Nişanlandım ama...

bir şeyi göz önünde bulundurmanızı isterim. artık fen-edebiyat bölümleri mezunları formasyon alamıyor. yani artık edebiyat okurum ardından formasyon alırım öğretmen olurum diyemiyorsunuz. öğretmenlik tercihin saf dışı bırakırsanız mezun olunca ne olacaksınız? elbette okuyun ama bence mezun olunca okuduğunuza pişman olmayacağınız bir şeylere bakın bence.

Arkadaşın dediği gibi yeni girenlere formasyon vermiyorlar artık değil mi?
son değişiklikleri bilemiyorum.ama eğer öyleyse, öğretmenlik yapamayacaksınız...
bu bölümü bitirip ne yapmayı düşünüyorsunuz peki?
aslında ben sizin önce okulunuzu bitirip işe girip sonra evlenmenizden yanayım.ama
buda uzun bir süreç,neredeyse imkansız

İşi mişi bir kenara bıraktım da.
Bölümün hayaliniz olduğunu söylüyorsunuz.
Evlilikten önce kişilerin yapmak istediklerini yapmaları taraftarıyım.Ki birbirini seven insanlar için geç evlilik yaşı diye bir şey olabilir mi?
Sadece bir meslek edinmek için okunmaz.
Hayallerinizi ne zaman gerçekleştireceksiniz peki?
Çocuklarınız olunca mı?

şu an eğitim fakülteleri bile tükenmiş durumda,fen edebiyat mezunu ne iş yapar bilemiyorum açıkçası.iyi düşünmek lazım.

hepsinden öte bence önce avatarınızı değiştirin.biraz sonra eltiniz,görümceniz falan şıp diye yakalamasınlar burda sizi:18:

her ikisini de yaparsan nasıl olur diye bakalım? evlenirsin devam zorunluluğu var mı? yoksa sınavlara gidebilirsin zor olabilir ama istiyorsan bir şeyler zahmetli olmalı. devam zorunluğu varsa ki genelde vardır 1 yıl evlendikten sonra sen orada annenle ya da tek kalırsın yurt vs olanaklar vardır. bu 1 yılda kavuşmanın azmiyle çok çalışıp ortalama yaparsın yatay geçiş için değerlendirebilirsin. en mantıklısı bu geliyor bana. evlenme oku diyemeyeceğim. uzatmaları da oynarsan 5 yılı gözden çıkarman gerekecek.. sevgiyle..

Arkadaslar başıma öyle bir olay geldiki çıkmazdayım yardım edin. Erkek arkdasımla uzun süredir çıkıyorum yaklasık 4 sene oldu ve nihayet bu yaz yani 1 ay önce çok güzel bir restaurantta nişanımız oldu. Yani evliliğe dair önemli adımlardan birisni nihayet atabildik. çok mutlu bir gündü. Nisan ayında da evlenmeyi düşünüyorz. Nişanlım gerçekten bugüne kadar bana çok fedakarlık yaptı. Elinden gelenin en iyisini yaptı. fakat bu arada hiç hesapta olmayan bir şey çıktı balıkesir üniversitesinde edebiyat kazandım bu bölümü okumak en çok istedigim şeydi. daha önce 2 yıllık myo bitirdim. yaşım 25 istanbulda yaşıyorum. Acaba okusam mı bu bölümü yoksa evlenecegim günü mü beklesem bilemiyorum her ikisini de çok çok fazla istiyorum çok büyük bir çıkmazdayım yardım lütfen.

tabiki oku evlenip te okuyabilrsin... ama asla okulunu erteleme :34:

Edebiyat bölümü oldukça ezber isteyen bölüm özellıkce osmanlıca kelımerı ezberlemek cok çalısmak lazım üstelik bitirince öğretme olma sansın da az genelde türkçe öğretmenlerı atanma durumu daha yuksek bence bosuna okuma derım gereksız ama yınede sen bılırsın..​

Yaşın 25 okudum bitirdim diyene kadar 30 olacaksın. Bence şartlarını çok zorlamaya değecek bir bölüm değil, nişanlında çok çaba sarf etmiş, yazık olur bence. Zaten bitirmiş olduğun bir okul var, olmasaydı asla evlenme derdim ama çalışıp ayaklarının üzerinde durabilecek pozisyondasın, şu an da böyle bir okul hayati değil bence

Bence nişanlını umutsuzluğa kaptırmamalısın. İkisinden birini seçmek yerine açıköğretimden okuyup 4 yıla tamamlayıp nişanlınında gönlünü yapmış olursun.

ben de edebiyat bölümü iş konusunda sıkıntılı olduğundan aynı fikirdeyim çoğunlukla.

yalnız bu sene yerleştin balıkesire, eğer bu sene kaydını yaptırmaz ve devam etmezsen, seneye gireceğin üni. sınavında okul puanın yarı yarıya düşecek. onu da bil

not: formasyon kaldırıldı mı tam emin değilim, sanki iptal edildi bu karar?

Son düzenleme:
Bir kaç arkadaş yazmış ben de onlara katılıyorum sonuçta bu aniden ortaya çıkan bir durum değil siz ilişkinizin gittiği yönü biliyordunuz ve ilk adımı da atmışsınız ona göre tercihler yapmalıydınız en başında ya İstanbul için tercih yapacaktınız ya da açıköğretim eğer ki evliliği ertelemek ilişkinizin bozulmasını istemiyorsanız. Sonuçta sizin tercihiniz orayı yazıp da kazanmanız.Burada bir de amacınız ve hedefleriniz de önemli. Eğer sadece okumak iin istiyorsanız bu öblümü ileride ya da şimdi acil işe ihtiyacınız yoksa her türlü her yerde okursunuz il dışına gidip o kadar masraf yapcağınıza İstanbul'da orta halli bir özel üniversite de okuyabilisiniz devlet üniversitesine yetmiyorsa puanınız ya da açıköğretim. İlla para kazanmak meslek sahibi olmak içinse yukarda pek çok arkdaş yazmış fen- edebiyat fakültelerinin geleceği pek parlak durmuyor iş bakımıdan yani sonuçta işsiz kalma olasılığınızda var. KPSS desenz orası ayrı bir alem bu yolda 3-5 yılını harcayan insanlar var. Ben mesela bu yıl girdim kpssye benim istediğim A grubu memurluk çok şükür iyi puan da aldım müfettişlik istiyordum başta ama baktım çalışma koşulları bana göre değil yılda 4 ay il dışı turne, 5-6 yılda bir ordan oraya atanma var bu şekilde bir evlilik nasıl sürdürülür, bir bayan için zorlu bir meslek olacağını düşündüm içime sinmedi ve puanım yettiği halde kurum sınavına başvurmadım onun yerine sabit meslek olan gelir uzman yardımclığı sınavlarına hazılanıyorum. Kimse bana engel de olmadı oraya gidemezsin buraya gidemezsin de demedi hatta erek arkadaşım çok istiyorsan başvur şansını dene dedi ama ben seçmedim.

kuzenım aynı senin gibi uzun bi bekleyişten sonra evlendi şimdi çocuğu var. Geçen gün dediği laf ' evlenmek de güzel ama keşke önce okuyup mesleğimi elime alsaydım...' Al sana canlı örnek. Kararı sen ver.

üniversite tecihlerini puanların doğrultusunda yaptığına göre plansız bir durum yok.
ben sana kızdımda açıkçası.böyle ikileme düşecektin madem o bölümü kazanmak için uğraş veren,yıllarca sınava giren 1 kişinin neden hayalini yıktın?evet senin hayalin buydu ama senin alternatiflerin vardı(evliliik gibi) ve bu alternatif doğrultusunda hareket ettin.ama başka şansı olmayan birinin şansınıda yokettin.

bu konudaki tepkimin nedeni şu,bölümü küçümsememek lazım,sözelde en istenilen bölümlerden.ben üniversite sınavlarına hazırlandığım zamanda o kadar çok arkadaşım vardıki gece gündüz bunun hayaliyle tam gaz çalışan....aklıma onlar ve onun gibiler geldikçe üzülüyorum.

evet formasyon almak zor,atanmak ondanda zor.keşke en başından bu bölümü açıktan okusaydınız ama olan olmuş...bari gitmesi mümkün olunan bir şehir yazsaydınız...inşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Son düzenleme:
formasyon için YÖKün 5 nisan kararlarını incelemenizi tavsiye ederim. bundan sonra sadece eğitim fakültesi mezunları milli eğitimde öğretmen olabilecek.zaten bu yüzden birçok okulun fen edebiyat fakültelerindeki bölümlerin kadroları boş kaldı. ancak bu karardan önce fen edebiyata giren öğrencilerin formasyon hakkı var. yeni girenler için bu hak şimdilik kalktı,ileride gelir mi bilemem. gelse de bir çok arkadaşın dediği gibi atanma ayrı bir maraton zaten. ben bir eğitimciyim, elbette her insanın mutlaka okuması gerektiğine inanıyorum ama okurken de hayatı kaçırmamak gerekli bence.
edebiyat akademik olarak hayalinse yaşamını kuracağın şehirde bir üniversiteye girmeye çalış, evlenince de yaparsın elbette kolay değil bölüm okumak, sonuçta o bölümler bilim adamı yetiştirmek amaçlı kuruluyor. eski türkçesi, osmanlıcası, metin incelemesi gibi bir sürü akademik şey seni bekliyor. ama yok ben öğretmen olmak istiyorum dersen de direkt eğitim fakültesine gir ve onun eğitimini al. hem bu kadar zorlanmazsın, hem de bir getirilip bir kaldırılan formasyonun sıkıntısıyla uğraşmazsın.
balıkesir güzel yer ama işi oraya taşıyamayız dersen, nişanlınla düşün taşın belki bir yıl ayrı kalırsınız sonra geçiş yaparsın(ama geçiş için hem not ortalaman yüksek olacak hem de gitmek istediğin üniversite kontenjan açacak yani bir yıl sonra gelirsin diye de heveslendirmek istemem seni)
bu kararı sen vereceksin umarım verdiğin kararla mutlu olursun...

edebiyat bölümü sanırım açıköğretimde de var artık. yani bitirsende boşta kalacaksın. formasyon verilmiyor bildiğim kadarı ile bundan sonra. bir öğretmenlik kazansan oku derdim ama bölüm olunca aynı şeyi söyleyemeceğim. onun yerine AÖF işletme okuyabilirsin. kpss ye girerekte atanırsın. sayın büyükler! kpss yi kaldırmazsa tabi.

taze bir edebiyat mezunu olarak hiç tavsiye etmiyorum okumanı , çünkü artık bölüm okuyup öğretmen olabilme gibi bir şansın yok.. ayrıca bölüm oldukça zor yani hem evlenip hem de okuluna devam etmen çok çok zor ha yapan vardır tabi ama mezun olduğunda işin hemen hazır olsa katlanılır ne yazık ki ülkemizin sürekli değişen eğitim politikalarından en çok etkilenen bölümlerden biriyiz.. her zaman okumayı savunana biri olarak şu cümleleri nasıl kurduğuma şaşırıyorum ama malesef güzelim bölümümüz o kadar değersizleştirildi ki artık savunamıyorum...

Bölüm güzel ama formasyon kalktı.Ayrıca eğitim fak. mezunları atanamazken öğretmenliği düşünme bence..eğitim fak. mezunu kaç öğretmen adayı atanamadığı için intihar etti..Çok stresli,zor..

Tabi ki karar senin ama evlen,açıköğretim okursun.Bir çok tanıdığım evlendikten sonra okuyor,nişanlın destek olsun yeter. Yada çalış seneye İstanbul da bir okul kazanırsın.

Eşinden destek görürsen okursun hiç de sorun olmaz..

Back
X