Nişanlandım ama...

superisi_22

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
43
6
296
38
İstanbul
Arkadaslar başıma öyle bir olay geldiki çıkmazdayım yardım edin. Erkek arkdasımla uzun süredir çıkıyorum yaklasık 4 sene oldu ve nihayet bu yaz yani 1 ay önce çok güzel bir restaurantta nişanımız oldu. Yani evliliğe dair önemli adımlardan birisni nihayet atabildik. çok mutlu bir gündü. Nisan ayında da evlenmeyi düşünüyorz. Nişanlım gerçekten bugüne kadar bana çok fedakarlık yaptı. Elinden gelenin en iyisini yaptı. fakat bu arada hiç hesapta olmayan bir şey çıktı balıkesir üniversitesinde edebiyat kazandım bu bölümü okumak en çok istedigim şeydi. daha önce 2 yıllık myo bitirdim. yaşım 25 istanbulda yaşıyorum. Acaba okusam mı bu bölümü yoksa evlenecegim günü mü beklesem bilemiyorum her ikisini de çok çok fazla istiyorum çok büyük bir çıkmazdayım yardım lütfen.

Arkadaslar başıma öyle bir olay geldiki çıkmazdayım yardım edin. Erkek arkdasımla uzun süredir çıkıyorum yaklasık 4 sene oldu ve nihayet bu yaz yani 1 ay önce çok güzel bir restaurantta nişanımız oldu. Yani evliliğe dair önemli adımlardan birisni nihayet atabildik. çok mutlu bir gündü. Nisan ayında da evlenmeyi düşünüyorz. Nişanlım gerçekten bugüne kadar bana çok fedakarlık yaptı. Elinden gelenin en iyisini yaptı. fakat bu arada hiç hesapta olmayan bir şey çıktı balıkesir üniversitesinde edebiyat kazandım bu bölümü okumak en çok istedigim şeydi. daha önce 2 yıllık myo bitirdim. yaşım 25 istanbulda yaşıyorum. Acaba okusam mı bu bölümü yoksa evlenecegim günü mü beklesem bilemiyorum her ikisini de çok çok fazla istiyorum çok büyük bir çıkmazdayım yardım lütfen.

bence bunun kararını en iyi sen verebilirsin eger evlendikten sonra okuma şansın varsa güzel olur..
cok cok istiyorsan dügünü erteleye bilirsinde...

şimdi sana evlenme oku diyen arkadaşlar çıkacaktır ama ben sana şu yönden okuma demek istiyorum. çok yakın bir arkadaşım edebiyat bölumunde okudu. okul bittikten sonra ne iş ypacak malum olanaklar çok kısıtlı oğretmen olayım diye 2 yılda formasyon aldı ustune 2 yıl geçti hala atanamadı
yanı kazandığın bölümü sevsende ilerisini düşün napıcaksın okul bıtınce. formasyon alman 6 sene sürecek ve eğer 85 ustu alırsan kpssde atanabiliyorsun buda çok zor gerçekten çok zor. 6 sene okuyup okadar masraf edip oylece kalmakda var
o yuzden nişanlında istemıyorsa eğer hiç boşuna gitme derim

balıkesire taşınma imkanınız yokmu gzel bi bölüm kazanmışsın çok iyi düşün bnce ... evliyken okuyabilirsin .. bu sansı değerlendrmezsen ilerde çok pişman olabilirsn cnm

Kazandıgın okula kaydını yaptırdın mı peki bana kalırsa oku derim fakat dügünü ertelemen gerek peki nişanlının görüşü nedir yada evlendikten sonra okursan sorun edermi

Nişanlın balıkesirde bir iş bakabilir,
Okul bitene kadar orda yaşarsınız.
BU kadar hayalini kurduğun bir bölümü kazandıysan vazgeçme.

Kazandıgın okula kaydını yaptırdın mı peki bana kalırsa oku derim fakat dügünü ertelemen gerek peki nişanlının görüşü nedir yada evlendikten sonra okursan sorun edermi

Nişanlımda haklı bugüne kadar yemedi içmedi para biriktirdi nişan düğün ve ev için ama şimdi ben okuyacagım diyince çocuk resmen bunalıma girdi çok kötüyüz kaç gündür.

Üniversite sınavına girip tercih yapan sen olduğuna göre nasıl hesapta olmayan bir iş oluyo bu çok ilginç gerçekten.

Açıköğretimden Türk dili ve edebiyatı okuyabilirsin. Hem evlenmiş olursun hem istediğin bölümü okumuş olursun. Mutluluklar dilerim.

keşke açık öğretim edebiyat yazsaydın canım bi sorun olmazdı böylelikle
mesela gitsen balıkkesire 2, senede iyi tutarsan puanları yatak geçiş yapabilirsin istanbula

Balıkesirde kazandığınıza göre biraz zorlayıp istanbulda da kazanabilirsiniz bir sene sonra. Olmayacak şey değil, benim 4-5 arkadaşım evlendikten sonra sınava çalışıp kazandılar ve okudular. Madem evlilik için ortada o kadar emek var yazık etmeyin.

Açık öğretim olsaymış iyi olurmuş madem evlilik vardı ufukta örgün eğitim yazmayacaktınız. Bizim okulda bi arkadaş kpss yi kazanmıştı hocalarıyla anlaştı sadece sınava geldi kız ve okulu bitirdi. Veya okuldan bi öğrencen yatay geçiş gibi bir şansın olur belki örgünden açık öğretime geçiş gibi.
Biz gelinimizi açık öğretimden okuttuk bu sene öğretmen olarak atandı. Çocukda yaptı kariyerde valla :)

Nişanlın senin takdirini kazanmış biri.Ona değer veriyorsun .Onun da sana değer verdiğini söylüyorsun.O zaman İstanbul'da da edebiyat fakültesine girebilirsin biraz çabayla .Evlilikle okul birlikte yürüyebilir eğer dayanışma sağlarsanız.

Son düzenleme:
ben olsam okulu tercih ederdim...iki gun sonra burdaki kadinlar gibi kocam sunu yapti bunu yapti diyerekten konu acacaksan...ve sirf maddi yonden bagli oldugundan dolayi yaninda kalacaksan...ve kafani duvardan duvara vuracaksan ilerde bencede okulu tercih etmelisin :34:

Kendime inanamıyorum ama bence gerek yok okula. Şöyle ki, bu KK'da okulu boşver diyecek ilk kaıdn benimdir, bilenler bilir ama demek ki duruma göre de doğrular değişiyormuş. Sen zaten iki yıllık bir okul okumuşsun, yaşın 25, nişanlısın. Bu saatten sonra sıfırdan başlamak yerine bitirdiğin bölümün üstünü tamamlayıp bu arada tabi ki ekonomik özgürlüğünü eline alman ve iyi de bir evlilik yapacağına inanıyorsan yoluna devam etmen daha mantıklı. Sen okulu bitirene kadar yaşın 29 olacak, atanana kadar 31-32. Hiçbirşey için geç değildir tabi. Gönül okumandan yana ama senin durmunda daha pratik çözümler de bulunabilir gibi.

Bu kadar çabadan sonra evliliği ertelemeyin bence...
Ben evliyim ve örgünde okuyorum. Eve zor ama imkansız değil...
Oraya taşınıp okuma imkanınız yoksa ya seneye tekrar girip İstanbul'u yazın ya da açıköğretimde aynı bölüm var onu okuyun...

açıköğretimden dewam edebilirsiniz.zaten bir uniw. bitirmişsiniz arkadaşlarında dediği gibi herşeye sıfırdan başlayacak olursanız giden emeklere yazık olur...:31:

bu hesapta olmayan bir iş olamaz,üniversıte sınavıa girip tercıh yaptıgına göre bellıkı hedeflerın var keske yerlestırme sonucundan snra söz nişan yapsaydınız ama şunu biln evlendıkten sonra okul hayatı cok zor oluyor

Back
X