Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

İmkanı varsa alsın. Sonuçta bir yuva kuracaklar. Ayrısı gayrısı olmaz evlilerin

Dolandırıcı olduğunu mu düşünüyorsunuz yani?
Hayir ama kardesimle kendini bir olarak biz olarak görmüyorda. Ilerde her durumda kendini garantiye almak istiyormus gibi. Ben de evlilik yaptim bir sey istemedik ilerde mutlu olalim yeter diye düsündüm.

Sadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidir
Ben sanmam normal bir olay bazıları şu kadar altın takın der bazıları hicbirsey istemez ama yinede birşeyler takılsın ister bu kadar basit bence

Iyide bosaninca ortada kalirim hayatimi kuramiyorum diye düsünüyorsa calismasi daha mantikli degil mi? Bosaninca standartlari degismez o zaman.
Esi ile beraber geleceginden bahsetmistim. Genelde takilarla ev ya da araba alinabiliyor. O mehir, eger bir olumsuzluk olur da ayrilik vuku bulursa kizin, kendi ayaklari ustunde durana kadar gecen zamanda hayatini idame ettirebilmesi icindir. Verilmezse kul hakkina girilmis olur. Kiz kendi istemez veya bagislarsa sorun yok.

İstemedim. İstemeyi de ayıp görüyorum.
İstemeyip, altın er kişinin namusudur ya da ne yaparsanız şanınızdır laflarına da tilt oluyorum.
Hediyedir ister takar ister takmaz ister altın kemer takar ister pirinç künye. Yorum yapmam.

Eşim başka memleketten. Onlarda isteniyor. Çok ayıp. Sonra erkek taraf her şeyi kendinde hak görünce lagaluga dönüyor.

Sadece kendini garantiye almak istiyordur belki diye. Daha simdiden ya bosanirsak düsüncesi ile evleniyordur diye. Belki kendince haklidir
Bilmiyorum şahsen kardeşimin hiçbirşeyine karışmadım. Evlenme yaşına geldiğine göre kendisi düşünebilir.

Ben yapmasin mi dedim. Annemler kafasina taktigi icin normal mi diye sordum. Kardesimin hic bir seyine karismam daha bu konuyla ilgili tek kelime etmedim kendisine. Hatta annemlere aranizda konusun geregi neyse yapin dedim. Bence siz cok önyargilisiniz

Normal istenir . Bazen aileler konuşur aralarında , bazen evlenecek çiftler takı meselesini. Aileler konuştığunda hatta erkek tarafı kız tarafına istediği takıyı sorar örf adetine göre genelde siz ve şerefiniz denir . Şerefiniz kadar takın denir . Anormal bir şey yok yani adetten . Ben istemedim o ayrı

Normal mi diye soruyorum sadece. Sayisini falan vermek isteyecegi seylerin.
Herkesin kültürü örf adeti farklı. Biz de isteme olduğu gün erkek tarafı kıza sorar ne kadar altın isyersin diye. Kız da isteğini söyler bazıları çok uçuk rakam söyleyince erkek tarafı daha az teklif eder. Orta yolu bulunur. Sonrasında anlaşmazlık çıkmasın diye. Hsni nadıl ki hangi şehirde yaşayacak şartlar falan konuşulduğu gibi düğün öncesi altın da konuşulur. Bir nevi mehir işte Makul şeyler istemiş. Bunu önceden söylemesi gayet normal. Ama sizde bikaç tsne nişanda kalanı düğünde takın

Hayir ama kardesimle kendini bir olarak biz olarak görmüyorda. Ilerde her durumda kendini garantiye almak istiyormus gibi. Ben de evlilik yaptim bir sey istemedik ilerde mutlu olalim yeter diye düsündüm.
Altın istemesi dışında başka hangi davranışı size böyle düşündürttü peki?

Bu takı olayını dillendirmek bile mantıksız bence, bosverin kardesinizle aralarında halletsinler, siz müdahil olmayın, istenmesine doğal bir durum

Kendisinin böyle istemesine bende şaşırdım ama gayet olabilir yani çok istememiş bence. Gerçi trabzon seti biraz pahalı yani onu diyeyim de. Kardeşiniz zorlanacağı işlerin altına girmesin. Seviyor diye istediklerini yapmaya çalışıyor olabilir ancak maddi sıkıntı eşlerin arasını da bozabilir sonrasında. Bu kardeşinizin nişanlısıyla kendi arasındaki mesele. Kaldı ki görmediğiniz tanışmadığınız kızla nasıl nişan yapıyor kardeşiniz o bana garip geldi altınına kadar konuşulmuş yani. Enteresan.

Size biraz ilmi arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Bilmediginiz cok sey var. %99 Musluman bir toplumdayiz. Evlenen hanimlar kendi haklarindan bihaber..

Altın istemesi dışında başka hangi davranışı size böyle düşündürttü peki?
Mesela kardesim onlarin evine tanismaya gittk kendisi bize tanismaya gelmedi biz de adet böyle diye. Bir de aile arasinda dini acidan farklar var kardesimi sorgulamislar evde bu yönden. Kiz dememis bile ailesine saygi duyun lütfen diye. Bunlar bizi düsündürüyor. Tek istedigim kardesimkn üzülmemesi tabiki

Burda çoğu kişi parası olmayan evlenmesin der sonra da takılacak iki üç bileziğin lafını yapmaya ayıp der. Sanki uzayda yaşıyorlar herkes az çok bişeyler takarak evleniyor. Evlilik masraflarını hesaplarken geline takılacak takı da katılmalı içine ev eşyası gibi yapılması gereken diye düşünülmeli fuzuli masraf olarak değil. Takı isteyen kıza da tü kaka yapılmamalı ejderha istememiş yani takı istemiş herkese yapılan bir şey. Gelin de 3 5 e bakmamalı tabi.

Ben sadece gelinliğimle takmak için set istedim(gayet uygun bir fiyatı vardı) kaynanam kat kat fazlasını yaptı. Yaptı da sanki bana mı yaptı? Oğlu satıyor bilezikleri ev alıyor araba alıyor :) şöyle sayı verip bi sürü şey isteyenleri anlamıyorum. Düğün zamanı streste sokuyorlar insanları.

Ha bu arada kardeşiniz de kol saati ( 5 bilezik fiyatına çok güzel saatler var ) ve cüzdan kemer seti ( takı setine karşılık) isteyebilir. Çünkü sonuçta tüm takılar kadına kalıyor, kendi verse bile ev araba almaya isteyerek vermedim deyip hem o takıların parasını hem evin arabanın yarısını alabilir. Görümcelik alıştırmaları vol .335663 oldu bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…