Nisanlanirken ya da evlenirken bir sey istediniz mi?

Kiz hic tanismaya gelmedi adetleri öyleymis. Hemen nisan yapilmiyor ailem önce ailesiyle tanismaya gitcek kizi ilk defa orda görcekler

Kizkardesimde nisanlanmadan iyyy o ne bilezik mi takmam ben diyordu sonra ev alacaklardı kocası na vermek istemedi ev alirken.bilezik bağımlılık yapar böyle

Genel anlamda önyargıyı sevmem fakat yorumlarınızdan bunu çıkardım. Çünkü sürekli kendisini garantiye alacak, şimdiden ya boşanırsam diye düşünüyor yani vs gibi yorumlar yapmışsınız siz okudunuz mu yazarken hiç başkası yazsa böyle ne düşünürsünüz. Hep sorgulamışsınız. Kardeşimize demeyin zaten bişi doğru yapmışsınız aileniz de kafasına takmasın ilk kez duyuyor olamazlar böyle bir durumu

Tanışma kısmı benimde öyle oldu. Hatta ben şu şekilde tanıştım benimle tanışmak için eşimin annesi ablası yengesi bize geldiler, bizdede tek ailesine tanışmaya gidilmez adet boyle, iş ne zaman ciddiye bjnerse o zaman tanisilir

Kiz hic tanismaya gelmedi adetleri öyleymis. Hemen nisan yapilmiyor ailem önce ailesiyle tanismaya gitcek kizi ilk defa orda görcekler
Ee kız daha sizinle tanışmadan nasıl şu kadar altın isterim diyebiliyor bence çok ayıp. Belki kardeşinizle özel konuşmuştur bunları ama kardeşiniz size taşıdıysa da hiç hoş olmamış.

Olay para olayi degil bir sey satin alma durumuda degil. Demek istedigimi anlamadiniz

Size biraz ilmi arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Bilmediginiz cok sey var.

Bana şunlari alin demedim diye nikahim geçersiz sayilmiyor bildigim kadariyla.
Altin istemeyince nikah mi tutmuyormuş? Ben 6 senedir evli degilim heralde.

Mehir zorunlu dediler, zorunlu oldugu için belli bir miktar belirlendi elbet ama kalkip illa şunu şunu alin demek gerekmiyor, zorunluluk değil gerisi herkesin kendi karakteri kulturudur.

Bilmiyorum beni hala rahatsız eden bir şeyler var sizin dert ettiğiniz şeyler konusunda. Fazla önyargılı geliyorsunuz bana. İnsan açık aramaya çalıştıktan sonra eve gelse de hemen daha isteme olmadan evimize geldi de diyebilir sonuçta. Belki daha geleneksel kafada bir kızdır. Doğru bulmuyordur isteme öncesi tanışmayı veya ailesi doğru bulmuyordur. Ne bileyim şart mı ailelerle tanışmak? Siz ailece gitseydiniz tanışmaya madem.

Ee kız daha sizinle tanışmadan nasıl şu kadar altın isterim diyebiliyor bence çok ayıp. Belki kardeşinizle özel konuşmuştur bunları ama kardeşiniz size taşıdıysa da hiç hoş olmamış.
Belki kardesim kendisi bunu karsilayamayacagi icin aileme tasimistir. Ben onlardan uzak yasiyorum tam bilmiyorm

Genelde erkek tarafı istemede soruyor arkadaşların dediği gibi isteğiniz nedir diye bazıları böyle çatır çatır sıralıyor, bazıları çocuklar mutlu huzurlu olsun da diyor, bazıları da şerefiniz kadar mı ne o tarz bir cümle kuruyor yani yapabileceklerinin en üst seviyesini yapsınlar diye herhalde.

Kardeşiniz eğer bunları yapmaya meyilliyse hepsini nişanda takmayın. Atıyorum 2 bilezik nişanda 3’ü düğünde. Set olarak Trabzon istiyorsa hele hele onu kesinlikle düğünde takın. Nişan içinde ekstradan bir kolye alın geçsin. Allah muhafaza iş bozulur kardeşiniz elde avuçta hiçbir şeyi olmadan kalır. Yani sizin anlattığınız gibiyse durum.

belirtmeden geçmek istemiyorum ailesi veya çevresi de gelininizi dolduruşa getirip iste yapacaklar kafasına sokuyor olabilir bu da bir ihtimal hem de yüksek hele ki tek erkek çocuksa o evde.

Siz boyle devam edin. Cevap vermeme luzum yok.

Kardesim tek erkek cocuk degil. Biz de belki kizin annesi söyletiyordur diye düsündük. Kizi daha hoc tanimadigimiz icin bilmiyoruz.

Kız kardeşimden deyince bi durakladım sandim ki erkek kız kardeşinizden istedi sonradan okuyunca anladım kız,kardeşinizden istedi sanırm tanışmada taklmaz öyle bi adet olduğunu hiç duymadım tanışılr istenir söz olur nişanda takılr diye biliyorum nişan olmayacaksa sözde takılır.

Bende önceden istemedim sizin gibi aklımıza bile gelmedi,düğün sonu nikah kiyilirken imam sordu mehir ne olacak diye eşimin düğünde taktiği 4bilezik vardı göstererek bilezikler dediler ve gramini söylediler.

Bir tanecik kardesiniz sonuçta diye dusunuyorum, galiba biraz maddi boyutu size dokunacak diye soruyorsunuz bunları gibi geldi, yani olabilir tabi
Bizim tek düsüncemiz kardesimi parmaginda oynatcak diye:)) kardesim saftir üzülmesin diye kendi kisiliginden de ödün veriyor onu istemiyoruz. Benim maddi durumum yok hepsini yapamam ama sunu yaparim diyemiyor. Olmazdan oldurmak istiyor ona kiziyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…