• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım bana dokunmak istemiyor gibi?

Nişanlılık süreci ne için var birbirini daha da yakından tanımak için.
Evlenecek iki insan arasinda bu kadar çekimserlik olmamalı, ohoo ben korkularimi merak ettiklerimi açık soruyordum her ne kadar nişanlanmadan önce sizin gibi çizgiyi korumuş olsamda.
Bir ömür paylaşcaksiniz bu insanla elbette elini tutacaksiniz opeceksiniz tabi bugun nişanlandik hop yarin istedigimizi yapalimla olmaz yavaş yavaş. :KK49:

Kızlar merhaba, vaktinizden calmamak için direkt konuya giriş yapıyorum;yaklaşık 4 aydır nişanlıyım, nişanlılık döneminden önce nişanlım sınırlarımı bildiği için elimi tutmazdı yani temas olmazdı aramızda, ben de katıydım.nişanlandıktan sonra bu konudaki katı bakışımı değiştirdim daha esnek davranır oldum elimi tutmasına felan izin veriyorum , hatta bazen koluna giriyorum.ama gelin görün ki ben bu konuda biraz cekingenim elini tutmak istesem bile ondan bekliyorum ama o da çok nadir tutuyor elimi, hani normalde erkek sevdiği kadına dokunmak için fırsat arar ne bileyim sokakta görüyorum kısacık mesafede bile el ele tutusan çiftler var.o böyle davranınca acaba beni istemiyor mu diyorum
Bana fırtınadan önceki sessizlik gibi geldi..

Arkadaslar cinsellik olmadan da ask olur.O zaman baskalariyla evlendigi halde neden insanlar asik oldugu kisiyi unutamiyor.Yuzunu sesini ozluyor ve dusluyor.Cinsellik hayatta olmasi gereken bir sey aksini iddaa etmiyorum.Ama ask ruhta baslar.Yoksa hayat anlamsiz olur hayatin zevkten ote birseyler uzerine kuruldugunu dusunuyorum.

Arkadaslar cinsellik olmadan da ask olur.O zaman baskalariyla evlendigi halde neden insanlar asik oldugu kisiyi unutamiyor.Yuzunu sesini ozluyor ve dusluyor.Cinsellik hayatta olmasi gereken bir sey aksini iddaa etmiyorum.Ama ask ruhta baslar.Yoksa hayat anlamsiz olur hayatin zevkten ote birseyler uzerine kuruldugunu dusunuyorum.

Olur, olmaz demiyoruz da o olunca daha bir başka olur. Arzulamak, tutku bunlar hep üstü kapalı cinselliktir. Ve gerçek cinsellikte yaşanılan haz bedensel zevk değil ruhsal hazdır aslında zaten. Bu yüzden evet ruhsaldır aşk. Bir kadın eğer arasında tutku, arzu olmayan biriyle evlenirse geçmişteki tutkusunu, aşkını özler. Ama bir de şöyle düşün sence cinsellik yaşadığı aşkını mı daha çok özler? Cinsellik yaşamadığı aşkını mı ?Yani cinsel şeyler aşkı arttırır. Demek istediğimiz buydu aslında :) Dokunmadan aşk olmaz. Ha herkes kendi sınırını kendi belirler :) Evliyken bir önceki aşkını arzulayan insanın, karısıyla arasında tutku yoktur bu çok net. O yüzden sıfır temaslı ya da az temaslı ilişkilerde çoğu zaman sorun oluyor :/
(Erkeklerin sözde ihtiyaç olarak adlandırdıkları şeyleri kastetmiyorum bu arada :))

Nişanlınız eğer dini yönden bu tarz şeyleri sakıncalı gören biri ise ona göre hareket etmek istiyordur,sizin tavrınızı bildiği için sabırla bekliyor olabilir bence. Adamı hemen gay yada başkasına aşık etmeye gerek yok

Seni katı bulduğu içindir
Sen kır bence bu tabuyu

Olur, olmaz demiyoruz da o olunca daha bir başka olur. Arzulamak, tutku bunlar hep üstü kapalı cinselliktir. Ve gerçek cinsellikte yaşanılan haz bedensel zevk değil ruhsal hazdır aslında zaten. Bu yüzden evet ruhsaldır aşk. Bir kadın eğer arasında tutku, arzu olmayan biriyle evlenirse geçmişteki tutkusunu, aşkını özler. Ama bir de şöyle düşün sence cinsellik yaşadığı aşkını mı daha çok özler? Cinsellik yaşamadığı aşkını mı ?Yani cinsel şeyler aşkı arttırır. Demek istediğimiz buydu aslında :) Dokunmadan aşk olmaz. Ha herkes kendi sınırını kendi belirler :) Evliyken bir önceki aşkını arzulayan insanın, karısıyla arasında tutku yoktur bu çok net. O yüzden sıfır temaslı ya da az temaslı ilişkilerde çoğu zaman sorun oluyor :/
(Erkeklerin sözde ihtiyaç olarak adlandırdıkları şeyleri kastetmiyorum bu arada :))
Aslinda benzer seyleri soyluyoruz farkli bicimde.Benim bahsettigim konu sizden farkli dusunenler icin.Ama ben sizden farkli olarak cinsellik olmadan da kisinin asik olup unutamayabilecegini dusunuyorum ki bunu yasayan cok insan gordum.Aslinda hayatta bircok insan var birbirinden farkli.Herkesi ayni kaliba sokmak yanlis olur.

Son düzenleme:
Aslinda benzer seyleri soyluyoruz farkli bicimde.Benim bahsettigim konu sizden farkli dusunenler icin.Ama ben sizden farkli olarak cinsellik olmadan da kisinin asik olup unutamayabilecegini dusunuyorum ki bunu yasayan cok insan gordum.Aslinda hayatta bircok insan var birbirinden farkli.Herkesi ayni kaliba sokmak yanlis olur.

Var var zaten yok değil. Dediğiniz gibi benzer şeylerden bahsediyoruz bir gün böyle bir konu açılırsa detaylı muhakemesini yaparız :)

Ya ben evlendim 2 yılı geçecek düğüne felan giderken el ele tutusuyoruz :halay:
Bence cokda gerekli şey değil :halay:

Bence bu adam seni sevmiyor keske nisanlanmasaydin.biz gorucu usulu evlendik ama esim beni gorunce eli ayagi titrerdi o da cok agir birisi ama bana gelince erir biterdi sevgisini sonuna kadar hissettirirdi opmek sarilmak icin firsat kollardi.sbence seven adam kati da olsa sevdigi kadina farkli oluyor.bu adamla evlenirsen omrun curur

adamın gözünü nasıl korkuttuysan elını süremıyor sana

bazne koluna giriyorum dan da baya etkılendım yaniii

:):)
Cinsel sorun yaşayacağınız ortada.
Neden bu kadar katısınız el tutmaya en baştan? Haliyle o da uzak duruyor huyunuzu bildiği için.

Gençler biz de de problem var o zaman herşey dışarıda el tutmak demek mi :)

Sorun el tutması değil, yakınlaşmaya karşı bu kadar katı olduğu halde "Alla alla nişanlım niye bana dokunmuyor yav" diye konu açması. Ben olsam ben de dokunmam. Koluna girip el tutmayı çok büyük yakınlaşma gibi görüyor. "Bunu bile yaptım düşünün" stili. Ben kanka dediğim erkek arkadaşlarımın koluna giriyorum yani, şunun arkadaştan farkı yok ki.

Evlenmeden önce seks olmasa bile en azından belli düzeyde yakınlaşma şart. Sevmediğin, ten uyumunun olmadığı adamla nasıl bir ömür geçireceksin? Olmaz yani, cidden sağlıksız.

Cocuga elini bile zorla verirsen, arafa sirada elini tutmayi, koluna girmeyi boyle marifet sayarsan o da sana yanlis yapmamak adina elini uzatmamis olur. Allah askina ya. Bir de elini tutmaya basladim diyorsunuz. Sizden kaynakli bence bu durum. Ayrica siz uzatim ilk elinizi. Ne var yani. İlle erkek mi ilk adimi atmali?

bu yasam tarzı ve dini hassasiyetle alakalı. ben geçtim nişanlanmayi, dugunumden 5 gün önce nikahıma
kadar ne koluna girdim ne elini tuttum. Allah biliyor, o tutsun istedim ama eşim de bu konuda hassastı ve ben çok kararlı olduğum icin de hassasiyetimden odun vermeyeceğimi biliyordu. hic öyle ozel muhabbetlere de girmedik. artık evliyim ve çok güzel bir hayatımız var hamd olsun. sizin böyle mesafeli olmanızın sebebi böyle bir şeyse sıkıntı yok. ama bu tarz bir hassasiyet olmamasına rağmen soguk duruyorsa sıkıntı tabi.

O değilde el ele tutuşmak kötü birşey değil ki ?
Yani elini tutunca silip süpürmüyordur kolunuzu
Namus bekçiliğini sevmem ama sizde değişiksiniz
Flört döneminde el ele bile tutuşmaya korkarken nişanlılıkta buna izin vermeniz , orasını anlayamadım .
Tamam nikahsız yakınlaşmalara karşı olabilirsiniz ama hala kocanız değil ..
Bir insana elini dahi uzatmayıp sapık gibi hissettirip daha sonra elimi tutmuyor demekte ayrı şey
Anlayamadım boşverin

Sorun el tutması değil, yakınlaşmaya karşı bu kadar katı olduğu halde "Alla alla nişanlım niye bana dokunmuyor yav" diye konu açması. Ben olsam ben de dokunmam. Koluna girip el tutmayı çok büyük yakınlaşma gibi görüyor. "Bunu bile yaptım düşünün" stili. Ben kanka dediğim erkek arkadaşlarımın koluna giriyorum yani, şunun arkadaştan farkı yok ki.

Evlenmeden önce seks olmasa bile en azından belli düzeyde yakınlaşma şart. Sevmediğin, ten uyumunun olmadığı adamla nasıl bir ömür geçireceksin? Olmaz yani, cidden sağlıksız.

Ya bizde tabi nişanlıyken öyleydi yada sevgiliyken ama buna takılmak saçma konu sahibinin yaptığı gibi o tutmuyordu git sen tut dimi ama :)

Back
X