Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nişanlı ayrı uyanık. Bekle falan diyor ama nereye bekliyorsun, nereye kadar yani? 1 yıla görümce ve çocuklara miras mı kalacak Mısırlı haladan? Resmen konu sahibi atansın diye bekleyecek. Çalışıyormuş gerçi ama, özelde sanırım, özel sektör de olası hamilelik durumunda sıkıntı, biliyorsun. Herkesin herkesi kopartmaya çalıştığı bir hikaye. Konu sahibi gözünü açsın, kazığın büyüğü ona doğru yaklaşıyor.
İlerleyen zamanlarda dubleks bir ev alalım alt katta ablam üst katta biz falan diyecek bir tip.
Bir de konu sahibi nasıl baskı altında ne desem fesat olacağım diyor. Umarım gözünü açar.tavrini koyar

İçimde ailenize bu durum gidip onlar saçmalamayın dediklerinde bu saçma işten vazgeçeceklermiş gibi bir his var.
Gecseler ne olur ki? Adamın zihniyeti belli. Bugün bu, yarın başka bir şeyle nişanlısının/eşinin karşısına çıkıp ona eziyet verecek

Hiçbir kadın yuvası bozulsun istemez o yuva yok olunca da elbette moral bozukluğu üst seviyede olur. Empati yaptığımda çok üzülüyorum anlıyorum kendisini de. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten suistimal ediyor gibi bu durumu. Nişanlım aynı eve çıkınca onu hep gezdireceğini moralini düzelteceğini söylüyor. Eski eşi çok kıskanç olduğu için zehir etmiş hayatını, gezememiş vs. ablasını aradığımda bende dedim "ablam sen canını sıkma, biz seninle kız kıza gezer tozarız, gelirsin bende de kalırsın kendini yalnız hissetme bende varım" dedim. Bu tavrıma karşılık keşke beni de düşünseydi.
Siz bence çok iyi niyetlisiniz ve bu sebeple her söylediginize bile çok dikkat etmek istiyorsunuz bu sebeple.ama hissettiklerinizi söylemekten çekinmeyin.
Bence nisanlınızın ablasına karşı da mesafeli olun çünkü kendi çıkarlarını düsünen bir insan oldugu çok belli

Bu nafaka durumunu ben hiç anlamadım. Adam aldatıyor üstelik ablası değil. Ve alkolikmiş kendisi zaten yıllardır. Çok şaşırdım çünkü sosyal medyada o kadar mutlu görünüyorlardı ki. Çiçekler,yüzükler,sarılmalar.. içten gözüküyorlardı. Hala boşanmalarına inanamıyorum bu sebeple. Anlaşmalı boşanınca yine de çocuklara nafaka ödemesi zorunlu diye biliyordum ben, ama adam o kadar pislik birisiymiş ki asla bir kuruş koklatmam diyormuş.
Bunlar plan yapmış olabilirler
Nafaka alsa bile sana söylemeyecekler sizden de yemek için belki de
Ben de 32 yaşındayım erkek kardeşim 25 ve inan abla olmak böyle bsy değil

Bu nafaka durumunu ben hiç anlamadım. Adam aldatıyor üstelik ablası değil. Ve alkolikmiş kendisi zaten yıllardır. Çok şaşırdım çünkü sosyal medyada o kadar mutlu görünüyorlardı ki. Çiçekler,yüzükler,sarılmalar.. içten gözüküyorlardı. Hala boşanmalarına inanamıyorum bu sebeple. Anlaşmalı boşanınca yine de çocuklara nafaka ödemesi zorunlu diye biliyordum ben, ama adam o kadar pislik birisiymiş ki asla bir kuruş koklatmam diyormuş.
onun isteğine bağlı bir durum değil. çocuklar için nafaka davası boşanmadan sonra da açılabilir diye biliyorum ben. bence kardeşiniz ev açmaktansa nafaka için dava açması konusunda yardımcı olsun ablasına.

Gecseler ne olur ki? Adamın zihniyeti belli. Bugün bu, yarın başka bir şeyle nişanlısının/eşinin karşısına çıkıp ona eziyet verecek
Yukarıda başka bir arkadaşa daha söyledim. Zaten evlenilse bile, kadın çalışana kadar sürekli yardım edecek burası kesin. Az buz bir yardım olacağını da sanmıyorum. Ev tutturup, düzdüren biri aylık 500 lirayı az bulur

Hiçbir kadın yuvası bozulsun istemez o yuva yok olunca da elbette moral bozukluğu üst seviyede olur. Empati yaptığımda çok üzülüyorum anlıyorum kendisini de. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçekten suistimal ediyor gibi bu durumu. Nişanlım aynı eve çıkınca onu hep gezdireceğini moralini düzelteceğini söylüyor. Eski eşi çok kıskanç olduğu için zehir etmiş hayatını, gezememiş vs. ablasını aradığımda bende dedim "ablam sen canını sıkma, biz seninle kız kıza gezer tozarız, gelirsin bende de kalırsın kendini yalnız hissetme bende varım" dedim. Bu tavrıma karşılık keşke beni de düşünseydi.
Sen benim konularıma bir ara göz ativer arkadasim. Saflıkla salaklık arasındaki iyi niyetlilik nasıl nankorce suistimal edilir görürsün

Kabul etmezdim böyle bir durumu.Önü yok sonu yok.Anne babası düşünsün kızlarını nişanlın da süreklilik arz etmeyecek şekilde yardımcı olur.Geliri çok olsa tamam diycem ama 4bin onları geçindirmeye bile zar zor yeter.Net olun sonradan pişman olacağınız kararlar vermeyin.

Bunlar plan yapmış olabilirler
Nafaka alsa bile sana söylemeyecekler sizden de yemek için belki de
Ben de 32 yaşındayım ve inan abla olmak böyle bsy değil
Plan yaptıklarına o kadar eminim ki, konu sahibinin maaşıyla hesap kitap yapmaya başlanmıştır çoktan

Yukarıda başka bir arkadaşa daha söyledim. Zaten evlenilse bile, kadın çalışana kadar sürekli yardım edecek burası kesin. Az buz bir yardım olacağını da sanmıyorum. Ev tutturup, düzdüren biri aylık 500 lirayı az bulur
Sadece yardim da değil. Nişanlıyı adam yerine koyan yok, sadece dayatma var. Her konuda böyle olma ihtimali yüksek

Bu durumdan hoşlanmadığımı belirttim kendisine. O da evliliğimizin ertelenmesine çok üzülüyor ama ablası da evde sürekli mutsuz ve ağlar durumda olduğu için kıyamıyor. Eve sığamıyorlar gerçekten. Nişanlım sabah işe kaç kere geç kaldı, çocuklar kıpır kıpır haliyle çocuk onlar insan bir şeyde diyemiyor. Çok düzensizler şu an. İşin içinden çıkamıyorum. Gerçekten nişanlım çok ama çok hassas iyi kalpli birisi. Böyle olmasa kaba saba anlayışsız sevgisiz biri olsa gerçekten ayrılığı düşünebilirdim. Çok emek verdik biz beraber. Evlendiğimizde ablam işe girer tabi ki o zaman böyle olmayacak diyor ama hiç sanmıyorum, yine çocuklarını bırakamayacak. Ki bu borç harç nasıl biter de biz evlenebiliriz ki.

Evlenebilsek zaten problem yok çünkü benim atanma durumum olabilir seneye nasip olursa. Büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğiz. Ne desem ben suçlu gibi görünüyorum, hani aile kavramını hiçe sayıyormuşum gibi hissediyorum.

Yorumlarınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim
E hani lise mezunuydu, uzun süre bir işte çalışamazdı?

Evlenene kadar çocuklar büyür, o zaman çalışır, diyorsada ekimde evlenmeyi düşünüyormuşsunuz. Ekime kadar ne kadar büyüyebilir bu çocuklar, hem kim bakacak o zaman çocuklara?

Kısaca, nişanlınız ya sizi kandırmak için yalan söylüyor yada çok çok saf.

Başkalarıda yazmış yukarıda bende öyle düşünüyorum, siz evlenincede kendi parasını ablasına gönderecek,sizin parayıda ev geçindirmek için kullanacaksınız. Bu en iyi olasılık tabi, çünkü ablayla aynı evde yaşamanız, atansanız dahi onlarıda yanınıza almanız ihtimali çok yüksek.

Ben ayrılırdım sanırım. Sonradan hayatımın içine edilip her gün ağlayacağıma, şimdi ayrılıp bir kere ağlamayı tercih ederdim.

Siz ayrılır mısınız bilemem ama en azından bu abla sorunu tam olarak çözülmeden lütfen evlenmeyin.

Taşıma suyla degirmen doner mi? Ne zamana kadar ablaya bakicak. Evlenseniz sadece eve katkiyi siz yapacaksiniz. Onun maasi hep ablasina gidecek. Bu durumda ben evlezdim. Kendim ayri eve cikar kendi gecimimi kendim yapardim. Boyle bir durumda evlenmeye ne gerek var. Yani bunu bile bile evlenseniz anlasilan ileride cok mutsuz olacaksiniz. Bile bile lades gibi birsey. Belki de ileride ablamlar da bizimle yasasin diyecek.
Tamam ablasina yardim etmesi guzel de insan da mutlu olmak ister, cile cekmek icin evlenilmez.

Orası öyle zaten. Bir şekilde kadın işe girip çalışmadığı sürece, siz çift Maaşlısınız onlara da verin lafı olacak hep.
Kadın çalışsa da asgari ücret alacak 3 çocuk ve kendisine yetmeyecek yine sizden gizli ya da aleni 3 kuruş maaşıyla müstakbel eşiniz kardeşine para akıtacak. Siz maaşınızla evi geçindirirken o kardeşi ve 3 çocuğuna bakacak. Siz hayallerinizi ve belki de çocuk sahibi olmayı bile erteleyeceksiniz. Kısacası bu hikayenin sonu yok.

Aldatma durumunu delille ispatlasa tazmimat bile alırdı aslında

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık. :KK43:
4000 lira maaş ile 2 ev 3 çocuk mu bakacak? Acaba dedim nişanlı THY pilotu falan mı? Bak güzelim o abla en sonunda size yerleşir ya da eşin (olursa tabi) ona bakar sen de eşine. Yol yakınken dön gitsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X