Nisanlandim ama...

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.877
248
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir

Edit: Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...Nişanlımı aklamak adına yazmıyorum bunları ama inanın hiç böyle birisi değildi. Uzun uzun konuştuk, o anlattı ben dinledim ben anlattım o dinledi. Derdi para pul değilmiş bana söylediğine göre. Biz her şeyi ikimiz göğüslenmeye karar vermiştik. Düğünden sonrası için her şey ikimizin diye konuşuyorduk. Bu konusmalardan dolayı nişanı da öyle düşünmüş. Benim fikrim de o yöndeydi zaten iki çeyrek versem de geri yerine koyacak ilerisi için ikimiz için saklayacaktım. Ona danışmadan karar almam zoruna gitmiş. Telefon mevzusu ise tamamen espriymiş, gülerek söylemişti zaten konuşmanın öncesi de vardı uzatmamak adına yazmamıştım. Sen bana söyleseydin yine verseydin diyor, ben kendimi adam yerine konulmamış hissettim tepkim bundandı diyor. Çirkinleştiği için özür diliyor. Bu zamana kadar benden hiçbir şey esirgememiş bir adam bu ben de bu yüzden bu kadar şaşırdım ve üzüldüm. Aileme tabiki yardımcı olacağım bu konuda fikrim değişmedi hiçbir kuvvet de değiştiremez. Sen bana söyleseydin ben yollasaydım bile dedi. Şimdi söylediği onlar senin istediğini yap (ona sormuyorum zaten ne yapacağımı izin almak gibi algılamayın) ben öfke patlaması yaşadım böyle olmamalıydı diyor. Ayrılmadım ama gözlemliyorum daha düğüne 9 ay var. Sanıldığı gibi aşktan gözü kör biri değilim, nişanlanmış olmak da umrumda değil olmazsa biter birbirimizin vaktini çalmayız daha fazla. Hayatta en tahammül edemediğim şey cimri insan. Ama bu insan cimri biri değil 6 buçuk yılda buna biran bile şahit olmadım. İçim buruk söylediklerine inanmak istiyorum sadece..

Son düzenleme:
Ailene maşallah diyorum valla.
Nişanda genelde kız evi elini cebine atmaz. Sanki kız evlat degil ya!
Terbiyesizlik yapmış nişanlınız. Hemde cok.
Bence iyi bakın ölcün tartın.

Sizi bu günlere getiren ailenize zor günlerinde yardımcı olacaksınız tabi ki, üstelik bir de sizin için yapılmış harcamalar bunlar.
Bence nişanlınızın bu davranışlarını iyi düşünün, ileride daha büyük sıkıntılar çıkarabilir size.

Keske baban duysa ve Nisan altilsa , Cok agir oldu belki bu lafim ama senin icin en dogrusu bu...

1. Nisanda gelen altinlar kizindir ve ona damat tarafi asla karisamaz , Sen istedigin gibi harcarsin onu hicc ilgilendirmez... ki zaten bir kac ceyrek yani bunun lafini yapmasi dahi cok itici...

2. Babanin sana verdigi parada onu hic ilgilendirmez , baban ister verir ister geri alir onane ? Ha sende suclusun tabiki herseyi kosarak ona neden anlatiyosunki? Baban sana para verdiyse alinacak seyleri alirsin ama asla miktari soylemezsin onun bilmesine gerek yok ...

3. Aileni simdiden diline dolamis , baban gitsin kredi ceksin felan bune SAYGISIZLIK ?? Ona bu hakki kim veriyor onlar senin ailen tabiki birbirinize destek olucaksiniz , sakin simdiden bukadar Ailen hakkinda elestiri yapmasina izin verme , seninde dedigin gibi evlendiginizde inan bana ailene bir igne almana izin vermez.. ha sunuda demeden gecemicem , nisanlanmak sevgilin olan adami daha iyi taniyabilmen icin yapiliyor .. nisan surecinde iyice takip et hareketlerini felan olmuyosa lutfen kendini mutsuz etme.

Yol ver gitsin boyle sey mi olur ya aaa

Ailene maşallah diyorum valla.
Nişanda genelde kız evi elini cebine atmaz. Sanki kız evlat degil ya!
Terbiyesizlik yapmış nişanlınız. Hemde cok.
Bence iyi bakın ölcün tartın.

Nisani kiz tarafi yapar takilar da kiz tarafinin olur, bunu tartismaya bile gerek yok bence
Nisani kiz tarafi yapar takilanlar kizindir dedim. Her seyi babam ve ben yaptim neden boyle konusuyosun dedim hayir efendim herseyi ikimiz yapiyormusuz ,dugunu de ikimiz yapacagiz kredi cekti nisan icin altinlari da ordan aldi kalan parayla da dugunu ve mobilyarlari alacagiz biz evlenene kadar bir sene o odemis olacak evlendikten sonra da iki yil beraber odeyecekmisiz. O yuzden nisandaki altinlar onun da hakkiymis

Bence ne yapman gerektiğini zaten biliyorsun. Altı çeyrek dediğin şey tutsa tutsa bin lira tutmuş. Kimin tarafı ne takmış normalde hesap edilmez ama takılanların çoğunu da sizin taraf takmış ve nişanlın sana bu lafları söyleyebiliyor bin lira için. Daha nişanlıyken böyle cüzi bir rakam için bunları söyleyen evlenince kim bilir neler yapar? Ailenden bahsediyoruz burada. Senin için borca giren babandan bahsediyoruz. Ben buraya ne yapman gerektiğini yazmıyorum ama dediğim gibi bence sen biliyorsun zaten.

Nişanlınız çok edepsizmiş. Yani sadece bu konuya bakarak ayrıl ayrılma diyemem geneline bakmak lazım ama haddini bildirmezsen başın çok ağrıyacağa benziyor.

çok güzel iyi hoşta ben sizi şu konuda hatalı gördüm ailenizinn durumu sıkışıkmış zaten nişanı aile arası sadice anne babaların olacağı şekilde yapmayı düşünmediniz mi?yazık insanlar eve girmiş,üstüne eşya eski diye eşya yenilemiş kardeşinizin kayıt olayı var,göstermelik yapmışsınız siz nişanı bari baştan söyleseydiniz nişanlınıza ,hayatım adettir içimde kalmasın diye yapıyoruz ama babamların akrabalarımın takılarını geri vericem diye ,böyle siz yıpranıyorsunuz yazık değil mi en güzel zamanlarınızda yaşadıklarınıza bakın.. Ne oldu el geldi 1 saat oynadı gitti,nişanlınız laftan anlamıyor ise yüzüne vuracaksınız burada yazdığınız gibi ki normalde sizin içinde kim ne takmış önemli olmamalıydı ama şartlar önemli hale getirmişse açık açık takı takı dediğin senin tarafından takılan 2 çeyrekse buyur diyeceksiniz.

Götürcen kafasına calcan esasda...işteee...

Evet haklisiniz en buyuk suc benim soylememeliydim ama aramizda gizli sakli olmasin diye soyledim. Cok buyuk saygisizlik bu yaptigi nasil boyle konustu hic aklim almiyor. O boyle konusurken benim babamin verdigi para seni ilgilendirmez ister geri veririm ister harcarim sen boyle konusamazsin dedim. Alti ustu iki ceyrek. Benim babam gecen aksam oglum kusura bakma size verdigim paradan almak zorunda kaldim cok sikistim kizim verdi dedi olur mu baba zaten siz sikisikken vermese bir sorun var diye dusunurdum dedi. Resmen babama oynamis...

o nasıl iş ya benım arkadaşım nişanın da takılan butun altınları annesine verdi anneside evini yeniledi valla hiç erkek tarafına altın verilirmiymiş, yol ver gitsin bence iki altın için bu yapılmaz

Ben de sizin gibu dusunuyorum inanin cok uzuldum boyle bir sey diyecegi aklimin ucundan gecmezdi hic taniyamamisim...

Ohooooo bugün bu sözleri eden yarin neler yapmazi.çok ayip etmiş çok uzulmussunuzdur zor bir durum.
Ark. Tüm. söylediklerine katiliyorum.yol verin gitsin ileride daha büyük sorunlar yaşanacaktır.
Yarin oburgun maasinizin kurusu kuruşuna hesabinida ister nisanliniz .

Içi gerçekten bu kadar kötü mü? Bu sözleri sarfeden insanın içi temiz olamaz. Bu neyin fesatlığı? Sanki ailen altınlarla tatil yapacak gibi konuşmuş. Çok konuşmuş, boş konuşmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…