Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

En son şu olcak ben yeterrrr diye bağırcam kavga çıkcak en son cvni verde enişteme vercem o bakıyo dedi verdim yani çalışmak istemesem ilk dediğinde tepkimi koyardım söylerdim
 

Çok ağır olmamış mı delikli boncuk tabiri ? Kendinizi aynaya baktığınızda çok mu mükemmel görüyorsunuz anlayamıyorum, insanların kilolu olmaları onları 2. sınıf mı yapıyor sizin gözünüzde. Bu açıdan mı bakıyorsunuz kilolu insanlara? İnsanların eğitim seviyelerinin lisans derecesinde olmayışı onlara yukarıdan bakmanıza mı sebebiyet veriyor? Ben de her bireyin kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Lakin nice üniversite mezunları var okula gitmiş eve gelmiş hiç bir hayat tecrübesi hiç bir vizyonu yok. Salt bilgi kullanılmadıktan sonra işlevsizdir benim gözümde. Biri sırf üniversite okudu diye ötekinden üstün değildir. Çünkü herkesten öğrenebileceğiniz bir şeyler vardır. Sizin o beğenmediğiniz sizin tabirinizle '' şişman , vasıfsız , cahil delikli boncuklar '' çıkar öyle bir laf eder ki ağzınız açık kalır dinlerken. Dedelerimiz ninelerimiz belki okuyamadılar , günümüzde eğitim alamamış binlerce kadın var. Ama yukarıdan fesatlık edeceklerine alçakgönüllülükle dert ortağı oluyorlar ya. O yetiyor be insanın içini soğutmaya.

Konuya gelince , 1 ay sonra düğümüz var diyorsunuz lakin en mühim konularda çatışıyorsunuz. Eğer hayatınızı paylaşacağınız insan siz çalışmadıkça sıkıntıya gireceğinizi söylüyorsa eşiniz tüm yükün altında ezilirken gece gündüz çalışırken o huzur bulacağınıza inandığınız evinizde zaten huzur bulamazsınız sürekli bir para sıkıntısı çeker aman bu ay ucu ucuna yetecek mi diye düşünürsünüz. Bu yüzden evde oturmak istiyorsanız şayet siz çalışmadan da sizin bakımınızı üstlenecek biriyle evlenin. mantık evliliği bu konuda sizin için çığır açıcı olabilir. çünkü sevgi bazen fedakarlık gerektirir ve sizin durumunuzda bu fedakarlık sizin çalışmanızı iş hayatında aktif olmanızı gerektirecek türden. eğer bunu istemiyorsanız yol yakınken konuşun anlaşamıyorsanız ayrılın iki iki dört.
 
Tabiikide bu benim düşüncem değil,
Konu sahibinin duruşunu anlayamıyorum ben. Anlaşılırsa herkes tercihini ona göre yapar.
Kısmen bu düşüncede kısmen o düşüncede.
Evlenmek üzere olduğu nişanlısının tercihi net ortada...
Ben çalışayım sen istediğin gibi harca diyecek olsa bu konu burada hiç açılmamış olurdu. Adam gayet net.
Konu sahibine bunun ütopik bir beklenti olduğunu anlatmak istedim.
Her ilişki kendi dinamiğiyle düşünülmeli.
Nişanlısı onun gibi düşünmüyor bu belli yani
Adama haksız diyemem kandırmıyor ki karşısındakini
 
O bulur haber göndermediği yer kalmadı asıl korkum eve geliş gidiş saatlerim ters olursa diye. Yeni evlenmişim bi de bunun stresini mi yaşayım a dostlar.
Bazılarının balayı hakkı bile olmuyor düğünden sonraki 4.günde işe başladım mesela ben.İşler de çalışan bayana göre düzenlenir,yapacak bir şey yok malesef.
 
Herkes kendine göre haklı tabi ama kişinin tercihime bırakılmayıp emrivaki olunca geriliyo biz sevgiliyken ben çalışmıyodum rahatıma düşkünüm evet yapı meselesi ama çalışmam demedim hiçbi zaman iktisat okudum ama sigortacılık da yaptım mesleğim var yani
 
En son şu olcak ben yeterrrr diye bağırcam kavga çıkcak en son cvni verde enişteme vercem o bakıyo dedi verdim yani çalışmak istemesem ilk dediğinde tepkimi koyardım söylerdim
Kavga çıkaracak bişey yok tatlım, güzelce baskı yapmasının hosuna gitmediğini, işini kendim aramak istediğini söyle. Bu kadar baskı yapması gercekten hoş değil ama bencede çalışmalısın o ayrı. Baskıdan hoşlanmadığını kesin bir dille söyle
 
Calismayan ev kadini olan her kadin cahilmidir!?
Bazi yorumlar cidden cok garip.
Ben hic calismadim evlendim yine ev kadiniyim ne cahilim ne cuhela...
Koca parasi yemek, kocaya el avuc acmak, yan gelip yatmak ...
İnanin yan gelip yatmiyoruz yeri geliyor esim yardim ediyor bir yasinda bebegim var eve dondugunde esimden kat be kat yorgun oluyorum...
Esim kimi zaman utu yapar kimi zaman pilav...
Allah razi olsun.
Tum gun evde olmak yan gelip yatmaksa ben bunu basaramiyorum.
Arkadaslarimda var calisan bebekli olanlarda var onlarin durumu cok daha vahim ev cocuk is seklinde..kadin ise gideli daha rahatim diyor (bebek daha zormus bakimi)
Uni okuyan ne kadin ne erkek yahut okumayan ne kadin ne erkek cahil/cahil degil diyemeyiz genellemekte hic hos olmamis sahsen beni cok rahatsiz etti.
Konu sahibi nisanlinizla muhakkak bir anlasma yapin ev isi yemek utu cocuk bakimi hersey ortak olursa calisirim diye.kadin faturaya ortak oluyorsa es bulasiga ortak olacak!!!
 
Yaşadım gördüm. Size tavsiyem müstakbel eşinize kulak verin. Ben de sizin dediğinizi söyledim, eşim de sen bilirsin dedi. Evde kaldım eve çok bağlandım. Kilo aldım. 1 ay diye başladım süreyi uzattım. Halen çalışmıyorum. 1.5 sene oldu. Aslında 6. Ayda çalışmaya başlayacaktım ama bu seferde meslek değiştirmek istedim ders çalıştım. Şimdi halen çalışmıyorum. Ama sınavı kazandım mülakatı bekliyorum. Uzun lafın kısası hemen çalışmaya başla derim.
 
Yardımco olacağından şüphem yok benle birlikte şuan bile sofra toplar çaya bakar sağolsun belki o da böyle olduğu için kendinde bana çalış deme hakkını bulmuş olabilir
 
Senelerdir iş bulamayan, atanamayan, bu yüzden depresyonda , mutsuz, hayatı kendine zehir eden çok insan var, onlar adına çok üzülüyorum, sizin gibi 'evet desem hemen iş bulacak bana ama ben çalışmak istemiyorum' diyenleri görünce. Hayatın adaletsizliği işte. Bence çalışmaya başlayın, herkes nasıl idare ediyorsa evini siz de öyle edersiniz, mutluluklar dilerim.
 
Canım ilk haftadan çalışmaya zorlanıyorsan benim aklıma iki seçenek geliyor
1.Müstakbel eşin çok cimri birisi
2.Müstakbel eşinin senden gizlediği borcu var.
Bunlarla ilgili yakında konu açarsın ...
 
Sıkıntı çekicek bi durum yok öyle olsa konu açmam burda evimizde arabamızda var borcumuz yok canımı sıkan ilk hafta iş bakarız demesi tabiki çalışarak daha iyi olabiliriz ama atlı kovalamıyo ki

Bu iste bir is var.. Cevresi gaza getiriyor olabilir... Ev karisi mj alacan calisan al aptal misin diyor olabilirler... Fistik gibi ogretmenler,memurlar var piyasada. Bakimli ve kendine guvenen kadinlar
Malesef ev kadini bunlarin yaninda meziyetsiz kaliyor..
Hem calisip hem evliligin gereklerini sorumluliklarini yerine getiren kizlarii istiyor artik aile buyukleri
Sizin is sahibi olmadan evlenmeniz bence hata olmus. İibf mezunu kpss 2yilda bir aliyo. 2016da alacak. Buna calismazsaniz 2 yil sonraya kalacaksiniz. Bence siz calismak istemiyosunuz..
 
Bizde iş bulunca öğretmen olmuyoz dikkatinizi çekerim.
 
Büyük ihtimalle yaşarsınız. Çünkü eşiniz peşin peşin söylemiş söyleyeceğini. Daha açık konuşamazdı takdir edersiniz ki.
 
Ben lise mezunuyum. 16 yaşımda stajla başladım çalışmaya 21 yaşıma kadar çalıştım. geçen sene evlendim nişanlandığım sene iş yerim kapatıldı. hayat anlamını yitirdi desem yeridir. o zaman ankaradaydım başvurmadığım yer kalmadı nerdeyse hatta oturdum mezun olduğum bölümle ilgili (meslek lisesi) tüm firmalara mail attım telefonla aradım bi tanesi gel çalış demedi bu süreç 1 senedir devam ediyo en son altı ay önce evden makale yazma işi buldum. makale yazarak evden para kazanıyorum 600 700 1000 değişiyo sigorta yok bişi yok hep evdeyim üstelik vana taşındık eşimin görevi nedeniyle 4 ay önce tüm hastanelere başvuru yaptım hasta danışmanlığı sekreterlik için gene dönüş yapan olmadı. iş kapıda beklemiyo anlayacağın.

aöf ye yazıldım bu sene katiplik sınavlarına hazırlanacağım. olmaz diye bişi yok. iktisat mezunu olabilirsiniz ama atanan insanlar var kendinize işsiz iktisat mezunlarını değil çalışan atanmış olanları örnek alın onların yolundan ilerleyin.

evde olmak çok sıkıcı duvar üstüme geliyo benim bende evde olmayı çok severim ama ömür boyu da geçmez iş bulma süreciniz 1 ay sürer en azından bu sürede tadını çıkarırsınız.

ama ben çalışmam diyosanız o zaman eşinizi ikna edeceksiniz bahane uydurmayacaksınız.
 
dinen çalışma zorunluluğunuz yok bu yüzden baskı yapması doğru değil eşine hem örflerimize de aykırı bu fakat eğri otursan da doğru konuşmak lazım ben erkek olsam bir yuva kuracaksam ve zengin değilsem hayat arkadasımın hayat ortagım da olmasını ısterım.Mağdem kadın erkek arasında eşitlik diyoruz bu da eşitlik niye günümüz koşullarında tek maaşla geçim yapma zorunluluğu olsun adamın
 
Biz birinin vesilesiyle görüştük ailesi de kendisi de çalışmadığımı biliyodu bana da biraz babası söyletiyo yada hatırlatıyo gibi geliyo
Hali hazirda calisiyor olsaydiniz evime alisayim diye isten mi cikacaktiniz peki?
İşten çıkma mantıksızlığıyla hiç çalışmıyoken biraz erteleme fikri arasında dağlar kadarfark var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…