- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
sen bover aileniGenel sordum. Benim nişanlım istisna bizim ailede erkek kılını kıpırdarmaz.
Ben kendim kazandıktan sonra alıyım karıma filan diye düşünmesi saçma olur başından beri diyo bende çalışcam diyorum ama sık sık gündeme geliyo biraz evin tadını çıkarıyım dememe rağmenNasil daglar kadar fark oluyor? Hemen calismak istememenizin sebebi "evime alisayim, evcimenim, evimde vakit gecirmek istiyorum" degil miydi? O zaman da bunlari yapamayacaktiniz. Ben de bunlari yapabilmek icin isten cikarmiydiniz diye sordum. Afedersiniz cahilligime verin idrak edememisim.
2.000 yerine 4.000 - 5.000 TL maas olsaydi haklisiniz. Ihtiyac yok o nedenle daha rahat icinize sinen bir is bulun derdim. Ama 2.000 TL istedigi kadar borc olmasin yetmez. Yeterse de ucu ucuna. Belki de nisanliniz evlenir evlenmez dara girmek, bu nedenle sizi üzmek istemiyor. Esimin istedigi herseyi alabilmeliyim, onu mahcup edemem diye cekiniyordur.
Hangimizin annesi calisiyordu deniyor ama 30 - 35 yil önce hayat bu kadar zor degildi. Calisan kadina kötü gözle bakiliyordu. Kendi babam bile ben karisini calistiriyor dedirtmem zihniyetine sahipti. Tek aile, akrabalar degil komsular bile hepsi ev hanimiydi.
Biz birileri araciligiyla tanistik yazmissiniz. Cok kisa bir sürede mi evlilik karari alindi? Yani bu hemen calisman lazim cümlesi nikaha 1 ay kala mi cikti agizdan? Nisanliniz bütün dügünü birikimiyle yapiyor borc olmasin diye. Belki de o parayi güvence olarak görüyordu ve yerine koymak istiyor da olabilir.
Doğum izni 4 ayBöyle yapan arkadaşım var. Doğum izni bitmeden işe dönen bir sürü arkadaşım da var. Ben de altı ay doğum izninde nasıl dururum, onu şimdiden merak ediyorumHerhalde bende de var aynı yamukluktan
bir tanıdığım yaptı bunu.eşi çalış dediği halde yok ev hanımı olmak istiyorum dedi.üzerine hamile kaldı,doğum yaptı.çok geçmeden ikinciye hamile kaldı.zorlanmaya başladı.şu anda çalışmadığına bin pişman.istediği hayatı yaşayamıyor.masraflar kat kat arttı.bebekleri büyütüp hemen çalışmak istiyor ama 2 çocukla da zor görünüyor.Gelelim sonuca. ..
Aynen de hiç alışmak istemiyorsunuz gibi görünüyor.
Yeni evlendim evinin tadını çıkarayım,
O arada hamile kalırım çocuğumu ele bırakmam, büyükleri yoramam.
Nişanlınız niyetinizi görmüş biran önce işe başlayın istiyor bence.
Kısmetse 1 ay sonra düğünüm var tabi masraflarımız oldu nişanlım kendi birikimiyle yaptı üstüne düşenleri. Borç yok çok şükür. Ama nişanlım bana sürekli çalışman lazım borcumuz olabilir sıkıntıya gireriz gibi şeyler söyleyerek lafı her seferinde çalışmaya getiriyor. Ben üni mezunuyum önüme düzgün bi iş çıkmadı şimdiye kadar ama az çok deneyimim var tabi. Ancak ben çok evcimenim istiyorum kibi süre evimde vakit geçiriyim biraz tadını çıkarıyım. O da diyo ki balayından döndüğümüz hafta hemen başlaman lazım. Daha 5 dk önce de asöyledi. Nasıl yaklaşmalıyım biraz anlaması için?
Her erkeğin ne yaptiğini bilemem eşimi anlatirim istersenBi erkek çalışmak dışında ne yapıyo anlatsana?
Yapıyodur mutlaka genel anlamda arkadaş o da çalışmasın dedi de ona istinaden erkek zaten çalışmaktan başka napıyoki dedim nişanlımda yapıyo ama kadının yükü saymakla bitmiyo bide erkek baskı yaparsa çalış diye zor yaniHer erkeğin ne yaptiğini bilemem eşimi anlatirim istersen
konu zaten ihtiyacın olsada çalışır mısın konusu değil.
çalışmak için okunmaz. konu bu. çalışmak için okuduğun okuldan da hayır gelmez.
Ne alaka neden gelmesin ki? Evde oturup koca parası , baba parası yiyecekse başka birinin okuma para kazanma kendi ayakları üstünde durma hakkını elinden almasın kimse. Belli bir bölümü kazanıp onunla ilgili eğitim alıp ne tür kültür sahibi oluyor insan? Kültür dediğin sadece üniversite sıralarında mı var?
Bende bir kadının hiç bir işe yaramadan saksı gibi evde oturmasını anlamıyorum. Yarın herşey kötü gitti ve çalışması gerekiyor, o zaman ne yapacak? Diploma var deneyim yok ee ne olacak o zaman?
karısından çalışmasını isteyen erkelere pek hoş bakmıyor ilahiyatçılar
Karısından çalışmasını isteyen erkeklere gelinceye kadar
kocama arkadaşımı önerdim diyen İslamcı feminist
iktidara gelenden yana yelken açan başını buna göre örten açan aç kapa aç kapa artema kadınlar
resmi nikahsız imam nikahını suçtan çıkaran p.ştlar sayesinde 15 yaşındaki kızlarını artık rahatça 50lik adamlara satacak p.ştlar
dinliyiz imanlıyız ayağına saraylarda saltanat süren oğlunu akrabasını servete boğan bit yavrusu
rüşvetle avantacılıkla tüyü bitmemiş yetimin hakkına geçen veledül zinalar
.....
var bu memlekette. İlahiyatçılar neden bu tipler hakkında fikir beyan etmezken, neden elin aile işine karışıyor? İlahiyatçılar yüzyıllardır kime nikah düşer kime düşmezden, kadın-erkek ilişkilerinden başka ne konuştu ki zaten, varsa yoksa ya uçkur ya miras sussalar daha iyi.
karısından çalışmasını isteyen erkelere pek hoş bakmıyor ilahiyatçılar
Bana bakamayacak adamı ben ne yapayım deyin sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?