Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Genel sordum. Benim nişanlım istisna bizim ailede erkek kılını kıpırdarmaz.
sen bover aileni
hatta nisanlini dinle git çalis eger sana yardim edecekse , inan daja az yorulursun yari i$ hayati yari ev derken
tum gun evdeyken i$ bitmez kocanda yardim etmez al basina puskullu belaa

Ben kendim kazandıktan sonra alıyım karıma filan diye düşünmesi saçma olur başından beri diyo bende çalışcam diyorum ama sık sık gündeme geliyo biraz evin tadını çıkarıyım dememe rağmen

Böyle yapan arkadaşım var. Doğum izni bitmeden işe dönen bir sürü arkadaşım da var. Ben de altı ay doğum izninde nasıl dururum, onu şimdiden merak ediyorum Herhalde bende de var aynı yamukluktan
Doğum izni 4 ay

bir tanıdığım yaptı bunu.eşi çalış dediği halde yok ev hanımı olmak istiyorum dedi.üzerine hamile kaldı,doğum yaptı.çok geçmeden ikinciye hamile kaldı.zorlanmaya başladı.şu anda çalışmadığına bin pişman.istediği hayatı yaşayamıyor.masraflar kat kat arttı.bebekleri büyütüp hemen çalışmak istiyor ama 2 çocukla da zor görünüyor.

Ya hersey iyi guzel , okumussun calismakta istiyorsun hersey tamam ama nisanlinin sana kalkipta calis diye diretmesi bana tuhaf geldi sonucta bu iliskide erkek olan taraf o , hani sana demeyecegim o erkek sana calisip bakmak zorunda filan diye hepimziin eli ayagi tutuyo tuttugu sure ayaklarimizin ustunde durmak zorundayiz fakat bu baski israr ne... Egitim durumu ne? Maasi cok mu yetersiz ? Bir bayansin sen sonucta ve resmen bu adam sana guvenerek evlilige adim atmaya calsiiyor.. Acikcasi bu durum ilerde "sen calis para getir ben ev isi temizlik yemek vs. Yaparim" Moduna giricekmis gibi canlandi gozumde...

Her erkeğin ne yaptiğini bilemem eşimi anlatirim istersen
Yapıyodur mutlaka genel anlamda arkadaş o da çalışmasın dedi de ona istinaden erkek zaten çalışmaktan başka napıyoki dedim nişanlımda yapıyo ama kadının yükü saymakla bitmiyo bide erkek baskı yaparsa çalış diye zor yani

konu zaten ihtiyacın olsada çalışır mısın konusu değil.
çalışmak için okunmaz. konu bu. çalışmak için okuduğun okuldan da hayır gelmez.

Ne alaka neden gelmesin ki? Evde oturup koca parası , baba parası yiyecekse başka birinin okuma para kazanma kendi ayakları üstünde durma hakkını elinden almasın kimse. Belli bir bölümü kazanıp onunla ilgili eğitim alıp ne tür kültür sahibi oluyor insan? Kültür dediğin sadece üniversite sıralarında mı var?
Bende bir kadının hiç bir işe yaramadan saksı gibi evde oturmasını anlamıyorum. Yarın herşey kötü gitti ve çalışması gerekiyor, o zaman ne yapacak? Diploma var deneyim yok ee ne olacak o zaman?

katılıyorum

Nişanlının sana bahsetmediği borçları çıkabilir bence, bu kadar ilk haftadan çalış dediğine göre. Ortalık iktisat mezunu kaynıyor zaten hemen bulamayacaksın büyük ihtimalle. Ama bence güzelce konuş, iş bulmam zaten zaman alabilir de. Ayrıca ben evliliğin tadını çıkarmak istiyorum de. Ama şahsi fikrim mutlaka çalış. Eve bakacak durumu olsa bile, ben bir krem, bir saç boyası için evleneceğim adamın eline bakamam. Kadının ekonomik özürlüğü çok önemli. Hele burada ki konuları okudukça çok daha iyi anladım.

karısından çalışmasını isteyen erkelere pek hoş bakmıyor ilahiyatçılar

Karısından çalışmasını isteyen erkeklere gelinceye kadar

kocama arkadaşımı önerdim diyen İslamcı feminist
iktidara gelenden yana yelken açan başını buna göre örten açan aç kapa aç kapa artema kadınlar
resmi nikahsız imam nikahını suçtan çıkaran p.ştlar sayesinde 15 yaşındaki kızlarını artık rahatça 50lik adamlara satacak p.ştlar
dinliyiz imanlıyız ayağına saraylarda saltanat süren oğlunu akrabasını servete boğan bit yavrusu
rüşvetle avantacılıkla tüyü bitmemiş yetimin hakkına geçen veledül zinalar
.....
var bu memlekette. İlahiyatçılar neden bu tipler hakkında fikir beyan etmezken, neden elin aile işine karışıyor? İlahiyatçılar yüzyıllardır kime nikah düşer kime düşmezden, kadın-erkek ilişkilerinden başka ne konuştu ki zaten, varsa yoksa ya uçkur ya miras sussalar daha iyi.

100 kere beğen butonu nerede ?

Alnından öpüyorum

Kusura bakmayın da bu konuda nişanlınız sonuna kadar Haklı . İzin vermese ona da laf edersiniz . Su devirde tek maaşla ev geçindirmek kolay değil ona da yazık . 2 gün sonra birşey beğendiğinizde alamam derse zorunuza gitmeyecek o Zaman .

Öyle mi ?

Para veriyolar mı peki ?

napıcak kadınlar ?

Bakkala gidip öpücükle kocasına sigara mı alıcak? Marketten pirinci öpücükle ?
Fırından ekmek öpücükle?

1 adama 3 kadın değil bu mantıkla 1 kadına 5 koca olur

Siz nişanlınıza en iyisi işe başlamadan önce mazeret izni (düğün)+ yıllık izin,+ücretsiz izin 6 ay kullanmak istiyorum deyip, konuyu kapatın

Bana bakamayacak adamı ben ne yapayım deyin sizde

Adamda ben çalışsamda kim yese diye düşünüyodur derin derin.
Adam neyin karşılığında bakacak eşine?
Kadınlar da bu zihniyet olduktan sonra pes
Insan önce kendini değerli kılacak ki, değer görsün.
Ben kendime bakabiliyorsam niye evleneyim ki ve kocam bana bakacak tabiiki diye düşünenler en azından sonraki neslinize öğretmeyin bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…