- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.Sahsi fikrimi belirtmek isterim. Bunun adi kizin mehridir. Diledigi kadar isteme hakkina sahiptir, kimisi 7 bilezik ister kimisi kelepce, taki seti vs..Tamamen kizin isteklerine ve erkegin ayirabilecegi butcesine baglidir. Eger butce disi istiyorsa da gelecegi icin istiyordur, bir kizin her turlu kosulu dusunmesi gerekir, gayet normaldir. Sayi da verebilir. Sorun olmamali. Burda her gun acilan koca dehseti konularini goruyoruz. Hic bir genc kiz mehir hakkini istedi diye suclanamaz, kotu gozle bakilamaz aksine istemeyenler hatalidir, daha sonra pisman olanlari coktur.
Istediklerini alamazsaniz huzurlu bir evlilik yapamaz.
İstenmesi elbette doğru gelmiyor ama şöyle birşey de var, İlerde yine kardeşinizle beraber harcayacak bunları. Ev araba alınacağı zaman altınını parasını feda etmeyen kadın henüz hiç duymadım.Hayir zaten takacaklarindan istemiyorlar ki. Degerinden dolayi büyük ihtimalle
Ya da kendi adina bankaya koyabilirİstenmesi elbette doğru gelmiyor ama şöyle birşey de var, İlerde yine kardeşimizle beraber harcayacak bunları. Ev araba alınacağı zaman altınını parasını feda etmeyen kadın henüz hiç duymadım.
Bende istemedim hicbirsey ama yaptilar, yapılır yani, hani kız istemiyor diye yapmamazlikta olmaz, mesela teyzem de enistemden 10 tane bilezik istemiş evlenirken ve enistemde yaptı, isteyenler olabiliyor, birde kız alçakgönüllü olsa ne farkeder olmasa ne farkeder mühim olan kardesinizle anlasabilmeleri mutlu bir evliliklerinjn olması diye düşünüyorum, kardesiniz beğenip aldıktan sonra gerisi boşHayir nisan yapmamaktan degil. Ilerde nasil bir gelin olcagina dair sinyaller veriyor. Kuzenim evlendi gecen bir sey istemiyorm gönlünüzden ne geciyorsa demis. Evlendiler sülalecek cok seviyoruz kizi cok alcakgönüllü seveve kücük seylerle mutlu olabilen biri.
Siz niye bu kadar dert ettiniz? Zaten düğündeki altınlar da onun sayılacak istediği yere koyar. Ben artık görümcelik sezmeye başladım. Çok önyargılı yaklaşıyorsunuz.Ya da kendi adina bankaya koyabilir
Ben huzurlu mutlu olmak istiyorum dedim. Başka da hiç birşey istemedim.Iyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Bizdede adet böyle Nişan'da set alinir, benjm memleketimdeOhooıo nişanda set isteyen düğünde Trabzon burası aldırır, geçmiş olsun bacım
Ben öyle düşünmezdim. Bankaya koysa bile ilerde yeğenlerinizin geleceği için koymuş olacak. Bankaya koysa bile kaç bin olabilir ki en fazla? Yada ne yapacağını düşünüyorsunuz?Ya da kendi adina bankaya koyabilir
Önyargili degilim kendim bosandigim icin korkularim var. Ayrica kizi daha bir kere bile görmedik. Tanismaya gelmedi.Siz niye bu kadar dert ettiniz? Zaten düğündeki altınlar da onun sayılacak istediği yere koyar. Ben artık görümcelik sezmeye başladım. Çok önyargılı yaklaşıyorsunuz.
Bizim memleket te hem nisanda hem düğünde bilezik takılır,erkek tarafının gücü yettiğince takı takar kimi kız tarafida altın biçer bu kadar istiyoruz diye normal bize göreIyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Yok Allah aşkına niye öyle düşünsün ki 3-5 bilezikle bı takı setiyle mi hayatını idame ettirecek bosansa hayır birde yani bozdursa bile kaç para tutacakIyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Dolandırıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz yani?Önyargili degilim kendim bosandigim icin korkularim var. Ayrica kizi daha bir kere bile görmedik. Tanismaya gelmedi.
Sadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidirBen öyle düşünmezdim. Bankaya koysa bile ilerde yeğenlerinizin geleceği için koymuş olacak. Bankaya koysa bile kaç bin olabilir ki en fazla? Yada ne yapacağını düşünüyorsunuz?
Sahsi fikrimi belirtmek isterim. Bunun adi kizin mehridir. Diledigi kadar isteme hakkina sahiptir, kimisi 7 bilezik ister kimisi kelepce, taki seti vs..Tamamen kizin isteklerine ve erkegin ayirabilecegi butcesine baglidir. Eger butce disi istiyorsa da gelecegi icin istiyordur, bir kizin her turlu kosulu dusunmesi gerekir, gayet normaldir. Sayi da verebilir. Sorun olmamali. Burda her gun acilan koca dehseti konularini goruyoruz. Hic bir genc kiz mehir hakkini istedi diye suclanamaz, kotu gozle bakilamaz aksine istemeyenler hatalidir, daha sonra pisman olanlari coktur.
Istediklerini alamazsaniz huzurlu bir evlilik yapamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?