Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Ben başka seçeneği olmayanları tenzih ederim. Çocuk kendine yetebilene kadar iş bırakıldı diyelim. E sonra ? Çocuk ilkokula başladıktan sonra çalışılmamasının sebebi ne?

ayrı yazdığınız ta kısmı da olacak ve bitişik yazdığınız te kısmı de olacak ve ayrı yazılacak.
demek ki , sadece burada düzgün yazmak için bile gerekiyormuş okumak.
size kolay gelsin
Teşekkür ederim düzelttiğiniz için

ben ancak istersem çalışırım ya da ciddi anlamda sıkıntımız varsa.. baskıyla olacak iş değil .
bu evlendiğinde sürekli gündeme gelecek ve onun 1 lirasını bile alırken ezileceksin..
çünkü baskı yapan bir tip rahatsızlık verir

Bunlar buz daginin gorunen kisimlari
Giyecek, cocuk masraflari, disari ciktin en az 100 lira gidiyor.
Yemek te mi yemiyek
Misafir gelir ekstra masraf, sen gidersin elin bos olmaz. Ohoooo shapes calismasinda napsin
Aynen tatlım, bende sırf daha fazla harcayabilmek için çalışıyorum alısveriştemi yapmıyahh ama hayatın gerçekleri bunlar, 2000 le gecim cok zor olur Tr sartlarında

Canım ya biz baskıdan bahsediyoruz sen şimdi baskı yapanı destekliyosun olmuyo cidden fikrimize saygı duyulsun baskı yapılmasın istiyoruz hepsi bu çalışmak güzel şey ama şartlar iyiyse biz kadınız daha hassasız en iyisi olsun istiyoruz hem bedenen hem psikolojik olarak kendimizi iyi hissetmemiz lazım.

Çalışmayan insandan nasıl nefret ettiysem ben de çalışmak istemeyene atar yapar oldum son zamanlarda. KK'daki kimse üzerine alınmasın zaten bu anlatacağım şey benim derdim. Bende bi dayı var Allah kimsenin başına vermesin, herif geldi 28-29 yaşına ve halen daha 4 senelik lisans eğitimini bitirecek sözde. Bunca yıl onun elde ettiği kültürün haddi hesabı yok demeyi çok isterdim ama ne yazık ki hayatımda gördüğüm en gereksiz insan, özellikle bir erkek olarak kesinlikle çok kötü bir örnek artık. Ciddi anlamda söylüyorum. Adam 2 kere ÖSS'ye girdi istediği bölüm tutmamış falan diye, sonra kazandı istediği bölümü başka bir şehirde (büyükşehir bu arada kazandığı yer) ama 1 sene boyunca yurtta çok çile çektiği için tekrar ÖSS'ye hazırlanarak yaşadığımız yerde kazandı, başladı falan. O gün bugündür okuyor, tabi yersen. Uzadı da uzadı o okul, kaçıncı yılında artık biz saymayı unuttuk. Öğrenim kredisi borcu var, kredisi biteli yıllar oldu, borç kim bilir ne halde. Adam sadece yesin-içsin-dışkılasın şeklinde programlanmış sanki bu dünya için. O anca gitsin 2500 TL'lik telefon istesin, annesine kredi çekmesi için yalvarsın, oturduğu yerden vatanı kurtarsın, bu sadece. Bakın size ibretlik hikaye arkadaşlar, okuyun ve çalışın. Ama boşu boşuna okumayın tabi öyle 4 senelik fakülteyi 10 seneye yaymayın.

Ayrıca çalışmak birey olmanın gerektirdiği birşeydir yani çalışmak insanın özgüvenini artırır, sadece para için çalışılmaz arkadaşlar. Yine de parasal olarak bakacak olursak insanın çalışarak kazanmış olduğu para kendisini daha bi adam yerine konmuş hissettirir diye düşünüyorum. Bakınız benim dayım; bu örnekte anlattığım insan, kendisini aile içinde hiç kimse ciddiye almaz, adam yerine koymaz, bireyden saymazlar bile o derece yani. Çünkü tembel ve bu özelliğini kimse sevmiyor.

Hayat standartının derdinde kocan
çalışırsın artacak ama evde oturursan düşecek marka alamıyacaksım veya onu zorlayacaksın

Konunun basini okudum ama deginmek istedigim baska bir konu var. Bazi arkadaslar kresi kotu gibi göstermiş ya hani. Krese birakamam cocugumu falan. Emin olun 3 yasindan itibaren evde cocugu tutarsaniz cocuk geriden takip eder yasitlarini. Sakin sakin okuyun okumayin evde oturun oturmayin cocugu krese gondermemezlik etmeyin. Cocugumu ben kendim yetistiricem diyip nesilleri yok etmeyin lütfen

Yok ayrı kalmamak için diyoruz yoksa iyidr tabi

Calismazsaniz bir seyi yaparken 2 kere dusunmeniz gerekecek. Babaniz degil sonucta. Belli olmaz yapmaz deme verdigi paranin belki lafini bile yapabilir. Ekonomik ozgurlugun olmayacak. Adam kotulugunu istemiyor sonucta belki bildigi bir sey vardir bu yuzden calismani istiyordur? Sana acik acik soyleyemiyordur zarf atiyordur. Bunu basko olarak dusunme illa.

Aynen tatlım, bende sırf daha fazla harcayabilmek için çalışıyorum alısveriştemi yapmıyahh ama hayatın gerçekleri bunlar, 2000 le gecim cok zor olur Tr sartlarında

Tabi ki cok zor, kadiniz nefs sahibiyiz harcamadan olur mu :)
Bugün bebegim hava alsin diye disari cikardim sadece bir tur atip donmekti amacim, Noldu sence?
520 liralik nur topu gibi kredi karti borcum oldu. Aldigim da bir bot, 3 tane gomlek
(Ihtiyacim olmadigi halde)
Yani çalışmak bir kadin icin cok onemli.
Özgüven ve standartlar acisindan ilk sart.
Kendine deger veren kadin sartlar uygunsa calissin isterim ben.

Çocuğunu ''eğitmek'' için işi bırakan anneleri de görüyoruz ya neyse... Suyunu mamasını verip günde iki oyun oynatmayı eğitmek sanıyorlar. Çocuk dört duvarın içinde evde annesiyle pinekleyince iyi çocuk baktıklarını sanıyorlar. Eğitmek ve büyütmek aynı şeyler değildir, önce bunun bilincine varmak lazım. Bunun eğitimini alan insanlar çocuğu okul hayatına hazır olması ve sosyalleşebilmesi için eğitebilir ancak, siz evde sadece terbiye verebilirsiniz. ''Ben çocuğuma odaklanıp kendim büyütmek istiyorum!!!'' dedikten 1-2 yıl sonra ''Al şu oyuncağını git ötede oyna, dağıtma oraları, yeter artık sessiz ol kafamı dinleyeyim!'' diye bağırmak da ayrı bir konu tabii. Daha çok yazardım da...
Neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…