaz evlenmeyi düşünüyorduk geçen hafta iş yerinden ortak arkadaşımızla konuşurken nişanlımın arabayı satacağını söyledi ben şok oldum çünkü bana bundan hiç bahsetmemişti kendisine sorduğumda düğün için çok sıkışırsam sararım dedim kesin bir şey söylemedim dedi bende satma gerekirse düğün yapmayız dedim tamam zaten öylesine söyledim dedi bugün işten çıktım msjlaşıyorduk laf arasında bana arabayı sattığını söyledi neden söylemedin ne çabuk sattın dedim sıkıntılı durumlar oldu akşam konuşuruz dedi çok moralim bozuldu ve ona olan güvenim sarsıldı siz olsanız ne düşünürdünüz?
Eşimle sevgiliyken arabasini sattı neden satiyosun dedim degeri dusecek dedi bende saf inandim evlenince ogrendim babasinin kredisi kapatmak icin satmis..tanidigimda 5 yillik calisma hayati vardi hic para biriktirmemis cunku iki yilda bir babasina kredi cekip odemis evlendikten sonra da devam etti bu kredi odeme isi bizimkisi akilsiz babamda babam dedi borctan kurtardi sonra babasinin borcu bitince bizimkisinin poposuna tekmeyi basti gorusmuyolar
Kendisinden isteyin.Nasıl
Nasıl ve kimden ıstıcez keşke ole sansımız olsa
O kadar haklisin ki karpuzYemeyenin malını yerler şekil a
Sen sirf satmasin diye düğün istemem dedin oda ya didisina yada kendi keyfine harciyacak.olmaz bundan arkadasim
Tabiki öyle...bunda bir sorun yok.Adam şahsi parasını harcıyor, şahsi arabasını satıyor.
Size ne düşüyor bu durumda?
Evli değilsiniz ki bir yuvayı beraber götürüp sırtlayıp, birbirinize maddi sorumluluğunuz olsun.
Muhtemelen birikim yapamamasi bir yana boyle kafada yasayan bir adamin borclari da vardir ve nisanlisindan saklamak borclari kapatmak icin alel acele ve gizlice satmistir. Dufun masrafi icin sattim deyip bir kismiyla borc odeyip geri kalani da dugune harcadım dicek ucucak araba parasiBunları ortak arkadaşınızdan önce sizinle paylaşması gerekmez miydi ? Bana çok saçma geldi arabayı satmak istediğini size değil de arkadaşınıza söylemesi. Bu yuvayı sizinle kuracak sonuçta arkadaşınızla değil. Ayrıca kesin satmaya niyeti varmış ki satmış sizi geçiştirmiş gibi geldi bana. Tamam satmam öylesine söyledim deyip satmış. Tavırlarını çok doğru bulmadım ben.
İşte arabanın parasının çoğunu arkadaşından almış o da parayı isteyince satmış annesinin de kredi borcu varmış annesi memur 4,5-5 bin TL maaş alıyor diyordu kendisi de büyük bir firmada çalışıyor 7-8000 tl alıyorum diyordu ama nedense bu maaşlara rağmen borçları var evlenemiyorNiye satmış arabayı ögrendınmı ben cok savurganda sevmıom çok cımrıde bazıları yemıolar bıle
Evet çalışıyorum satış danışmanıyımiyi düşünün ve annenizi dinleyin derim
sizde çalışıyor musunuz? çalışıyorsanız mesleğiniz nedir?
savurgan insan o araba parasını da yer bitirir
sizin ömrünüzü de yer bitirir
Unlu türk düşünürü değerli recep ivedik'in bir ozdeyisiyle cevap vermek istiyorum.İşte arabanın parasının çoğunu arkadaşından almış o da parayı isteyince satmış annesinin de kredi borcu varmış annesi memur 4,5-5 bin TL maaş alıyor diyordu kendisi de büyük bir firmada çalışıyor 7-8000 tl alıyorum diyordu ama nedense bu maaşlara rağmen borçları var evlenemiyor
Ben burdakilere pek benzemem şekerim
Bekar genç adam, alacak tabi ailesine. Yine bekar adam tabi ki gezecek, tozacak, harcayacak, ısmarlayacak, ısmarlatacak, alacak satacak, borç yapacak, borç ödeyecek. Genç olmak böyle bişey çünkü. Evlilik her zaman olur, bu yaşlar geri gelmez.
İroni ayol o.Bu cevaba biraz şaşırdım desem?
Sonuçta kişinin evleneceği kişiye şu kadar borcum var diye söylemesi gerekmez mi? Evlendikten sonra o borçlar hep beraber ödenecek çünkü. Adamın kendi maaşından ödemesi de durumu değiştirmez, sonuçta evin masraflarını konu sahibi ödeyecek.
Bunun dışında evlenmek isteyip de bir köşede bir iki kuruş olmamasını anlayamıyorum... gariban anne baba nereye yetişsin? Maaşı harcarken iyi, düğünde yok anne baba. Lüks düğün isteniyorsa o pamuk eller biraz cebe girecek.
Anneye buharlı ütü de alınır, lüks elektrikli robot da alınır hakikaten sevgilinin bu konuda laf söylemesi garip olur. Burada yalnız sevgili bütün parasını harcıyor, evlenince bu değişecek mi?
Önemli olan çift olarak maddi harcamalara hazır mısınız değil misiniz?
Ne demek ne düşüyor ben onun nişanlısıyım fuckbodysi değilimgelecek planlarını benimle paylaşmak zorunda ne kadar borcu var ne işler çeviriyor nişanlanmadan önce söylemek zorunda
İroni ayol o.
Ama yine de gençlerin hayatlarını bir kenara bırakıp evlilik için birikim yapmasına, yeni evlilerin ev almak için tonlarca borcun altına girmesine karşıyım. En güzel yaşlarınızı heba ediyorsunuz bence. Evlenirken her şey tam olmasa da, daha ucuzu olsa da, dillere destan düğünler yapılmasa da olur. Ev 10 yıl sonra da alınır. Ama 10 yıl sonra hayattan bugün alacağınız keyfi alamazsınız.
Konudaki nişanlı er kişi ayrı mesele, ondan bahsetmiyorum.
Koltuğun o tombik arkaları kolları beni deli ediyooor. Eşya alırken yaptığım en büyük hata.Buna imzamı atarım bak.
Hakikaten evlenirken bir milyon borca girilince ilk günden temele dinamit konuluyor.
Hele düğünde vallahi de billahi de 40 metre öteden gelinliğin fransız dantelini görmüyoruz.
Para azsa nikah yapıp eve yatırım yapmak çok daha mantıklı.
Bir de kamu spotu gibi olacak ama koltuklarınızı derin seçmeyin, büfeyi unutun ve yemek masanızı katlanır alın. Koltuğun tombul kolları ve arkası sığsın diye bildiğiniz büyük ev alınıyor ve az kişi oturabiliyor.
Ben büfeden kaçtım, orta masayı vitrinli yapıp işlevsel hale getirdim. Koltuklarım minik.
Yemek masasına ise yakalandım.Hanımefendiyi (evet o evin bir bireyi) kullanmaya kullanmaya sinir oldum en son uzaktan çalışma masasına dönüştürerek rahatladım. Özel misafirin yemek yiyeceği yerde laptoplar dansediyor.
Ciddi miktarlarda kazanıyorlar ailecek. Babası da kazaniyorsa aylık ortalama 15bin lira yapar.İşte arabanın parasının çoğunu arkadaşından almış o da parayı isteyince satmış annesinin de kredi borcu varmış annesi memur 4,5-5 bin TL maaş alıyor diyordu kendisi de büyük bir firmada çalışıyor 7-8000 tl alıyorum diyordu ama nedense bu maaşlara rağmen borçları var evlenemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?