Nişanlandım ama hata yaptım galiba

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ally
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kaç kaç kaç kaç

Ne denilir cnm yolun başı. Çok ciddi problemlere gebesiniz. Doğurmadan kaç. O evlilik seni çok yıpratacak. Normalde asla negatif konuşan biri değilimdir. Ama ciddi sinyaller veriyor bunun farkına varmalısın. Hiç bir kadın sorumsuz bir kocanın yükünü çekmemeli. Bide çocuklar olcak etraflıca düşün ve kaç
Nişan atmak dünyanın sonu değil. Hayat herzaman devam eder.

Bizde de var benzer hikaye. Babası sağa sola borç takmış bizimki ödemiş bekarken. Ben bu hikayeye bir iki kez denk geldim. Bana dedi ki babam çok sıkıntıda babama biri yüklü borcunu ödememiş babam ödemelerini yapamıyormuş. İnandım hay allah dedim üzüldüm. Neyse öde tabi babanı zorda bırakma çalışıyorsun kazanıyorsun dedim.
Evlenince gördüm ki (annesi anlattı sağolsun) babada alkol var kumar var karı kız var. Sonra benim kocamı arıyor kurtar beni.
Olay çıkardım beni kandırdın diye. Daha 1-2 aylık evliyiz evi yıktım resmen. Hastalık olur, ihtiyaç olur, annene harçlık verirsin, kardeşin evlenir para lazım olur ağzımı açmam. Babanın içkisine kumarına bu evden para çıkarsa ben yokum isterse hapse girsin dedim.
Bizim de para akışı kesildi baba sırt çevirdi.
Rahatladım mı? Hayır sürekli diken üstündeyim.

Evlendikten sonra evlenmeden önce edinilen mallarda sizin de 1/4 hakkınız vardır. Ancak konu bu değil. Nişan insanlar arasında bir bağdır ve nişanlınızın size sormadan adım atmaması gerekir. Bu güven ve hayat ortaklığı meselesidir.
Şu an karşınızda gördüğünüz adam 20-30 yıl sonra da karşınızda göreceğiniz adamdır, yani değişmeyecek.
Evlenmeden önce birbirinizin borcunu derdini bilip ona göre plan program yapıp , ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız lazım.
Yani demem o ki sizin fikirlerinizi önemsemeyen insandan kaçın, arkanıza bile bakmayın.
Alkol meselesine gelirsek , lütfen kendi kültürünüze yakın biriyle evlenin. Arada kalır, yıpranırsınız. Nişan atmak boşanmaktan çok çok daha kolay bunu da unutmayın

Peki akşam konuştuğunuzda size açıklamama sebebinin ne olduğunu söyledi mi?

Adam şahsi parasını harcıyor, şahsi arabasını satıyor.
Size ne düşüyor bu durumda?
Evli değilsiniz ki bir yuvayı beraber götürüp sırtlayıp, birbirinize maddi sorumluluğunuz olsun.
Tabiki öyle...bunda bir sorun yok.
Ama adam bunu kumar borcu kapatmak vb için yapıyorsa bunun bilinmesi lazım evlilikten önce. Şüpheli bir hareket bu.

Muhtemelen birikim yapamamasi bir yana boyle kafada yasayan bir adamin borclari da vardir ve nisanlisindan saklamak borclari kapatmak icin alel acele ve gizlice satmistir. Dufun masrafi icin sattim deyip bir kismiyla borc odeyip geri kalani da dugune harcadım dicek ucucak araba parasi

Niye satmış arabayı ögrendınmı ben cok savurganda sevmıom çok cımrıde bazıları yemıolar bıle
İşte arabanın parasının çoğunu arkadaşından almış o da parayı isteyince satmış annesinin de kredi borcu varmış annesi memur 4,5-5 bin TL maaş alıyor diyordu kendisi de büyük bir firmada çalışıyor 7-8000 tl alıyorum diyordu ama nedense bu maaşlara rağmen borçları var evlenemiyor

Unlu türk düşünürü değerli recep ivedik'in bir ozdeyisiyle cevap vermek istiyorum.
Halamın da bıyığı olsa amcam olurdu.

Bu cevaba biraz şaşırdım desem?

Sonuçta kişinin evleneceği kişiye şu kadar borcum var diye söylemesi gerekmez mi? Evlendikten sonra o borçlar hep beraber ödenecek çünkü. Adamın kendi maaşından ödemesi de durumu değiştirmez, sonuçta evin masraflarını konu sahibi ödeyecek.

Bunun dışında evlenmek isteyip de bir köşede bir iki kuruş olmamasını anlayamıyorum... gariban anne baba nereye yetişsin? Maaşı harcarken iyi, düğünde yok anne baba. Lüks düğün isteniyorsa o pamuk eller biraz cebe girecek.

Anneye buharlı ütü de alınır, lüks elektrikli robot da alınır hakikaten sevgilinin bu konuda laf söylemesi garip olur. Burada yalnız sevgili bütün parasını harcıyor, evlenince bu değişecek mi?

Önemli olan çift olarak maddi harcamalara hazır mısınız değil misiniz?

İroni ayol o.

Ama yine de gençlerin hayatlarını bir kenara bırakıp evlilik için birikim yapmasına, yeni evlilerin ev almak için tonlarca borcun altına girmesine karşıyım. En güzel yaşlarınızı heba ediyorsunuz bence. Evlenirken her şey tam olmasa da, daha ucuzu olsa da, dillere destan düğünler yapılmasa da olur. Ev 10 yıl sonra da alınır. Ama 10 yıl sonra hayattan bugün alacağınız keyfi alamazsınız.

Konudaki nişanlı er kişi ayrı mesele, ondan bahsetmiyorum.

Yani sonuçta kendi birikimi kendi arabasi buna bozulmazdim ama belli araba satiyorsa bi sıkıntı var paylasabilirdi bunu benimle diye düşünürdüm neden böyle gizli kapakli satmasina tabi iskillenirdim birde aile de karşı aileler hisseder derler bence iyi düşünün çok dikkatli olun

Ne demek ne düşüyor ben onun nişanlısıyım fuckbodysi değilim gelecek planlarını benimle paylaşmak zorunda ne kadar borcu var ne işler çeviriyor nişanlanmadan önce söylemek zorunda

bence de bu konuda haklısınız
evlilik sadece birlikte film izlemek değil. ya da aşkom deyip sürekli öpüşmek de değil.
tamamen bir ortaklık bana göre
film/dizi/idealler/bütçeler/planlar/ekonomi...
bir olmadığınız sürece evlilik de şirketler gibi batmaya mahkumdur.
ben bunu bunu sattım, benim bu bu borçları ödemem ve hayatıma bunlarsız devam etmem lazım vs diye açıklama yapması başka, yok satmıycam yok sattım yk bir bir borcum var bunları ödeyeceğim yok ödemeyeceğim...
böyle bir insana güvenilmez ve yola çıkılmaz.

Buna imzamı atarım bak.
Hakikaten evlenirken bir milyon borca girilince ilk günden temele dinamit konuluyor.

Hele düğünde vallahi de billahi de 40 metre öteden gelinliğin fransız dantelini görmüyoruz.

Para azsa nikah yapıp eve yatırım yapmak çok daha mantıklı.

Bir de kamu spotu gibi olacak ama koltuklarınızı derin seçmeyin, büfeyi unutun ve yemek masanızı katlanır alın. Koltuğun tombul kolları ve arkası sığsın diye bildiğiniz büyük ev alınıyor ve az kişi oturabiliyor.

Ben büfeden kaçtım, orta masayı vitrinli yapıp işlevsel hale getirdim. Koltuklarım minik.

Yemek masasına ise yakalandım. Hanımefendiyi (evet o evin bir bireyi) kullanmaya kullanmaya sinir oldum en son uzaktan çalışma masasına dönüştürerek rahatladım. Özel misafirin yemek yiyeceği yerde laptoplar dansediyor.

Koltuğun o tombik arkaları kolları beni deli ediyooor. Eşya alırken yaptığım en büyük hata.

Kocaman, dolaplı çekmeceli tv ünitesi var bizde vitrin ve konsol yerine. O lazım ama çok şey kaldırıyor.

Yemek masası vazgeçilmezim. Çok kullanıyoruz biz onu. Öğrenci gelince sınıf oluyor, benim ders çalışma köşem oluyor, akşam yemeklerini hafta sonu kahvaltılarını misafir olmasa da orda yiyoruz. Ama daha küçük olabilirmiş. Gerçi ben zaten bi küçüğünü seçmiştim mobilyacı yanlış göndermiş.

Küçük bi eve geçersek bunları nereme sokacağımı bilmiyorum

Ciddi miktarlarda kazanıyorlar ailecek. Babası da kazaniyorsa aylık ortalama 15bin lira yapar.
O borç bilindik bir borç değil. O kadar kazanca rağmen elinde bir lira bile kalmıyor. Bu ciddi bir sorun. Acaba iddia kumar alışkanlığı falan mı var. Ahmet ve borç konusunda ciddi şekilde bir açıklama yapmadı değil mi.
Üye yazmış orda, kavgayı ve ayrılmayı göze alırsanız e devletten dediği yere bakın, Ahmeti de arayın konuşun. Tabi ucunda sen kimsin, sen bana güvenmiyorsun, sen bana karışamazsın diyip kavga edip ayrılmak var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…