Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablasına yardım edebilir, kardeşi, içi el vermez, üzülür ama ablasının ebeveyni rolünü üstlenmemeli.
Yeni baştan eşya almak, ev tutmak çok meşakkatli. Yeni evlenen insanlar bile düğünden sonra çift maaşla aylarca eşya borcu ödüyor.
4 bin lira kiraya mı, eşyalara mı, ev bakımına mı, çocuklara mı, erzaklara mı, yoksa kendine mi yetecek?

Ya konunuzu okudum yardım var bir de bakıma almak var ikisi farklı şeyler
32 yaşındaki kadın daha genç çok genç hiç bir şey bilmiyorsa yemek temizlik biliyor
O da yoksa market çocukları büyüklerin yanına bırakamaz mı işten gelene kadar.

yani çocuğun var ve ben dulum diye psikolojin bozuluyor bakman gereken 3 yavru var.
Bana komik geliyor şu durum
Ayrıca türk milletinde var bu yaşlı aman yapamaz aman hizmet bizim yaşlılar erkenden kendini yaşlı statüsüne alıp hizmet ettirmeye yer arıyor
Hareketsizlikten pek çok hastalık
Yurtdışında millet 70 inde bisiklet sürüyor

aynı durum bu da fazla korumak iyi değil 32 yaşındaki kadın neden korkacak erkek olmadan yapamayacak mı bu hayatta ya?

Ben bu yıl evliliği ertelemek istemiyorum, kararını ver yoksa böyle devam edemeyiz desem çok mu mantıksız?
Ardından bunları söyleyecek adım kadar eminim; nasıl olacak borç harç var ablamın kirası var, çocukların ihtiyaçları var, beni anla sabret lütfen bende zor durumdayım diyecek. Adım kadar eminim.

Ablası tatlı tatlı keşke siz yuva kuracaksınız, benim için bu kadar fedakarlık yapmayın ben çalışırım hallederim deseydi. Böyle deseydi ben bile elimden geleni yapardım asla da gocunmazdım.

Ben bu yıl evliliği ertelemek istemiyorum, kararını ver yoksa böyle devam edemeyiz desem çok mu mantıksız?
Ardından bunları söyleyecek adım kadar eminim; nasıl olacak borç harç var ablamın kirası var, çocukların ihtiyaçları var, beni anla sabret lütfen bende zor durumdayım diyecek. Adım kadar eminim.

Ablası tatlı tatlı keşke siz yuva kuracaksınız, benim için bu kadar fedakarlık yapmayın ben çalışırım hallederim deseydi. Böyle deseydi ben bile elimden geleni yapardım asla da gocunmazdım.
Bak güzel kardeşim, diyeceğin çok basit. '' Evlenince çalışmayı düşünmüyorum, ona göre davran. ''. Sonuçlarına çok şaşıracaksın.

Kararını verip evlendiniz, adamın maaşı sürekli oraya akacak bunu kabul etmiş olursunuz

Ya konunuzu okudum yardım var bir de bakıma almak var ikisi farklı şeyler
32 yaşındaki kadın daha genç çok genç hiç bir şey bilmiyorsa yemek temizlik biliyor
O da yoksa market çocukları büyüklerin yanına bırakamaz mı işten gelene kadar.

yani çocuğun var ve ben dulum diye psikolojin bozuluyor bakman gereken 3 yavru var.
Bana komik geliyor şu durum
Ayrıca türk milletinde var bu yaşlı aman yapamaz aman hizmet bizim yaşlılar erkenden kendini yaşlı statüsüne alıp hizmet ettirmeye yer arıyor
Hareketsizlikten pek çok hastalık
Yurtdışında millet 70 inde bisiklet sürüyor

aynı durum bu da fazla korumak iyi değil 32 yaşındaki kadın neden korkacak erkek olmadan yapamayacak mı bu hayatta ya?

32 yaşında kadının annesi maximum 60 yaşındadır bence çocuk bakabilir.
ayrıca bu kadın temizliğe yemeğe gidebilir. Temizlik işi rahat haftada 2-3 gün çalışır sabah 8de gidersin 3te işin biter çıkarsın. Çocuklar okula gitti mi çocukların iş çıkışına yetişirsin.
bana yardıma gelen arkadaşın 5 çocuğu var haftanın 5 günü çalışıyor. Boş günü yok. Çocukları birbirine emanet ediyor apartmanda yenge var o kontrol ediyor vs bırakıyor. Annesi bile yok yanında. He o da açlıktan öldüğünden yapmıyor bu işi. Ev almış ev borcu ödüyor kredi bitesiye çalışacam diyor. Bu temizlik işini açlık sınırındakiler yapmıyor yani.

Ve şunu da söyleyeyim ayrı eve çıkma durumunds görümce kime güveniyor.
Ayrı eve çıkmak istemesi normal ama insanların yardımlarını suistimal etmeye gerek yok.
Ben yaşlı da olsa param yoksa ailemin yanında kalırdım çünkü eve çıkacak param yok.

ayrıca muhtacım
Yardım tabi ki edilir ama en azından ya kardeşim evet ayrı eve çıkmak istiyorum yardım eder misin ama iş bulucam ben falan demesi lazım

Sen de bunu dersin ona;

1614021479021.webp

O kadar herkes birini sömürüyor ki insan valla yardım etmekten nefret eder hale geldi
Ne kötü duruma düşürdü bizi bu insanoglu
Ben mesela esimin kızkardeşini ara ara yardım etmek istedim neyse ettim de
Sonra bir konu açıldı neden kizkardesin çalışmıyor zor durumda dedim
Eşi işten cikmisti gorumcemin
Esim dediki kocası izin vermiyor kıskanıyormus dedi
Hey Allahım dedim o gün.
Ya kendi çalışamıyor kadını çalıştırmıyor ve iki çocuk.
Kafaya bak dedim.
Millet ancak hasetlik eder oh iki maaş diye
Ya ben atanmak için ömrümü verdim
canım çıktı.

Her konuştuğumda "sende aynısını yapardın,seni tanıyorum" gibi bir cevap veriyor. Bende ablama düşkünüm çünkü. Ama dediğim gibi bu kadar da değil, bu kadarını yapacak kadar değil. Evlilik hazırlığında olmasam elbette belki aynılarını bende yapardım. Kısacası içim el vermiyor, haline çok üzülüyorum, ben yardım etmezsem ne olacak ne yapacak diyor. Sonra ben bencil ve sadece kendimi düşünen biri olarak gözüküyorum sanki. Peki nikahı erteletmeyip üstelesem? çok mu küçük düşürürüm kendimi?
Bacım insanlar sana 1000 kez kaç kurtul bari acele etme demis. Sen daha evlenelim diye ustelesem mi diyorsun. Ne denir ki daha buna?🤷‍♀️

Aileme anlattım kimsenin içine sinmiyor ben de dahil diyebilirsin. Böyle bi sebeple beni ikinci plana atan adamla güvenip evlenemem diye de eklersin, ayrıca bi ailene anlat onlar ne diyecek.

Cok sacma. Bunun çözümü bu degil. Ablasi bosanmis olabilir ama kardesinin hayatini neden bitiriyor? Bu nasil bencillik? Nasil kabul edebiliyor bu durumu? Otursun anne babasiyla. Haftanin 3 gunu ev temizligine bile gitse kira vermedikten sonra gecinir. Nisanlin ayda 1000 lira versin, diger ablasi da elinden geldigince destek olsun, mis gibi yasar. Çocuklar okula basladigi zaman da haftanin bes gunu calisir. Isini hakkiyla yaptiktan sonra mutlaka is bulur. Nisanlinizla bunu acik acik konusun. Yok illa kendi bildikleri gibi olacaksa uzatmaya degmez bence. Kimse yardim etmesin demiyor ama onunki yardim degil ki. Resmen hepsini nufusuna aliyor ve abla da bunu kabul ediyor. Ben ablaya cok sinirlendim.

Bak güzel kardeşim, diyeceğin çok basit. '' Evlenince çalışmayı düşünmüyorum, ona göre davran. ''. Sonuçlarına çok şaşıracaksın.

Katip kız atanacakmış kimse inanmaz ki, fabrikada işçi olsa neyse. Peşpeşe doğurcam ablandan neyim eksik diyebilir 😂

Yani evliliği ertelemiyorum diye zarf atabilirsiniz ama bence doğrudan "bu durumu kabul etmiyorum, ablan işsiz güçsüz ayrı eve çıkmaya nasıl cesaret ediyor, hiçbiri sen nisanlisin demiyor mu, ablan ayrı eve çıkmak istiyor sen de ona bakmak istiyorsun diye bu yuvayı ben tek başıma kuracak değilim" de ve gör bakalım o iyi insanlarin içinden ne çıkıyor. Sen haklısın mi diyecekler? Bencil diyecek, bu iş yürümez diyecek

Katip kız atanacakmış kimse inanmaz ki, fabrikada işçi olsa neyse. Peşpeşe doğurcam ablandan neyim eksik diyebilir 😂
Ücretsiz izin alacam hemen doğurup desin o vakit. 😌 Bu bile herifin yüreğine indirmeye yeter.

şaka gibi birşey ama benim gözlemlediğim çoğu ailede bu var. erkek çocuk evlenene kadar herşeyini sömürelim evlenince gelin verdirmez diye bekarken neyi var neyi yok harcatmaya çalışıyorlar.
eminim bunu en ilkel insanlar bile yapmıyordu.
Geçen gün kayınvalidem diyo ki, oğlum evlenince iyice cimri oldu, hiç para vermiyor, ne zaman birşey istesem eve zor yetişiyorum, masrafım çok anne, diyor. :)
Anlamı = Oğluma sen mi para harcatıyorsun, bize verdirmiyorsun?
Halbuki bir kez bile ailesine yardım etmesine, hatta pahalı anlamsız hediyelerine birşey dememiştim. Ama evlenince herşey gelinden biliniyor sanırım. :ıslık:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X