nısanlım benı uzuyor :(

Cimri insan da hic cekilmez , hos bisey degil

Ama sizin yaptiginzda hos degil bence , hediye gibi seyler insanin icinden gelmeli zorla aldiramazsiniz ki ama :26:
gonlunuzu almak icin maddi degeri kucuk bisey de alsa mutlu olmaniz gerekrdi ama pat diye 650 tl lik hediyeyi alamamasi gayet normal cok fazla beklenti icine girmezseniz daha mutlu olursunuz

yani ben takım alırken benimkini sen ödedin mi demesi erkeğin şanına yakışmaz ya hu
sizin de o kadar pahalı kelepçe istemeniz normal değil.

en iyisi bu durumu enine boyuna konuşmanız.
bu konuda zıt kutupsunuz bence

Hesap tutmasi iyi yani evlilik ciddiyetinin farkinda ama nikah elbisesini almaliydi bencede..

Bizde esimle iki aydir evliiz bir yandan sana hak veriyorum nikah elbisesi icin ama ev kurmak dügün yapmak hersey gercekten cok zor heleki memur maasiyla kelepce taki vs en son kafaya takman gereken sey en önemlisi huzur mutluluk sevgi saygi bence sen ilk önce su tüm olumsuzluklara ragmen nisanlinla bir hayat düsünebilirmisin iyice düsünüp kararini öyle ver allah yardimciniz olsun hakkinizda hayirlisi olsun insallah allah hic bir genc kizi utandirmasin pisman etmesin AMIN

Hediye almayı akıl edememiş olması kötü. Ama biraz eğitebilirsiniz gibime geliyor. Tabi bu 650 liralık hediye istemekle olmaz. Toka al kalem al hatıra olsun gibi yaklaşmanız lazım olaya. Nikah için birbirinize hediye almamanız çok tuhaf olmuş. Benim boynumda en fazla 100 liraya alınmış bir kolye var hiç çıkarmam. Eşim doğum günümde almıştı.bu arada dubai de çalışıyor. Altın takılar oralarda çok ucuz. Hiç gelirken öyle bir şey getirmesini talep etmedim. Annem diyo bazen bilezik falan istesene diye. Adam oraya çalışmaya para kazanmaya gitmiş sırf burdan daha ucuz diye masraf yaptırıyım ki.. Birlikte geçirdiğim bir doğum günümde beni yemeğe çıkardı ama hediye almamıştı. Eee yediklerimizi tuvalete boşaltıcaz. bugüne dair elimde ne kalıcak şimdi demiştim de. Peçeteye bir not yazıp vermişti. ama o uyarım yeterli olmuştu sanırım sonrası için. Maddi meselelere takılmayın bence..

Sizi simartmasinda hicbir mahsur yok, ve bunu yapmali, kadinlar prenses gibi gozunun icine bakilsin ister...
Fakat kelepce bileklik gibi birseyi de almayiverin, pahali net, belki butcesine gore de fazla geldi, ben o kadar kalin birseyi bana al diye secmeye secinirdim acikcasi...
Benim aklima soyle bir ihtimal geldi, ya cimrilik, yapisindan ya da ailesinin yetistirmesine bagli, ya da eski bir iliskisi suresince eger maddi anlamda kullanilmissa ve bunu hissetmisse, bu tavir, bu zirh ondan da olabilir...

elbise için birşey diyemem ama takı için ben nişanlınızın cimri olduğunu düşünmüyorum dediği gibi ev tutulacak eşyası kirası depozitosu balayı osu busu baya masraf sevgililik gibi değil ki ,incelik vs hayatın gerçekleri ince değil kiarabası var demişsiniz mersin-batman5 saat olsa en az! atıyorum şuan! litresi 5 tl siz düşünün otobüs daha mantıklı.. yarın siz sıkıntı çekersiniz borç derdine bence önemsemeyin böyle şeyleri

Cimri insanlara hic ama hic , haz etmiyorum..
Bir erkek nisanlisina nasil cimrilik yapar ..

Eger evlendikten sonrada boyle olursa.
cok zor........

batmanda ablam ve enıstem de yasıyor onlarda memur .ablama aldıgım kıyafetlerı gosterdıgımde omur bana cok guzel hedıye aldı dedım nısanlımda onune baktı utandı ama bunu hıssettım..bunun oncesınde para cekıp verıcem dedıysede ınsanın gozu olmuyor kı gonlumu almak ıcın kelepce hosuma gıtmıstı alır dıye dusundum ama bunu da alamadı ama samsung s4 yerıne ıphone almayı dusunuyorum dıyebılıyor bunu yuzune vurucam ama ..

bence yazdıklarınızın dışında öncesinde de ufak tefek nişanlınızın cimri olduğunu düşündüğünüz şeyler olmuş olabilir tabi haliyle bu dönmede de herşey üst üste gelmiş kafanız karışmış ki normal..Sizin kelepçe istemeniz biraz abartı olmuş nişanlınız alamayabilir ama onun yerine oradan daha makul birşey alsaydı mesela gönlünüz olur muydu? doğum gününüzde çiçek göndermiş onu bile yapmayan o kadar çok kişi var ki artk odunluktan mı cimrilikten mi bilmem.. bence güzel bi dille kafanıza takılan şeyleri konuşabilirsiniz. öyle aman aman takmayın kafaya :)

[SUB][/SUB]Nikah elbisesi konusunda size hak verdim ama diğer konularda hak vermedim nişanlınızın cimri olduğunu düşünmüyorum.650 liralık altın istemek yerine daha makul birşeyler bakabilirsiniz adamcagız şak diye nasıl versin 650 lirayı,ayrıca tayini çıkınca Batman'a özel araba ile gelip sizi almak zorunda değil otobüse yada uçağa binin gelin memleketinize nişanlınızda sizi otogardan yada havaalanından karşılar mersin den Batman'a özel araba ile gitmek dünyanın benzin parası demek bunun oraya gidişi var ise birde dönüşü var nişanlınız maaşını komple benzine verir ozaman.
65o milyonluk bilezik almadı diye ve mersin den adam Batman'a özel arabası ile sizi almaya gelmedi diye hemen cimri yakıştırması yapıyorsunuz siz cimri adam görmemişsiniz.

Son düzenleme:
canım bende nişanlıyımm nişanlımla uzak şehirlerdeyiz kendimden örnek veriyim bende bişey desem mesela herhangi bişey düğün yapıcaz para lazım diyor. mesela bu benim hoşuma gidiyor tutumlu olması iyi bişey erkeğin.. nişanlın haklı demiyorum ama haklıda olabilir sen daha iyi tanırsın. eğer o an senin istedigini veya kendi istedigini yapsa gereksiz harcamalardan bahsediyorum daha sonrasında sıkıntı çekicek yine siz olucaksınız bir insan cimri diye ondan kolay kolay ayrılmazsın nikahınızıda yapmışsınız bence evlendikten sonra borçlarınız biraz azaldıktan sonra düzelebilir. sonuçta ikinizde memursunuz. ama içine atma söyle yüzüne karşı incitmeden bence kırıldıgını..

Allah yardımcın olsun. Yuva kurduğunuz da senin paran benim param muhabbeti olucağı kesin..
Bu adamdan para mara bekleme.. İlerde bişi istediğinde Çalışıyorsun paran var derse şaşırma!

cimri erkek hic cekilmez bence
evlendikten sonra maasininizda alir gibi geldi bana
sürekli yediginizi sayar cinsten sanirim
siz yalandanda olsa beni düsünsün birseyler icin teklifte bulunsun istiyorsunuz
ama adamin cebinde akrep var
evlilikte daha zor cimri adam
isiniz zor gibi

size katılıyorum cok haklısınz..

Çoğunluk çok tokgözlü bakmış, ama ben öyle bakamayacağım.

Nikah hediyesi olarak 650 liralık hediyenin nesi çok, nesi abartı?
Evlendikten sonra birsürü borç harç, alınmıyor öyle şeyler zaten, gayet normal istemeniz ve meblağ da gayet makul.
Diğer harcamalar normalse ev kurulacak diye 650 lira ekstra masraf öyle belini bükmez insanın.

Nikah elbisesini almalıydı.
Çevresinde hiç yol gösteren olmadıysa ve bilmiyorsa böyle oluyor.
Nişanlıyken birçok şeyi ben söylemiştim, neredeyse hiçbir şeyden haberi yoktu eşimin.
Bu anlattıklarınız cimri olup olmadığı konusunda çok bilgi vermez bize.
Yalnız "Sen de benimkileri ödemedin." çıkışı çok çirkin olmuş.
Onun su götürür yani yok maalesef.

Insan sahiplenildiğini bilmek istiyor.
Mesele para pul değil, insan kendisine de bir şey alsa kasada eşinin-nişanlısının elini cebine atmasını bekliyor.
Ben bekliyordum yani.
Artık hesabımız bir mesajıdır bu çünkü.

Yaniiii.. sonuçta nişan evlilik buu tabi almasi gerek, evlendikten sonrada kolay kolay alinmaz zaten. Sanirim burda yorum yapanlarin hicbirine evlenirken hic birsey takmamislar veya hic bi hediye alinmamis. Açıkçası bana alinmadi bi evlilik yüzüğü düğün yaptik ben buna razıydim durumuz yokmuydu vardii, eee gönlümü yapti sonucta bi sekil. Dogru hersey altin para degil ama olaya bakin adam parayi carcur eden birymisdi sonra cimrilik yapiyor kiza ama kendine gelince bonkör. Hanii deriz para yok alamiyor para yoksa telefon nasil alsin madem para yok. Bencil biri yada nişanlısı ni deniyro bilemedim artık

Adettir adettir diyoruz da benim bildiğim kızın nişan elbisesini erkek tarafı alıyorsa erkeğin takımını da kız tarafı alır. Ben eşitlikçi bir insanım. Eğer ki nişan elbisesinde teklif etmesini bekliyorsam onun alışverişinde de ben teklif ederim. Eğer ki düğün tarihi yakınsa şimdiden yapacağınız her borç ilerde birlikte ödeyeceğiniz bir şey oluyor. Eğer karşınızdaki adamın cimri olmadığından eminseniz bu tarz şeylere kafanızı takmayın derim. Bunu gelinliğini kendi satın almış biri olarak söylüyorum.

Nişanlın tutumlu falan değil bencil bir cimri... Kendine müslüman... ALLAH KURTARSIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…