nısanlım benı uzuyor :(

bahtsiz01

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
32
0
6
35
Adana
arkadaslar sımdı ben batmandayım nısanlım mersın mutta yasıyor tayın ıcın nıkahlanmak zorunda kaldım .sorun su kı ya parasında degılım ama nıkah elbısemı bıle ben aldım o da benım gıbı memur yanımdaydı teklıf bıle etmedı yaaa sorun su ona dedım bende hıc olmadı teklıf etseydın felan dedım o da bana ben magazadan gomlek kravat aldım sen odedyım dıye teklıfte bulundunmu dedı .sok oldum ya ben bayanım dedım centılmenlık gosterıp senın odemen gerekmezmıydı dedım tamam onu da gectım teklıf etseydın barı dedım sonra bu pısman oldugunu soyledı bankadan para cekıp parasını vereyım dedı ıstemedım bende ..sonra gonlumu almak ıcın altınbasa gırdık bende kelepce tarzı kunye hosuma gıttı felan ne kadar dedı adam 650 lıra dedı o da ona fazla geldı onu da almadı bana neymıs ev tutucaz esya alıcaz masraf olurmus ıncelık yapıp alabılırdı almadı yaa sankı benden herseyını esırgıyor gıbı kızlaR Uzuluyorum bu duruma sımdı ben nıkahlandım onunla tayın dılekcemı verıcem uff onu sevıyorum ama benden hep esırgıyor gıbı parasını benı paragoz gıbı gormeyın kızlar uff zormus zorrr..sonra tayınım cıktıktan sonra batmana gelıp benı adanaya goturursun dedım masraf olur sen gelırsın dıyor kendı arabasıyla gelıyor batmana ..eylul ayında nısanlandım batmana da sadece nıkahlanmak ıcın geldı onu da mırın kırın edıp geldı .sızce boylesı ınsanla yuva kurulurmu sızın fıkırlerınız nedır kızlar ...

Allah kolaylık versin canım. Ben nişanlının biraz cimri olduğunu düşündüm yazdıklarından. yani sana özel bişey değil yaptıkları bence.
Zor gerçekten. Çok haklısın sen de böyle düşünmekte ama şimdiye kadar böyle değil miydi sonradan mı değişti acaba :44:

Batmana nikaha gelirken bile mirn kirin mi eetti zorla mi ikna ettiniz evlenmeye?

ben batmanda memurum .ıkımızde adanalıyız adanada aılelerımızın ynında olsun demıstı ama ondan once mersın mutta olsun demıstı tanıdıklarım var nıkah kolay olur demıstı bunu kabul etmedım tabı..

birlkteliğinizin öncesi yokmu? bu cimriliği daha yenimi farkettiniz? ayy bi erkek olarak nasıl sen bana gömlek kravat almadın muhabeti yapar. çok itici. cimri erkekler her zmn çok itici gelmişlerdir bana ama flört dönemınz olmadı mı nasıl anlamassınız bunu? hesapları flnda ödememiştr nısanlınız yani..

bence senın içine sinmeyen cok şey var, yuva kurulur mu diye daha şimdi den sormaya başladıysan arkadaşım, hazır değilsin sanki , herşey seviyorum demekle olmuyor,aynı evin içine girince tüm o sevdiğin ya da sevmediğin huylarla başbaşa kalıyorsun. şimdi biz sana yok sen abartıyorsun adam iyi desek nolcak? kurt var içinde sinmemiş bilmiyorum ne zamandır tanışıyorsnz ama böyle seyler arkadaşlık dönemnzde de belli olurdu, yani birden boyle olmuş olamaz,

Nikahlandiktan sonra bu insanla yuva kurulurmu diye dusunmeniz biraz gec kalinmis bir kaygi gibi gorundu gozume...

Esinizin cimri mi, tutumlu mu oldugundan cok ikinizinde farkli acilardan dusunuyor olmaniz bana gore en buyuk sorun. Ayni mantikta degilsiniz. O ev icin harcamalar olacagini, bu yuzden sahsi harcamalari ertelemeniz gerektiginden yana, sizse sahsi harcamalari bi incelik olarak goruyor, ev icin pek kaygilanmiyorsunuz. Oturup konusup, onceliklerinizi belirlemeniz gerekiyor. Bugun size o altin kunyeyi alabilirdi, ama yarin odeyemediginiz borclar icin ayni sekilde o kunyeyi bileginizden cikarip, satmaya goturebilirdi. O daha onceden dusunup, tedbirini aliyor gibi gorundu gozume. Ama tabii yine de onu en iyi siz tanirsiniz. Ben o hakli veya siz haklisiniz demiyorum. Sadece farkli dusunuyorsunuz. Belki siz ev icin o kadar masraf olmayacak diye dusunuyorsunuz, o halde ona bu durumu aciklayin, onunda ici rahat etsin ki harcamalarinda daha rahat olsun.. Umarim ne dusundugumu ifade edebilmisimdir.

sizin kendi geliriniz var birinin elinden tutup kuyumcuya girmek biraz saçma olmuş bence öyle hediye mi olur.Siz de pek mütevazi değilsiniz herhalde girip kelepçe seçmek yerine en azından ona seçme şansı verebilirdiniz.Ama elbise konusunda falan size hak verdim.Biraz net olunmalı bence ona kibarca geleneklere göre sizin almanız gerektiğini falan söyleyebilirdiniz sanki.Ayrıca nikah yapmışsınız bunu sorgulamak için biraz geç kalmışsınız sanki

E kelepçeniz de olmayıversin? Daha makul bir hediye seçseydiniz kendinize. Yuvayı dişi kuş yapar. Sizin demeniz lazım bence ''evet kelepçe çok pahalıymış şimdi ona 650 lira vermenin sırası değil bir sürü masrafımız olacak'' diye.

Ya da..

Tayininiz çıkınca Batman'dan Adana'ya binin otobüse gidiverin o da sizi Adana otogardan karşılasın ne olacak. İlle arabayla gelip alması şart mı?

Nişan elbisesi konusunda haklısınız ona hiiiç bir diyeceğim yok ama dediğim konulara dikkat etmenizi öneririm.

nısanlandıktan sonra karakterını gızlemez oldu ..onun oncesınde paranın canına okuyan bırısydı

Kusura bakmayın ama ben sevgilime bile sürekli kızıyorum adam gibi tut paranı tasaruf yap biriktir diye.Sizin paranın canına okuması hoşunuza gidiyormuş.Siz onun parası için evlenmiyorsunuz neticede.Hatta belki sevinmelisiniz bile işin ciddiyetine varmış demekki diye

canım benı luks resteurantlara goturur yemek olunca kıyar paraya ama ne bıleyım bana bırseyler almıyo yahu ufff dogum gunumde bırtek cıcek gonderdı ne bıleyım nıkah ıcın geldıgınde bı kolye kunye bırseyler hedıye edebılırdı almıyor arkadas yok bırsey yokkk

bence sen yarın bir alışverişe çık kendine güzel bir hediye al senin alışverişin gelmiş

Ben para için hiç huzursuzluk çıkarmadım.
Tersine yük olmayayım diye düşünmüşümdür hep.
Sevgiliyken hesabı da hep ona ödetmezdim mesela.
İçim rahat etmezdi.

Bana hediye altın almak istediğinde ben ne gerek var bir sürü masrafımız olacak demiştim.
Ama o zamanlar bu fedakarlıklarımın farkında olan adam 1 buçuk yıllık evliyken diyor ki;
maddi beklentiler içine giren evlenmesin zaten. Seven insanın yapması gereken bu diyor.
Yani fedakarlıklarım aslında olması gerekenlermiş..:26:

Erkek milletine iyilik de yaramıyor anlayacağınız..
Unutuluyor her şey..

Neyse..
Bu adamla yuva kurulur mu?
Ben bu kadar cimrisiyle yapamam açıkçası.
Bazı şeyler de gençken güzel.
Niye çalışıyoruz?
Güzel bir hayat için değil mi?

Sevgi var nikah var..Böyle tatlı tatlı anlatabilirsin

Adam cimri belli ama sizde normal değilsiniz ki
Ufak detayların peşinde olursanız mutlu olmazsınız
Sizin durumu dile getirmeniz bile kötü bence
Paraylada centilmenlik olmaz ki o cümlenizde çok çirkin olmuş...
Sizin gönlünüzde çok pahalıymış altın kelepçe filan:44: 650 lira şu bulunduğunuz dönemde pahalı gelmiştir ve bence normal...

Doğumgününüzde hediye almamasından belli bu konularda ince düşünmediği. Etrafından akıl veren olmayınca nikah hediyesi de olmamış demek ki. Ama sizin de bu kadar hediyeye takıntılı olmanız kusura bakmayın ama bana garip geldi. Memur adam şak diye çıakrım 650 lira nasıl versin bir takıya ki düğün dernek yapıp ev kuracaksınız. Karşılıklı anlayış olmalı böyle işlerde biraz..

Gözünüzün yükseklerde olduğunu düşünüyorum.
Lüks restoranlarda yemeğe bile gerek yok-ki yapıyormuş nişanlınız.
Ben sevgilimin bütçesini sarsacak yemeği bile yemem gerek yok derim. Siz ki evlilik arefesindesiniz hatta nikahınız olmuş bile.
Bunları sizin düşünmeniz gerek.
Her şey para mı? Pahalı hediyeler, altınlar mı?

Mutluluğu bir iki çaputta yada maden parçasında arama canım.
Zamanla olur..ama sırf olmadı diye neredeyse pişman olmuşsun evlendiğine.
Adam iyi biri mi?
Sana değer veriyor mu?(değer vermeyi kelepçe almak yada çaput almakla kıyaslama lütfen).
Sevilip seviyor musun? Önemli olan bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…