Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Bizde iş bulunca öğretmen olmuyoz dikkatinizi çekerim.
Öğretmenlikle ilgili bir şey söylemedim, tüm iş bulamayanlar adına konuştum, ben de sizin dikkatinizi çekerim :). Eğer çalışmama konusunda anlaşırsanız bari o size bulunacak işleri ihtiyacı olan birilerine önerin, birilerini mutlu edin .

Ben zaten çalışmam demiyorum bi kaç ay geçsin istiyorum
kımse sızı calısmak ıcın zorlayamaz oncelıkle
ama calısmayı da dusunuyorsanız ancak ıs bulursunuz zaten 1 ay dan uzun da surebılır
bende ıktısat mezunuyum illa ekonomıst - bankacı yada kpps aracılıgıyla bırsey olmasına gerek yok
halk egıtımde ders verebılırsınız aof kurslarında ders verebılırsınız beledıyeye basvurabılırsınız tıcaret odasına veya noterler bırlıgıne basvurabılırsınız sosyal hızmetlerın ıdarı bolumune basvurabılırsınız iş arayana secenek cok
okumak hayatda bı alanda uzmanlasmak hayat gorusunu genısletmek demek
ılla o meslegı yapmak zorunda degılsınızkı

böyle maddi durumu iyi olup çalışmaya ihtiyacım yok diyenlere çok imreniyorum doğrusu... Sabancı ailesindekiler bile çalışmaya ihtiyaç duyuyolarsa bunların nasıl bi maddi durumu var ki çalışmaya ihtiyaç duymuyolar diye merak ediyorum

Bi erkek çalışmak dışında ne yapıyo anlatsana?

Peki aynı bi erkek bi kadını hayatı boyunca sırtında taşımak zorunda mı? Bi erkeğin canı yok mu? Bi kadının ayrıcalığı nedir? Bi erkek insan değil çalışıp karısına para verme makinası mı, erkek olmanın ulvi amacı bu mu?

geçen konun vardı değil mi,mutfak masasını kız tarafı alır dedi diye nişanlına kızıyordun.bu gidişle daha çok kızacaksın nişanlına çalışmazsan.adam açık açık söylüyor,çalışan eş istediğini.açıkçası ben de oğullarımın eşlerinin çalışmasını isterim.

Aslında adamda da suç var, zaten görücü usulü tanışmışlar, o zaman çalışan birine baksaymış? Yani çalışmayan ve istemeyen birini çalışmaya zorlamanın manası yok.

Evde buzdolabının işyerinde pcnin ofisin tadını çıkarrım orda da kocam yok sonuçta. Kaç kere dedim çalışmak istemiyorum değil ilk hafta hemen başlamamı istemesi asıl sorun.
İşiniz hazir mi ki ilk hafta başlamanizi istiyor? İş aramaya başlariz demek istemiştir herhalde.

Bence uni mezunu da olsan, ilkokul mezunuda olsan bu senin bilecegin iş.

Ayrica bir erkegin, haniminin parasina ihtiyac duymasi ille de eve para getir yapmasi bana ters. Haaa sen istersen o baska....
aynı seyı esım soyledı ...
sen calıssanda calısmasanda senın ıhtıyaclarını karsılamak benım boynumun borcu senın parana ıhtıyac duymuyorum gerekırse ek iş yaparım dedı ...
ev kadını olmak baslı basına ıs, calıstıgın paranın yarısı temızlıkcıye dısardan yemek soylemeye gıdıp ustune okadar yorgunluk cekeceksen calısma, geldıgınde benı gulumseyerek karsıla bana yeter demıstı...
esının kazanacagı paraya ıhtıyac duyan erkek maas gunu parasına el koyar her harcamasınıda kurusu kurusuna sorar

Erkek savunucularına bi bakın ya ahaha ben şok. Kadının yükü en ağır erkek evine bakınca sırtındamı taşımış oluyo. İyice saçmasapan muhabbete döndü. Erkeklere laf söyletmeyenler daha bugün sevgilisini yahut eşini en yakın arkadaşına filan kötülemiştir noluyo anlamadımki.

konu sahibesi sen yorma kendini meram anlatana kadar çatlayackaisn ortadan

iki saatde 20 sayfa ne yazilmis diye yazirisini okudum ama kayda deger bisey yok ayni seyler yazilip duruluyor

kiz diyorki çalisicam ama bi iki ay evlilige alisayim oyle diyor , yan gel yat osmanlik bi durum yok
konu sahibesi kizlarda diyorki bunu git nisanlina soyle, ortak bi noktada anla$maniz lazim yoksa çok sorun çikacak

bende diyorumki nisanlina direk sor, agzinda geveleme ne borcumuz olucak direk soyle de
vede hazir; oldugunda mutlaka çalis koca nin eline bakma asla harçlik diye
çalisincada kocana dikkat et senin gece gunduz çalisip kazandiklarini millete yedirmesin

Bi erkek çalışmak dışında ne yapıyo anlatsana?
Diyorum işte sizin düşünce yapınızla nişanlınız ki farklı.
Nişanlınız gayet açık nasıl yaşamak istediğini söylüyor.
Sizde net olun.
Adam boşuna masa hazırlayıp, çay servisi yapmasın.
Siz o zihniyette görülmüyorsunuz buradan bakınca

Ay Allah korusun bacım ağzından yel alsın. Allah hiçbi kadına yaşatmasın aman aman

Nasil daglar kadar fark oluyor? Hemen calismak istememenizin sebebi "evime alisayim, evcimenim, evimde vakit gecirmek istiyorum" degil miydi? O zaman da bunlari yapamayacaktiniz. Ben de bunlari yapabilmek icin isten cikarmiydiniz diye sordum. Afedersiniz cahilligime verin idrak edememisim.

2.000 yerine 4.000 - 5.000 TL maas olsaydi haklisiniz. Ihtiyac yok o nedenle daha rahat icinize sinen bir is bulun derdim. Ama 2.000 TL istedigi kadar borc olmasin yetmez. Yeterse de ucu ucuna. Belki de nisanliniz evlenir evlenmez dara girmek, bu nedenle sizi üzmek istemiyor. Esimin istedigi herseyi alabilmeliyim, onu mahcup edemem diye cekiniyordur.

Hangimizin annesi calisiyordu deniyor ama 30 - 35 yil önce hayat bu kadar zor degildi. Calisan kadina kötü gözle bakiliyordu. Kendi babam bile ben karisini calistiriyor dedirtmem zihniyetine sahipti. Tek aile, akrabalar degil komsular bile hepsi ev hanimiydi.

Biz birileri araciligiyla tanistik yazmissiniz. Cok kisa bir sürede mi evlilik karari alindi? Yani bu hemen calisman lazim cümlesi nikaha 1 ay kala mi cikti agizdan? Nisanliniz bütün dügünü birikimiyle yapiyor borc olmasin diye. Belki de o parayi güvence olarak görüyordu ve yerine koymak istiyor da olabilir.

Aslında adamda da suç var, zaten görücü usulü tanışmışlar, o zaman çalışan birine baksaymış? Yani çalışmayan ve istemeyen birini çalışmaya zorlamanın manası yok.
madem anlaşamayacaklar yol yakınken ayrılsınlar.uzatmanın anlamı yok.

Genel sordum. Benim nişanlım istisna bizim ailede erkek kılını kıpırdarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…