- 13 Mayıs 2020
- 387
- 959
- 18
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Siz de "Bizim adetimizde de damada nişanda altın saat takılır." diyin bakalım gelin hanıma. Vereceği tepkiye göre niyetini anlarsınız.Yani her sey normal? Bizinkiler simdiden kafasina takiyor alcakgönüllü bir kiz degil mi acaba falan diye. Bu arada annem babam asla cadi kaynana falan olcak tipler degiller. Sessiz insanlar
Binlerce kez şükür ki kayinvalidemin en sevdiğim huyu hanımefendiliği, edep adap bilmesi.Ne tatlı kayınvalideniz varmış. Benimki de “sana taktığımız setin parası x bin lira” diye üstüne basa basa söylemişti kimse sormadığı halde :)
Kişisel merakım, kızın ailesinin durumu nasıldı?Bizden de 10 tane 20gr bilezik.(gramı belli dikkatinizi çekerim) birtane set nişan için bir tane set düğün için.birde iyi bir semtten ev istediler.( iyi bir semtten)
Aklıma geldikçe sinirleniyorum
Sen mi ben mi Allah aşkına. Salonu zor tutturduk köy düğünü yapılacaktı. Oturduğunuz şehirler farklı olunca bizim akrabalar köye erkek evine gitmezdi merkezde olsun dedik zor ikna ettik. Yatak odamda ve salonumda eksik eşyalar var almadılar. Ayrı oturma grubu olsun isterdim hep alamayız dediler , neyse ya gerek de yok dedim vazgeçtim. Gelinlik kiralamaya gittik 5 bin denilince olmaz dediler 3 bine hem gelinlik hem kınalık kiraladılar. Gelinliğin üst tarafı aşırı iğrençti. Bu sefer tutturdular kına erkek evinde olcak. Ne alaka dedik ya kına kız evinde olur. Yok erkek evinde olcak. Madem öyle hem kına hem düğün salonda olsun dedik. Zor ikna ettik, eşime erkek evinde kına yapılmışbeyaz eşya filan almaya çıktık. Ocağın en kötüsünü buz dolabının en küçüğünü aldılar. Benim aldıklarım ise bosch un en yeni ürünü olan çamaşır ve bulaşık makinesiydi. Onlar Ocak ve buzdolabını en berbatını aldılar. En son dayanamadım ağladım hiçbir şey istediğim gibi olmuyordu. Babam dayanamadı eve gelince gittik bana beğendiğim Ocağı bizim burdan aldık. Daha sonra ocak aldığımı öğrenen kaynanam ve kayınbabam ben evlendikten sonra geldiler kendi aldıkları ocağa birde para vermeden el koydular götürdüler. Onlar bir buzdolabı almış oldu. Biz ise çamaşır ma. ocak fırın ve bulaşık makinesi. O kadar sinir oldum ki. Düğünüm de 3 bilezik taktılar ailem 2 taktı ve eşime cumhuriyet ve saat. Onlar bana taktıkları bilezikleri daha sonra dönüp bana o senin mehrin dediler. O zaman nerde düğünde takacağınız altın dedim. O sana yeter gibi şeyler söylediler. Hep böyle şeyler yaşadım. Vardım evime evlendikten sonra ikametimi alayım dedim çünkü farklı şehirlerdeyiz benim ikametim farklı bir şehirde ailemin yanındaydı. İkametimi alamadım evime neden mi? Çünkü eşimin amca oğlu ve karısı oğlunu merkezde okula gönderebilmek için hemen bizim evin ikametini üstüne almışlar bile. Çünkü ev sahibi akrabaydı ve benim istediğim ev de tutulmamıştı 20 yıllık apartman. Neyse 1.5 senedir evliyim hala ikametim ailemin yanında almıyorlar. Ama şuan hamileyim. Bebeğim doğuncaya kadar mecburen ikametim annemlerde olduğu için eşim de Suriye de olduğu için burda kalıcam. Bebeğim doğunca sağlık ocağında aşılarımız olacağı için ikametlerni s. e s. e alacaklar. Ev sahibini şikayet ederim verdiği için. Yeter artık. Doldum taştım ya
( bu arada durumları mal varlıkları çok iyi. Neleri olduğunu saymicam bir sürü mal varlıkları var)
Bence normal örf ve adetlere göre takı istenir..düğün altınları durumu var ya..gayet normal sayı da verilir ama nişanda ayrı düğünde ayrı değil..düğün zamanı verilir nişanda da ufak bi hediye olabilirDügünde istemiyor ama öncesinde istiyor. Ben öyle bir sey istemedigim icin benim icin ilk kez duydugum bir sey
Bana göre doğrusu kızın isteklerini karşılayabilecek durumda olup olmadığını değerlendirip aileden yardım isteyecekse ne kadarını isteyeceğini aile arasında konuşup kıza kararı bildirmektir. Ama burda sizlik bir durum yok, iş kardeşinde bitiyor. Evlilik kararı alacak kadar Olgun erkek sırf kozun gönlü olsun diye tutamayacağı sözler vermemeli. Kardeşinde bu realistliği çok göremedim o yüzden öyle yazdım. Allah hayırlısını versinPeki dogrusu nasildir?
Ne alaka kardeşiniz geçinemeyip boşanma durumuna geldiyse hayatını kurmasına yardım edecek..sonuçta boşanmış bir insanla hiç evlenmemiş bir oluyor mu boşanmış kadınlarımız ne sıkıntılar çekiyor bunun erkek için bir bedeli olmalı..Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Aslında nişanda benim tarafımın taktıklarıyla yarıştırmak istedi kendi taktığını, yani durduk yere konuyu kendi kendine oralara getirdiBinlerce kez şükür ki kayinvalidemin en sevdiğim huyu hanımefendiliği, edep adap bilmesi.
Sizinki de imitasyon falan değil he bak dünya para verdim demek istemiş galiba
Yardim etmek ayri önceden bunun hesabini yapmak ayri. Bosanipta zorluk cekip toparlanamayan erkeklerde var genellemeyin. Kadin erkege cektirirse bunun bedeli ne?Ne alaka kardeşiniz geçinemeyip boşanma durumuna geldiyse hayatını kurmasına yardım edecek..sonuçta boşanmış bir insanla hiç evlenmemiş bir oluyor mu boşanmış kadınlarımız ne sıkıntılar çekiyor bunun erkek için bir bedeli olmalı..
Ailesi ile yaşıyorum takmamam elde miSiz benim yerimde olsaniz 2 sayfa daha yardırırmışsınız.
Bizim evimizde eşimin ailesinin aldigi hicbisey yok. :) HİÇ yok, kucuk buzdolabi bile...
Gelinliğimi de dahil hiçbirseyimi ailesi almadi.
3 bilezik taktilar demişsiniz ya, benimkiler 2 tane takti ve 10 gram bile değildi.
Durumlari yok muydu vardi elbet bu kadar almamalarinin sebebi durum degil istenmeyen gelin olmamdi. Lakinnn önemli olan eşinin ailesi degil, eşin...
O zaman ailesini bu kadar takmazdin.
Ailesi ile yaşıyorum takmamam elde mieşim Suriye de. Ailesi evime çok yakın onlarla oturup kalkıyorum. Çok şükür istenmeyen gelin değilim ama insanın zoruna gidiyor yine de. Arkadaşım da istenmiyordu. Eşi doğulu arkadaşım marmara tarafından ( çok açık şehir yazmicam). Erkek tarafı istemedi dilimiz farklı filan dedi ve hiçbir şeyini almadı. Arkadaşım eşiyle kredi çekti takılarını bile kendi aldı evdeki herşeyini de. Düğünü gelinliğini damarlığını aklına ne geliyorsa hepsi kendileri yaptı. Böylelerine de çok sinirleniyorum, yardım edecek duruma sahipler halbu ki. Birde samimiyet bekliyorlar.
Bana çok çirkin gelir bu tip istekler . Ben doğumluyum bizim kültürümüzde de var bunlar ama ben kesinlikle müsade etmedim ne eşimin ailesinin konuyu açmasına ne de kendi ailemin. Ben zaten caliaiyordum her şeyi kendim yaptım aldım . Buna söz nişan alışverişi saçmalığı da dahil. Bana hediye alabilirler ama onlarla birlikte bir alışverişe gitmedim. Ben herşeyimi kendim alırım dedim.Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
bence normal.. isteyebilir..Ama sayisini falan da söylemis bes bilezik bir taki seti istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?