Nişanlilik bumu demek?

ayy valla ne karışık ve can sıkıcı durumlar bunlar... allah sabır versin cnm yaa ... üzüldüm inanki daha evlilik için attığın ilk adımda neler gelmiş başına... büyük konuşmak olmasın başına gelmeyen bilemez ama ben olsaydım dayanamaz çekerdim kendimi geriye zaten böyle bir durumda ailem itiraz ederdi bu işe arada sevgi aşk oılunca daha zor oluyor karar vermek.. allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah

canim ya nasil davranabilirim nişanlimin ailesine ?ben onlarin söylediklerine muhalefet oluyorum.mesafeliyim onlara karşi ama onlar karişma cesareti,ni bir şekilde buluyorlar.

ne desem boş allah yardımcın olsun beninde buna yakın bişey oldun bende istediğim şeyleri alamadım birde arkamdan kaynanam geldi çok şey aldıracam diye diğer eltim hiçsomadı bile alırken herşeyini kendi bildiği gibi aldı benimde moralim çok bozuldu birde beni çağırdı yenge gel bana fikir verirsin diye ama ben gittiğimde herşeyi alınmiştı ben yan

i enayi gibi erken gittim birlikte alınacak diye
neyse allah kaolaylık ve sabır versin sana çok iyi düşün derim

Eğer nişanlına gerçekten güveniyorsn ama pembe gözlüklerini çıkartarak bak da öyle düşün ona gerçekten güveniyosan mücadele et derim ben.Yapman gereken mümkün mertebe uzak durman ve asla en ufak bişeye karıştırmaman.Biraz kötülük perisi gibi oldum ama seninkiler başka bir davranışı kaldıramazlar senin hayatını zehir ederler.İlk evlendiğinde insan birbirine alışana kadar bocalayıp duruyor birde böyle problemler çıkınca hiç katlanılmıyor.Dik dur ve net ol canım nişanlına karşıda onlara karşıda.Allah yardımcın olsun

Nişanlın seni ezdirmiyormuş işte daha ne istiyorsun. Dert mi şimdi bunlar. Ayrıca belki de gerçekten saçın çok abartılıydı. ne var yani fikrini söylemesin mi? Eşyalarını da kendin al, kimseye ben aldım dedirtme işte. Herşeyimi kendim yaptım dersin. Sevmek zorunda değilsin ama saymak zorundasın, bunu da unutma. Evlendikten sonra da bir gün belirlersin gitmek için. Onun haricinde gitmezsin, mesafeyi de koymuş olursun. İşini bilmezsen diyen kayınvalidene de işimi biliyorum de geç.... Dert mi bunlar allah aşkına yaa... Takmayın böyle şeyleri kafanıza. En güzel dönemizi böyle saçma sapan sıkıntılarla geçirmeyin. Rahat olun biraz. Sizden birşey isteyen yok ki...

ben şuna anlamıyorum hem altınları alıcaksın hem evı kurucaksın bide altınlarını onun ailesine vericeksin bunasıl iş o altınları alıp mezaramı götürücekler.....ben birdaha düşün derim eğer bu olayları çekerım diyosan sorun yok ama ben ne kadar sevsemde yapamazdım ALLAH YARDIMCIN OLSUN

kusura bakma canım ama acaip yumuşak yüzlü bir insansın..ve geri nasıl laf söyleyebilşrim diye bize soruyorsun..bunlar evlenince seni acaip ezer..nişanlını sevmek yetmiyor ne yazıkki...ben olsam 1 dk durmazdım biliyormusun...çünkü o sevdiğin adam değişecek,onların safına geçecek..e hadi geçmedi..senin yanında olsu ama o kaynananın görümcenin,kayınpederin çenesi duracakmı..hayır..daha beter açılacak ve sen eşin yanında olsa bile huzur bulamayacaksın sinir hastası olacaksın..değermi...bence iyi düşün....

MERHABA arkadasım tıpkısının aynısını ben yasadım hatta kopya benim kayın babamda aynısını yaptı biz çankırılıyız bizim adetlerimiz biraz agır oldugundan siz ne takarsanız ne yaparsanız kendi haysiyaet ve serefin dedik düsün nisanlıyım ailemi ziyarete geliyor ve elleri bombos metroyu geziyoruz bi babet gördüm maasımı alınca alayım dedim düsün kayınpeder kayın valide yanımda esim zorla aldırdı kii oda ayagımı mahvetti.. elime harçlık verecek 20ytl yi gitti bozdurdu 5 ytl verdi ki ben tsk benim param var dedim bu olanlar 2 yıl önce oldu... vel hasıl kelam üçü bir arada takım aldılar baskada bisi almadılar düsün evimde ceyizimde getirdigim halıdan baska halım yoktu ... en kötüsü sunu anlatayım 1 kız annesiyim düsük tehlikesi atlattım gece dr ye gittim can acısıyla çantamı almayı unuttum 70 ytl para tututu kayın babam verdi sabahında istedi .. simdik etrafa ben torunuma herseyi yapıyom die hava atıyor ki dügünümdede aynısı oldu ama hiç birsey yapmadı .. bu olaylar beni depresif kisilik bozukluguna ve krizlere sürükledi gece gece acillerde diyazen ilacıyla kendime geliyordum .. simdiki zamanı söyleyim esim durum raporu verir sürekli kayınvalidemlere düsün ya buzdolabına kilomu yazdım ve diettesin yazdım bunu bile biliyorlar geç herseyi kadın buzdolabımda ne varsa biliyor ki ben sanlı urfadayım o ise adanada...haaa kıssadan hisse disini simdi göster yarın çokkk ezerler seni çokkk bunu bil her essanı kendiniz alın pahalılara gitme ve fazla bisi alma parca parca al borcunuzu ödeyin sende çalıs onlara muhtaç olmayın...

aynısı valla.ya bir düşün ben onun ne hediyesine muhtacım nede parasına ama gönül istiyor işte.özeniyorum.sanki ben altındamı kalacktım o hediyenin daha fazlasını verirdim.ama olmuyor işte.bende antipati oluştırdular.bende sinir hastası oldum daha evlenmeden bakalım sonumu hayır etsin allahım.

Niye hala devam etme yolundasınız.Nerde görülmüş nişan kıyafetini kızın kendisinin alıdığı Buna göz yummakla kendiniz en büyük hatayı yapmışsınız.Bütün bu baştan yaptığınız gözyummalarınız yüünden daha kötülerine de göz yummak zorunda kalacaksınız.Sevgi bir yerden sonra yetmeyebiliyor aileler konusunda bunu iyice bir düşünün derim..

yorumun için çok teşekkür ederim ama gerçekten sacım çok abartılı değildi.inan fotografımı sana koyabilsem.biz söz ve nişanı bir arada yaptık bir defa olacak dedim ve ben nişanlık bile giymedim.günlük bir etek ve saten gömlekle çıktım.kendim aldım onlarıda.ya benim en güzel günümdü.neden bunu dediki o an beni gördü hiç bir şey demedi.herkes bana çok güzel olmuşsun derken. zaten begenmediğini belli ettiki.bütün bunlar dert değil ama bir yerden sonra kafama çok takmaya başlıyorum.dedim ya takıntılı bir insan oldum çıktım ben.neden böyle dedi neden bunu yaptı diye düşünürken buluyorumkendiimi oysa başka şeylerle ugraşırken bu durum oluyor bende.buna hakları varmıydı?

neee bana 5 ytl harçlık para verecek ... :1shok:
alırım o parayı teşekkür ederim derim anında etrafta dilenci ararım yada yürürken hemen bi dilenciye verirdim o parayı gözlerinin önünde..
işte ozaman mesaj gider gideceği yere... kötükedihüso

yorumun için teşekkürler.doğru belkide baştan böyle onların agızlarına laf verdim.

ayten_aysima arkadasım sen yine 5 ytl görmüşsün ben onuda görmedim.fakat dedim ya aslında ihtiyacımızda yok onların paralarına ne senin ne benim ama gönül istiyor en azından küçük bir hediye.

valla canımm ailen ne diyor bu meselelere kız tarafı olarak ağırlıklarını koysunlar bence...sende kendini geri çek nişanlınada belli et bunu biraz kaybetme korkus yaşasın bu şimdi böyle evlenince nasıl olur allah yardımcın olsun ama tavrınızı sende ailende koysun ezdirme kendini hayat senin sonra psikolojin bi bozulur allah korusun sonra neye fayda (((

çok soeunlu bir hayata başlıyorsun demek ki.
allah yarıdmcın olsun.
buınlar kocanın karıştırmam demesi ile olmuyor canım..
eğer o kadar çok seviyorsan ve sevdiğini düşünüyorsan onların sana karşı yaapcakalrı bir harekette at yüzüğü en azındna karşı taraf restini görüür.
nişanlında vazgeçerse zaten ilerde ki halin
i belli etmiş olur biraz acı çeker sonra uunutursun.
ama bir ömür acı çekmek çok kötü olur
karışmak isteyen adam her işe burnuınu sokar.
haberin olsun
yaşayan anlar ancak,,,,,, uzaktan konuşmak boş

edda işte o zaman yapamadım çok aptalmısım o zamanlar.. karperisi bende muhtaç degilim allaha sükür ama etraf soruyo ve ark larının da kayınpederi vs var onlar yaptıkca insan imreniyor.. herseyi geç ben babasız büyüdüm baba sevgisini az taddım amcalarım bu kızın baba sevgisi görmedi artık size emanetimiz bir kızınız gibi görün dediler nerdeeeeeeeee kayınbabam kendi kızına deri cizmeler alır onu alırlar bunu alırlar yaa bende bir insanım ufak bi hediye al iste yok o bana almaz birde benden bekler.... karperisi bak görümcemle yasadıgım olayları yazmıyorum gerçekten benim yasadıklarım yenir yutulur degil ama simdiiii valla kendim çalıyom kendim oynuyorum adım kötü geline çıktı yaptıklarını tek tek yüzlerine vurdum ki vurmaya devam ediyorum açık söylüyorum onlar benim annem babam degil ki esim benim huyumu bilir bana kim deger verirse ben ona bin katını yaparım .. benim annem esimi hediyelere bogar ve anneme asırı saygısı var.. ama benim saygım bitti hamileligimde hersey bitti düsününki kızlar evlenmisiz borç içinde hamile kaldım bebegimde sorunlar çıktı takılarımı bozdurdum doguma elimizde para yok yedi kat el arıyor tutki benim öz amcam arıyor ihtiyacınız varmı die esimin ailesi hiççç bosveriyor yani kartanesi önüne bak yuları bi kaptırdınmı birdaha alamıyorsun bir evetle hayatın kayıyor bilgine güzelim

sorunlu bir yolculuğa çıkacaksın belli.
ama bu kadar sorunların farkındayken hala niye devam etme çabasındasın anlamadım.
ben nişanlımı çok seviyorum demişsin ama evlendikten sonra bu konular ortaya döküldükçe arada sevgi saygı kalmıyor bilesin.
bu arada derler ya ben oğullarıyla evleniyorum onlarla değil,ama işin boyutu hiç bu şekilde olmuyor.
çok zor bir durumdasın.
allah gerçekten yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…