Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
abla kendini sabancının kızı sanıyor bence asdahsj
Aşkı memnu nun bir bölümünde bihter ziyagil,akşam yemeği için birkaç örtü arasından, masaya hangi örtünün serileceğini işaret parmağı ile göstermek suretiyle şu olsun diyerek seçmişti.Adnan'a, güzel olmuş mu ben seçtim dediğinde Adnan'in cevabı "yormasaydin keşke bu kadar kendini" olmuştu:))konudaki nişanlinin ablasi da Bihter ziyagilden hallice vallahi.şu olsun diyor ev hazır,bu olsun diyor maaş hazır,o olsun diyor ev eşyaları hazır.Konu sahibinin nişanlısı Ablam ziyagil beyefendi ise yormasaydin kendini diyor sürekli ablaya.

Bende neden çalışmayacak gibi bir soru sordum daha bugün. Çocukları bırakacak kimsesi olmadığı için ve lise mezunu bile değil dedi. Sebep buymuş. Uzun saatler çalışamaz bir yerde diyor çocuklar sebebiyle.
Lise mezuni degil evet ama bu sartlarda kimsede onu alip masa basina koyacak degil kaldiki suan lise mezunlsri bile masa ustu is bulamiuor. Nisanlin heralde oyle bir beklentide. Akli mantigi olan insam soyle dusunur. Abla cocuklarla istedigi kadar kalabalik olsun anne baba evinde kalacak. Kaldiki 3 cocuk 1 abla sizin nisanli ee anne ve baba 7 kisi. Bu cok normal.yakinda 1 bogaz ayrilacak. Nisanlinizin odasi yatagi tabagi canagi bisa cikacak oda ablanin olsin. 3 cocukta kucuk zaten saatli yatirilmaya guzel duzene alissalar herkes gecinebilir tabiki sorunlar olacaktr oda normal herkes kulagini gozunu kaptacak bir sure. Nisanlin ve diger abla disardan biraz destek olablirler cocuklarin okulu giyimi falan. Diger turlu abla merdiven silecek abla temizlige gidecek ev olmasa bile saatli buro banka avm temizkleri var. Mesela avmlerde sabahlari 8 den 10 a kadar magazalar acilana kadar magazalarin camlari siliniyor. Hergub 2 saat sadece. Harcligini cikarablir. Ne bilim tel faturasini oder. Boyle boyle toparlanacak yapacak birsy yok. Hadi nisanlini gectm ablanin boyke birseyi kabul etmemesi gerekiyordu.

konu sahibi bence oturun ciddi ciddi dusunun.

simdi burada kayinvalide icin de benzer konular aciliyor,
onlara da ayni seyi yaziyorum,

simdi 32 yasinda olan gorumce, bugun calisamiyorsa
40 yasina gelince mi calisabilecek,
akil var mantik var, insan yas aldikca motivasyonu daha cok dusmuyor mu.
bu kadin simdi bosanmanin da gazi ile daha bir hayata baglanmali, daha bir aktif olmali degil mi.

bugun ayni evde gecinemeyen bu insanlar siz de evlenip 3 farkli aile oldugunuzda cok mu iyi gecineekler, yoksa daha fazla daha cok sorunlar mi ortaya cikacak.

Hic bir sey iyiye gitmeyecek,
gayet disaridan bakarken biz goruyoruz, siz nasil gormuyorsunuz.

dokunsam nisanlim aglayacak, o kadar kotu falan yazmissiniz,
tabi siz uzulerek yazmissiniz da ben guldum kusuruma bakmayin,
otursun aglasin bir sey olmaz, kimse aglamaktan uzulmekten olmez.
Ama bir insanin yuku hayat boyu agir gelir.

Cok guzel bir laf vardir,
bana balik verme balik tutmayi ogret.
Gorumce adayina yardim ancak is bularak, kurs bularak olur.

Burada yapilan plan tamamen akilsizlik.
Bu kadar akilsiz insanlarla evlenmek konusunda da aceleci olmayin.
Cok seviyorsaniz madem erteleyin dugunu, ama seneye degil, bilinmez fii tarihine.
En azindan siz de kazandiginizi gonul rahatligi ile yer icer gezersiniz.

Çok garip. 3 çocuk vsr, alkolik bir koca. 3 çocuk yaparken uzun zaman geçmiş ama boşanmak için çok acele etmiş kurtulmak için.

Maddi durum iyi değilse nafaka istenir, aldatma varsa tazminat istenir. Boşanma sebebini kesin biliyor musunuz? Abla bişeyler yaptı üstünü kapatıp anlaşmalı hızlı bir boşanma oldu gibi duruyor burdan.

Boşanırken evlenmek üzere olan kardeşe güvenilmez. Kendine güvenir anne ve çocuklarına bakar.
Nişanlın duygu sömürüsü yapıyor. Herkes ablası için birşeyler yapmak ister ama bu bambaşka bir olay. Nişanlı kişisi çok yanlış yerden bakıyor

Abla nasıl ev eşya isteyebiliyor
Anne baba başka bir alem. Torunları ve kızı önce üst soy anne babaya emanettir kardeşe değil

İslam hukukuna bir bakın derim
Anne baba çocuğa bakmak zorunda, çocuk torun dede ye bakmak zorunda. Ama kardeş kardeşe bakmak zorunda değil. Bu nettir. Anne babaya zekat düşmez kardeşe düşer

Şimdi sen kabul etmesen ve bu taşınma işi iptal olsa bile kötü olacaksın bi kere.Nişanlının aklına giren kötü gelin olacaksın.E kabul etsen o hiç olmaz.üzgünüm ama ayrılmak en mantıklısı
Eşimi düşünüyorum da bu şartlarda önce beni ve yuvasını düşünürdü.Nişanlınız duygusal davranıyorsa sizi de düşünmeli.Görümceniz sokakta kalmamış ki sonuçta.3 çocukla hangi eve gidersen git sıkışırsın.Hem siz evlenince 1 kişilik yer açılır işte.Az dişini sıksa ya bencillik yapmak yerine.

kaç kurtul yol yakınken. ex nişanlı da ablasına koca, yeğenlere baba rolünü rahatça üstlensin. abla kardeş gül gibi geçinip gitsinler. kara kedi gibi aralarına girilmez böylelerinin.

maalesef aile bağımlısı bir tane de bende var. keşke nişanlıyken kurtulsaydım. çocuktan sonra çok zor ayrılmak.

Nişanlınız ablasına abla sen çık gel yeter ki şu adamdan kurtul sana her türlü bakarım ev de açarım dediyse o başka.
Ki size sormadan yapamaz yapmamalı.
Yok böyle bir şey demediyse kendini mecbur hissetmesin anne babayla gizlice konuşsun anne baba ablayı evde kalmaya ikna etsin.Siz de kötü olmayın.

Aşkı memnu nun bir bölümünde bihter ziyagil,akşam yemeği için birkaç örtü arasından, masaya hangi örtünün serileceğini işaret parmağı ile göstermek suretiyle şu olsun diyerek seçmişti.Adnan'a, güzel olmuş mu ben seçtim dediğinde Adnan'in cevabı "yormasaydin keşke bu kadar kendini" olmuştu:))konudaki nişanlinin ablasi da Bihter ziyagilden hallice vallahi.şu olsun diyor ev hazır,bu olsun diyor maaş hazır,o olsun diyor ev eşyaları hazır.Konu sahibinin nişanlısı Ablam ziyagil beyefendi ise yormasaydin kendini diyor sürekli ablaya.
konu sahibi de cemile olur artık: ))

Abladaki nasıl bir cesarat işi gücü olmadan ayrı eve çıkmak?
Nişanlınız evi kurarken yardım edeğim ya da örneğin 3 ay destek olacağım diye net bir süre belirtse tolere edilebilir. Ancak bu olayda bir süre sınırı yok.
Abla iş bulacakta, bulduğu iş kendi ve 3 çocuğunu geçindirecek kadar kazandıracak da...
Üzgünüm ama nişanlınız size ilerde ablası ile yaşamanızı bile teklif edebilir.
Zor bir durum, tabi ki kardeşlerimixe yardım etmeliyiz ama tüm maddi giderlerini sağlamak mantıklo değil.

Konunun özeti şu ki bosanan abla ailesine kendini gezemedim hayatimi yasayamadim diye acindirir. Aile hemen bir toplanti yapar evdeki eli is tutan bireyle ayri eve cikarmayi planlarlar siz cikin biz size destek oluruz diyen evli abla da iki ay sonra kocam izin vermiyor der cekilir. Nisanli birey 3 5 ay sonra nisanlisina kabul edersen biz annemle babamla bir eve sigamadik ama sen isin memuriyetinide birde maasin maas onemli evde gezemeyen bir abla var coluk cocuk var gelip yasarsan senle evlenicem yoksa cook borc nasil evelenek diyip sizinle evlenicek. Ne bir dugun yapar size ne bir gezme bu durumda abla sizin nisanlinizin parasiyla gezip tozacak peki siz kendi paranizla bile gezemiyceksiniz. Balayina gidemiyceksin gerci sizin nisanli ve ailesi balayina 6 kisi gonderir sizi. Bir yuva yiklimis cok uzucu nisanlinizla bir yuva kurarsaniz sizinkide bundan farksiz olmuycak nisanlinizin yakinda psikolojiside bozulur. Psikolojim bozuldu ustume gelme sinyalleride vermis. İyi niyetlisiniz sizin adiniza uzuldum.

7 kişi aynı evde olmuyor diyip 5 kişi ayrı eve çıkmak?? Allahım sen sabır ver
Bence sığmama kısmı yalan canımız istiyo deseler göze çarpar o yüzden mecburiyet gibi gösteriyolar. Çok köylü kurnazı tipler nişanlı da ağlamaklıymış külliyen yalan o zaman desin benden medet ummayın diye.

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık. :KK43:
ben sana söyleyeyim beraber yaşamayı telif edecek, velev ki etmedi sizin düğün de uzar gider. Ablasına geçmiş olsun zor bir durum ama bir yandan da bencillik bu durum, görümce ile de evleneceksin hazırlıklı ol.

Benim fikrimi sorduğunda da söyledim. Aynı evde ailecek yaşamaya devam edilip ablanın çalışması o arada da çocuklara annenin bakması en mantıklısı dedim. Ki o zamana kadar ablanda kendini ruhen ve maddi olarak toparlar, rahat rahat yeni eve çıkar dedim. Size yakın bir yere taşınır, annen de çocuklara yine bakabilir ablan çalışırken dedim. Ki evlerine çok yakın kiralık evler var, bugün baktık internetten. Ama onlar kararını çoktan verdiği için ben ne desem elbette ki boş. Evde de ablası tek durmaya korkuyor, o yüzden beraber yaşayacaklar. Yoksa bu nişanlımın talebi asla değil, ki istemiyor bile diyebilirim. Anne babası ve diğer ablası da nişanlımdan ricada bulundukları için aslında hayır diyemiyor.

Sizce tek çözüm ayrılık mı? işin içinden nasıl çıkacağım. daha fazla bu konu hakkında konuşursam biz çok kavga edeceğiz gibi duruyor.
Diğer ablası çocuklara bakabilir o da gitsin çalışsın hem daha çabuk toparlanır

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık. :KK43:

ben de dedim bir 15000 i vardır böyle rahat karar veriyosa, biz iki kişi 12.000 le normale yakın bir geçinme duzeyindeyiz. 4000 le sulale bakmak çok buyuk iş. bir de evlenmek var ki işin içinde of diyeyim.çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X