Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Belki sana söylemediği bir borcu falan vardır, tabi ki de birkaç ay sonra çalışmak isteyebilirsin.Sen iyice ağzını arala.

Istersen calisirsin, istersen calismazsin. Kime ne? Bunun kararini sen vereceksin. Ki calismam demiyorsun. Israr et. Yeni gelinligimin tadini cikartacagim bir iki ay, daha sonra elbette calisacagim de.

o eskidi şekerim. artık seda sayan kısmetse olur vs. popüler...
Valla şaka maka ben çalışmayacağım galiba, kocamın parası biterse babamın parasını yerim dönüşümlü olarak ihtiyacım yok çalışmaya Yüksek lisansımı başlayıp bitirirsem 3 tane birden mesleğim olacağı halde yok valla bir de hizmetli tuttururum gri eşofmanıma blu-ray izlerim

Bak bide aklıma ne geldi. Belki seni denemek icin dedi öyle, yani acaba benim paramımı yiyecek yoksa kendi ayaklarının üzerinde duracakmı diye deneme yapmıştır. Aynısı başıma geldiği icin biliyorum

benim anlamadığım şey şu
nişanlınız 2bin lira maaş alıyor
ev var araba var
aileden hiç destek yok, herşeyi kendisi yaptı?? borç yok
doğru mu bunlar?
ben 4 katını kazanıyorum daha evimin borcunun bitmesine 3 yıl var. (tekim ben de)

bu adam kuş kadar maaşla tüm bunları yaptıysa, herhalde hiç yemedi, içmedi, gezmedi, bunaldı haliyle
nasıl kadınlar evlenince "standartları" yükselsin diye bekliyorsa erkekler de bekleyebilir, adam belki bi rahat yüzü görmek istiyor ?
ayrıca evliliğe alışmak nedir yahu asıl alışacaksanız baştan hem çalışıp hem evi yürütmeye alışmak daha mantıklı değil mi? adam belki bunu da düşünüyor? belki siz o kadar hevessiz konuşuyorsunuz ki iş/kariyer konularında adam bunu görüyor ve farklı düşündüğünü belirtmeye çalışıyor?

kalmış zaten 1 ay, bu 1 ay içinde de düğün olacak balayı olacak belki iş görüşmesine bile gidemeyeceksiniz? gittiniz diyelim hemen gel başla mı diyecekler garanti mi? valla garantiyse çok iyi bir okuldan mı menusunuz? öyleyse zaten çalışın yazıktır emeklerinize. değilse, sizin adınıza sevinirim iş bulursanız ama seçim ağzı neredeymiş o iş bilemedim.

ben olsam çalışmayı düşünüyorsam 1-2 ayı hiç mesele etmezdim, nasılsa iş buldum diyene kadar geçer. ancak nişanlınızla konuşmadığınız daha ciddi sorunlar/görüş ayrılıkları olmasın? umarım yoktur.

Bence bunu tatlı bi dille anlatırsan anlayabilir. Öncelikle evde durmak istemediğini kendi geleceğiniz için tabi ki de çalışmak istediğini belirt. Ama biz kadınlar duygusal varlıklarız. Evlilik, stres, aileden ayrılma, yeni bir ev (bazı insanlar eve alışma dönemi zorluğu yaşar kuzenlerim öyleydi ), yeni sorumluluklar aynı zamanda mutluluk :) 1-2 hafta istiyorum sadece de. Bu arada iş başvuruları yap. Bunları da nişanlına anlat. Çok dert edilecek bişey değil. Belli ki O da stres yaptı nasıl olacak vs. diye. Onun açısından da bak içini rahatlat.

Erkekte niye sorun olsun,
O tip erkekler okumuş kadınlarla evlenmez
Zihniyet meselesi,
Eşinin çalışmasını destekleyen, üniversite mezunu bir kadınla evlenen insanın zihniyeti öyle olmaz.
O dediğiniz ben vereyim kadın harcasın bu ben herşeyi karşılarım zihniyeti kadından tam itaat isteyen zihniyet.
Sizin nişanlınız sizinde söz hakkınızın olacağı ama hayatı da beraber yükleneceğiniz bir evlilik istiyor gibi.
Yani diyorumki siz elmayla armutun işinize gelen yanlarını almaya çalışıyor gibi görünüyorsunuz.
Bir yanınız okumuş, modern kendini erkekle eşit gören, kendimi ezdirmem derken,
Bir yanınız evi geçindirmek erkeğin görevi, çalışıp baksın
Olmaz ki böyle

Çalışan bi insanla calismayan bi insan anca yatağı paylaşabilir. Eve gelince ne anlatacak duvarlari mi? Bi insan evde kendini ne kadar gelistirebilir. Ben de erkegin güçlü olmasi evini gecindirebilmesi taraftariyim ama kadinlar cok guzel suistimal ediyor durumu ve ulkedeki cinsel aclik sayesinde hiçbir delikli boncuk yerde kalmiyor valla. Şişko vasıfsız cahil iyi kötü ne kadar kadin varsa evlenebiliyor cocuk dogurabiliyor. Karsiyim nüfusun bu kontrolsuzlugune :)

Bak bide aklıma ne geldi. Belki seni denemek icin dedi öyle, yani acaba benim paramımı yiyecek yoksa kendi ayaklarının üzerinde duracakmı diye deneme yapmıştır. Aynısı başıma geldiği icin biliyorum
alıntı yaparken sıkıntı yaşıyorum kbkmayın olurmu

Ay ben tam tersi, ileride çocuğum falan olursa bütün gün evde bebekle olmamak, gecede elli defa kalkmamak, haftasonları çocuk yüzünden erken uyanmamak için yatılı bakıcı alırım, gerekirse maaşımı bakıcıya harcarım diyorum. Galiba bende bir yamukluk var

Kocam maas alirken,sosyallesirken,kendini gelistirirken ben niye kendimi eve kapatayim ki?

Kuafore gidecem ver 200, gomlek alicam ver 100,makyaj malzemem_parfumum_kremim bitti ver 300.
Arkadaslarla kafede buluscam bana harclik birak..,deterjan bitti para ver,kartim doldu para gonder.
PARA PARA PARA
Gerek var mi ki???
Simdi calisin,gezin tozun..

22 yasinda finans sektorunde ise basladim,biz tanistigimizda esim uni son sinifti. Hergun 1.5 saat yol gidip geliyorum halen eve gelmek icin. Isyerinde cektigim stres de cabası.
Evde otursam inan daha rahat ederim ama harclik alma olayi bana ters,ayrica eşime gore niye geride kalayim ki,ben de okudum? Yarin bir gun bosanmayacagimizin/ölmeyeceginin/sakatlanmayacaginin garantisi mi var?
Yas ilerledikce ise baslamak daha zor,hem yaş geciyor hem de rahatliga alisinca insanin gozu yemiyor calismayi. Evde de birsey yok,hayatiniz yemek_cocuk_bulasik_utu ile mi gececek? Iktisat mezunusunuz kpss ile is bulabilirsiniz.yada finans/ozel sektor.

Bence siz calismak istemiyorsunuz, evlendikten 2_3 ay sonra baslamak istiyorum lafı bahane bence. Herkes balayından dönüp devam ediyor işine. Eşiniz de. Siz niye yapamayasiniz ki?
Bence suan calismayi dusunmuyorum diye direkt soyleyin nişanlınıza. Belki de tembel bulmustur sizi, cesaretlendirmek istiyordur..

Umarim istediginiz anda iş bulursunuz,zira bu devirde is bulmak da cok zor.
Hayatta başarılar dilerim size...

Çalışcam tabiki dedim herseferinde söylemesi bu duruma getirdi bidaha derse tepki göstericem ama.

Kocam ortaokul mezunu. Ben universite.
Ben musteri temsilcisiyken o fasoncuydu. Beraber calisiyorduk.
Ben ayrildim. O imalat muduru oldu.
Utusunu kendi yapar ya da firmada yaptirir, camlari o siler, kendi ailesinden cok benim aileme yakındır. Benden erken kalktiysa kahvaltiyi hazirlar. Keyifsizsem yemek yapma aksam ben hallederim der.
Ailesine beni asla ezdirmez, ki niyet bile etmediler.
Itaat sart mi?

Herkes sizin soylediginiz gibi de degil benim soyledigim gibi de.

Her insan farklidir. Cok iyi bildiğim bir sey var ki erkegin kadina verdigi degeri kadin kendi belirliyor.

Çalışcam tabiki dedim herseferinde söylemesi bu duruma getirdi bidaha derse tepki göstericem ama.
Hiç bişeye beni zorlama, bu hosuma gitmiyor, ben zaten çalışmayı düşünüyorum ama bırak bunu ben düşüneyim, başvurumu ben yapayım. Anaokuluna giden cocuklar gibi elimden tutup iş aramana gerek yok ben kendim bulabilirim de o Zaman tatlım.

Böyle yapan arkadaşım var. Doğum izni bitmeden işe dönen bir sürü arkadaşım da var. Ben de altı ay doğum izninde nasıl dururum, onu şimdiden merak ediyorum Herhalde bende de var aynı yamukluktan

amma üstüne gitmişsiniz ..
kadın çalışmıycam çalışmam ben demiyor ki.. zaten daha öncede çalışıyormuş ..
kadının derdi nişanlısının daha balayından döner dönmez çalışmaya başlamalısın demesi.. yeni heves tadını çıkarmak istiyorum diyor.. bence nişanlı rahatına düşkün biraz .. çalışmanı istiyorum başka hemen işe girmelisin diye baskı yapmak başka..

Böyle yapan arkadaşım var. Doğum izni bitmeden işe dönen bir sürü arkadaşım da var. Ben de altı ay doğum izninde nasıl dururum, onu şimdiden merak ediyorum Herhalde bende de var aynı yamukluktan
Bana çok boğucu geliyor öyle bir hayat, hadi bebek küçükken tabii yanında olmak lazım da misal 6 aydan sonra evde bebekle kalmak, devamlı evde ve çocukla olmak boğar beni.
Zaten 3-4 yıl aktif iş hayatına ara verdikten sonra özel sektörde değecek bir iş bulmak da zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…