Nişan Nişanlanıyorum bohçama bi yardım...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nur2404

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
20
0
86
Bursa
:lepi: mayısın 9.da nişanım var ama kayınvalide ve görümceye görümcede evli nasıl bi bohça yapacağımı bilemedim.ne koymalıyım ne uygun olur..tecrübeli üyelerden fikirler almak isyorumç.şimdiden teşekküler..bayanssulusmile

iyi bi konu bende merak ediyordum :)

benim bildigim havlu,yazma,patik,seccade...

ee baska?

bohça baya kapsamlı bir konu :)

ben nişanda yapmadım ama düğün için bohça hazırlıyorum

bende de
kayınbabam için bir gömlek
çorap
iç çamaşırı

kaynanam için
bir bluz
etek
ten çorap
patik
iç çamaşırı
eşarp
yazma

ve de
seccade
tesbih
havlu
lif

mevcut

Son düzenleme:
canım benimde nişanda bohça olmadı düğünde yapıcam bohça.bende kayınvali ve kayınpedere bi bohça içinde gömlek.havlu,patik,yazma,çorap ,iç çamaşırı koyucam.görümcelrim ikşi tane yine iç çamaşırı,patik,yazma,çorap koyarım onlarada.ya aslında kullanımıyo bunlar beden ölçüsünü nerden bilipte alıcaksın ama işte adet bi kere konuyo ama fazla masrafa girme derim ben yapıcaksan masrafı bohçaya nişanlına özel yapıyolar ya yapıcaksan masraf ona yap bende yapıcam nişanlıma düğünde tarş takımı parfüm pjama,çorap iç çamaşırı terlik alıcam yani.öbürlerine ölesine.ALLAH kolaylık versin hepimize.hayırlı olsun canımmm:)

cnm bende nişanda yaptım bohça

kayınvalideme bir bluz , havlu , çorap , yemeni , birde fular

kayınpederime gömlek, kravat , çorap , havlu

cnm görümcene ve eşinede aynı şekilde koyarsın sonuçta onları saymak önemli bütün masraflı şeyler nişanlının bohçasına gidecek zaten hayırlısı olsun

nescum bende diyordum neyi eksik yazdım terlik koyduk herkese :)

Son düzenleme:
canım özellikle namaz kılıyorsa seccade, tesbih dibi şeyler de koyuluyor
herkes farklı yapıyor, bir de anlaşmaya bağlı tabi de bir bluz, bir eşarp tülbent, havlu olmazsa olmaz.
Bir de patik veya ev terliği de koyabilirsin

yaa nişandaa sadece damada yapılmıomuu kayınvalıde kayınbaba kardesler onlar dugunde dıye bılıyorumm.aşkımın bohcasına bı kac sey aldım bugunn daha ne alınır bılmıyorumm sayayımm>>>> dagi den bı takım iç çamaşırı bi takım yeter dımı yaa? yıne dagiden ıkı çift çorap pijama takımı ıkı tane gömlek ev terlıgı aşkım bjk li taraftar hamam havlusu yuz havlusu, parfüm.hasır kutunun içine koycam bnde o tülleri nerden alıosunuzzz ??????????

cnm biz nişanda yaptık herkese bohça düğünde yapmıycaz .
tülleri ben çiçekçiden almıştım . istersin sende renkli renkli

tamamm dır... teşekürlerrrrr.. çok zor bu işlerr yaaaa kafamçokkarıştı

rica ederim cnm o kadar stress yapma bence en güzel zamanlardan biri bohçaları hazırladığımız zamandı sonuçta kendi evinde kullanacağın eşyaları alıyorsunuz . cnm bu arada ben hasır kutuları koçtaştan almıştım oraya bir bakabilirsin

Damada nisanda yapmistik içinde:

Gömlek-kravat
Pantalon
Kemer
Çorap
Pijama seti
Iç çamasiri
Tras jileti gibi degisik birsey bulmustum o
Tras jeli vs
Havlu
Parfum-deodorant
(terlik ve seccadeyi unutmusuz.:kedi: )

Dügünde herkese yapcaz bohca akrabalara:

havlu
gömlek-kravat
kumas
yazma

Kayinvalide-Kayinbaba-Kayinlara ve eltime de:

Gomlek-kravat
erkeklere yine tras malzemeleri
deodorant-banyo seti
Bluz
havlu
seccade
terlik
pike veya nevresim
iç çamasiri
çorap
pijama
yazma

olcak.Umarim isine yarar.Ben çok arastirmistim damat bohcasini yaparken filan tabi kendi begendigim gibi yaptim, her gordugumu almadim.Ama zor isler.
Allah kolaylik versin.:Saruboceq:

duruma göre bak canım nişanda sana bohça yaprlarsa sende yap ama yapmazlarsa hiç kendini yormakaydirigubbakcemile2

bana yapmadılar bende onlara yapmadım sempatiksalakcinnidüğünde mecbur yapılacak :kedi:

peki kizlar bu akrabalara falan yapilan bohcalara hep el isi havlu mu koydunuz?

yok yaaa el işi havlularıı kım kullanıo artıkkk bn sevmıomm sevmedıgım şeyide kımseye edıye etmem gereksız bncee artık hersey modernnnn

peki kizlar bu akrabalara falan yapilan bohcalara hep el isi havlu mu koydunuz?

yok cnm ben koymadım sağolsunlar onlar bizim bohçalara hep öyle koymuşlar . artık kullanılmıyor ama özeniyorsanız koyun .bakalım bana koydukları havluları nasıl kullanıcam zemuszemus

zaten kimin ceyizinde o kadar havlu el isi varki :)
ya mesela benim kudele nakisli havlularim var cok sahaneler.
ablalarina bide kayinvalideme onlardan koyarim diyodum
herkes sen deli misin bohcaya o kadar güzel sey konulur mu kendin kullanirsin dediler
o yüzden bi sorayim dedim siz napicaksiniz diye

cnm zaten nişanlının dışındaki kişilere kayınpederine kayınvalidene olsun hatır için konuluyor

çok güzel havluların varsa bencede kendi çeyizine sakla :lepi:

öyle yapim demi :) zati cok güzeller yazik olurr.
onlarda güzel baska birseyler bulurum ben bursadan

Tabiki hiç birşey.... Bu devirde öyle adetler bittii gibi birşey.. Sadece nişanlına yap ne yapacaksan... anası danası karıştırma... Bizim burada çirtler sadece birbirlerine yapıyorlar... extra masrafa gerek yok...
Yine de sen bilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…