Nişanlılık sürecinde benim gibi yıpranan var mı fikirlerinize ihtiyacım var ? Çok üzülüyorum artık

Nisanlikiz

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
82
-95
16
25
Merhabalar ben yeni üye oldum. 20 gündür nisanliyim 1 buçuk yıldır da sevgiliydik. İyi kötü anlar geçirdik. Ben üniv okuyorum nişanlım esnaf durumları iyi çok şükür. Ama gel gör ki herkes bunu yüzüme vuruyor. Memur istemedin diyor annem bile yüzüme vuruyor.sevmiyorum onları diyor. İsinamiyorum diyor. O kadar üzüluyorum ki hergun ağlıyorum nişanlı kızım annem sürekli beni tersliyor. Yok dini nikahiniz yok şöyle böyle. Beni çağırdı gidemedim bile. Annem sıkıntı çıkardığı için. Halbuki sevgiliyken buluştuğumu söylemiyordum. Birdaha asla anneme bişey soylemycem söylediğime pişman etti. Beni seviyorlar ama bazen de çok kırıyor ailem beni napcam. Daha 1 yıl var düğüne. Babam hasta ve haliyle okulum olduğu için seneye kaldı napcam off

Siz nişanlınızla ya da onun ailesiyle sorun yaşamıyorsanız çok da takmayacaksınız.

Okul bitmeden mesleğinizi elinize almadan nişanlanmanız yanlış olmuş. Eş adayının memur olması şartı yok elbette eğer kendinize yaşantınıza denk gördüyseniz sorun yok. Belli ki aileniz denk görmüyor. Bunun nedenleri var mı? Aileniz eş adayınızın memur olmasını istiyorsa sizin de memur olmanızı istiyordur. Esnaf adam işini ordan oraya taşıyamaz. İlk atamanızda ayrı kalacaksınızdır. Eş adayı bunları kabul ediyor mı?
Ekleme: Sizin okul evlilik ve iş planınız ne şekilde?

Nisanlindan eminsen evlenene kadar idare ediceksin anneni takma gondermeme falan evlenecek yastasiniz izin almiyor olmaniz lazim

Okul bitmeden mesleğinizi elinize almadan nişanlanmanız yanlış olmuş. Eş adayının memur olması şartı yok elbette eğer kendinize yaşantınıza denk gördüyseniz sorun yok. Belli ki aileniz denk görmüyor. Bunun nedenleri var mı? Aileniz eş adayınızın memur olmasını istiyorsa sizin de memur olmanızı istiyordur. Esnaf adam işini ordan oraya taşıyamaz. İlk atamanızda ayrı kalacaksınızdır. Eş adayı bunları kabul ediyor mı?
Ekleme: Sizin okul evlilik ve iş planınız ne şekilde?
Bu devirde öyle atanmak da kolay mı oldu ki. Özelde çalışırım ya da ücretli öğretmenlik yaparım birsekilde napim onu seviyorum ama kafamı bulandıriyolar

Nişanlın sana iyiyse ailesi de aynı şekildeyde eğer annenin huyu değişmez zaten ailenin de değişmez ondan seviyorsan boşuna başkasının aklıyla hareket etme

Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama, bana çok saçma geliyor, yok memur olcak, yok okumuş olacak diyerek, okumamis bi insani istememek.. kaçıncı yüzyıldayız yahu. Para bu bulunur. Bugun yoksa yarın olur. Yeterki gönüller bir olsun. Nişanlınız iyiyse, okumuşluk okumamışlık çok önemli değil bence..

Bu devirde öyle atanmak da kolay mı oldu ki. Özelde çalışırım ya da ücretli öğretmenlik yaparım birsekilde napim onu seviyorum ama kafamı bulandıriyolar
Ben de muhakkak atanın demek istemedim ama evlenmeyi hayatınızın merkezine koymayın demek istedim. Bu nedenle de nişanınızın ve düğün planınızın erken olduğunu düşündüm. Mutluluklar

Kendinizi garantiye almadan evleniyorsunuz sonra da sıkıntı yaşayınca çekip gidemiyorsunuz. En baştan zaten atanmak kolay mi diyerek kolaya kaçıyorsunuz. Bu kafayla çok zor. Sürekli birilerinin egemenliği altında yaşayacaksınız. Anne bitecek koca başlayacak.

Pek sorunum yokda milletin dediği çok yaralıyor beni artık. Üzülüyorum
Valla esnaf memurdan daha fazla kazanıyor. Biz memuruz ancak kendi ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Ben insanlardaki bu memur kafasını da çözemedim gitti. Ne uzuyorsun ne kısalıyorsun. Tek güzel yanı düzenli bir hayatının olması. Neredeyse tüm anneler memur diye tutturur. Karşı tarafın durumu iyi bile olsa memur olmazsa kendine yazık ediyor derler. Çok takılmayın yani herkeste olan bir problem. Eğer karşı taraf ve ailesi iyiyse bir sorun olmaz

Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama, bana çok saçma geliyor, yok memur olcak, yok okumuş olacak diyerek, okumamis bi insani istememek.. kaçıncı yüzyıldayız yahu. Para bu bulunur. Bugun yoksa yarın olur. Yeterki gönüller bir olsun. Nişanlınız iyiyse, okumuşluk okumamışlık çok önemli değil bence..
Evet gerçekten iyi aramızda iyi çok şükür ama millet çok yıprattı ya annem falan. Sizde haklısınız. Ben okul okumama rağmen onun yaşadığı hayatı yaşayamiyorum

Merhabalar ben yeni üye oldum. 20 gündür nisanliyim 1 buçuk yıldır da sevgiliydik. İyi kötü anlar geçirdik. Ben üniv okuyorum nişanlım esnaf durumları iyi çok şükür. Ama gel gör ki herkes bunu yüzüme vuruyor. Memur istemedin diyor annem bile yüzüme vuruyor.sevmiyorum onları diyor. İsinamiyorum diyor. O kadar üzüluyorum ki hergun ağlıyorum nişanlı kızım annem sürekli beni tersliyor. Yok dini nikahiniz yok şöyle böyle. Beni çağırdı gidemedim bile. Annem sıkıntı çıkardığı için. Halbuki sevgiliyken buluştuğumu söylemiyordum. Birdaha asla anneme bişey soylemycem söylediğime pişman etti. Beni seviyorlar ama bazen de çok kırıyor ailem beni napcam. Daha 1 yıl var düğüne. Babam hasta ve haliyle okulum olduğu için seneye kaldı napcam off
Keşke sevgili olarak bekleseydiniz bir yıl uzun bir süre bence nişanlılık için. Şahsen ben 4 yıl kimseye bir şey demedim. Son anda Doğu görevim biterken söyledim 15 tatil nişan yaz tatili düğün oldu.hemen peşinden tayin.Benim eşimde özelde idi. Bizimkiler hala bak tatili yok falan derler. Savunacaksınız kendinizi çok münakaşa etmeyeceksiniz. Eğer nişanlınız iyi biri ise zamanla seveceklerdir.

O kadar istemiyorlarsa vermeselermiş verdilersede böyle lafını yapmasınlar.

Nişanlın sana iyiyse ailesi de aynı şekildeyde eğer annenin huyu değişmez zaten ailenin de değişmez ondan seviyorsan boşuna başkasının aklıyla hareket etme

Keşke sevgili olarak bekleseydiniz bir yıl uzun bir süre bence nişanlılık için. Şahsen ben 4 yıl kimseye bir şey demedim. Son anda Doğu görevim biterken söyledim 15 tatil nişan yaz tatili düğün oldu.hemen peşinden tayin.Benim eşimde özelde idi. Bizimkiler hala bak tatili yok falan derler. Savunacaksınız kendinizi çok münakaşa etmeyeceksiniz. Eğer nişanlınız iyi biri ise zamanla seveceklerdir.

O kadar istemiyorlarsa vermeselermiş verdilersede böyle lafını yapmasınlar.

O kadar istemiyorlarsa vermeselermiş verdilersede böyle lafını yapmasınlar

Ya işte onlarda biraz acele ettiler tatlım.En azından bir yüzük takalım dediler bende ailemde kabul ettik. Sıkıntı yok zaten. Aileler özellikle annem herşeyden birşey çıkarıyor. Yok çikolatalari neden az yok şöyle yok böyle. Yok başkası diyor aileleri kadinlarini dövüyor iyi değiller falan filan. Ben sevdiğim insandan eminim de gerçekten nişanlılık psikolojisi ağır insan yıpranıyor

Yahu memur maaşı şu an açlık sınırı ve yoksulluk sınırı arasında geziyor emekli maaşı sadaka gibi, anneniz hangi dünyada yaşıyor?
Önemli olan düzgün para yönetimidir buda memurluk ile gelmez bir insanda varsa vardır
Çok gülüyorum esnaf beğenmeyenlere

Back
X