Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben insanların bencilliğini anlamıyorum. Kardeşinin tuttuğu evde onun maasıyla yaşamak nasıl bir bencilliktir. Tamam durumun olmaz yardım edilir vs ama bu resmen ablasına hayat boyu garanti olacak. İnsan evladından böyle bir sey isteyemez. Annesi babası ile oturur anne çocuklara bakar ya da en kötüsü eve çocuklar için bir yardımcı tutulur hadi kardeşler onun maaşına destek olur abla da çalışır. Lise mezunu bile değil calışamaz vs.bunlar hikaye. Siz çalışıp evlilik için birikim yapacaksınız o maasını ablasına bağlayacak ilerde de ben ablamı bırakamıyorum diyecek size belki de birlikte yaşamayı teklif edecek. Ben yerinizde olsam büyük olay çıkarırım. Yanlış anlaşılmasın ben de bir ablayım ve kardeşimden asla böyle bir fedakarlık beklemem bekleyemem.

İ
Nişanı bırak evli olsam boşarım öyle birini
Bayağı saydırmak geçiyor içimden ama neyse
Ev kalabalık diye taşınıyorlar ama zaten %90 kalabalık olan kısım gidiyor, nişanlınız işe geç kalıyor çocuk sesinden. Çocuklara taşınınca susma tuşumu takılcak biyerlerine. Yada gürültüyü yaşlı anne-babasımı yapiyor? Abla tek kalmaya korkuyor, siz evlenince o korkusunda yenecek galiba? Hikmet yeni evde herhalde tüm sorunlar çözülecek. Eski eşden nafaka almayacak kadar gururlu ama kardeşi sömürecek kadar akıllı maşallah.
Evlenince 6 kişi birarada yaşarsınız artık. Oh ne güzel geniş aile olursunuz. İlerde çocukda olunca görümceniz ona bakar, geçinir gidersiniz.
Anne baba kendi kızlarını ve torunlarını resmen atmış başlarından, başka açıklaması yok. Ee yeni gelin de gelecek, mis gibi eli para tutan hizmetçi, faydasını görmeye geliyor görümce.

Nişanlınızla ablasını KK’ya gönderin de parçalayalım. 😬
Bazen ben de salak arkadaşlarıma,k korkmadan ateşlere yürüyen babayigitlere diyorum 'canim, kadınlar kulübü forumuna yaz, güzel öneriler gelir' diye.
Biliyorum ki yer buranın kadinlari,aklını başına getirir benim salakların :halay::halay:

Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar.
Kadın 30 sene yalniz durmaya korkmuş. Bir sene sonra kardeş evlenince o evde ne yapacak? Evi kapatıp anne evine mı gececek??
Ayrıca dul damgası yediği için psikolojisj bozulan kadın niye tek başına eve çıkıyor, laf söz olmaz mı?
Bir kuruş parası olmayan kadına ayrı ev açılmasına nasıl mantıklı bakıyorlar???
Ailece IQsu düşük insanlar bence bunlar. Ben olsam böyle analitik düşünme kabiliyeti bile olmayan ailenin genlerini paylasacak çocuk doğurmaktan korkardım bacım, iyi cesaret

Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.
Biteceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
Aynı evde yaşadığı için masrafları üstlenecek sonra seninle evlenince de büyük ihtimal yok çocuklardı şu bu diyerek harçlık vermeye devam edecek.

Eve sığamıyolarsa büyük bi eve geçsinler? Ailenin de durumu kötü diyosun ee bi yandan da onlara destek olmaya çalışır.

Şimdiii siz bu durumda nasıl evleneceksiniz? Hadi evlendiniz nasıl geçineceksiniz? Sen atanınca nişanlın peşinden gelecek mi ailesini bırakıp? Öyle ya da böyle paralar ailesine akacak gibime geliyo. Olan sana olur yıpranan sen olursun... 😔

En mantıklısı büyük eve çıksınlar anneanne çocuklara baksın görümcen de çalışsın bi zahmet.

İşin zor cidden nişanlın destek olmaya çalışıyo onu da anlıyorum ama böyle evlilik olmaz.

Her konuştuğumda "sende aynısını yapardın,seni tanıyorum" gibi bir cevap veriyor. Bende ablama düşkünüm çünkü. Ama dediğim gibi bu kadar da değil, bu kadarını yapacak kadar değil. Evlilik hazırlığında olmasam elbette belki aynılarını bende yapardım. Kısacası içim el vermiyor, haline çok üzülüyorum, ben yardım etmezsem ne olacak ne yapacak diyor. Sonra ben bencil ve sadece kendimi düşünen biri olarak gözüküyorum sanki. Peki nikahı erteletmeyip üstelesem? çok mu küçük düşürürüm kendimi?
Ablaya yardımı ev tutup 3 çocuğuna bakmak olduğunu kim çıkarmış mesela. Yardım etmek istiyorsa ablasına iş bulmasında yardımcı olsun. Kendi kazandığı maaş zaten komik, bir evi geçindirmeye ancak yeter. Neyine güveniyor şaka gibi.

Görümce şımarık, çıkarcı,
Aile bencil, umursuz,
Nişanlı akılsız, fikirsiz,
Konu sahibi vicdanlı, aşık.

Bu işten zarar görecek kişi belli..

Allah'ım sen iyi insanları koru..
Gerçekten üzüyor böyle durumlar beni..

Nikâhı ertelemeyelim demeye falan gerek yok.
Aç bu konuyu okuttur yorumları nisanlina.
Sonra de ki

Seviyorum ama aptal değilim.

Bu kararı alırken bizi hiç düşünmedin.
Benim fikrimi almadınız.
Insan yerine koyan da yok.
Ayrılalım bitti.
Hakedilen konuşma direk bu aslında.

Ablasını bu kadar düşünürken size ne aciklama yapacağinı da düsunmüş mü?

Nisanlısınız sizinle bir aile kurmaya söz vermiş birden çıkıp ya biz dugunu erteleyelim ben ablama yeni bir hayat kuracağım diye ne kadar rahat söyleyebiliyor. Hıc düşünmüyor mu siz ne hissedersiniz diye.

Siz neden tepki vermekten cekiniyorsunuz. 1 kadın 3 cocugun sorunlulugunu almak ev kirası yemesi icmesi cok zengun bir adam değilse sizinle kuracağı aileden eksiltmesi demek.

O zaman nisanlanmayacak kusura bakmasın otursun ablasına yeni bir yasam kursun. sizi bunu kabullenmeye mecbur edemez.

İ

Anne baba kendi kızlarını ve torunlarını resmen atmış başlarından, başka açıklaması yok. Ee yeni gelin de gelecek, mis gibi eli para tutan hizmetçi, faydasını görmeye geliyor görümce.
Cidden şaka gibi. Benim kızım olsa asla böyle bir aileye gelin gitmesine müsade etmem. Kapımdan geçirmem böyle tipleri.

Görümce şımarık, çıkarcı,
Aile bencil, umursuz,
Nişanlı akılsız, fikirsiz,
Konu sahibi vicdanlı, aşık.

Bu işten zarar görecek kişi belli..

Allah'ım sen iyi insanları koru..
Gerçekten üzüyor böyle durumlar beni..

Nikâhı ertelemeyelim demeye falan gerek yok.
Aç bu konuyu okuttur yorumları nisanlina.
Sonra de ki

Seviyorum ama aptal değilim.

Bu kararı alırken bizi hiç düşünmedin.
Benim fikrimi almadınız.
Insan yerine koyan da yok.
Ayrılalım bitti.
Hakedilen konuşma direk bu aslında.
Aaaa nişanlı okuyacaksa tamam ya, o vakit o meşhur gerçeği söyleyebilirim. Aileci erkekler yatakta tam bir facia oluyor. 🤫

Bilemiyorum ki ablası ne diyor bu duruma. Ablasının yerinde olsam ben kardeşime kıyamazdım açıkçası. Bende öyle düşünüyorum tüm planlar yapılmış gibi ama haberim yoktur çoğu şeyden.
Sana benim nişanlılık döneminde bir çok şeyi gözardı etmiş tam konuşmamış hatta konuşup öyle olmayacak dediği halde evlenince tam olarak öyle olduğunu söyleyeyim sen anla. Hatta boşanmayı düşünüyorum, lütfen şu nişanlılık döneminin önemini anlayın yol yakınken karşı tarafı çözmeye çalışın sonra bizim gbi pişman olmayın

Bende buna anlam veremiyorum. Bende iş gereği ailemden ayrı tek başıma yaşadım. Bu dünyada bunu yaşayan tek o olacakmış gibi.
Bırak Allah aşkına bulmuş enayi kardeşi sömürdükçe sömürüyor. Ayrı eve çıkmak istiyor ama yalnız kalmaktan korkuyor, çalışmak da istemiyor.. istemez tabi enayi erkek kardeş birikmişini harcayacak geçimini sağlayacak.. evlense de aynı evde yaşarsınız zaten saf karısı da sesini çıkarmaz gerekirse karısı da çalışır benim çocuklarıma bakarlar ama ben asla çalışmam diye düşünüyor..

Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.

Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Ablasınınki çok büyük bir bencillik. Nişanlın gerçekten iyi bir insan ama iki iyilik aynı anda yapılamıyor malesef. 4 bin lira 3 çocuklu kira bir evin masrafı için bile az bir gelir iken bu maaşla bir de siz imkansız geçinemezsiniz. Ayrıca ablası tek durmaya korkuyorsa anne babasıyla yaşasın bi zahmet. Ben bu yükün altına giremezdim, Allah pişmanlık vermesin diyorum sana

Neden ailece daha büyük bir eve çıkmıyorlar? Oturdukları evi kiraya verip başka yere çıksınlar madem. Ne bileyim daha hesaplı çözümü var bunun. Yaptığı şey çok lüks.
maaşı, nafakası herhangi bir ek geliri olmayan bir kadın ne cesaretle 3 çocukla ayrı eve çıkıyor. Nişanlınız onun babası değil. İnsanlar bazen fazla yüzsüz.
Siz bunun kavgasını veremezsiniz. Çok zor işler. Böyle adamı bırakacaksın ömür boyu ablasına baksın.

Nişanlın aile kavramını pek kavrayamamis onunla evlendikten sonra öncelik kendi ailesi olacak kendi ailesine yetebilecek eğer artarsa ablasına yardım edecek aldığı maaş 4 bin lira bu devirde herşey çok pahalı bosanirken kendine değil ailesine güvenerek boşanmış ve sırtını kardeşine dayama pesinde
Cok bencilce insan önce kardeşinin yuva kurmasını ister . Bence bu konu da ağırlığınızı koyun derim. Hayat öyle geçmez kendini toparlayana kadar annesinin evinde kalır sonra durumu düzelince eve çıkar gerek ailenin diğer üyeleri gerekse nişanlın maddi yardımda bulunur

Nafakada ödemeyecek dedi bana. Adam öyle pislik birisi ki, hapiste yatarım daha iyi diyormuş.
Bunlar ilerde delil olarak kullanılıcak e nafaka ödemiyor kocası, ablama tabiki ben para yollayacağım diyecek
Ayrı yaşasanız bile
Bunları göze alabiliyor musunuz hayat boyu

Evlendikten sonra nolcak peki? Görümce çalışmayacak cocuk bakacak, siz birde onun masraflarını karşılayacaksınız belkide bir süre sonra eşiniz ben yetişemiyorum aynı evde yasayalım diye bir teklifle gelecek?
Bi zahmet oturduğu yerden totosunu kaldırsında çalışıp para kazansin görümce. Çocuklarına annesi bakabilir, bazı insanlar hazıra alışıyor. Bu kadın yüzünden siz ilerde cok kavga edersiniz soyleyim. Çok iyi düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X