- Konu Sahibi okeanoss00
-
Deminden beri mesajla tartışıyoruz. Bana söylediklerini size aktarıyorum. Nişan ikimizin nişanıymış ve takılanlar sadece ikimizinmiş. Alçalan bizmişiz iki çeyrek mi kurtaracakmış babamı. Babamın bana verdiği paradan verseymişim kayıt parasını ona sormadan altınlara dokunamazmışım. Para lazımsa benden isteseydin ben verirdim ama bana sormadan sen altınlara dokunmazsın o ikimizin. Düğünü ikimiz yapacağız diyorum yapmayacağız ben yapacağım o krediyi de kapatacağım uygun bir düğün salonu tutacağım senin hakkın olmayacak diyor bana. Ben çok kötüyüm ben bu adamı hiç tanıyamamışım. Biz ne çok severdik oysa birbirimizi... Ben haksız mıyım ona sormadan babama altın vermek istediğim için? Ailem istemedi ben vermek istedim. Çünkü nişanda takılanlar kız tarafınındır diye sorma gereği duymadım. Haksız mıyım ben sorsaydın benden isteseydin bizim olana tek başına dokunamazsın diyor bana.
Evet ailesine yük olmak istemediği için kredi çekti o parayla da düğün yapacak ve mobilyaları alacaktık. 9 ay sonra evlenecektik. Krediyi çekeli 5 ay kadar oldu. Yani evlenene kadar 1 yıllık kısmını ödemiş olacak, geri kalan 2yıl beraber ödeyecektik. Düğünde takılan altınları da ev peşinatı yapacaktık ikimizindi yani. İki çeyreğin lafını yapması çok gücüme gitti. Dediği tek laf bana sormadan dokunamazsın. İsteseydin ben verirdim. Babanın sana verdiği parayı geri ver altınlarıma dokunma.1. kendisi düğün için kredı cekmış ailesi yardımcı olmayacak anladıgım kadarıyla o yüzden babanın sana düğün için verdiği parayı niye diline doluyo?
2. iki çeyrek yahu altı üstü onun ailesıne lazım olsa sen vermez mıydın?
3. düğünde gelecek altınları nasıl paylaşacaksınız?
4. iki çeyreğin lafıını şimdi eden adam daha neleri hesap etmez ilerde oldu ki kardeşin parasız kaldı bi ay, bir kereliğine senden para istedi evlenınce al sana kavga,
cevaplarsan sevinirim uzun oldu ama...
Allah Allah para verseydin altına dokunmasaydın ne ya altın da parayla alınmıyor mu zatenDeminden beri mesajla tartışıyoruz. Bana söylediklerini size aktarıyorum. Nişan ikimizin nişanıymış ve takılanlar sadece ikimizinmiş. Alçalan bizmişiz iki çeyrek mi kurtaracakmış babamı. Babamın bana verdiği paradan verseymişim kayıt parasını ona sormadan altınlara dokunamazmışım. Para lazımsa benden isteseydin ben verirdim ama bana sormadan sen altınlara dokunmazsın o ikimizin. Düğünü ikimiz yapacağız diyorum yapmayacağız ben yapacağım o krediyi de kapatacağım uygun bir düğün salonu tutacağım senin hakkın olmayacak diyor bana. Ben çok kötüyüm ben bu adamı hiç tanıyamamışım. Biz ne çok severdik oysa birbirimizi... Ben haksız mıyım ona sormadan babama altın vermek istediğim için? Ailem istemedi ben vermek istedim. Çünkü nişanda takılanlar kız tarafınındır diye sorma gereği duymadım. Haksız mıyım ben sorsaydın benden isteseydin bizim olana tek başına dokunamazsın diyor bana.
Üniversite yıllarında ben çok zorluk çektim. Bu yüzden kardeşim benim yaşadıklarımı yaşasın istemiyorum. Dedim ki kardeşime her ay 500 tl para verceğim okulu bitene dek evlensek de bu değişmeyecek. Onun kardeşi de bu sene sınavlara girecek ona da yardım ederiz aynı meblada demiştim senlerdir söylüorum ona tamam demişti. Şimdi iki çeyreğe yaptığı ne? Ona sormamam kendiminmiş sanıp hareket etmemmiş ona dokunan...Ne kadar aç gözlü tıynetsiz bir adam nişanlınız.
Böyle biriyle evlenmek hayatınızın hatası olur
Evlenirseniz olacağı söyleyeyim ; aileniz paraya sıkıştığında yardım etmek isteyeceksiniz bir ton hakaret hatta belki şiddetle cevap verecek dangoz nişanlınız.
Benim elimde şuan babamın düğünde bana takacağı bilezik için 7 bin tl var. Ondan verseydin bize nişanda takılanlara nasıl dokunursun diyor.Allah Allah para verseydin altına dokunmasaydın ne ya altın da parayla alınmıyor mu zaten
Kıvırmaya çalışmış becerememiş
altın takıntısı mı var desem ne desem bilemedım.. adam (babanız yanı) kac çeyreklik para vermiş size onun ailesi gibi elini çekmemiş düğünden hala altınım da altınım.. kaldı ki o parayı size vermese babanız parasız kalmazdı... ben olsam yapardım iki altını atardım önüne al gece bunlarla uyursun diye...çok çirkin şeyler bunlar, sizin aileniz onun da ailesi artık.. bilimyorum kafa farklı çalışıyo parayı ver ama altınımı asla gibi...Evet ailesine yük olmak istemediği için kredi çekti o parayla da düğün yapacak ve mobilyaları alacaktık. 9 ay sonra evlenecektik. Krediyi çekeli 5 ay kadar oldu. Yani evlenene kadar 1 yıllık kısmını ödemiş olacak, geri kalan 2yıl beraber ödeyecektik. Düğünde takılan altınları da ev peşinatı yapacaktık ikimizindi yani. İki çeyreğin lafını yapması çok gücüme gitti. Dediği tek laf bana sormadan dokunamazsın. İsteseydin ben verirdim. Babanın sana verdiği parayı geri ver altınlarıma dokunma.
ben yorum yapmıştım ama kafam karıştı nişanlınız kredi çekti altın aldı ,siz babanıza yardım etmek istiyorsunuz sadice nişanlınızın aldıkları harici ile mi yoksa hepsi ile mi eğer onun aldıklarıyla ise şu anlamda haklı olur 1 yıl onun ödemesini yapacak ama ortada altın yok tabiki sormalıydınız.. ha ama yok sizin eş dost ve ailenizin taktıklarını veriyorsanız onu hiçç ilgilendirmiyorDeminden beri mesajla tartışıyoruz. Bana söylediklerini size aktarıyorum. Nişan ikimizin nişanıymış ve takılanlar sadece ikimizinmiş. Alçalan bizmişiz iki çeyrek mi kurtaracakmış babamı. Babamın bana verdiği paradan verseymişim kayıt parasını ona sormadan altınlara dokunamazmışım. Para lazımsa benden isteseydin ben verirdim ama bana sormadan sen altınlara dokunmazsın o ikimizin. Düğünü ikimiz yapacağız diyorum yapmayacağız ben yapacağım o krediyi de kapatacağım uygun bir düğün salonu tutacağım senin hakkın olmayacak diyor bana. Ben çok kötüyüm ben bu adamı hiç tanıyamamışım. Biz ne çok severdik oysa birbirimizi... Ben haksız mıyım ona sormadan babama altın vermek istediğim için? Ailem istemedi ben vermek istedim. Çünkü nişanda takılanlar kız tarafınındır diye sorma gereği duymadım. Haksız mıyım ben sorsaydın benden isteseydin bizim olana tek başına dokunamazsın diyor bana.
Ya hiç böyle biri değildi. Para lafı geçmezdi aramızda herşeyi beraber öderdik ben resmen şok yaşadım. Düğün salonu konusunda da istediğim yer olsun diye uğraştı. Çiçek çikolatasına kadar ne alalım diye bana sordu. Nutkum tutuldu benim ben mi bencillik yapıyorum acaba?Yuhhhh sen bu adamı tanımadımı onca sene berabermişsiniz. Adamdaki mantık hep bencilce olacak .Al altınları fırlat suratına yüzüğü de onlara sarılıp uyusunBir söz vardır babası evladına bir bağ bağışlanmış evlat 1 salkım uzumu çok görmüş. Adamın yaptıgı resmen bu
Köprüyü geçene kadar mı diye düşündü nedir.Üniversite yıllarında ben çok zorluk çektim. Bu yüzden kardeşim benim yaşadıklarımı yaşasın istemiyorum. Dedim ki kardeşime her ay 500 tl para verceğim okulu bitene dek evlensek de bu değişmeyecek. Onun kardeşi de bu sene sınavlara girecek ona da yardım ederiz aynı meblada demiştim senlerdir söylüorum ona tamam demişti. Şimdi iki çeyreğe yaptığı ne? Ona sormamam kendiminmiş sanıp hareket etmemmiş ona dokunan...
Nişanlım bana 2 tane bilezik ve bir takı seti aldı kredi çektiği parayla. Onun akrabaları 3 benim akrabalarım 6 adet çeyrek taktı toplamda 9 çeyrek altınımız var. Ben o 9 çeyrek altının kız tarafına düştüğünü sanıyordum, onlardan iki tanesini de kardeşimin kayıt ücreti için babama vercektim. Onun aldıklarına dokunmam asla. Akrabaların taktıkları kız tarafının değil midir?ben yorum yapmıştım ama kafam karıştı nişanlınız kredi çekti altın aldı ,siz babanıza yardım etmek istiyorsunuz sadice nişanlınızın aldıkları harici ile mi yoksa hepsi ile mi eğer onun aldıklarıyla ise şu anlamda haklı olur 1 yıl onun ödemesini yapacak ama ortada altın yok tabiki sormalıydınız.. ha ama yok sizin eş dost ve ailenizin taktıklarını veriyorsanız onu hiçç ilgilendirmiyor
Merhaba kizlar cok buyuk hayal kirikligi yasiyorum suanda. 6 bucuk yil sevgililikten sonra 1 hafta once nisanlandim. Daha iyi anlamaniz icin her seyi acik acik yazacagim hataliysam sen suclusun deyin bana.
İkimiz de calisiyoruz. Nisanimiz evde oldu cok da guzel gecti. Hazirlik asamasinda ailelerimizi zorlamayalim dedik ikimiz ustlendik herseyi herseyi dediysem almasi gereken nisanligimi ayakkabimi cantami aldi nisanlim bir de kuafor parasini odedi. Bense onu bastan asagi giydirdim sikisigim damatlik yerine nisan icin takim elbise al dedigi icin. Takilmasi gereken altinlari da o yapti zaten aileleri katmayalim demistik buna hic gucenmedim. İkram edilmesi gereken her seyi babamla ben aldik babam da yardimci oldu.
Bu aksam konusuyorduk konu konuyu acti altinlarimiz duruyo degil mi ilerde onlari bozdurup telefon aliriz dedi. Ben de ne altini nisandakileri mi soruyosun dedim evet dedi. Sunu da soyleyeyim butun akrabalari geldi akrabalarindan iki ceyrek bir de arkadasi bir ceyrek takti geri kalan 6 ceyrek benim akrabalarimdan geldi yani ailemin zamaninda taktiklari geri geldi diyelim.
Kardesim universiteyi kazandi kaydi var babamlarin da parasi bitti kayit yaptirmaya para yok ben de 2 tanesini onlara vericem kayit icin dedim. Demez olaydim kiyametler koptu ben nasil o altinlara dokunurmusum babam borc harc bulup kardesimi kaydetsinmis onlara dokunulamazmis. Babam bana 15 bin para vermisti yatak odasini alirsin kizim bir de bizim takmamiz gereken bilezikleri alirsin diye, daha sonra ev aldilar kendilerine para yetmedi 7 bin kadarini geri verdim nisanlima da soyledim ben onu evlenene kadar gero koyacagim baska yerden borc almasinlar dedim. Simdi bana diyor ki onlarin altinini da istemiyorum zaten daha once de verdin simdi de geri kalanini ver kaydettirsin oglunu. Gerikiyosa gitsin kredi ceksin bizim ceyreklerimize dokunmasin. Hem onun hakki olmayan babamin bana verdigi paraya laf ediyor hem de 2 ceyregin lafini yapiyor zor durumda olan ailem icin.
Ben ne yapayim simdi cok uzuldum. Babama da al baba bozdur kaydet kardesimi dedim. Ceyiz aliyorum bir ton borcum var aileme yardimci oluyorum cunku nisan yapicaz diye cok eski olan esyalarimizi degistirdiler kredi cekti babam ellerine harcliklari yok. Kardesim okula baslayacak cebine harclik da koymam lazim. Beni okutup buyutup meslek sahibi eden aileme tabiki yardimci olacagim henuz evlenmedik para benim soz hakki yok bu konuda. Ailem beni yemedi yedirdi giymedi giydirdi. Cok uzgunum merak etme dokunulmayacak ceyreklere dedim ama bogazim dugumlendi bana bunu yapan adam ileride aileme erzak alsam ona da laf eder. Cok uzgunum babam bu laflari duysa nisan atilir
kesinlikle kız tarafınındır nişanlın örf adet bilmiyorsa büyüğüne sorsun bukadar düşmesine gerek yoktu..hiç takılmayabilirdi de akrabalarınız o zaman napacaktı? birde telefon alırız nedir yahu! bence ciddi anlamda düşününNişanlım bana 2 tane bilezik ve bir takı seti aldı kredi çektiği parayla. Onun akrabaları 3 benim akrabalarım 6 adet çeyrek taktı toplamda 9 çeyrek altınımız var. Ben o 9 çeyrek altının kız tarafına düştüğünü sanıyordum, onlardan iki tanesini de kardeşimin kayıt ücreti için babama vercektim. Onun aldıklarına dokunmam asla. Akrabaların taktıkları kız tarafının değil midir?
Evet öyle diyor isteseydin ben verirdim onar ikimizin onlara dokunamazsın diyor. Anlayamıyorumaltın takıntısı mı var desem ne desem bilemedım.. adam (babanız yanı) kac çeyreklik para vermiş size onun ailesi gibi elini çekmemiş düğünden hala altınım da altınım.. kaldı ki o parayı size vermese babanız parasız kalmazdı... ben olsam yapardım iki altını atardım önüne al gece bunlarla uyursun diye...çok çirkin şeyler bunlar, sizin aileniz onun da ailesi artık.. bilimyorum kafa farklı çalışıyo parayı ver ama altınımı asla gibi...
Annesini aramayı düşünüyorum böyle böyle yapıyor diye ama annem arama kızım ona hak verirler diyor.kesinlikle kız tarafınındır nişanlın örf adet bilmiyorsa büyüğüne sorsun bukadar düşmesine gerek yoktu..hiç takılmayabilirdi de akrabalarınız o zaman napacaktı? birde telefon alırız nedir yahu! bence ciddi anlamda düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?