- Konu Sahibi karlarperisi
-
ben seni çok iyi anlıyorum canım. Nişanlına güveniyorsan müdahele ve mücadele etmelisin.
Biraz yıpratıcı olacak, ama en azından herkesi daha iyi tanır ve son kararını verirsin.
Benim kayınpederim de, benim yanımda hep ''ben okuttum, başka birşey yapmam ''dedi. Birşey beklemedim bu laftan sonra. Eşim çok fazla burs alıyordu ünv de,ailesine yük olmamıştı üstelik.evlenirken evimize bir mendil bile almadı kayınpederim. Sadece düğünde bilezik yaptılar bana(biraz zoraki oldu), o kadar. Kayınvalidem düğün alışverişine gideceğiz deyip duruyordu, gittik. Herşey eşimin karttan çekildi, evlenince biz ödedik(allahtan fazla birşey aldırmamışım).
Bize eşya konusunda yardım etmeyeceklerini söyledikleri halde, eşya almaya cümbür cemaat gitmek istediler, ben istemedim(sadece görümcem gelsin dedim,bir de benim kardeşim gelsin dedim). Kıyametler koptu. Hem kalabalık gezmeyi sevmediğim için , hem de alacağımız eşya da ucuza kaçacakları için istemedim. Eşim 2 beyaz eşya ve salonu yaptı,kalan evi ben yaptım(onların memlekette,yatak odasına kadar erkek alıyor çoğu zaman). Nişan alışverişimi de usulen yaptık,çok az şey aldırmıştım(yine paranın çoğunu eşim vermişti). Imam nikahımız kıyılacağı gün, kayınpederim eşime ''senet falan imzalamam ben, öyle birşey istemesin'' demiş.:1shok:memleketlerinde senet imzalatan çok oluyormuş meğerse, bunca şeye rağmen bir de paragöz sandılar beni(mehir olarak düğünde takılan altınları istedim). Düğünde altınlar o gece kayınvalidemde kaldı, ertesi gün verirken bana lutfeder gibi ''bak altınları almıyoruz,size veriyoruz,burda tüm altını kayınvalide alır'' demişti. Ben de o zaman cvp verdim ''altınları vereceksiniz tabii, mehirim onlar. Ayrıca eşyaları,herşeyi biz yaptık,bizim borcumuz var ''dedim.
Kayınpederimin durumu da kötü değil, orta halli,birikim yapabiliyorlar.
Anlayacağın bu şekilde davranan aile çok var, inan durumuna üzüldüm. Biz de bu olaylar olurken eşimle çok kavga ettik. çok yıpratıcı bu dönemler. Benim eşim de ailesine laf söyletmezdi, benim alttan almamı isterdi.
Görümcemin yaptıklarına hiç girmeyeyim.ondan da çok kırgınlıklarım var.
Benim bu olayları atlatmam yaklaşık 2 seneyi buldu. Eşimi sevdiğim için ve sevgisine inandığım için o imzayı attım. Başlarda çok pişman olsam da şimdi değilim. şimdiki aklım olsa, o kadar alttan almazdım.
Bence siz de, nişanlınla birlikte eşyaları kendiniz yapın. Size takılan altınlarla ödenecekse zaten siz yapmış oluyorsunuz ama oğlumuzu evlendirdik diye anlatırlar sonra.
Senin ailen yatak odasını alsın, onun ailesi de buna denk başka bir eşyanızı alsın. Kalanları siz yapın. Inan bu şekilde müdahelelerini en aza indirirsin.yoksa evine de çok karışırlar.
Sen yine de saygısızlık yapma ailesine karşı. Devamlı yüzyüze olacaksınız. Olaylar büyürse senin için daha zor olur.
Yapmaları gereken şeyleri açıkça talep et.bunu siz yapmalısınız, de. Ben talep etmediğim halde kıymeti bilinmedi.
Gerekirse, ailenden bir büyüğün nişanlınla ya da ailesi ile güzelce konuşsun.
Hakkında hayırlısı olur inşallah. Kendini ve ilişkinizi yıpratmamaya çalış , çünkü tamir etmesi çok zor oluyor.
BEN NİŞANLIYIM.NİŞANLANMADAN ÖNCE AİLESİ İLE TANIŞMAYA GİTTİM.BABASI HİÇ Bİ,ŞEY YOKKEN DAHA BANA BENDEN HİÇ BİRŞEY İSTEME DEDİ.NEYMİŞ ELTİM BİR SÜRÜ KIYAFET İSTEMİŞ SONRA GİYMEMİŞ KİLO ALMIŞ FALAN FİLAN HİÇ SESİMİ ÇIKARMADIM.DAHA O ZAMAN ANLAMIŞTIM BABASININ BİZE FAYDASI OLMAYACAGINI.SONRA BENİ İSTEMEYE GELDİLER.BABASI BABAMA BEN BÜYÜK GELİNİME NE YAPTIYSAM ONADA YAPICAM DEDİ.BENDE SEVİNMİŞTİM.MEĞER NASILMIŞ ELTİM YATAK ODASINI KENDİ ALMIŞ DİĞER HERŞEYİ KAYINPEDER YAPIYOR AMA GELİNLE DAMADA TAKILAN TÜM TAKIYI ALIYOR AYRICA GELİNİN KOLUNUNDAKİ BİLEZİKLERİDE BORÇ ÖDEMEK İÇİN ALMIŞ.BİZİMKİDE ÖYLE OLACAKMIŞ.BANA E ÇOK GÜZEL DEYEBİLİRSİNİZ.AMA DEĞİL.KENDİ MOBİLYAMI SEÇME HAKKIM YOKMUŞ.ONLARIN İSTEDİĞİ YERDEN GİDİP ALACAKMIŞIM.HEMDE TAKILARIMLA BEN ÖDEYECEKMİŞİM.BENİM YÜZÜME DEMİYORLAR NİŞANLIMA DİYORLAR.TABİ NİŞANLIMADA MANTIKLI GELMİŞ.BEN İSTEMİYORUM DEDİM BEN KENDİ TAKIMLA KENDİ İSTEDİĞİM MOBİLYAYI ALIRIM DEDİM.NEYSE NİŞANLIM KABUL ETTİ.EEŞİMDİDE BÜTÜN HERŞEYE KARIŞMA ÇABALARINDALAR.KARIŞMAYIN BİZE DEDİM EN SONUNDA.KAYINVALİDEM İŞİNİ BİLMEZSEN KARIŞIRIZ DEDİ SİNİRLERDEN KÜPLERE BİNDİM.BEKAR BEN DEN YAŞCA FAZLA BÜYÜK GÖRÜMCEM VAR KENDİSİ MEMUR ELİNİ BİR ŞEYE SÜRMÜYOR NEYMİŞ ELLERİ YIPRANIRMIŞ BULAŞIK FALAN YIKAMAZMIŞ.EVİN ERKEĞİ GİBİYMİŞ O.YA ONUNKİLER ELDE BİZİMKİLER NE ANLAMADIM.NİŞANLIM KİMSE KARIŞAMAZ EZDİRMEM DİYOR CAMİ BÜYÜK OLMUŞ İMAM BİLDİĞİNİ OKUR DİYOR NİŞANLIMI ÇOK SEVİYORUM.AİLESİ BANA DAHA Hİ,Ç BİR HEDİYE NAMINA BİŞEY ALMADI.NİŞAN KIYAFETİMİ BİLE KENDİ PARAMLA ALDIM.SADECE YÜZÜĞÜM VAR ELİMDE.BİRDE NİŞANLIMIN PARASIYLA KAYINPEDREİMİN TAKTIĞI İNCE BİR KOLYE.ELTİM AYAKLARINDA DÖNÜYOR.EV HANIMI KENDİSİ.BENDEDE AYNI ŞEYİ BEKLİYORLAR AMA KUSURA BAKMASINLAR DÖNEMEM.TAHAMMÜL EDEMİYORUM.TAKINTILI BİRİ OLDUM ÇIKTIM.NİŞANLIMI SEVİYORUM DEMİŞTİM AMA AİLESİ YÜZÜNDEN ÇOK AGLIYORUM ÇOK TARTIŞIYORUZ.GÖRÜMCE HANIM NİŞANDA SAÇIMI ÇOK ABARTILI BULMUŞMUŞ.YA ALLAHIM DELİRME SAFHALARINA GELDİM.BENDEN ÇOK İLGİ BEKLİYORLAR YA ONLARMI GELİN OLCAK BENMİ SÖYLEYİN LÜTFEN NE YAPACAGIM ARAYA NE GİBİ MESAFE KOYABİLİRİM.NİŞNLIM ONLARLA SIKI FIKI OLMAMI İSTİYOR BEN İSTEMİYORUM.ALLAHIM BANA YARDIM ETSİN ARTIK.:Saruboceq:
aynısı valla.ya bir düşün ben onun ne hediyesine muhtacım nede parasına ama gönül istiyor işte.özeniyorum.sanki ben altındamı kalacktım o hediyenin daha fazlasını verirdim.ama olmuyor işte.bende antipati oluştırdular.bende sinir hastası oldum daha evlenmeden bakalım sonumu hayır etsin allahım.MERHABA arkadasım tıpkısının aynısını ben yasadım hatta kopya benim kayın babamda aynısını yaptı biz çankırılıyız bizim adetlerimiz biraz agır oldugundan siz ne takarsanız ne yaparsanız kendi haysiyaet ve serefin dedik düsün nisanlıyım ailemi ziyarete geliyor ve elleri bombos metroyu geziyoruz bi babet gördüm maasımı alınca alayım dedim düsün kayınpeder kayın valide yanımda esim zorla aldırdı kii oda ayagımı mahvetti.. elime harçlık verecek 20ytl yi gitti bozdurdu 5 ytl verdi ki ben tsk benim param var dedim bu olanlar 2 yıl önce oldu... vel hasıl kelam üçü bir arada takım aldılar baskada bisi almadılar düsün evimde ceyizimde getirdigim halıdan baska halım yoktu ... en kötüsü sunu anlatayım 1 kız annesiyim düsük tehlikesi atlattım gece dr ye gittim can acısıyla çantamı almayı unuttum 70 ytl para tututu kayın babam verdi sabahında istedi .. simdik etrafa ben torunuma herseyi yapıyom die hava atıyor ki dügünümdede aynısı oldu ama hiç birsey yapmadı .. bu olaylar beni depresif kisilik bozukluguna ve krizlere sürükledi gece gece acillerde diyazen ilacıyla kendime geliyordum .. simdiki zamanı söyleyim esim durum raporu verir sürekli kayınvalidemlere düsün ya buzdolabına kilomu yazdım ve diettesin yazdım bunu bile biliyorlar geç herseyi kadın buzdolabımda ne varsa biliyor ki ben sanlı urfadayım o ise adanada...haaa kıssadan hisse disini simdi göster yarın çokkk ezerler seni çokkk bunu bil her essanı kendiniz alın pahalılara gitme ve fazla bisi alma parca parca al borcunuzu ödeyin sende çalıs onlara muhtaç olmayın...
Nişanlın seni ezdirmiyormuş işte daha ne istiyorsun. Dert mi şimdi bunlar. Ayrıca belki de gerçekten saçın çok abartılıydı. ne var yani fikrini söylemesin mi? Eşyalarını da kendin al, kimseye ben aldım dedirtme işte. Herşeyimi kendim yaptım dersin. Sevmek zorunda değilsin ama saymak zorundasın, bunu da unutma. Evlendikten sonra da bir gün belirlersin gitmek için. Onun haricinde gitmezsin, mesafeyi de koymuş olursun. İşini bilmezsen diyen kayınvalidene de işimi biliyorum de geç.... Dert mi bunlar allah aşkına yaa... Takmayın böyle şeyleri kafanıza. En güzel dönemizi böyle saçma sapan sıkıntılarla geçirmeyin. Rahat olun biraz. Sizden birşey isteyen yok ki...
MERHABA arkadasım tıpkısının aynısını ben yasadım hatta kopya benim kayın babamda aynısını yaptı biz çankırılıyız bizim adetlerimiz biraz agır oldugundan siz ne takarsanız ne yaparsanız kendi haysiyaet ve serefin dedik düsün nisanlıyım ailemi ziyarete geliyor ve elleri bombos metroyu geziyoruz bi babet gördüm maasımı alınca alayım dedim düsün kayınpeder kayın valide yanımda esim zorla aldırdı kii oda ayagımı mahvetti.. elime harçlık verecek 20ytl yi gitti bozdurdu 5 ytl verdi ki ben tsk benim param var dedim bu olanlar 2 yıl önce oldu... vel hasıl kelam üçü bir arada takım aldılar baskada bisi almadılar düsün evimde ceyizimde getirdigim halıdan baska halım yoktu ... en kötüsü sunu anlatayım 1 kız annesiyim düsük tehlikesi atlattım gece dr ye gittim can acısıyla çantamı almayı unuttum 70 ytl para tututu kayın babam verdi sabahında istedi .. simdik etrafa ben torunuma herseyi yapıyom die hava atıyor ki dügünümdede aynısı oldu ama hiç birsey yapmadı .. bu olaylar beni depresif kisilik bozukluguna ve krizlere sürükledi gece gece acillerde diyazen ilacıyla kendime geliyordum .. simdiki zamanı söyleyim esim durum raporu verir sürekli kayınvalidemlere düsün ya buzdolabına kilomu yazdım ve diettesin yazdım bunu bile biliyorlar geç herseyi kadın buzdolabımda ne varsa biliyor ki ben sanlı urfadayım o ise adanada...haaa kıssadan hisse disini simdi göster yarın çokkk ezerler seni çokkk bunu bil her essanı kendiniz alın pahalılara gitme ve fazla bisi alma parca parca al borcunuzu ödeyin sende çalıs onlara muhtaç olmayın...
Niye hala devam etme yolundasınız.Nerde görülmüş nişan kıyafetini kızın kendisinin alıdığıBuna göz yummakla kendiniz en büyük hatayı yapmışsınız.Bütün bu baştan yaptığınız gözyummalarınız yüünden daha kötülerine de göz yummak zorunda kalacaksınız.Sevgi bir yerden sonra yetmeyebiliyor aileler konusunda bunu iyice bir düşünün derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?