Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende neden çalışmayacak gibi bir soru sordum daha bugün. Çocukları bırakacak kimsesi olmadığı için ve lise mezunu bile değil dedi. Sebep buymuş. Uzun saatler çalışamaz bir yerde diyor çocuklar sebebiyle.
Elbette ablasına destek olabilir zor süreçlerden geçmiş fakat evin tüm sorumluluğunu nişanlınız almamalı.

Alıntı yaptığım yoruma göre o zaman ömür boyu nişanlınız geçindirecek evi nişanlınızın maaşı 2 evi gecindirmeye yetecek mi peki.

Aslına bakarsanız maddi durumu iyi değil madem abla ve çocuklar ailesiyle beraber yaşayabilirmiş ablada işe gidebilirdi temizliğe gidip çocuklarına bakan kadınlar var.

Cok sinirleniyorum ya, kendi ablasına üzülüyor ediyor ama bir başka kadının hayatının içine sıçıyor. Sadece kendi ablaları insan zaten ötekiler eşşşşek başı.
görümcem de yok neden bu kadar agresifleştiysem:KK70:

valla aileye destek olmaya her zaman okeyim. her zaman iki tarafında ailesinin ihtiyacı olabilir. ama adam şu an hayatını ipotek ettiriyor. işte buna yokum..

Bu durumdan hoşlanmadığımı belirttim kendisine. O da evliliğimizin ertelenmesine çok üzülüyor ama ablası da evde sürekli mutsuz ve ağlar durumda olduğu için kıyamıyor. Eve sığamıyorlar gerçekten. Nişanlım sabah işe kaç kere geç kaldı, çocuklar kıpır kıpır haliyle çocuk onlar insan bir şeyde diyemiyor. Çok düzensizler şu an. İşin içinden çıkamıyorum. Gerçekten nişanlım çok ama çok hassas iyi kalpli birisi. Böyle olmasa kaba saba anlayışsız sevgisiz biri olsa gerçekten ayrılığı düşünebilirdim. Çok emek verdik biz beraber. Evlendiğimizde ablam işe girer tabi ki o zaman böyle olmayacak diyor ama hiç sanmıyorum, yine çocuklarını bırakamayacak. Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.

Evlenebilsek zaten problem yok çünkü benim atanma durumum olabilir seneye nasip olursa. Büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğiz. Ne desem ben suçlu gibi görünüyorum, hani aile kavramını hiçe sayıyormuşum gibi hissediyorum.

Yorumlarınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim

Çok mantıksız ama nereye kadar nişanlınız yardım edebilecek ki zaten evlenecekmişsiniz o kendi anne baba yanında kalsın yine herkes elinden geleni yapsın

Geçen anneannem neden evlenmiyorsun diye biraz sitem etti, ona şu zamanda erkeklerin değiştiğini anlatmaya çalıştım
Bilemiyorum belki bana denk gelmedi iyisi elbet vardır ama insanlar evlilik kuracak yanında bir abla ve üç tane de çocuk mu alsın
Konu sahibi hanımefendi bence sakın bu durum netleşmeden evlenmeyin sizin de hayatınuz var ve çok şükür ki işiniz de varmış
Evren bize sinyal veriyor aslında bunları yol yakınken görebiliriz umarım

valla aileye destek olmaya her zaman okeyim. her zaman iki tarafında ailesinin ihtiyacı olabilir. ama adam şu an hayatını ipotek ettiriyor. işte buna yokum..
Ya kesinlikle ben zaten aksi durum görürsem teklif ederim ailene ver diye ama burda yardım yok, sömürü var adamın maaşı yabancıya gitmesin kız zaten calısıyor. Hayır 4binle de 3 çocuk ev kirası falan da ütopik.

şaka gibi birşey ama benim gözlemlediğim çoğu ailede bu var. erkek çocuk evlenene kadar herşeyini sömürelim evlenince gelin verdirmez diye bekarken neyi var neyi yok harcatmaya çalışıyorlar.
eminim bunu en ilkel insanlar bile yapmıyordu.
Bazen ben de derim, Afrika’nın yerli kabileleri bile bazılarından daha medeni. Üç çocukla boşanmak hiç kolay değil. Ama bu da resmen asalaklık. Ailenin erkek çocuğu diye ne kadar sömürsek kâr diyorlar.

Bu durumdan hoşlanmadığımı belirttim kendisine. O da evliliğimizin ertelenmesine çok üzülüyor ama ablası da evde sürekli mutsuz ve ağlar durumda olduğu için kıyamıyor. Eve sığamıyorlar gerçekten. Nişanlım sabah işe kaç kere geç kaldı, çocuklar kıpır kıpır haliyle çocuk onlar insan bir şeyde diyemiyor. Çok düzensizler şu an. İşin içinden çıkamıyorum. Gerçekten nişanlım çok ama çok hassas iyi kalpli birisi. Böyle olmasa kaba saba anlayışsız sevgisiz biri olsa gerçekten ayrılığı düşünebilirdim. Çok emek verdik biz beraber. Evlendiğimizde ablam işe girer tabi ki o zaman böyle olmayacak diyor ama hiç sanmıyorum, yine çocuklarını bırakamayacak. Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.

Evlenebilsek zaten problem yok çünkü benim atanma durumum olabilir seneye nasip olursa. Büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğiz. Ne desem ben suçlu gibi görünüyorum, hani aile kavramını hiçe sayıyormuşum gibi hissediyorum.

e çocuklar daha okuyacak ohoo çok zaman var ki çocuklar gitse bile ablaya yine bakmak lazım bu durumda bence insan sorumluluğu çok ağır

Ya aslında ablasına yardım etmesini yadırgamadım çoğu kişi belki burda kardeşi zor durumda olsa yardım eder. Lakin yadırgadığım ablası yani niye çalışmıyor. Ailesi çocuklara bakardı ya da onlarla bir süre yaşayıp rahat çalışabilirdi. Altınlar olmasa demek ki ayrı eve çıkamayacaktı. Hayır bir yandan çekmiş düzgün yaşamalı ama böyle değil. Kardeşi ne zamana kadar destek olucak. Eninde sonunda çalışıcak hemde evlilik birikimini harcatarak ayrı eve çalışmayarak çıkmak bencillik
Bu tarz kadınlar genelde çalışmayı yeglemez cnm
Bir tane sömürücü bulur bu kim olur farketmez ama böyle bir kafa yapıları vardir ve çoğu calisanin alamayacağı karari alacak kadar cesur ama calismayacak kadar tembeldirler.cevremde var bu tip kadinlardan.borç girtlakta poposunu kaldırıp çalışmaya tenezzül etmiyor.
Özel iş teklifi sunsan asla der.

Hepinize iyi huzurlu akşamlar 🧡
Kafama takılan bir konu var. Nişanlımın ablasının çok kötü giden bir evliliği vardı, eşi olacak insandan gerçekten çok çekti. Üç çocuğu var. 10-7-5 yaşlarında. Sonunda şükür ki boşandılar. Şimdi ailesinin evinde hep beraberler. Ama ayrı eve çıkmak istiyor çocuklarıyla. Çünkü anne baba yaşlı olunca haliyle küçücük evde 7-8 kişi yaşamak çok zor. Ailesinin durumu ne yazık ki iyi değil. Kendileri zar zor geçiniyor açıkçası.

Bu sebeple kirayı, yiyecek içecek ev alışverişi, çocukların masrafını nişanlım karşılayacakmış. Bir de ev eşyaları alınacak borç harçla. Üç çocukla da ablası çalışamıyor. Ben bu durumun abartı olduğunu düşündüm bilemiyorum. Ve ablasıyla yaşamaya başlayacak, korkmasın destek de olsun diye. Yani evlilik hayatı gibi o eve ve çocuklara bakacak. Çok garip değil mi? Yanlış düşünüyor da olabilirim. Bana sen olsan sende aynısını ablan için yapardın diyor. Ama biz evlilik hazırlığındayız, inanın çok zorlanıyoruz. Ben çalışıyorum, kendime ayırmıyorum hemen altın yapıyorum. Nişanlımın yaptığı altınlarda ablasına gidecek. Bu duruma sinirlendim ve belirttim. Ben yardım etmezsem ne yapacak içim el vermiyor diyor. Ablası ruhen baya kötü durumdaymış. Çevreden dul kavramını da etiketledikleri için. E bizim evlilik de bu sebeple ertelenmiş oluyor, çok üzüldüm. Ne desem fesat gibi görüneceğim. Boşandığı eşiyle kurtulsun diye anlaşmalı boşandılar. Hiçbir şekilde maddi talep yok. Ki olsa bile o adam asla bir kuruş vermez, ölse vermez. Bu arada evli bir ablası daha var, o da elinden geldiğince yardım edecekmiş ama ufak bir bütçe. Onunda elinden gelen o çünkü.

Bu durumu nasıl halledebiliriz? Uyku uyuyamıyorum, gerçekten kötü mü düşünüyorum, bencillik mi ediyorum objektif yorumlara çok ihtiyacım var. 💖 nişanlımında canı çok sıkkın, o da üzülüyor bu duruma. bilemiyorum çocukların okul masrafları, yemek ev alışverişleri nasıl olur.. Bende bu durumda ablama yardım ederdim asla onu tek bırakmazdım ama bu kadar da yardım edebileceğimi düşünmüyorum :KK43: haksızsam lütfen söyleyin olur mu.
Ben sana hak verdim yardım etmek ayrı eşi gibi bütün her şeyini karşılayıp eve sahip çıkmak ayrı şeyler muhtemelen kötü kalpli biri gibi görünebilirim umrumda değil ama bu durumdaki görüşüm şu bu kadar muhatap bile alınmak istenmeyip hemen boşanıp kurulanacak türden bir adamdan üç çocuk dizerken nişanlınıza mı güvenmiş ? Böye leş evliliklere arka arkaya çocuk diziyorlarsa bir zahmet kurtuluş planı da yapsaydı bence sizin iş yatar siz evlenince birden abla kendi kendine geçinmeye başlamayacağına göre eşiniz olunca bu bey iki eve birden bakacak siz kendinizden kısacaksınızda kısacaksınız belki yetmeyecek bile ne gerek var deli gibi aşık değilsem bu bencilliği yüzünden vazgeçerdim hoş deli gibi aşık olsam da vaz geçerdim tamam çok zor bir durum allah yardım etsin ama bende kimsenin çilesini çekmeye gelmedim dünyaya

Sen bununla evlenirsen eninde sonunda boşanırsın ben diyeyim mantık bunun neresinde ablada beş kuruş yok ayrı eve çıkmak istiyor önce iş bulsana insan istese temizligede gider çalışmak ayıp değil ama kardeşine bunu yapması ayıp.aklini başına al sanada yazık adamlar senin paranı da yiyecek yıllarca belki.balik baştan kokar değmez ben olsam açıkça ben kabul etmiyorum baştan herkes yoluna gitsin o zaman derim

Evet kadın zor durumda ama bu kimsenin hayatını zorda bırakmaya bir şeylere engel olmaya sebep değil.Neden ayrı ev?Ne zamana kadar?Ailesinin yanında bir süre yaşayabilir.O arada iş bulur.Para biriktirir.Sonra isterse kendi ev tutar.Çocuklar küçük değil.Hepsi okul çağında.Sonra zaten yardım edilir,destek olunur ama bu kadarı da fazla.

Ablası da hiç demiyor mu ya da ailesi sen evleneceksin,yapma diye?Bana farklı şeyler var gibi geldi.Nişanlınızın kendine ait hayatı olmaz.Ve sanırım bu durum sadece sizi düşündürüyor.Diğerlerinin pek umrunda değil gibi..

Çok iyi niyetlisiniz ancak şunu unutmayın başka şehirde olsa nişanlınız kafasına koyduysa havale yapar yine tüm maaşını yollar

Bazen ben de derim, Afrika’nın yerli kabileleri bile bazılarından daha medeni. Üç çocukla boşanmak hiç kolay değil. Ama bu da resmen asalaklık. Ailenin erkek çocuğu diye ne kadar sömürsek kâr diyorlar.

tabi tabi. nasılsa bakmaya gönüllü biri var, neden çabalasın ki. bir kardeşi evlilik hazırlığı yaparken bir insan içine nasıl sindirir bunu yahu.. akraba akrepten beter dedikleri bu bence.

adam şu an evlenince beraber yaşarız, karımın kazancıyla da 3 çocuğu daha rahat okuturuz diyordur kesin ..
Yaaani, kısa zamanda iki ev birden açacak durumu yok adamın. Benim rahmetli anneannem de görümceye baktı 40 yıl. Diyordu ki keşke kaynanaya baksaydım, hiç yoktan kaynana derdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X