- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Kiz hic tanismaya gelmedi adetleri öyleymis. Hemen nisan yapilmiyor ailem önce ailesiyle tanismaya gitcek kizi ilk defa orda görceklerKendisinin böyle istemesine bende şaşırdım ama gayet olabilir yani çok istememiş bence. Gerçi trabzon seti biraz pahalı yani onu diyeyim de. Kardeşiniz zorlanacağı işlerin altına girmesin. Seviyor diye istediklerini yapmaya çalışıyor olabilir ancak maddi sıkıntı eşlerin arasını da bozabilir sonrasında. Bu kardeşinizin nişanlısıyla kendi arasındaki mesele. Kaldı ki görmediğiniz tanışmadığınız kızla nasıl nişan yapıyor kardeşiniz o bana garip geldi altınına kadar konuşulmuş yani. Enteresan.
Kizkardesimde nisanlanmadan iyyy o ne bilezik mi takmam ben diyordu sonra ev alacaklardı kocası na vermek istemedi ev alirken.bilezik bağımlılık yapar böyleEvlenirken ve evlendikten sonra altının fiyatını bile bilmiyordum. Resmen o bilezikler bana kendimi yaşlı teyze gibi hissettirmişti. Bilezikler çıkarıp deri bilekliğimi geri takmıştım. Salaklık ve cahillik paçalarımdan akıyormuş
Genel anlamda önyargıyı sevmem fakat yorumlarınızdan bunu çıkardım. Çünkü sürekli kendisini garantiye alacak, şimdiden ya boşanırsam diye düşünüyor yani vs gibi yorumlar yapmışsınız siz okudunuz mu yazarken hiç başkası yazsa böyle ne düşünürsünüz. Hep sorgulamışsınız. Kardeşimize demeyin zaten bişi doğru yapmışsınız aileniz de kafasına takmasın ilk kez duyuyor olamazlar böyle bir durumuBen yapmasin mi dedim. Annemler kafasina taktigi icin normal mi diye sordum. Kardesimin hic bir seyine karismam daha bu konuyla ilgili tek kelime etmedim kendisine. Hatta annemlere aranizda konusun geregi neyse yapin dedim. Bence siz cok önyargilisiniz
Bizim yardimimiz olmadan(maddi) biraz zor hallederBu takı olayını dillendirmek bile mantıksız bence, bosverin kardesinizle aralarında halletsinler, siz müdahil olmayın, istenmesine doğal bir durum
Tanışma kısmı benimde öyle oldu. Hatta ben şu şekilde tanıştım benimle tanışmak için eşimin annesi ablası yengesi bize geldiler, bizdede tek ailesine tanışmaya gidilmez adet boyle, iş ne zaman ciddiye bjnerse o zaman tanisilirMesela kardesim onlarin evine tanismaya gittk kendisi bize tanismaya gelmedi biz de adet böyle diye. Bir de aile arasinda dini acidan farklar var kardesimi sorgulamislar evde bu yönden. Kiz dememis bile ailesine saygi duyun lütfen diye. Bunlar bizi düsündürüyor. Tek istedigim kardesimkn üzülmemesi tabiki
Ee kız daha sizinle tanışmadan nasıl şu kadar altın isterim diyebiliyor bence çok ayıp. Belki kardeşinizle özel konuşmuştur bunları ama kardeşiniz size taşıdıysa da hiç hoş olmamış.Kiz hic tanismaya gelmedi adetleri öyleymis. Hemen nisan yapilmiyor ailem önce ailesiyle tanismaya gitcek kizi ilk defa orda görcekler
Olay para olayi degil bir sey satin alma durumuda degil. Demek istedigimi anlamadinizGenel anlamda önyargıyı sevmem fakat yorumlarınızdan bunu çıkardım. Çünkü sürekli kendisini garantiye alacak, şimdiden ya boşanırsam diye düşünüyor yani vs gibi yorumlar yapmışsınız siz okudunuz mu yazarken hiç başkası yazsa böyle ne düşünürsünüz. Hep sorgulamışsınız. Kardeşimize demeyin zaten bişi doğru yapmışsınız aileniz de kafasına takmasın ilk kez duyuyor olamazlar böyle bir durumu
Size biraz ilmi arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Bilmediginiz cok sey var.
Bilmiyorum beni hala rahatsız eden bir şeyler var sizin dert ettiğiniz şeyler konusunda. Fazla önyargılı geliyorsunuz bana. İnsan açık aramaya çalıştıktan sonra eve gelse de hemen daha isteme olmadan evimize geldi de diyebilir sonuçta. Belki daha geleneksel kafada bir kızdır. Doğru bulmuyordur isteme öncesi tanışmayı veya ailesi doğru bulmuyordur. Ne bileyim şart mı ailelerle tanışmak? Siz ailece gitseydiniz tanışmaya madem.Mesela kardesim onlarin evine tanismaya gittk kendisi bize tanismaya gelmedi biz de adet böyle diye. Bir de aile arasinda dini acidan farklar var kardesimi sorgulamislar evde bu yönden. Kiz dememis bile ailesine saygi duyun lütfen diye. Bunlar bizi düsündürüyor. Tek istedigim kardesimkn üzülmemesi tabiki
Belki kardesim kendisi bunu karsilayamayacagi icin aileme tasimistir. Ben onlardan uzak yasiyorum tam bilmiyormEe kız daha sizinle tanışmadan nasıl şu kadar altın isterim diyebiliyor bence çok ayıp. Belki kardeşinizle özel konuşmuştur bunları ama kardeşiniz size taşıdıysa da hiç hoş olmamış.
Bir tanecik kardesiniz sonuçta diye dusunuyorum, galiba biraz maddi boyutu size dokunacak diye soruyorsunuz bunları gibi geldi, yani olabilir tabiBizim yardimimiz olmadan(maddi) biraz zor halleder
Siz boyle devam edin. Cevap vermeme luzum yok.Bana şunlari alin demedim diye nikahim geçersiz sayilmiyor bildigim kadariyla.
Altin istemeyince nikah mi tutmuyormuş? Ben 6 senedir evli degilim heralde.
Mehir zorunlu dediler, zorunlu oldugu için belli bir miktar belirlendi elbet ama kalkip illa şunu şunu alin demek gerekmiyor, zorunluluk değil gerisi herkesin kendi karakteri kulturudur.
Kardesim tek erkek cocuk degil. Biz de belki kizin annesi söyletiyordur diye düsündük. Kizi daha hoc tanimadigimiz icin bilmiyoruz.Genelde erkek tarafı istemede soruyor arkadaşların dediği gibi isteğiniz nedir diye bazıları böyle çatır çatır sıralıyor, bazıları çocuklar mutlu huzurlu olsun da diyor, bazıları da şerefiniz kadar mı ne o tarz bir cümle kuruyor yani yapabileceklerinin en üst seviyesini yapsınlar diye herhalde.
Kardeşiniz eğer bunları yapmaya meyilliyse hepsini nişanda takmayın. Atıyorum 2 bilezik nişanda 3’ü düğünde. Set olarak Trabzon istiyorsa hele hele onu kesinlikle düğünde takın. Nişan içinde ekstradan bir kolye alın geçsin. Allah muhafaza iş bozulur kardeşiniz elde avuçta hiçbir şeyi olmadan kalır. Yani sizin anlattığınız gibiyse durum.
belirtmeden geçmek istemiyorum ailesi veya çevresi de gelininizi dolduruşa getirip iste yapacaklar kafasına sokuyor olabilir bu da bir ihtimal hem de yüksek hele ki tek erkek çocuksa o evde.
Hayır anladım istemesini garip buldunuz kendisini garantiye alacak şimdiden neler düşünüyor bu gelin diyorsunuz doğru değil miOlay para olayi degil bir sey satin alma durumuda degil. Demek istedigimi anlamadiniz
Aynen bizdede böyle oldu, bu kısımda bana doğal geldiKiz hic tanismaya gelmedi adetleri öyleymis. Hemen nisan yapilmiyor ailem önce ailesiyle tanismaya gitcek kizi ilk defa orda görcekler
Bende önceden istemedim sizin gibi aklımıza bile gelmedi,düğün sonu nikah kiyilirken imam sordu mehir ne olacak diye eşimin düğünde taktiği 4bilezik vardı göstererek bilezikler dediler ve gramini söylediler.Bana şunlari alin demedim diye nikahim geçersiz sayilmiyor bildigim kadariyla.
Altin istemeyince nikah mi tutmuyormuş? Ben 6 senedir evli degilim heralde.
Mehir zorunlu dediler, zorunlu oldugu için belli bir miktar belirlendi elbet ama kalkip illa şunu şunu alin demek gerekmiyor, zorunluluk değil gerisi herkesin kendi karakteri kulturudur.
Bizim tek düsüncemiz kardesimi parmaginda oynatcak diye:)) kardesim saftir üzülmesin diye kendi kisiliginden de ödün veriyor onu istemiyoruz. Benim maddi durumum yok hepsini yapamam ama sunu yaparim diyemiyor. Olmazdan oldurmak istiyor ona kiziyoruzBir tanecik kardesiniz sonuçta diye dusunuyorum, galiba biraz maddi boyutu size dokunacak diye soruyorsunuz bunları gibi geldi, yani olabilir tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?