Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

daha nişanda ne bu, abartmışlar iyice. Çok saçma bence

33 sayfa olmuş

okuyamadım

lakin nişanda bilezik ve set istedi diye boşanırsa kendini garantiye mi almak istiyor sorusu garip değil mi

evet adet adı altında insanlar istiyor

çevresinden öyle görmüştür

bizde ayıptır takı olmaması demiştir vs vs

anneannemin 4 oğlu var

her gelinine kendince takı alıp takmıştır

küçük gelin ise şu bileziklerden istiyorum

şundan istiyorum

kına gecesinde de elime altın istiyorum demişti

bunları tabii sevgilisine dedi sevgilisi de bunları tedarik etti

bunlar olalı 25 yıl geçti hala evliler, o altınlar ne oldu bilmiyorum

kimse de boşanacak yatırım yapıyor demedi o istemesi garip gelmişti ama o şekline göre seçmişti ray bilezik olsun burma olmasın vs vs

Yani her sey normal? Bizinkiler simdiden kafasina takiyor alcakgönüllü bir kiz degil mi acaba falan diye. Bu arada annem babam asla cadi kaynana falan olcak tipler degiller. Sessiz insanlar
Siz de "Bizim adetimizde de damada nişanda altın saat takılır." diyin bakalım gelin hanıma. Vereceği tepkiye göre niyetini anlarsınız.

Isteyecek tabi. Bazı aileler de istemeden bir şey yapmıyor, hatta istese de yapmıyor. Çok ayıp lafını etmek. Bir gelinin icinde ukte bırakmayın. Sizin bütçenizi aşıyorsa orta yol bulunur ama istemek garip değil.

Hem set hem 5 bilezik..hem de altin bu kadar pahaliyken.pek açıkgözmus arkadas.nisanda takilmaz bunlar benim bildigim dugunde takilir ayrica ikisi birden takilacak diye adet yok.ya set ya da 5 bilezik olabilir.sizde maddi durum iyi heralde kız bunlari bekliyor.

Ne tatlı kayınvalideniz varmış. Benimki de “sana taktığımız setin parası x bin lira” diye üstüne basa basa söylemişti kimse sormadığı halde :)
Binlerce kez şükür ki kayinvalidemin en sevdiğim huyu hanımefendiliği, edep adap bilmesi.
Sizinki de imitasyon falan değil he bak dünya para verdim demek istemiş galiba

Bizden de 10 tane 20gr bilezik.(gramı belli dikkatinizi çekerim) birtane set nişan için bir tane set düğün için.birde iyi bir semtten ev istediler.( iyi bir semtten)
Aklıma geldikçe sinirleniyorum
Kişisel merakım, kızın ailesinin durumu nasıldı?
Çevremde bu kadar abes isteklerde bulunan iki kişi duydum. Biri kıt kanaat geçinen bir aile bir diğeri de epeyce varlıklı bir ailenin kızı. Genelde bu istekler iki uçta oluyor. Merak ettim sizin gelini.

Siz benim yerimde olsaniz 2 sayfa daha yardırırmışsınız.

Bizim evimizde eşimin ailesinin aldigi hicbisey yok. :) HİÇ yok, kucuk buzdolabi bile...
Gelinliğimi de dahil hiçbirseyimi ailesi almadi.
3 bilezik taktilar demişsiniz ya, benimkiler 2 tane takti ve 10 gram bile değildi.

Durumlari yok muydu vardi elbet bu kadar almamalarinin sebebi durum degil istenmeyen gelin olmamdi. Lakinnn önemli olan eşinin ailesi degil, eşin...
O zaman ailesini bu kadar takmazdin.

Dügünde istemiyor ama öncesinde istiyor. Ben öyle bir sey istemedigim icin benim icin ilk kez duydugum bir sey
Bence normal örf ve adetlere göre takı istenir..düğün altınları durumu var ya..gayet normal sayı da verilir ama nişanda ayrı düğünde ayrı değil..düğün zamanı verilir nişanda da ufak bi hediye olabilir

Bi de o altınları elinde sonunda adam alıyor ya araba alıyor ya eve harcıyor ya da kumarda yiyor..yani elinde sonunda erkeğe kalıyor kadın o an adet olarak elini kllunu dolu görmek istiyor hepsi bu..Kadın tek başına yemiyor erkek milleti yedirtmiyor daha doğrusu

Peki dogrusu nasildir?
Bana göre doğrusu kızın isteklerini karşılayabilecek durumda olup olmadığını değerlendirip aileden yardım isteyecekse ne kadarını isteyeceğini aile arasında konuşup kıza kararı bildirmektir. Ama burda sizlik bir durum yok, iş kardeşinde bitiyor. Evlilik kararı alacak kadar Olgun erkek sırf kozun gönlü olsun diye tutamayacağı sözler vermemeli. Kardeşinde bu realistliği çok göremedim o yüzden öyle yazdım. Allah hayırlısını versin

Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Ne alaka kardeşiniz geçinemeyip boşanma durumuna geldiyse hayatını kurmasına yardım edecek..sonuçta boşanmış bir insanla hiç evlenmemiş bir oluyor mu boşanmış kadınlarımız ne sıkıntılar çekiyor bunun erkek için bir bedeli olmalı..

Binlerce kez şükür ki kayinvalidemin en sevdiğim huyu hanımefendiliği, edep adap bilmesi.
Sizinki de imitasyon falan değil he bak dünya para verdim demek istemiş galiba
Aslında nişanda benim tarafımın taktıklarıyla yarıştırmak istedi kendi taktığını, yani durduk yere konuyu kendi kendine oralara getirdi Üstelik kendi kocası kuyumcu, kendi dükkanlarında olmayan bir şeyi komşu dükkandan üçte-dörtte biri fiyata falan alıyorlar normalde de. Atıyorum taktığı şey beş on binse, otuz bin dedi yani şaka gibi, utanç verici.

ben yadırgandığını bilmiyordum bilezik istemenin. olağan bir adet ama miktar söylenmiyo sanıyordum. tabi ben evlenirken kayınpederim sordu ne kadar istersin diye. araştırın adet neyse onu yapalım diye benim ailem de bilmiyor ne adet ne birşey o sorunca biz de akrabaya sorduk hiç dikkat de etmemişiz kim kime ne taktı diye neyse lafın özü söyledik birşey kayınvalide olay çıkarmış altınla mı evlenecek diye. istemedi yani verdiğimiz rakamı. o zaman neden sordular diye saçma bir halde kaldık. kaldı ki ben çalışıyorum takacakları takıya muhtaç da değilim de soruldu diye demiş bulunduk oradan iş bozuldu. Bana göre mihir olarak evleneceğin kimse sana birşey takar miktarı gücü nispetinde o söylesin kadın da kabul ederse evlensin. ama anadolu da sanırım evlenecek kişinin babası takıyor. ha o altın bana kalan birşey mi pek de değil. eşin onayı olmadan hiçbirşey alamazsın yapamazsın.

Yardim etmek ayri önceden bunun hesabini yapmak ayri. Bosanipta zorluk cekip toparlanamayan erkeklerde var genellemeyin. Kadin erkege cektirirse bunun bedeli ne?

Ailesi ile yaşıyorum takmamam elde mi eşim Suriye de. Ailesi evime çok yakın onlarla oturup kalkıyorum. Çok şükür istenmeyen gelin değilim ama insanın zoruna gidiyor yine de. Arkadaşım da istenmiyordu. Eşi doğulu arkadaşım marmara tarafından ( çok açık şehir yazmicam). Erkek tarafı istemedi dilimiz farklı filan dedi ve hiçbir şeyini almadı. Arkadaşım eşiyle kredi çekti takılarını bile kendi aldı evdeki herşeyini de. Düğünü gelinliğini damarlığını aklına ne geliyorsa hepsi kendileri yaptı. Böylelerine de çok sinirleniyorum, yardım edecek duruma sahipler halbu ki. Birde samimiyet bekliyorlar.

Ben evlenirken hiçbir şey istemedim, nişanda da hiçbir şey istemedim.
nişanda kp bi bilezik taktı, 2 görümce ve kvdemde küpe ve kolye taktılar. (üçü birlikte 1 kolye, bir çift küpe)
düğünde kp 1 bilezik, görümce 1 bilezik, diğer görümce pırlanta kolye, kv kendi buğday zincirini taktı. (üstelik kp in taktığı bileziği eşim kendi kredi kartına taksit yaptırmış, evlendikten sonra biz ödedik. belki de görümcenin taktığı bileziği de ödemiş olabiliriz.)
evime hiçbir şey almadılar, tek bir eşya dahi. ev görmeye gelirken elleri boş geldiler.

keşke ben de bir şeyler beklediğimi ima etseydim en azından. ben sessiz kaldıkça onlar uyanıklık yaptılar.
sırf eşimle aram bozulmasın diye tüm bunların lafını hiç etmedim ama içimde bir yerlerde kaldı.

Biz yardima muhtaç degildik. Zaten ailesi olmadan evlenemeyecek adamla ben evlenmezdim o ayri, o yuzden çokta takmiyorum belki.
Yapip yapmamak onlara kalmiş birşey ama eviniz varken keşke kendi evinize gitseniz, ben asla gidip onlara yerleşmezdim.

Bana çok çirkin gelir bu tip istekler . Ben doğumluyum bizim kültürümüzde de var bunlar ama ben kesinlikle müsade etmedim ne eşimin ailesinin konuyu açmasına ne de kendi ailemin. Ben zaten caliaiyordum her şeyi kendim yaptım aldım . Buna söz nişan alışverişi saçmalığı da dahil. Bana hediye alabilirler ama onlarla birlikte bir alışverişe gitmedim. Ben herşeyimi kendim alırım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…