Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Çalışcam zaten ama 1 2 ay evimin tadını çıkarıyım yorulmadan strese girmeden eşimle vakit geçiriyim istiyorum çalışmak istemiyorum gibi algılandı.

Ayrıca, evet konuya çok yorum yazdım belki ama ortaya konuşuyorum; benim bir arkadaşım var kız liseden sonra üniversiteyle falan uğraşmadı. Maddi durumları da kötü değildi yani 2 tane evleri, arabaları falan vardı yani çalışmasına çok da gerek yoktu. Kendisi girdi bir markette kasiyerlik falan yapmaya başladı. Sonra aynı markette görev yeri falan değişti, asgari ücret alıyordu bu arada. Ailesiyle birlikte yaşıyor, ufukta evlilik falan yok, onu da ekleyeyim. Bu kız sadece kendi harcamalarını karşılamak ve kendisini iyi hissetmek için çalışıyordu arkadaşlar. Üzerime alacağım kıyafetin parasını da ailem versin istemedim, kendim çalışır kazanırım ve istediğim gibi de harcarım diye düşünüyorum derdi. Çalışmak onu daha sosyal, daha özgüvenli ve daha kültürlü yapmıştı. Bu kız üniversitenin kapısından geçmiş değildi ama ondaki sinema, tiyatro, edebiyat kültürünü ben 4 senelik üniversite arkadaşlarımda görmedim. Bir tane kötü örnek verdim bir tane de iyi örnek vereyim dedim.

Ne alaka ya eğitim dediğimiz ahlak terbiye hoşgörü dini her anlamda olabilir pardonda bu saydıklarımı hangi kurum verebilir o anneyle alakalı siz kalkıp burda çalışamayan kadınlara cahil muamelesi yapamazsınız kaçımızın annesi çalışıyodu???

Gelelim sonuca. ..
Aynen de hiç alışmak istemiyorsunuz gibi görünüyor.
Yeni evlendim evinin tadını çıkarayım,
O arada hamile kalırım çocuğumu ele bırakmam, büyükleri yoramam.
Nişanlınız niyetinizi görmüş biran önce işe başlayın istiyor bence.

kesinlikle öyle. Çalışan kadına daha cok saygı duyuluyor ben hep bunu görüyorum etrafımda. vicdan azabı duymadan harcayabiliyorsun paranı gönlünce. Bende erkek arkadasıma dogumgünü hediyesi bakıyordum nette bugün, fikir edinmek icin ve benimde nurtopu gibi 900 tl lik cicilerim oldu dogumgünü hediyesinide unuttum güle güle kullanalım artık aldık geri vermek olmaz ekonomiye can verdik
Konu sahibi sende gönlünce harcama yapmak istiyorsan çalışmalısın, hem kendini ezdirmemiş olursun hemde sırf kocana daha güzel görünmek icin yapacağın harcamaları düşünmeden yaparsın

Çocuk yetiştirmek dediğin 3 yıl anne ondan sonra da para ister.
Evde günlerde annesi yanında olunca yetişmiyor büyüyor sadece.

Keyfi olarak ben çalışmıcam diyemezsiniz.Eşitseniz sizde çalışmalısınız.Niye sadece o çalışıp bakmalı?O da evde olmayı istemez mi? Adam haklı.Yarın öbür gün çocukların daha rahat yaşasa kötü mü olur.Madem çalışmayacaktınız niye okudunuz? Ve kusura bakmayın boşanırsanız ne yapacaksınız?

Çalışma ya en güzeli... Ohh kocam getirsin ben yiyim. Şaka değil gerçekten çok özeniyorum ev hanımlarına bir süre sonra koca kesmiyor kv kp görümce falan onlardan da istemeye başlarsınız. Öyle böyle kolay hayat işte.. Çalışma çalışma en akıllıcası o

O arada hamile kalırsın zaten çocuk küçük falan dersin peşine 2. yi patlatır korunuyorduk oysaki falan dersin. Sonra da işte "çalışacaktım da bebekler küçük"ten yürürsün

ARKADAŞLAR KONU ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM ZORLA ÇALIŞTIRIYOR DEĞİL KONU İLK HAFTA İŞE GİRERSİN DİYE ZORLAMASI. UMARIM ANLARSINIZ.

Ayrıca 2 yıl çocuk düşünmüyouz olursa da tabi ki bakıcam hazıra konmak kendine baktırmak çok yanlış laflar bi kadın eşinin maaşını kullanırken utanıyosa eziliyosa o erkekte bi problem vardır. Umarım iş bulana kadar bu sorunu yaşamam hayırlısı olsun.

Zaten evde eğitim dediğim terbiyeydi. Dini eğitimi de maşallah her eğitim kurumda görüyoruz artık..
Ayrıca çocuk mahallenin camisine Kur'an kursuna yollanır eskiden beri, yine ev dışında oluyor yani. Çalışmamakla cahilliğin ilgisi yok da, bahane üretmekle var.

Çalışmayacağım demiyorsunuz, bir kaç ay evliliğe alışmanız ve düzeninizi tutturmak açısından haklısınız.. Sonuçta halü hazırda işiniz yok, nişanlınız erken başlamış.. Evliliğe gözü yiyen adam, maddi yüküde alıversin bi zahmet.. Tek asgari ücretle 4-5 boğaz bakanlar var.. İstemediğiniz bi şeye mecbur bıraktırmayın kendinizi, bazı arkadaşlar ya bende çalışmıycam derse nişanlınız demiş.. Ama düşününki bir çoğumuzun annesi ev hanımıdır, açta kalmadık açıkta.. İktisat fakültesi olmanızın avantajını kullanın, hesabınızı yapın, nişanlınıza sonuçları gösterin.. Para bir yere kadar, önemli olan huzur, sizinle evlenme sebebi maddiyatmı? yani siz çalışacaksınız diyemi? Bir çok ülke gördüm, hiç birinde kadın çalışır diye bir şey görmedim, günümüz koşullarında evet biraz mecburiyet, ama bi boğaz tokluğuna çalışmak var, birde daha iyi koşullar için.. Yuvayı dişi kuş yapar demeyi bilen, az insiyatif göstermeli sizin bu isteğinize.. İnşallah mutlu olursunuz.

Çalışcam zaten ama 1 2 ay evimin tadını çıkarıyım yorulmadan strese girmeden eşimle vakit geçiriyim istiyorum çalışmak istemiyorum gibi algılandı.

Ee çalışanlar evinin tadını çıkartamıyormu? Eşiyle streslimi beraber oluyor?

Çalışmamanın bir iki ayımı var çalışmayı sevmiyorsun gibi algılıyorum. Mazeret arıyorsun

Çook yoğun bir günün sonunda eşime sana sıcak bir kahve ve sandvich ısmarlıyımmı sevdiceğim diye mesaj atarım bazen buluşur dertleşir anlatırız konuşacak malzemede bol ohh bizden mutlusu yok

Çalışınca daha zinde olursun dene bak maddi rahatlamada cabası

Diyemez. Dedirtme.

Ev arkadasi secmiyorsun, evleniyorsun. Oldu olacak her ay eve esit para koyalim moduna girin. Yok ya.

Ben de univ mezunuyum. Keyfi olarak calismiyorum. Calismayi dusunmuyorum da. Maddi durumumuz iyi, ihtiyac halinde calisabilirim. Su an gerek gormuyorum.

Coluk cocuk da düşünmüyorum. Evde keyifli zaman gecirmekten, elalem icin yorulmamaktan mutluyum.

Bu konuda esimin dusuncesi "ben evlenmeyi biliyorsam o evi de gecindirmek, karimi da babasinin evinde gördüğünden asagi dusurmemek benim gorevim". Olay bem ne getirsem idare etsincilik degil.

Kadin illa illa calismali yoksa asagi gorurum diyenler cekilsin bi, ben de e calisip kendime bakiyorsam niye evleniyorum derim. Iki cümle de ayni sacmalikta. Ikinci gorusu savundugumdan degil. Ha calismayani asagi gorenden daha iyi bir meslegim olduguna da eminim.

"Evliliğin basinda calismayi dusunmuyorum." Diyerek kestirip at. En temizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…