Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.
takıldığın noktaya çok şaşırdım, ablasının tek kalması, kardeşiyle kalması vs en son konu. eve falan çıkmaması gerekiyor kadının şu hal ve şartlarda, senin çözmen gereken konu bu ve kavga da çıkacaksa çıksın yani sana en iyi ihtimalle kaynana kayınpeder ile yaşamak teklif edilecek farkında mısın?

Nafakada ödemeyecek dedi bana. Adam öyle pislik birisi ki, hapiste yatarım daha iyi diyormuş.
Ablası çalışsa da , kendi evini geçindirip, 3 çocuk bakmaya maaşı yetmeyeceği için, nişanlınız hayat boyu onlara yardım edecek, buna baştan hazır olun.

Çok genç ve güzel bir yaştasınız, ailenizin bu durumdan haberi var mı, varsa tepkileri nasıl oldu

Bu durum daha yeni olduğu için haberleri yok, daha benimle de yeni konuştu çünkü.
Ama ailem bu duruma epey tepkili olur. Ailelerinde devreye girip ortalığın daha da kızışmasından korkuyorum açıkçası. Haklıyken haksız duruma düşecek gibiyim. Nişanlım uyku uyuyamıyor, nasıl geçineceklerini bizim evliliği nasıl halledeceğimizi ne yapacağını düşünmekten.. dokunsam ağlayacak o derecede şuan. Çünkü çok tatlı tatlı bi hazırlık içindeydik, ailecek hiçbir problemimiz olmadı da bu zamana kadar. Az kaldı diye seviniyorduk bir de.

Ailesinin evi kendisine ait müstakil bir ev. Ailesi de kendi evini bırakıp kiraya çıkmak istemiyor haliyle. Ki yaşı başı olan insanlar o muhite alışmışlar başka yere de gitmek istemiyorlar. Bu evi satsalar başka büyük bir ev alacak kadar bütçe olmaz eminim ki. çok karışık gerçekten. :KK43:
Aslında hiç karışık degil, her şey açık da size açıklanmamış gibi. Nerden mi biliyorum, kendimden.
Her şey kendi aralarında konuşulur, plan yapılır, bu planda size düşen ciddi şeyler de vardir (mutluluğunuz gider, insan yerine konmazsiniz, kazancınıza göz konur, dayatmalar yapılır, itiraz etseniz de zorbalığa maruz kalırsınız) ama bunların hepsi sizden bir süreliğine gizlenir. Siz de tüm bunlar olurken "aslında iyi insanlar" der durursunuz. Bıçak kemiğe dayaninca da iş işten geçer.
Ben de kadının, kendi ailesiyle yaşamasının makul olduğunu düşünüyorum. Aksi bir durum sizi enayi yerine koymak. Diyorum ya kendimden biliyorum

Bu durum daha yeni olduğu için haberleri yok, daha benimle de yeni konuştu çünkü.
Ama ailem bu duruma epey tepkili olur. Ailelerinde devreye girip ortalığın daha da kızışmasından korkuyorum açıkçası. Haklıyken haksız duruma düşecek gibiyim. Nişanlım uyku uyuyamıyor, nasıl geçineceklerini bizim evliliği nasıl halledeceğimizi ne yapacağını düşünmekten.. dokunsam ağlayacak o derecede şuan. Çünkü çok tatlı tatlı bi hazırlık içindeydik, ailecek hiçbir problemimiz olmadı da bu zamana kadar. Az kaldı diye seviniyorduk bir de.
Bazı kavgalar geç olmadan çıkmalı. Ailelerin ya da nisanlinizla sizin araniz bozulur diye korkmayın. En azından herkesin gerçek yüzünü görmüş olursunuz.

Aileniz bu durumda bu evliliğe karşı çıkabilir
Üzgünüm ben anne olsam kızımı o insanlara emanet etmezdim
Hayatta başka seçeneklerde vardır unutmayın
Yaşınız çok genç ve şanslısınız ki Allah size şuan bazı durumları gösterdi, seçmek size kaldı
Umarım kendinizi seçersiniz

Siz evlenseniz bile ablasının maddii bir beklentisi olacak nişanlınızdan.Ve ablası bana göre bencil siz değil. Oturacak başlarını sokacak evleri var ee var , ne diye ayrı eve çıkabiliyorlar? Çocukların iki ses etmeriyle olacak iş değil Bana göre yaptıkları lüks kaçıyor. He birde ablası çalışmıyor evse oturıyor ... Evlilik yolundaymışsınız madem bir ilişkinizi gözden geçirin derim evlenmek için hiç acele etmeyin

Biz 26 yaşındayız ablası 32 yaşında
Eneee 32 yaşındaki kadın mı çalışamıyormuşmuş. Totosuna öyle bir tekme koy ki bizim burdan duyulsun ben de keyif sarabımı açayım bir kızın daha hayatı kurtuldu diye 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ben asla ve asla asla aynı evde onlarla yaşamam. Bu konuda kesin ve netim. Aşkımdan ölsem gebersem de böyle bir şeyi kabul edemem.
Biz evlenince kendisinin çalışacağını söylüyor. Neden şimdi çalışmıyor dediğimde toparlanmasını bekledikleri için imiş..

peki ne zaman evlenecekmişsiniz?
ailecek onun kararını da vermişler mi?

elbette zor bir durum. herkes bir parça yardım edebilmeli ama kendi evliliğinden taviz vererek olmamalı bu. nişanlınız ablasıyla eve çıktı diyelim daha kaç yıl onlara destek olabilir? çocukları anneanneye bıraksa iş bulsa olmaz mı ya da bi süre dipdibe durup para yapıp öyle ayrılsalar?

Eneee 32 yaşındaki kadın mı çalışamıyormuşmuş. Totosuna öyle bir tekme koy ki bizim burdan duyulsun ben de keyif sarabımı açayım bir kızın daha hayatı kurtuldu diye 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Görümcelerimi öpmek istiyorum.

Ama bu haksızlık. Ablanın yuvası yıkıldı diye sizinki de kurulamıyor. Sizin ne suçunuz var ? Kimse sizin fikrinizi önemsemiyor. Bir Allahın kulu da bu oğlan yuva kuracak onun da bir hayatı var elin kızı bu duruma razı gelir mi dememiş. Ailede akıllı tek kişi yok. Hepsi bencil. Anne ve baba başlarından atmak istiyor. Burda tek bir kişi bile size ne bencilsiniz şu durumda evliliği düşünüyorsunuz demedi. Diyemez de zaten. Kardeş de olsa herkes başının çaresine bakabilmeli. Yok tek kalamam yok annemle babamla kalamam yok kocamdan nafaka almam, eee? Bencil olan siz değilsiniz lütfen duygularınıza yenik düşmeyin ve tavrınızı şimdiden koyun. Bakın bu olaya başta susar sonra ses çıkarırsanız o zaman haksız olursunuz. En baştan net şekilde tavır koymak zorundasınız.

Ne kadar süre destek olacak? Sonuçta nişanlınız bu durum hiç yokmuş gibi davranamaz. Mutlaka yardım etmek isteyecek Bizim toplumda abiler bir nevi baba yerine geçiyor Gerçi sizin kayınpeder sağ ama çalışmıyor sanırım Emekli mi?
Eğer kv kp in ev arsa tarla gibi bir şeyleri varsa kızlarına düşecek payı satıp ev alabilirler kıza Gerçi bunun için maddi imkan lazım işte
Yani bilemiyorum nişanlınız için zor bir durum gerçekten

Ben asla ve asla asla aynı evde onlarla yaşamam. Bu konuda kesin ve netim. Aşkımdan ölsem gebersem de böyle bir şeyi kabul edemem.
Biz evlenince kendisinin çalışacağını söylüyor. Neden şimdi çalışmıyor dediğimde toparlanmasını bekledikleri için imiş..
2 aylık çocuğumu bakıcıda bırakıp çalışmaya başladım, yaşım 31. Ne tatlı canmış bu görümcendeki.

Evlenince ailesiyle yada ablasıyla yaşamayı asla kabul etmem. Emin olun beni tanısanız siz de böyle düşünürdünüz. Çünkü benim güzel ve mutlu olduğum bir mesleğim var, çok severek yaptığım bir işim var. Kendi kendime yetiyorum her konuda. Böyle bir teklif bile geldiğinde inanın direkt ayrılırım. Ki kaldı ki ailem böyle bir şeye izin vermez asla. Benim kızım olsa bende karşı çıkar bu işi bitirmesini isterdim çünkü.

Birde şöyle bir şey var. Ben bu olaya tepkili olduğum için benden çoğu şeyi gizleyecekmiş gibi hissediyorum, tadımız kaçmasın yada ben dır dır etmeyim diye. Mesela maaşını aldı kısa bir süre önce, ama maaş ortalıkta yok. Altın yaptım diyor ama salak değilim ya hal hareketlerinden anlıyorum. Emin olun cebinde beş kuruşu yoktu. Ablasına yardım ettiğini düşünüyorum ama bana söylemiyor.

Oooooo hem de atanma durumunuz varmış.siz hem nişanliniz için hem de ablası için bulunmaz bir nimetsiniz.ataninca sizin maaş iyice garanti olacak.başka şehre tayininiz çıksa ne olacakki...mühim olan garanti maaş var mı var.eşinizin maaşı olduğu gibi hoooop ablaya,sizin maaşla da siz geçinirsiniz.ha ablamın 3 çocuğu var, masrafı çok,yettiremiyor garibim zor durumda,bu ay ekstra senin maaştan da yollayalım ablama,nasıl olsa biz 2 kişiyiz bir şekilde geçiniriz diye ayrıca sizin maaştan da yollanacak miktarları saymıyorum bile.baska şehre tayinim çıkar kurtulurum diye düşünmek Pollyana'nin bile aklına gelmezdi sanirim.fazla safsiniz,iyi niyetli siniz .sizin tayin çıkana kadar zavallı ablaciği zaten düzenini kurmuş,evine alışmış olacak.E hem abinin maaşı olduğu gibi geliyor hem de gelinin maaşından da akıyor bir miktar aaaa bir de bakmişki yalnız kalma korkusu geçivermis.tabii ki bu en iyi ihtimal sizin için.bir diğer ihtimal var ki aman Allahım.bu hanim ablamiz baktiki yalnız kalma korkusunu atamıyor üzerinden bir türlü e kolayı var.toplar çoluğunu çocuğunu taşınır sizin yaşadığınız şehre,yerleşir evinize.ne olacakki onu bulunduğu şehre bağlayan bir işi gücü de yok nasıl olsa...ya da bakarsınız sizin tayniniz eş durumundan şu an bulunduğunuz şehre çıkar.işte o zaman zaten ev hazır:))abla,çocuklar,eşiniz ve hatta eşinizin anne ve babası hep birlikte yaşayıp gidersiniz bir ömür.siz çalışır tüm sulaleye bakarsınız,onlarda bir güzel yer sizin maaşı.seç ,beğen ,al....size kolay gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X