Nişanlılık ve ailem

Evlenip boşanmak isteseniz gelinliğinle gittin kefeninle dönersin diyecek bir zihniyet pes valla... Kendi fikirlerinizi verecek yaştasınız. Çalışıyorsanız o evde hiç durmayın derim.

Maddi imkan olmayınca olmuyor işte sokaklarda tehlikeli nasıl nereye gideyim
Gencecik kadınsınız girin işe çalışın. Çocuk yok bir şey yok bakmakla yükümlü olduğunuz.
Baskıya boyun eğip evlenirseniz bir de çocuk olunca çocuğu bahane edip boşanamazsınız o zaman hem kendinizi hem de o bebeği mahvetmiş olursunuz

Baban var mı?

Ay çok sinirlendim. Annenize kendi dilinden konuşmak lazım.

Annenize “Ben bu adamdan ayrılacağım, arkamda durmazsan herkese beni bu adamla zorla evlendirdiğini, adamdan para aldığını, kızını hiç savunmadığını (artık anneniz neye önem veriyorsa) anlatır, seni herkese rezil ederim” de bakim, nasıl tepki verecek. Anneniz kibar kibar konuşmaktan anlayan bir insan değil. Ona göre dilinizin sertliğini belirlemeniz lazım.

Annene inanamıyorum göz göre göre yakacak seni , sakın bunu kabul etme , gitsen bile çocuklu yorgun bir kadın olarak geri döneceksin, böyle evlilik olmazz..

Sizi gerçekten sokağa atacak bir karakterde mi anneniz? Ailede aklı başında olacak bir kisi yok mu.. yani istediği kadar yemin etsin insan sevmediği biriyle evlenemez.
Evet yaparım diyor eskiden olsa inanmazdım ama gerçekten yapacak artık hergun bunu söylüyor bana valla da billa da yapacam diyor

Annene inanamıyorum göz göre göre yakacak seni , sakın bunu kabul etme , gitsen bile çocuklu yorgun bir kadın olarak geri döneceksin, böyle evlilik olmazz..
Annem böyle birisi değildi ama bunlar geldikten sonra ne oldu ne bitti anlamadım annem resmen damat evini tutuyor beni düşman gibi görüyor

Psikolojik baskı yapıyor annen, istemediğin bir adamla devam etme. Ayrıl hayatına bak, çalışmıyorsan hemen iş bul, iş beğenmemezlik yapma.

Benim başka konuştuğum varmış oda öyle dermiş maalesef hiçbiri fayda etmiyor

Yok maalesef vefat etti

Babandan kalan bir malın mülkün yok mu? Oturduğunuz ev vs?

Bir kere annenin seni sokağa atacağına asla inanmıyorum. Atarsa da teyze hala vs devreye girer. Sizi yanlarına alır. anneyi yumuşatır bu işler o kadar kolay değil.

Hiç mi olmadı. Git kadın sığınmaya. İş bul çalış. Hiç mi eğitimin yeteneğin yok? En kötü temizlik yaparsın. Tek başına bir göz odada yaşarsın. Çocuk yok bir şey yok genceciksin. İnsanlar bu yaşta nelerle baş ediyor.

Demek kocan kıtır kıtır kesse seni,eşidir yapar diyerek tepkisiz kalacak annen.
Önce bir iş bul,sonra evi ayır.
Görücü usulü zaten problem.
4 veya 5 kez görünce notunu veriyorsunuz karşıdakinin bir nebze.
Bir sene bekleyince umutlandirmissin iki tarafıda.

Yok ev annemin üstüne bana ait hiçbisey yok

Şu an kirayı filan düşünme, ne yapacak kolundan tutup atacak hali yok, attı diyelim en kötü kadın sığınma evi var oraya gidersin. Kimsem yok deme, sosyal devlet bunun için var. Hemen iş bakmaya başla, ayrıl, bu ne ya 25 yaşında istemediğin birisiyle evlendirmek ne demek.

Bilmiyorum artık daha neler gelecek başımıza

Benim başka konuştuğum varmış oda öyle dermiş maalesef hiçbiri fayda etmiyor
şimdi bişey dicem kızmayın
ona olmaz buna olmaz neye olur kuzum?
e evlenino zaman

çocukluğunuzdan beri höt höt mü büyüttü anneniz
pasif kararkter olanlar iyice pısıyor böyle durumlarda
baskın olan ise daha değişik
siz bi şekilde yardım almak zorundasınız yoksa bizim konuşmamızla bu psikolojiden çıkamayacaksınız

annem ne derse desin kim ne derse desin diyemeyeceksiniz
evden çıkıp gidemeyeceksiniz

Anladığım kadarıyla evden atarsa paranız ve işiniz yok . Kalacak yeriniz yok ama Kadın Sığınma Evleri var. Sokak da kalmazsınız ama ben evden atılacağınıza da inanmıyorum.

Evden atılmazsanız da dakika kaybetmeden iş bulun para biriktirin ve kenarda kimseden habersiz paranız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…