Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.

Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Biraz kafa dinle, ailenle konuş, ama hayır gözükmüyor bu işte.

şimdi sen yumuşaksın diye alttan alıyorlar, azıcık vites yükseltirsen tepene binerler. Kavga etme, sinirlerini yıpratma. Ama uzun uzun düşün bir sefer konuş, ya bitsin ya devam etsin.

Her konuştuğumda "sende aynısını yapardın,seni tanıyorum" gibi bir cevap veriyor. Bende ablama düşkünüm çünkü. Ama dediğim gibi bu kadar da değil, bu kadarını yapacak kadar değil. Evlilik hazırlığında olmasam elbette belki aynılarını bende yapardım. Kısacası içim el vermiyor, haline çok üzülüyorum, ben yardım etmezsem ne olacak ne yapacak diyor. Sonra ben bencil ve sadece kendimi düşünen biri olarak gözüküyorum sanki. Peki nikahı erteletmeyip üstelesem? çok mu küçük düşürürüm kendimi?
Sonuç daha kötü olur aynı evde yaşarken bulursunuz kendinizi

Çok çekerken 3 çocuk yapabilmiş, kime güvenmiş?
Bi de ayrı ev açılacakmış ablaya, olduğu gibi masraf, iki üç döşeklik yer yok muymuş annesigilde?
Nişanlınız kendini adamak istiyorsa adasın da sizi de bi ayağınızdan tutup çekemez böyle.
Üç çocuk yapana kadar, kendini geliştirip iş ilanları karıştırıp yolunu yapaydı o kadın da boşanmanın.
Ama kardeş eşek olunca tabi, semerini vurmuş ne güzel.

Her konuştuğumda "sende aynısını yapardın,seni tanıyorum" gibi bir cevap veriyor. Bende ablama düşkünüm çünkü. Ama dediğim gibi bu kadar da değil, bu kadarını yapacak kadar değil. Evlilik hazırlığında olmasam elbette belki aynılarını bende yapardım. Kısacası içim el vermiyor, haline çok üzülüyorum, ben yardım etmezsem ne olacak ne yapacak diyor. Sonra ben bencil ve sadece kendimi düşünen biri olarak gözüküyorum sanki. Peki nikahı erteletmeyip üstelesem? çok mu küçük düşürürüm kendimi?
Atanma ihtimaliniz yüksek mi? Kaç puan aldınız?

evlenince de hep beraber mi yaşayacakmışsınız sordunuz mu?
yok yaşamayacaksanız ablası nasıl geçinecekmiş siz evlenince?

Ben asla ve asla asla aynı evde onlarla yaşamam. Bu konuda kesin ve netim. Aşkımdan ölsem gebersem de böyle bir şeyi kabul edemem.
Biz evlenince kendisinin çalışacağını söylüyor. Neden şimdi çalışmıyor dediğimde toparlanmasını bekledikleri için imiş..

ben olsam üstelemem ama net şekilde seçimini yapmasını söylerim. yani ablasının gidecek hiçbir yeri olmasa anlarım ama ana babamın evine sığamıyorum diyip gidip böyle bir seçim yapmak normal değil.
eğer seçimini ablasından yana yapmasını göze alıyorsanız ve o noktada eyvallah diyecekseniz bir süre verin, düşünsün ve seçimini yapsın.
söz konusu olan sizin hayatınız.

Ben asla ve asla asla aynı evde onlarla yaşamam. Bu konuda kesin ve netim. Aşkımdan ölsem gebersem de böyle bir şeyi kabul edemem.
Biz evlenince kendisinin çalışacağını söylüyor. Neden şimdi çalışmıyor dediğimde toparlanmasını bekledikleri için imiş..

bu arkadaşa ajda pekkan'ın palavra şarkısını yollasanıza. tam onun gibiler için söylenmiş bir şarkıdır.

Benim yengem 45 yaşında tezgartarlık yapıyor amcamın maaşı yetmediği için, 3 çocuğun sorumluluğunu nişanlınız almış üzerine hayatınızı yakmayın
Çok fazla yorum yaptım bu konuya çünkü içimi çok acıttı
Evlilik yuva kurma hayali olan bir genç kız iyi günde kötü günde hazırsınız belli, ama karşı taraf sömürgeci

Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.

Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Ya şekerim 3 çocuk doğurmuş kadın nasıl korkuyor ya tek yaşamaktan?? Ben Allah’ın dağında tek başıma yaşıyorum bir kere ühühühü yapmadım. Dul damgasıymış yesinler bahanesini damgadan korkan tek başına eve çıkmaz.

Siz bir an önce evlenseniz, nişanlınız evden ayrılınca 1 kişi ayrılmış olacak evden, bir tık daha rahat edecekler o zaman. Çocukların babası çocuklara nafaka ödemek zorunda zaten. Anneniz de evde ilgilense, ablası çalışsa, tezgahtar, kasiyer ne olursa, rahat geçinirler. Mantıklı yol bu , sizin nişanlınızın bulduğu yol çok çok saçma.

Nafakada ödemeyecek dedi bana. Adam öyle pislik birisi ki, hapiste yatarım daha iyi diyormuş.

bu arkadaşa ajda pekkan'ın palavra şarkısını yollasanıza. tam onun gibiler için söylenmiş bir şarkıdır.
Böyle insanlar hayatta çalışmaz. En iyisi bile varsa yer yoksa yemez. Çocukları açından ölmüyorsa yeter onlar için.

Bir iki ay izle ama bir taraftan da bu durumun saçmalığını işle. Zamanla akıllanmazsa nişanlın ömür boyu çekilmez bu karakter.
Şöyle düşün bir de çalışan bir bayan eşine ben maaşımı her ay babama vereceğim derse ne olur? Böyle bir yuva olur mu? Evlenen insanların parası üzerinde keyifleri ölçüsünde az bir kısmına hükmü olabilir çünkü ev kurmak aile olmak çocuk sahibi olmak kolay değil. Yarın ne getirir bilinmez. Nişanlına doğacak çocuklarını da düşünmesi yönünde telkin ver. Bir kaç aya anlamazsa ayrıl evlenecek sorumlulukta değil. Anladığım kadarıyla psikolojisi bozuk abla geminin dümenine geçmiş. Mağdur olabilir, üzgün olabilir ama onun mağduriyeti yeni bir mağduriyete yol açmamalı. Dediğim gibi bekle biraz su akar yolunu bulur. Bu şartlarda evlenme zaten.

Resmen yalan.

sen kirmadan anlatmaya calisicaksin ya da aile buyugu saydigi birisinden yardim iste biraz nisanlina akil versin.destek olsun da nereye kadar sonu yok. sen calistigin icin benim maasimi ablama veririm seninkiyle biz geciniriz diye mi dusunuyor acaba yoksa 4 bin maasla o sorumlulugu almasi icin yurek yemis olmasi lazim.

çok emek verdik vs diye fazla kaptırmışsınız kendinizi romantizme, gerçekleri görün bir an önce. elin kadını 3 çocuğuyla yaşasın diye mi çalışıyorsunuz? bana acımasız diyenler olabilir ama alakası yok.
abladır, çile çekmiştir tabi ki yardım edilir. sizin durumunuzda yardım yok ki direk kardeşin üstüne yıkılma var. çocuklarının yaşı küçük değil, onların ve ablanın sağlık problemi yoksa gayet çalışabilir, çocukları bahane ediyor gibi. evlenirseniz de boşanırsınız sürdürülecek bir düzen değil çünkü size teklif edilen, nişanlı ablaya bakacak siz kendi evinize. ilerde sizin çocuğunuz olunca ne olacak?

olayda sizin bencilliğiniz vs söz konusu bile değil abla kardeş çok uyanıklar, bir an önce ayrılın.

Son düzenleme:

Nişanı bırak evli olsam boşarım öyle birini
Bayağı saydırmak geçiyor içimden ama neyse
Ev kalabalık diye taşınıyorlar ama zaten %90 kalabalık olan kısım gidiyor, nişanlınız işe geç kalıyor çocuk sesinden. Çocuklara taşınınca susma tuşumu takılcak biyerlerine. Yada gürültüyü yaşlı anne-babasımı yapiyor? Abla tek kalmaya korkuyor, siz evlenince o korkusunda yenecek galiba? Hikmet yeni evde herhalde tüm sorunlar çözülecek. Eski eşden nafaka almayacak kadar gururlu ama kardeşi sömürecek kadar akıllı maşallah.
Evlenince 6 kişi birarada yaşarsınız artık. Oh ne güzel geniş aile olursunuz. İlerde çocukda olunca görümceniz ona bakar, geçinir gidersiniz.

Ya şekerim 3 çocuk doğurmuş kadın nasıl korkuyor ya tek yaşamaktan?? Ben Allah’ın dağında tek başıma yaşıyorum bir kere ühühühü yapmadım. Dul damgasıymış yesinler bahanesini damgadan korkan tek başına eve çıkmaz.

Bende buna anlam veremiyorum. Bende iş gereği ailemden ayrı tek başıma yaşadım. Bu dünyada bunu yaşayan tek o olacakmış gibi.

Ablası hiç mi düşünmüyor sen de evleneceksin masraflarınız ne olacak, yarın öbür gün ev değişeceksin madem bir mesleği yok kardeşi gidince kim geçindirecek o evi? Ben söyleyeyim planlar zaten yapılmıştır, senin haberin yok, ileride içine düşünce olur ama. Net ve kesin. Kaç

Bilemiyorum ki ablası ne diyor bu duruma. Ablasının yerinde olsam ben kardeşime kıyamazdım açıkçası. Bende öyle düşünüyorum tüm planlar yapılmış gibi ama haberim yoktur çoğu şeyden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X