- 24 Aralık 2014
- 1.588
- 792
- 123
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Bence bir bayan evlendikten sonra çalışmak zorunda değil . Çok kötü durumdalar ise ya da kendi istiyorsa çalışsın ama baskıyla kimse kimseyi çalıştıramaz zaten ilerde bebeği olucak çalışamadığı dönemler olucak buna göre hazırlasın kendini bu kızla evleniyorsa da ömür boyu çalışamayacağını düşünerek evlensin. Eşi çalışmadan da bir evi yönetebilecek olgunlukta ve maddiyata değilse evlenmesin mümkünse bu eskiden de böyleydi zaten bundan sonra da böyle olması daha muhtemel .Demem o ki çalışmasın koca parası yesin değil konu çalışması için baskı diretmesi bence yersiz böyle birine bakamayacaksan alma denilirAdamda ben çalışsamda kim yese diye düşünüyodur derin derin.
Adam neyin karşılığında bakacak eşine?
Kadınlar da bu zihniyet olduktan sonra pes
Insan önce kendini değerli kılacak ki, değer görsün.
Ben kendime bakabiliyorsam niye evleneyim ki ve kocam bana bakacak tabiiki diye düşünenler en azından sonraki neslinize öğretmeyin bunları.
Çok ağır olmamış mı delikli boncuk tabiri ? Kendinizi aynaya baktığınızda çok mu mükemmel görüyorsunuz anlayamıyorum, insanların kilolu olmaları onları 2. sınıf mı yapıyor sizin gözünüzde. Bu açıdan mı bakıyorsunuz kilolu insanlara? İnsanların eğitim seviyelerinin lisans derecesinde olmayışı onlara yukarıdan bakmanıza mı sebebiyet veriyor? Ben de her bireyin kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Lakin nice üniversite mezunları var okula gitmiş eve gelmiş hiç bir hayat tecrübesi hiç bir vizyonu yok. Salt bilgi kullanılmadıktan sonra işlevsizdir benim gözümde. Biri sırf üniversite okudu diye ötekinden üstün değildir. Çünkü herkesten öğrenebileceğiniz bir şeyler vardır. Sizin o beğenmediğiniz sizin tabirinizle '' şişman , vasıfsız , cahil delikli boncuklar '' çıkar öyle bir laf eder ki ağzınız açık kalır dinlerken. Dedelerimiz ninelerimiz belki okuyamadılar , günümüzde eğitim alamamış binlerce kadın var. Ama yukarıdan fesatlık edeceklerine alçakgönüllülükle dert ortağı oluyorlar ya. O yetiyor be insanın içini soğutmaya.
Konuya gelince , 1 ay sonra düğümüz var diyorsunuz lakin en mühim konularda çatışıyorsunuz. Eğer hayatınızı paylaşacağınız insan siz çalışmadıkça sıkıntıya gireceğinizi söylüyorsa eşiniz tüm yükün altında ezilirken gece gündüz çalışırken o huzur bulacağınıza inandığınız evinizde zaten huzur bulamazsınız sürekli bir para sıkıntısı çeker aman bu ay ucu ucuna yetecek mi diye düşünürsünüz. Bu yüzden evde oturmak istiyorsanız şayet siz çalışmadan da sizin bakımınızı üstlenecek biriyle evlenin. mantık evliliği bu konuda sizin için çığır açıcı olabilir. çünkü sevgi bazen fedakarlık gerektirir ve sizin durumunuzda bu fedakarlık sizin çalışmanızı iş hayatında aktif olmanızı gerektirecek türden. eğer bunu istemiyorsanız yol yakınken konuşun anlaşamıyorsanız ayrılın iki iki dört.
Siz nişanlınıza en iyisi işe başlamadan önce mazeret izni (düğün)+ yıllık izin,+ücretsiz izin 6 ay kullanmak istiyorum deyip, konuyu kapatın
Bence calismak istemeyebilirsin. Herkesin kendi hayati kendi tercihi. Hickimse, ne buradakiler ne de nişanlin sana uni okumussun nasil calismazsin tarzi yaklasamaz arkadasim.
Ben de evlendigim yil calismadim. Cok da guzel oldu benim icin. Simdi kpss kursuna gidiyorum. Ama nedir, kendi adima cok farkli seyler yasadim ve bir muddet dinlenmeye motivasyonumu toplamaya ve evlilige alismaya ihtiyacim vardi.
Kadinlar kulübünde humanist bir akim baslatmak lazim, artik suraya derdini yazanlara biraz saygiyla yaklasalim. Sanki calismak zorundasin calismazsan bu bir eksiklik gibi yazilmiş. İnsanlarin tercihlerine saygi duymak gerekir. Sonucuna herkes kendi katlanacak hanimlar, aranizda para toplayip konu sahibinin evini geçindirmeyeceksiniz, rahat olun.
Sizin mantiginiza gore devlete bekarken atanmis, sonra evlenmis hamile kalmis insanlar da dogurmasin o zaman? İnsanlarin hayatina, seçimlerine biraz saygi duymak gerek, farkinda miyiz acaba? Neyse ki tum atamalar bu sekilde olmuyor, yoksa kimse bir işe giremezdi bu mantikla, belki sozlesme imzalatirdiniz su kadar zaman hamile kalmayacagimi onayliyorum diye1 ay önce geçici gorevde devletin bi bakanliginda mulakattaydim teknik sorulari sormak icin. Mulakata 16 tane karnı burnunda hamile geldi arkadaşlar. Insanla alay eder gibi. Niyet belli devlete kapagi atip iki yil yatacak. Başlarım ev işine doğacak cocuga ben calismayim o calismasin ne olacak boyle ulkeyi kapatip oturalim en iyisi.
Sizin mantiginiza gore devlete bekarken atanmis, sonra evlenmis hamile kalmis insanlar da dogurmasin o zaman? İnsanlarin hayatina, seçimlerine biraz saygi duymak gerek, farkinda miyiz acaba? Neyse ki tum atamalar bu sekilde olmuyor, yoksa kimse bir işe giremezdi bu mantikla, belki sozlesme imzalatirdiniz su kadar zaman hamile kalmayacagimi onayliyorum diyeaman iyi ki kpss var iyi ki! Allah kimseyi kimsenin vicdanina insiyatifine muhtac birakmasin!
Sizin mantiginiza gore devlete bekarken atanmis, sonra evlenmis hamile kalmis insanlar da dogurmasin o zaman? İnsanlarin hayatina, seçimlerine biraz saygi duymak gerek, farkinda miyiz acaba? Neyse ki tum atamalar bu sekilde olmuyor, yoksa kimse bir işe giremezdi bu mantikla, belki sozlesme imzalatirdiniz su kadar zaman hamile kalmayacagimi onayliyorum diyeaman iyi ki kpss var iyi ki! Allah kimseyi kimsenin vicdanina insiyatifine muhtac birakmasin!
Herkesin hangi kosullarda calismak isteyecegi kendi tercihidir. Ben ogretmenim, haftanin 6 gunu canim çikana kadar calismayi tercih etmedim, kpssye hazirlaniyorum. Kimse suan beni zorla gelip ozel okulda calistirabilir mi?Vergi denen bir kavram var. Yan gelip yatanlar da faydalanıyor o vergiden eşi dolayisiyla vs. Mesele tercih degil konu sahibine yonelik yazmıyorum sahsen ben cok fazla var hicbir zaman calismam evde oturmak süper yazan. Mesele karakter herkes is yok diye oturuyor. Issiz kimi görsem oturdugu yerden is bekliyor. Calismak isteyene is bulunur.
Varsa cocuk sahibi olmak isteyen kisi de sozlesmeyi okur ve isine gelmezse imzalamaz, bugune kadar benim calistigim veya mulakata gidip okudugum sozlesmelerde boyle bir madde yoktu. Sozlesme okumadan imza atmam. Esimin is yerinde de yok boyle bir madde mesela. Bolumunden iki kisi yeni dogurdu. Bir tanesi işe baslayali 2 yil olmamisti yani bu madde genellenemez cunku her yerde geçerli degil.Özel sektörde iki yıl hamile kalmayacagina dair imzalatiyoruz. Hic gormediniz mi. Saka degil var zaten.
Kpss ile atanan kisilerde kimse buna bakmiyor ama. Yani cok fazla kafaya takmaya lüzum yok. Siz hamile olanlari başlatmamişsiniz, o anda mantikli olan o zaten ama demek istedigim o ki, bu da iş hayatinin bir gercegi. Kadin evli calisiyor, hamile kalacak ve o izni kullanacak. Belki o basvuranlarin egitimi donanimi cok iyiydi, belki gercekten işi hak eden onlardan biriydi, bunlar da olayin diger yonleri...Sırf benim kanim degil daire başkanına kadar herkesin kanisiydi bu. Vicdanla bi alakasi yok ben adam secmeden isimi yaparim. Ama verdiginiz ornek yanlis. Çalışan insan bu hakkı elde eder. Çalışmadan izinle ise baslamak hakki suistimal etmektir. Memuriyetin bug'ını bulmus gibi ayip ama ya.
Ben erkek olsam çalışmayan bir kadın istemem. Maaşımdan arttırır eve hizmetli de tutarım yeter ki karım çalışsın ki ben ona saygı duyabileyim. Üniversite mezunu olup isteyerek çalışmayan kadınlara pek saygım olmazdı maalesef. Çocuk bakma bahanesiyle bile işi bırakan kadınlar gözümde düşüyor anında.
Hem sen balayından döner dönmez iş başvurunu yap anca cevap gelir tadını çıkarırsın o arada. Ama işe girsen de maaşını elinden kuruşu kuruşuna alır borç ayağına gibime geliyor söyleyeyim sana. Çalışacaksan maaşının tamamını verme yarısını ver. Maaş kartını da eline verip kocandan harçlık alma kendi paran varken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?