- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi melankolik_24
-
İmkanı varsa alsın. Sonuçta bir yuva kuracaklar. Ayrısı gayrısı olmaz evlilerinIyi aksamlar yakinda kardesim nisanlancak önce tanismaya gitcez aileyeyle falan. Kiz kardesimden bilezik ve taki seti istiyormus. Bize biraz garip geldi. Acaba ilerde bosanirsam bunlarla kendimi garantiye alirim diye mi düsünüyor acaba diye düsündük. Böyle bir seyler istemek normal mi?
Hayir ama kardesimle kendini bir olarak biz olarak görmüyorda. Ilerde her durumda kendini garantiye almak istiyormus gibi. Ben de evlilik yaptim bir sey istemedik ilerde mutlu olalim yeter diye düsündüm.Dolandırıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz yani?
Ben sanmam normal bir olay bazıları şu kadar altın takın der bazıları hicbirsey istemez ama yinede birşeyler takılsın ister bu kadar basit benceSadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidir
Esi ile beraber geleceginden bahsetmistim. Genelde takilarla ev ya da araba alinabiliyor. O mehir, eger bir olumsuzluk olur da ayrilik vuku bulursa kizin, kendi ayaklari ustunde durana kadar gecen zamanda hayatini idame ettirebilmesi icindir. Verilmezse kul hakkina girilmis olur. Kiz kendi istemez veya bagislarsa sorun yok.Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Eeee evlenirken geline takılanların tamamen gönülden takılan takılar olduğunu düşünüyorsunuz heralde, kimsenin gönlünden 6-7 bilezik kopmaz zira.Hayir kardesimden bunlari istiyormus nisanda
Sizde istediğini alacaginizi yanlız yarısını nisanda yarısını düğünde takacaginizi söyleyin.Dügünde istemiyor ama öncesinde istiyor. Ben öyle bir sey istemedigim icin benim icin ilk kez duydugum bir sey
Bilmiyorum şahsen kardeşimin hiçbirşeyine karışmadım. Evlenme yaşına geldiğine göre kendisi düşünebilir.Sadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidir
Ben yapmasin mi dedim. Annemler kafasina taktigi icin normal mi diye sordum. Kardesimin hic bir seyine karismam daha bu konuyla ilgili tek kelime etmedim kendisine. Hatta annemlere aranizda konusun geregi neyse yapin dedim. Bence siz cok önyargilisinizBen konu dışında yorumlarınızı okudum ve çok karışan bir görümce olacaksınız gibi hrldş bana mesela bu durumda ben olsam sorgulamak yerine kardeşimin durumu varsa ' yapsın karısının gönlünü hoş tutsun' derdim. He istemesini doğru bulmuyorum ben herkesin isteklerini çalışıp yapmasından yanayım ki öyle de yaptım ama herkes aynı şartlarda olmayabilir görgüsü hayat tarzı bu şekildedir. Kardeşiniz onu çok seviyorsa sorgulamayın sizde kötü görümce olmayın
Herkesin kültürü örf adeti farklı. Biz de isteme olduğu gün erkek tarafı kıza sorar ne kadar altın isyersin diye. Kız da isteğini söyler bazıları çok uçuk rakam söyleyince erkek tarafı daha az teklif eder. Orta yolu bulunur. Sonrasında anlaşmazlık çıkmasın diye. Hsni nadıl ki hangi şehirde yaşayacak şartlar falan konuşulduğu gibi düğün öncesi altın da konuşulur. Bir nevi mehir işte Makul şeyler istemiş. Bunu önceden söylemesi gayet normal. Ama sizde bikaç tsne nişanda kalanı düğünde takınNormal mi diye soruyorum sadece. Sayisini falan vermek isteyecegi seylerin.
Altın istemesi dışında başka hangi davranışı size böyle düşündürttü peki?Hayir ama kardesimle kendini bir olarak biz olarak görmüyorda. Ilerde her durumda kendini garantiye almak istiyormus gibi. Ben de evlilik yaptim bir sey istemedik ilerde mutlu olalim yeter diye düsündüm.
Size biraz ilmi arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Bilmediginiz cok sey var. %99 Musluman bir toplumdayiz. Evlenen hanimlar kendi haklarindan bihaber..Mehir istemek zorunluymuş, en azindan bana oyle soylendigi icin imam nikahi sirasinda mecburen gram belirlendi ben karişmadim yine o ayri.
Ancak istememek bir hata degildir. Hata olan şey evlenecek yaşa kadar ailenin seni dusunmemesi veya senin kendin için birsey yapmaman ve başkasinin verecegi altinla kendine gelecek planlaman hata baya buyuk hata. :)))) "Sen" kismini ustune alinma genel olarak soyluyorum.
İnsanin gelecege dair tek yatirimi kocaya gidince verilen altinlar olursa pişman olma olasiliği her zaman vardir.
Kenarda duracak 1 set 5 bilezikle gelecek nasil kurtariliyor veya kuruluyor onu da anlamiş degim tabi ki herkesin kendi fikri.
Mesela kardesim onlarin evine tanismaya gittk kendisi bize tanismaya gelmedi biz de adet böyle diye. Bir de aile arasinda dini acidan farklar var kardesimi sorgulamislar evde bu yönden. Kiz dememis bile ailesine saygi duyun lütfen diye. Bunlar bizi düsündürüyor. Tek istedigim kardesimkn üzülmemesi tabikiAltın istemesi dışında başka hangi davranışı size böyle düşündürttü peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?