Zavallı niyazi ve gelecekteki eşiHmm iyiymiş.
O zaman kartları açın derim.
KV: Sen ne dersen o, onu der.
Siz: Anne siz benim nişanlımı hala kedi yavrusu gibi görüyor olabilirsiniz ama ben evleneceğim, güvenebileceğim bir aslan alıyorum, ben ne dersem onu diyecek insanı adam diye koluma takmazdım. Ben nişanlımla karar vermek istiyorum ve öyle yapacağım.
Tabi bu yukarıda yazdığım, nişanlınız hakikaten omurgalı bir adamsa geçerli olur. Nereye çeksen gider bir tipse size de kolay gelsin derim. Bu tür adamlar bence ilerde annesi başka eşi başka bir şey deyince mala bağlıyorlar.
KV: İkisini de alırız.
Siz: Almasına alırız elbette ama yani HİÇ kullanmayacağım şeye para vermenin ne mantığı var anlamıyorum. Neticede poşetinden bile çıkmadan bir kenara atılacak. Çünkü BEN kısa istiyorum.
KV: Neydi elindeki?
Siz: Yemek takımı.
KV: Fotosunu atsana.
Siz: O da sürpriz kalsın, misafirliğe gelince görürsünüz.
Bence sizin şimdiden net şeyler söylemeniz gerekir.
Yani annemin bir arkadaşı var onu gördüm sizin kayın validenizde. Oğlu 22 yaşında kazık kadar, hala "Niyazi onu yap, Niyazi akşam sokağa çıkma, Niyazi şunu ye". Kadın denize yalnız göndermiyor bir şey olur diye. Geçenlerde kız beğenmiş, "Annesiyle tanışacağım" diyor. Niyazi'nin haberi bile yok. Zaten bilmesine gerek de yok. Annesi ne isterse Niyazi onu ister. Tanıdık geldi mi?
Yapmaya çalışacağım inşallah.Hmm iyiymiş.
O zaman kartları açın derim.
KV: Sen ne dersen o, onu der.
Siz: Anne siz benim nişanlımı hala kedi yavrusu gibi görüyor olabilirsiniz ama ben evleneceğim, güvenebileceğim bir aslan alıyorum, ben ne dersem onu diyecek insanı adam diye koluma takmazdım. Ben nişanlımla karar vermek istiyorum ve öyle yapacağım.
Tabi bu yukarıda yazdığım, nişanlınız hakikaten omurgalı bir adamsa geçerli olur. Nereye çeksen gider bir tipse size de kolay gelsin derim. Bu tür adamlar bence ilerde annesi başka eşi başka bir şey deyince mala bağlıyorlar.
KV: İkisini de alırız.
Siz: Almasına alırız elbette ama yani HİÇ kullanmayacağım şeye para vermenin ne mantığı var anlamıyorum. Neticede poşetinden bile çıkmadan bir kenara atılacak. Çünkü BEN kısa istiyorum.
KV: Neydi elindeki?
Siz: Yemek takımı.
KV: Fotosunu atsana.
Siz: O da sürpriz kalsın, misafirliğe gelince görürsünüz.
Bence sizin şimdiden net şeyler söylemeniz gerekir.
Yani annemin bir arkadaşı var onu gördüm sizin kayın validenizde. Oğlu 22 yaşında kazık kadar, hala "Niyazi onu yap, Niyazi akşam sokağa çıkma, Niyazi şunu ye". Kadın denize yalnız göndermiyor bir şey olur diye. Geçenlerde kız beğenmiş, "Annesiyle tanışacağım" diyor. Niyazi'nin haberi bile yok. Zaten bilmesine gerek de yok. Annesi ne isterse Niyazi onu ister. Tanıdık geldi mi?
Bu arada evet niyaziye ve esine cok üzüldüm nisanlim boyle olsaydi ben direkt bitirirdim. Cocuk annesinin huyunu biliyor bana yardımcı olmaya calisiyor destek olmaya çalışıyor oyüzden onunlayimZavallı niyazi ve gelecekteki eşievlerden ırak kayınvalide modeli.
Çok düşüncelisin canım benim ama seni üzerler. Bak üzüyorlar zaten. Kayınvalidene son kez " anne bak senin içinde kalmış yapamadıkların, bana müsade et her şeyi gönlüme göre yapayım yoksa üzüleceğiz" tarzında bir konuşma yap.Bu arada evet niyaziye ve esine cok üzüldüm nisanlim boyle olsaydi ben direkt bitirirdim. Cocuk annesinin huyunu biliyor bana yardımcı olmaya calisiyor destek olmaya çalışıyor oyüzden onunlayim
Hiç sormayın hiç. Karşılaştıkça konuşuyorum. Ben konuşurken hak veriyor, sonra yine aynı tas aynı hamam.Zavallı niyazi ve gelecekteki eşievlerden ırak kayınvalide modeli.
Anneannem öyledir benim ya. Dayım 55 yaşında hala ayağına terlik giy, terlisin soğul su içme tarzında konuşmalar yaparHiç sormayın hiç. Karşılaştıkça konuşuyorum. Ben konuşurken hak veriyor, sonra yine aynı tas aynı hamam.
Niyazi bir de tek evlatları. Kadın elinde olsa fanusa koyacak. Çocuk da çok boğulmuş durumda, annesinden son derece uzaklaşmış zaten bu nedenlerden ama kadın anlamıyor.
Buna benzer bir de Burak vakası vardı. Çocukluk arkadaşım, yine tek evlat. Bir gün annem, annesini aramamı istedi, kadın konuşma esnasında içeriye doğru "Burak o dondurma çok soğuk, biraz ılısın öyle ye" diye seslendi. Biz lisedeyiz! Lisedeki delikanlı oğluna dondurma yedirmeyen bir anne.
Yıllar sonra Burak evlendi. Yaklaşık 1 yılı dolmadan da boşandı bildiğim kadarıyla.
Bu tarz insanlar herkesin mutsuzluğuna neden oluyor. Herkesi Allah korusun ne diyeyim :)
Bu arada @perlit , ne demek nikah şekerimizi görmedim? Ben olsam hemen seçer beğenir siparişimi de veririm. Ne demek yahu, herkes yerini bilsin. Kendi aldıklarını otursun yesin evde.
Davetiye mi seçmiş, hop siz de verin sipariş. Kendi arkadaşlarına birkaç tane versin kendi bastırdığından.
Bakın belki düğün önü gereksiz masraf gibi görünür ama bunların hepsi karşı verilen göz dağıdır bence. "Sen ne yaparsan yap, benim hayatımda benim istediklerim olacak" mesajıdır.
Bugün bunu yapan yarın sizin bebeğinizin beşiğini de alır, arabasını da. Şimdiden önünü kesmeniz gerekir.
Ayrıca ben sizin kriz yönetiminizi başarısız buldum. Bakın KV akıllı kadın. Yansıtmıyor oğluna. Siz de cevaplarınızı net bir şekilde KV verin, sonra da nişanlınıza söylersiniz "Hayatım annen aradı bugün, böyle böyle dedi yine emrivaki ama ben şunu söyledim bilgin olsun" şeklinde. Söyleyin ve konuyu kapatın. Gerilmesini gerektirecek bir şey olmadığını, sizin annesinin hakkından gelebildiğinizi bilsin.
Adamı arada bırakıyorsunuz, elbette gerilir. Derdiniz kimleyse onunla çözün.
Cok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim.Çok düşüncelisin canım benim ama seni üzerler. Bak üzüyorlar zaten. Kayınvalidene son kez " anne bak senin içinde kalmış yapamadıkların, bana müsade et her şeyi gönlüme göre yapayım yoksa üzüleceğiz" tarzında bir konuşma yap.
Baktın yine olmuyor o konuşunca ölü taklidi yap. Duyma, görme, he he de geç.
Sende tavrini koy ibadina karistrtma bak nisanlin senin istedigin olsun fiyormusMerhaba,
Uzun zamandır takip ediyorum siteyi sizlere danışmak istediğim bir konu var, yorumlarinizi rica ederim.
5 aydir nisanliyim insallah 2 ay sonra düğünüm olacak. Benim nisanlimla hicbir problemim yok fakat annesi tam bir kontrol uzmani. Nereye gidiyoruz, evimize ne aliyoruz, elimde poset oluyor icinde ne var diye merak eder,hangi kuaföre gideceğim, duvağim uzun mu olacak kisa mi olacak, tutacagimiz ev kac metrekare olacak,düğünde dagitilacak hediyelikler, davetiye kisacasi aklıniza gelebilecek herseye müdahale etmeye çalışıyor. Nisanlim her zaman benim yanimda bana sen ne istiyorsun önemli olan o diyor fakat annesi istediği birseyi yaptırmak icin okadar cok bastiriyorki, ozellikle beni is yerimde nisanlim yanimda yokken ariyor. Bende nisanlima birsey demiyorum bunalmasin diye ve icimden yeter diyorum artik tamam oyle olsun. Nisanlim anksiyete hastasi ve gerçekten de okadar cok bunaliyorki annesinden onu uzmek istemiyorum fakat bir sekilde artik bu duruma da son vermek istiyorum. Hastaligininda ailesi tarafindan bu baskilardan dolayi universite sonrasi ortaya ciktigini söylüyor ve cok üzülüyorum. Sunu da belirtmem gerekir ki nisanlim asla aileci biri degil yani demek istedigim kendi kararlarini kendi alir,fakat ailesi surekli herseye yorum yapar.Kimseyle arami bozmadan politik davranarak uzulmeden sureci atlatmak istiyorum. Çünkü baski altina alma durumlari disinda iyi insanlar. 2 senedir beraberiz simdiye kadar 3 kez tartistik 3 u de ailesi yüzünden. Uzun oldu biraz teşekkür ederim.
Yorumlariniz bana guc verdi. Nisanlimda bana dedi nikah sekeri istedigin varsa siparis verelim sec diye. Almis kv beni aradi soyledi fakat nisanlim bizde aliriz dedigi icin kv de bana gostermedigi icin bende sormadim. Nikah sekeri bizde yaptiracagiz yani davetiyeyi de nisanlim valla sizin dediginiz gibi soyledi yaptirdigini kime dağıtırsa dagitsin bizde eline senin sectigini veririz dedi. Allah razi olsun ondan.Hiç sormayın hiç. Karşılaştıkça konuşuyorum. Ben konuşurken hak veriyor, sonra yine aynı tas aynı hamam.
Niyazi bir de tek evlatları. Kadın elinde olsa fanusa koyacak. Çocuk da çok boğulmuş durumda, annesinden son derece uzaklaşmış zaten bu nedenlerden ama kadın anlamıyor.
Buna benzer bir de Burak vakası vardı. Çocukluk arkadaşım, yine tek evlat. Bir gün annem, annesini aramamı istedi, kadın konuşma esnasında içeriye doğru "Burak o dondurma çok soğuk, biraz ılısın öyle ye" diye seslendi. Biz lisedeyiz! Lisedeki delikanlı oğluna dondurma yedirmeyen bir anne.
Yıllar sonra Burak evlendi. Yaklaşık 1 yılı dolmadan da boşandı bildiğim kadarıyla.
Bu tarz insanlar herkesin mutsuzluğuna neden oluyor. Herkesi Allah korusun ne diyeyim :)
Bu arada @perlit , ne demek nikah şekerimizi görmedim? Ben olsam hemen seçer beğenir siparişimi de veririm. Ne demek yahu, herkes yerini bilsin. Kendi aldıklarını otursun yesin evde.
Davetiye mi seçmiş, hop siz de verin sipariş. Kendi arkadaşlarına birkaç tane versin kendi bastırdığından.
Bakın belki düğün önü gereksiz masraf gibi görünür ama bunların hepsi karşı verilen göz dağıdır bence. "Sen ne yaparsan yap, benim hayatımda benim istediklerim olacak" mesajıdır.
Bugün bunu yapan yarın sizin bebeğinizin beşiğini de alır, arabasını da. Şimdiden önünü kesmeniz gerekir.
Ayrıca ben sizin kriz yönetiminizi başarısız buldum. Bakın KV akıllı kadın. Yansıtmıyor oğluna. Siz de cevaplarınızı net bir şekilde KV verin, sonra da nişanlınıza söylersiniz "Hayatım annen aradı bugün, böyle böyle dedi yine emrivaki ama ben şunu söyledim bilgin olsun" şeklinde. Söyleyin ve konuyu kapatın. Gerilmesini gerektirecek bir şey olmadığını, sizin annesinin hakkından gelebildiğinizi bilsin.
Adamı arada bırakıyorsunuz, elbette gerilir. Derdiniz kimleyse onunla çözün.
Yok ilgisiz olmamak icin degil. Icinde kalmis evlendiginde hersey oyüzden herseye kendi karar vermek istiyor. Nisanlim diyorki oldu olacak gelinligi de giysin babama da damatlik giydirelim bir iki tur atsinlar düğünde diyorMeselâ nikah şekerlerinizi almış ya, aldığı için teşekkür etmeyin.ona deyinki benim istediğim başka birşeydi neden bana sormadan aldınız??
Sizden habersiz aldığı/yaptığı herşeyde böyle deyince
Oda heves ediyordur ilgisiz olmamak için yapıyordur ama rahatsız ettiğini bilmiyordur
Her her aradığında da açmak zorunda değilsiniz ki, işiniz gücünüz var nihayetinde
Suan tavir koyma asamasindayim. Kirmadan nasil koyabilirim diye sizlerden yardim istedimSende tavrini koy ibadina karistrtma bak nisanlin senin istedigin olsun fiyormus
O zaman durum daha da fenaYok ilgisiz olmamak icin degil. Icinde kalmis evlendiginde hersey oyüzden herseye kendi karar vermek istiyor. Nisanlim diyorki oldu olacak gelinligi de giysin babama da damatlik giydirelim bir iki tur atsinlar düğünde diyor
Bu hafta ici konusacagim inşallah. Sizlerin cevaplari arkadaslarim ve kendimden de mix yapacagim etkili ilk ve son tavir olsun inşallah kirici olmadan. Oyüzden sizlerinde fikirlerine ihtiyac duydum.cok sagolunO zaman durum daha da fena
Siz gene de karıştırmayın çok fazla
Yoksa bide sizin içinizde kalacak
Söyleyin açık açık ben böyle istiyorum diye
Kırılmasın diye hareket ederseniz kendiniz üzülürsünüz
Benim KV ye de bişey yapmamışlar düğünündeBu hafta ici konusacagim inşallah. Sizlerin cevaplari arkadaslarim ve kendimden de mix yapacagim etkili ilk ve son tavir olsun inşallah kirici olmadan. Oyüzden sizlerinde fikirlerine ihtiyac duydum.cok sagolun
Sanırım her yerde bu anneler :) Sizinkine selamlar :)Anneannem öyledir benim ya. Dayım 55 yaşında hala ayağına terlik giy, terlisin soğul su içme tarzında konuşmalar yapar
Bakın aklın yolu bir. Yaptırın her istediğinizi.Yorumlariniz bana guc verdi. Nisanlimda bana dedi nikah sekeri istedigin varsa siparis verelim sec diye. Almis kv beni aradi soyledi fakat nisanlim bizde aliriz dedigi icin kv de bana gostermedigi icin bende sormadim. Nikah sekeri bizde yaptiracagiz yani davetiyeyi de nisanlim valla sizin dediginiz gibi soyledi yaptirdigini kime dağıtırsa dagitsin bizde eline senin sectigini veririz dedi. Allah razi olsun ondan.
Cok üzüldüm bende sizin gibi düşünüyordum ve kirmadim da hic fakat artik git gide bakıyorum daha cok bencil oluyor hiç durmuyor. Bende evlenmeden artik tavir almak istedim burayı da uzun zamandır takip ediyordum sizlere danistim ve sizinle başlangıç olarak ayni seyleri yasamisiz. Ben devamini engellicem inşallah fakat gercekten cok üzüldüm size neyseki eşinizde benim nisanlim gibi yaninizdaymis. İnşallah daha böyle seyler yasamazsinizBenim KV ye de bişey yapmamışlar düğününde
Tüm özencini benim düğünde yaptı
Ne davetiyemi kendim seçtim nede gelinliğimi(
Ben gönlü kalmasın kırılmasın dedim ne derse yaptım ama düğünden sonra daha fena oldu
O kadar çok arttı ki istekleri başedemez olduk
Hatta en son ben oğlumu şu kızla evlendirecektim tek özencim oydu sen engel oldun diye bide saldırdıa
Tabi artık eşim de bende görüşmüyoruz ama en güzel yıllarımı zehir etti
O yüzden diyorum siz ne isterseniz onu yapın
Oda çok istiyorsa kendine yeniden düğün yapsın
Yani biz severek evlendik annesi ilk başta canım cicim diyordu ama sonradan değiştiCok üzüldüm bende sizin gibi düşünüyordum ve kirmadim da hic fakat artik git gide bakıyorum daha cok bencil oluyor hiç durmuyor. Bende evlenmeden artik tavir almak istedim burayı da uzun zamandır takip ediyordum sizlere danistim ve sizinle başlangıç olarak ayni seyleri yasamisiz. Ben devamini engellicem inşallah fakat gercekten cok üzüldüm size neyseki eşinizde benim nisanlim gibi yaninizdaymis. İnşallah daha böyle seyler yasamazsiniz
Allah bozmasin.Sanırım her yerde bu anneler :) Sizinkine selamlar :)
Bakın aklın yolu bir. Yaptırın her istediğinizi.
Sormamanız da isabet olmuş. Neticede sizi ilgilendirmez.
Ayrıca farkında mısınız KV yaptıracak o davetiyeleri. Nişanlınız "yaptırırsa" dememiş, "yaptırdığını" demiş. İhtimal değil, gerçeğin ta kendisi yani durum.
Bakın nikah, düğün her şeyi benim memleketimde yaptığımız için eşimin sülalesinden beni pek kimse tanımaz. Hem KV hem KP çok severim, çok da iyidir çok şükür aramız. KV dedim ki, akrabalardan birisi işinize gelmeyecek bir laf ederse yer, miras, inşaat ne bileyim işte her şey ile ilgili olabilir; "Bizim yeni gelin çok fena çıktı, oğlumuzun huzuru bozulmasın diye ses edemiyoruz, her işin de içinde, önce bir onlarla konuşalım" deyip topu bana atın diyorum.
Bir tarla meselesi vardı, eşimin amcaları ve annesinin dayısı fakir bir gence bağışlansın istiyorlar uzak bir köydeki yerleri. KV dayısına "Ben buralara gelir yerleşirim, toprak dediğin kimselere verilmez, bizden öyle bir şey istemeye boşa kimse gelmesin" dedim. Bıçak gibi kesildi KV açılan baskı telefonları. Millet beni cazgır bilsin, geçimsiz bilsin, kötü bilsin ne olacak ki.
Sizde de kötü olan siz olun. Yani KV oğluna istediğini yaptırmak istediğinde "Anne biliyorsun perlitin huyunu, beni sıkıntıya sokma, kendi işine bak" diyebilsin. Atsın topu size. Evinizde huzurunuz olduğu sürece kimin ne düşündüğü hiç önemli değil.
Siz bu kadının yerini, haddini şimdiden bildirmelisiniz. Taviz tavizi doğurur.
Yarin istedigi birseyi yaptirmak icin beni bir yere çağırdı. Nisanlimla konuştum annesine yogunum dedim. Halbuki nisanlimla koltuk takimi bakacagiz ilk defa tepkilere basladim inşallah hiç kimse kırılmadan dugun hazirliklarinin kalan kismindan uzaklastirabilirim.Yani biz severek evlendik annesi ilk başta canım cicim diyordu ama sonradan değişti
Şimdi tek üzüldüğüm bayramlarda eşim yalnız kalıyor
Ama önüne geçemezsiniz mesafe koyunki daha kötü olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?