Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Hayir nisan yapmamaktan degil. Ilerde nasil bir gelin olcagina dair sinyaller veriyor. Kuzenim evlendi gecen bir sey istemiyorm gönlünüzden ne geciyorsa demis. Evlendiler sülalecek cok seviyoruz kizi cok alcakgönüllü seveve kücük seylerle mutlu olabilen biri.

Allahtan gram belirtmemis o da birsey. 10 gr dan 5 bilezikte takılır 20 gr dan bilezikte.. Ben evlenirken istemedim bilezikle ilgili hiç konuşmadık zaten neye gücü yeterse onu takarlar set içinde bana ayırdıkları bütçeyi söylediler sen seç dediler. Bana istenmesi garip geliyor ama yaşadığımız toplumda gelenek halini almış

Ben de diyorum ki bu kişi öyle veya böyle set de istese de istemese de gelininiz olacak ya niye önden kendinizi dolduruyorsunuz ailece? Kardeşiniz sorun etmiyormuş zaten. Belki altın yatırımı yapmak istiyordur, belki takacaktır ama çok iyi bi insandır. Belki çok geleneksel kafadadır memnun bile olur anne babanız.

"kız kardeşinizden " takı istiyor olarak algılamak istemiyorum yani kardeşinizi erkek farz ediyorum E boşandıklarında zaten onlar kızın altınları , düğünde de takılan altınlar paralar tamamen geline ait zaten ve evet onlar güvencesi garantisi onun.İstenir mi evet istenir , durumu yoksa bana ağırlığımca altın getir Berkesu denmez tabi, ama takılır zaten bütçeye göre bir şey bizde , istemesine de gerek yok.

Arkadaslar cok harf hatasi ve noktalama isaretleri eksikligi yapmisim mesajlarimda kusura bakmayin. Telefondan yaziyorum.

Evlenirken ve evlendikten sonra altının fiyatını bile bilmiyordum. Resmen o bilezikler bana kendimi yaşlı teyze gibi hissettirmişti. Bilezikler çıkarıp deri bilekliğimi geri takmıştım. Salaklık ve cahillik paçalarımdan akıyormuş

Berkesu

Hayir zaten takacaklarindan istemiyorlar ki. Degerinden dolayi büyük ihtimalle

Mehir adı altında isterse evet doğru ama mehiri damat yapar.Hediye olarak istiyorsa anormal.Ben bir çerez istedim onuda yapmadılar.

Sahsi fikrimi belirtmek isterim. Bunun adi kizin mehridir. Diledigi kadar isteme hakkina sahiptir, kimisi 7 bilezik ister kimisi kelepce, taki seti vs..Tamamen kizin isteklerine ve erkegin ayirabilecegi butcesine baglidir. Eger butce disi istiyorsa da gelecegi icin istiyordur, bir kizin her turlu kosulu dusunmesi gerekir, gayet normaldir. Sayi da verebilir. Sorun olmamali. Burda her gun acilan koca dehseti konularini goruyoruz. Hic bir genc kiz mehir hakkini istedi diye suclanamaz, kotu gozle bakilamaz aksine istemeyenler hatalidir, daha sonra pisman olanlari coktur.
Istediklerini alamazsaniz huzurlu bir evlilik yapamaz.

İstedim bende ama zorlanirsan yapma dedim. Şimdi o takılar benim olduğu kadar eşimin de ne yapicaksa kardeşiniz kendine yapcak yine yani o yüzden yapsın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…