Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.

Hayir zaten takacaklarindan istemiyorlar ki. Degerinden dolayi büyük ihtimalle
İstenmesi elbette doğru gelmiyor ama şöyle birşey de var, İlerde yine kardeşinizle beraber harcayacak bunları. Ev araba alınacağı zaman altınını parasını feda etmeyen kadın henüz hiç duymadım.

Bende istemedim hicbirsey ama yaptilar, yapılır yani, hani kız istemiyor diye yapmamazlikta olmaz, mesela teyzem de enistemden 10 tane bilezik istemiş evlenirken ve enistemde yaptı, isteyenler olabiliyor, birde kız alçakgönüllü olsa ne farkeder olmasa ne farkeder mühim olan kardesinizle anlasabilmeleri mutlu bir evliliklerinjn olması diye düşünüyorum, kardesiniz beğenip aldıktan sonra gerisi boş

Ben huzurlu mutlu olmak istiyorum dedim. Başka da hiç birşey istemedim.

Siz niye bu kadar dert ettiniz? Zaten düğündeki altınlar da onun sayılacak istediği yere koyar. Ben artık görümcelik sezmeye başladım. Çok önyargılı yaklaşıyorsunuz.
Önyargili degilim kendim bosandigim icin korkularim var. Ayrica kizi daha bir kere bile görmedik. Tanismaya gelmedi.

Bizim memleket te hem nisanda hem düğünde bilezik takılır,erkek tarafının gücü yettiğince takı takar kimi kız tarafida altın biçer bu kadar istiyoruz diye normal bize göre

Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Yok Allah aşkına niye öyle düşünsün ki 3-5 bilezikle bı takı setiyle mi hayatını idame ettirecek bosansa hayır birde yani bozdursa bile kaç para tutacak

Kız insaflı davranmış alt sınırdan istemiş, insta ya bir bakın o kocaman seti , iki kolda en az 5'er bileziği sallamayana gelin olmuş demiyorlar mehirin şartları bellidir ve nikah kıyılırken ( imam nikahı) belirtilir genelde bence onu da sonradan isteyecek. Siz bi blöf yapın canım biz 3 bilezik 1 sete başka birini bulduk biraz indirim yapabilir misin diye

Ben öyle düşünmezdim. Bankaya koysa bile ilerde yeğenlerinizin geleceği için koymuş olacak. Bankaya koysa bile kaç bin olabilir ki en fazla? Yada ne yapacağını düşünüyorsunuz?
Sadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidir

Mehir istemek zorunluymuş, en azindan bana oyle soylendigi icin imam nikahi sirasinda mecburen gram belirlendi ben karişmadim yine o ayri.

Ancak istememek bir hata degildir. Hata olan şey evlenecek yaşa kadar ailenin seni dusunmemesi veya senin kendin için birsey yapmaman ve başkasinin verecegi altinla kendine gelecek planlaman hata baya buyuk hata. :)))) "Sen" kismini ustune alinma genel olarak soyluyorum.
İnsanin gelecege dair tek yatirimi kocaya gidince verilen altinlar olursa pişman olma olasiliği her zaman vardir.

Kenarda duracak 1 set 5 bilezikle gelecek nasil kurtariliyor veya kuruluyor onu da anlamiş degim tabi ki herkesin kendi fikri.

Ben yorumlarınızı okudum ve çok karışan bir görümce olacaksınız gibi geldi bana mesela bu durumda ben olsam sorgulamak yerine kardeşimin durumu varsa ' yapsın karısının gönlünü hoş tutsun' derdim. He istemesini doğru bulmuyorum ben herkesin isteklerini çalışıp yapmasından yanayım ki öyle de yaptım ama herkes aynı şartlarda olmayabilir görgüsü hayat tarzı bu şekildedir. Kardeşiniz onu çok seviyorsa sorgulamayın sizde kötü görümce olmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…