- Konu Sahibi melankolik_24
-
sen oyle mehir denince havalara bakarsan normal tabiiCanımız sağolsun bizim yatırımımız daha değerli, neyse yavaş yavaş toparlıyorum ben, bildiğiniz gibi üstad şuan 1 tane çeyreğim var. Biiiiirrrr
oha..bunlar olmasa evlenmeyecek miymis kız? siz kimi istediniz bacim? adrianna lima yı mi? kardashianlardan mi begendiniz kizı? gerçi semt var semt var ama iyi bisemtten ev nerden baksan 1500000, altınlarda 20×10+200=400×390=400000 desek yuvarlak, düğundü gelinlikti nerden baksan 2000000 luk hatunmuş .....vay be
İşte bİzim salağın gözü kör olmuş.ev işi yattı ama altınlar düğüne kadar alınıyor.Büyük Britanya dan prenses keziban'a mı talip oldunuz?
Nasıl kız kardeşten ? Daha neler..Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
estağfurullah niye beleşe gidelim yav, biz mal değiliz ki ederimiz olsun....ama sizin gelini de takdir etmedim desem yalan olur, tanimadan saygı duydum kendisine, kılını kipırdatmadan servet yapti hatun...ben de sözde ekonomi biliyorum diye borsada üç kurus için debelenip durayim, pehhhİşte bİzim salağın gözü kör olmuş.ev işi yattı ama altınlar düğüne kadar alınıyor.
Bunları duydukça beleşe gittiğimi düşünüyorum
hadi yine iyisiniz, iyi ki bizim şehirde değilsiniz o zaman, 900000 zarardan kar ettiniz, boyle dolu tarafından düsününBurada iyi bir semtten dedikleri ev 600 bin TL
Mübalağa yapmak istedim canımestağfurullah niye beleşe gidelim yav, biz mal değiliz ki ederimiz olsun....ama sizin gelini de takdir etmedim desem yalan olur, tanimadan saygı duydum kendisine, kılını kipırdatmadan servet yapti hatun...ben de sözde ekonomi biliyorum diye borsada üç kurus için debelenip durayim, pehhh
ironi yaptim kiz, neyini takdir edicem, piyasa fiyati gibi hesap çıkarmiş önunuze...üstelik eminim sizin sabancı olmadıgınizi da bilerek yapmıştır bu talepleri, pazarlık gibi düşün tam bir satış taktiği aslında ama gelenek işte, oğlan da sevince bişey diyemiyorsun kardes sonuçta...umarım mutlu olurlarMübalağa yapmak istedim canım
Keşke bizim gelin olmayaydı da bende dışardan takdir edebilseydim.
Birde söyle bir lafı var “siz erkek tarafısınız yapmak zorundasınız””ben evleneceğim zaman erkek tarafına neler neler yaptıracaktım yine size hiç bişey yaptırmıyorum” laflara bak.hadi yine iyisiniz, iyi ki bizim şehirde değilsiniz o zaman, 900000 zarardan kar ettiniz, boyle dolu tarafından düsünün
Kız yaramı deştinizironi yaptim kiz, neyini takdir edicem, piyasa fiyati gibi hesap çıkarmiş önunuze...üstelik eminim sizin sabancı olmadıgınizi da bilerek yapmıştır bu talepleri, pazarlık gibi düşün tam bir satış taktiği aslında ama gelenek işte, oğlan da sevince bişey diyemiyorsun kardes sonuçta...umarım mutlu olurlar
Sen mi ben mi Allah aşkına. Salonu zor tutturduk köy düğünü yapılacaktı. Oturduğunuz şehirler farklı olunca bizim akrabalar köye erkek evine gitmezdi merkezde olsun dedik zor ikna ettik. Yatak odamda ve salonumda eksik eşyalar var almadılar. Ayrı oturma grubu olsun isterdim hep alamayız dediler , neyse ya gerek de yok dedim vazgeçtim. Gelinlik kiralamaya gittik 5 bin denilince olmaz dediler 3 bine hem gelinlik hem kınalık kiraladılar. Gelinliğin üst tarafı aşırı iğrençti. Bu sefer tutturdular kına erkek evinde olcak. Ne alaka dedik ya kına kız evinde olur. Yok erkek evinde olcak. Madem öyle hem kına hem düğün salonda olsun dedik. Zor ikna ettik, eşime erkek evinde kına yapılmışİşte bİzim salağın gözü kör olmuş.ev işi yattı ama altınlar düğüne kadar alınıyor.
Bunları duydukça beleşe gittiğimi düşünüyorum
aman boşver onlar geçinir sen kotü olursun, keseleri ayrı nihayetinde ne halleri varsa gorsünler, sen de al takını git düğüne üstüne düşeni yap bitti gitti...kardeş atamazsın satamazsinKız yaramı deştinizbirtek bu olaya abi siz iyimisiniz neyin kafasını yaşıyorsunuz diyorum.beni takan yok delikanlının gözü görmüyor bişey.kötü kadın rolündeyim bu ilişkide
Canım benim nasıl dolmuşsunSen mi ben mi Allah aşkına. Salonu zor tutturduk köy düğünü yapılacaktı. Oturduğunuz şehirler farklı olunca bizim akrabalar köye erkek evine gitmezdi merkezde olsun dedik zor ikna ettik. Yatak odamda ve salonumda eksik eşyalar var almadılar. Ayrı oturma grubu olsun isterdim hep alamayız dediler , neyse ya gerek de yok dedim vazgeçtim. Gelinlik kiralamaya gittik 5 bin denilince olmaz dediler 3 bine hem gelinlik hem kınalık kiraladılar. Gelinliğin üst tarafı aşırı iğrençti. Bu sefer tutturdular kına erkek evinde olcak. Ne alaka dedik ya kına kız evinde olur. Yok erkek evinde olcak. Madem öyle hem kına hem düğün salonda olsun dedik. Zor ikna ettik, eşime erkek evinde kına yapılmışbeyaz eşya filan almaya çıktık. Ocağın en kötüsünü buz dolabının en küçüğünü aldılar. Benim aldıklarım ise bosch un en yeni ürünü olan çamaşır ve bulaşık makinesiydi. Onlar Ocak ve buzdolabını en berbatını aldılar. En son dayanamadım ağladım hiçbir şey istediğim gibi olmuyordu. Babam dayanamadı eve gelince gittik bana beğendiğim Ocağı bizim burdan aldık. Daha sonra ocak aldığımı öğrenen kaynanam ve kayınbabam ben evlendikten sonra geldiler kendi aldıkları ocağa birde para vermeden el koydular götürdüler. Onlar bir buzdolabı almış oldu. Biz ise çamaşır ma. ocak fırın ve bulaşık makinesi. O kadar sinir oldum ki. Düğünüm de 3 bilezik taktılar ailem 2 taktı ve eşime cumhuriyet ve saat. Onlar bana taktıkları bilezikleri daha sonra dönüp bana o senin mehrin dediler. O zaman nerde düğünde takacağınız altın dedim. O sana yeter gibi şeyler söylediler. Hep böyle şeyler yaşadım. Vardım evime evlendikten sonra ikametimi alayım dedim çünkü farklı şehirlerdeyiz benim ikametim farklı bir şehirde ailemin yanındaydı. İkametimi alamadım evime neden mi? Çünkü eşimin amca oğlu ve karısı oğlunu merkezde okula gönderebilmek için hemen bizim evin ikametini üstüne almışlar bile. Çünkü ev sahibi akrabaydı ve benim istediğim ev de tutulmamıştı 20 yıllık apartman. Neyse 1.5 senedir evliyim hala ikametim ailemin yanında almıyorlar. Ama şuan hamileyim. Bebeğim doğuncaya kadar mecburen ikametim annemlerde olduğu için eşim de Suriye de olduğu için burda kalıcam. Bebeğim doğunca sağlık ocağında aşılarımız olacağı için ikametlerni s. e s. e alacaklar. Ev sahibini şikayet ederim verdiği için. Yeter artık. Doldum taştım ya
Hah tamda öyle yaptım. Çıkardım bilezikleri, kendi deri bilekliğim vardı onu geri taktım. Hiç evlenmek gibi bir planım hayalim yoktu çünküsen oyle mehir denince havalara bakarsan normal tabiiallah bililr sen de benim gibi düğünden sonra takilanları da " of bunlar ne be ben takmam altın maltın al napıyosan yap " diye eşine de vermişindir safız safff
valla çok merak ettim sizin gelini...bu nasil özgüven, nasil bir ....bosver demiyim şimdi, gelininiz nihayetinde ama bu kadar özgüvenin altı boş olamaz. Gözumde 2 üniversite bitirmiş 4 dil bilen köklü bir aileden gelen 20000 maas alan afeti devran dillere destan güzellikte bir kiz canlandi, gerci böyle bi kız evlenirsem şunları istiycem diye plan yapmaz, yapsa da söylemeye utanır ama bi ümit işte.... imza isteyesim geldi yeminleBirde söyle bir lafı var “siz erkek tarafısınız yapmak zorundasınız””ben evleneceğim zaman erkek tarafına neler neler yaptıracaktım yine size hiç bişey yaptırmıyorum” laflara bak.
Kardeş bu istenenleri kendi yapmıyor ki 50 60 yasındaki insanların bu yaştan sonra yiyip içip gezmeleri gerekirken onların maaşları ile yapıyor.sonra da derdini biz çekiyoruz. Kaç gündür bu konuyu kafama takıyordum.zaten doğurdum doğuracağımaman boşver onlar geçinir sen kotü olursun, keseleri ayrı nihayetinde ne halleri varsa gorsünler, sen de al takını git düğüne üstüne düşeni yap bitti gitti...kardeş atamazsın satamazsin
Eşim de yanımda yok. İşini seviyor gelmem diyor. mutlu olabileceğim bir yavrum var karnımda. Allah ım onu bize bağışlasın, can yoldaşım olacakCanım benim nasıl dolmuşsun
Bence en doğrusu eşin dışında hiç bir beklentin olmayacak.o zaman mutlu olursun.
Ben evlendiğimde koltuğum yoktu.salonumda perdem yoktu.yemek masamı ikinci el aldım hala ailelerden kimsenin haberi yok.ama sevdiğim adamla evlenmiştim.kimsede bize 5 kuruş yardım etmedi.çok şükür mutluyum huzurluyum.
Kız toplu para böyle birden erkeğin eline verilir mi ? Hemen harcanır gider. Asla vermem öyle eşime. Zor durumda oluruz belki o zamansen oyle mehir denince havalara bakarsan normal tabiiallah bililr sen de benim gibi düğünden sonra takilanları da " of bunlar ne be ben takmam altın maltın al napıyosan yap " diye eşine de vermişindir safız safff
Aileden mahalleden kim görse diyor ki siz bu oğlanı bu kıza mı laik gördünüz.yakmışsınız oğlanın başını.kafa desen çalışmıyor.aklı başında biri gelin geleceği aile olacağı yere böyle laflar eder mivalla çok merak ettim sizin gelini...bu nasil özgüven, nasil bir ....bosver demiyim şimdi, gelininiz nihayetinde ama bu kadar özgüvenin altı boş olamaz. Gözumde 2 üniversite bitirmiş 4 dil bilen 20000 maas alan afeti devran dillere destan güzellikte bir kiz canlandi, imza isteyesim geldi yeminle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?