Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Bence bir bayan evlendikten sonra çalışmak zorunda değil . Çok kötü durumdalar ise ya da kendi istiyorsa çalışsın ama baskıyla kimse kimseyi çalıştıramaz zaten ilerde bebeği olucak çalışamadığı dönemler olucak buna göre hazırlasın kendini bu kızla evleniyorsa da ömür boyu çalışamayacağını düşünerek evlensin. Eşi çalışmadan da bir evi yönetebilecek olgunlukta ve maddiyata değilse evlenmesin mümkünse bu eskiden de böyleydi zaten bundan sonra da böyle olması daha muhtemel .Demem o ki çalışmasın koca parası yesin değil konu çalışması için baskı diretmesi bence yersiz böyle birine bakamayacaksan alma denilir

Hangimizin annesi çalışıyordu mu? O ne demek ya? Ben hayatımda böyle saçma birşey daha duymadım. Benim annem babasından hayır görmemiş. Anneannem ve dedemin sorunlu evliliği en çok onları etkilemiş: annem, teyzem ve o zamanlar yaşı oldukça küçük olan dayım. Annem ve teyzem ayrı ayrı işlerde olmak üzere liseyi bitirir bitirmez iş hayatına atılmışlar. Annem üniversite okumayı çok istiyormuş ama dedem çok sorun çıkarmış, ailenin maddi desteğe ihtiyacı olunca da çalışmaya başlamış. Ben doğana kadar da aynı şirkette çalışmaya devam etmiş, ben doğmuşum, o çalışmaya devam etmiş. Bana genellikle anneannem baktı, ben küçücük bir çocuktum, hatırlıyorum, annem işten gelene kadar anneannemin evinde olurdum, annem beni alıp eve götürürdü ve işten gelince çantasından Halley çıkarır verirdi bana. bak ben çalışıp sana bunu aldım falan diye. Halley bildiğimiz Halley arkadaşlar, şu çikolata kaplı yuvarlak bisküvi. Tabi öte yandan babam da çalışırdı. Sonra kardeşim falan oldu, işe ara verdi, sonra tekrar çalışmaya başladı yani. Bizim ailede kadınlar çalışır, hatta sülalemde kadınlar çalışır. Benim amcamın eşi, yengem ilkokul mezunu. Şehir denen şeyin ne olduğunu amcamla evlenince görmüş. Hayatı boyunca hiç gidip de bir yerde sigortalı çalışmışlığı yok ama evinde dikiş nakış işleri yaparak evine katkı sağlıyor. Daha fazla sayamayacağım şimdi uzun olacak. Hangimizin annesi çalışıyordu lafı bana rahatsızlık verdi arkadaşlar. Kadın, kocasının eline bakmamalı. Yıl olmuş 2015, biz kadınlar kendi ayakları üzerinde dursun istiyoruz, kadınları meslek sahibi olmaya teşvik ediyoruz, birileri de buraya gelip aciz gibi kadın evlendikten sonra çalışmak zorunda değil diyor. Bizde çalışmayan insanı ayıplarlar yani, ben aileme karşı desem ki kocam bana bakmalı, ben mecbur değilim çalışmaya, böyle bir laf etsem beni evlatlıktan reddederler.

Suriyedeki kadınlarda çalışmadı bol,bol çocuk doğurdu kızları okuymadılar ülkenin durumu belli
cehalet tembelliği tembellikte ülkeyi geriye sonra bağımlılığa en sonda açlığa ve savaşa sürükler her suriyeli ladının kollarında yeni doğmuş bebek ve en az 7 çocuk doğurmuş kadınlar

Bir erkegin boyle bir talepte bulunmasi bana gore cok itici. Erkegin maddi manevi sahiplenmesi lazim. He yok tek basina gecinemeyecek durumdaysa esinden calismasini guzel dille istemesi gerekiyor ve de ev islerine coluk cocuk bakiminda yardim etmesi gerekiyor kanimca. Cunku calismak hic de gunumuz kadinlarinin zannettigi gibi ozgurluk filan degildir. Parasal olarak ozgurluk desek esin maasina goz dikecege benziyor bu kadar baski yaptgna gore. Hadi parasal olarak ozgursun, is saatleri icinde izin vermezler bi ton da eziyet ederler ozel sektorde. al sana bagimlilik. Ordan cik eve gel evi cekip cevir sonra erkenden çokup kozmetige para yatir. Bak piyasanin da isine geldi esinin de.

Kadin kole degildir. Is hayatini da ev hayatini da yurutup iki iste birden de calismis biri olarak diyorum ki esinizin ihtiyaci yoksa 'kadin erkek esit' ayagina hic de kendinizi kullandirmayin. Bu safsatayi kullanip erkege pasa gibi hayat yasatip kadini koleye ceviriyorlar.

Esin de calismak istemezse ne demek bi de? Evi gecindirmek erkegin sorumlulugu. Cani calismak istemiyosa bi kadinin sorumlulugunu da almasin.

Bi de calismayacaksan niye uni okudun diyenler olmus konu sahibine. Calismayan kendini gelistirmesin mi? Ben ucuncu universiteme basladim. Kendimi gelistiriyorum surekli ama evlenince saglam bilgili kulturlu bi ev hanimi olmak istiyorum. Evlenirsem de bunu sart kosacagim insallah.

Dizilerden filmlerden gorduklerimizle sekillenmeyelim velhasili.

Mecburiyet ya da keyfiyet ayridir ama kullanilmak ayridir.

Lisans falan ne alaka ben en aşağı doktora mi yapacak dedim cok yanlis anlamaya çalışmışsın resmen :) o tabiri de ben uydurmadim senin ninelerinden kalma işte.

Bence calismak istemeyebilirsin. Herkesin kendi hayati kendi tercihi. Hickimse, ne buradakiler ne de nişanlin sana uni okumussun nasil calismazsin tarzi yaklasamaz arkadasim.
Ben de evlendigim yil calismadim. Cok da guzel oldu benim icin. Simdi kpss kursuna gidiyorum. Ama nedir, kendi adima cok farkli seyler yasadim ve bir muddet dinlenmeye motivasyonumu toplamaya ve evlilige alismaya ihtiyacim vardi.

Kadinlar kulübünde humanist bir akim baslatmak lazim, artik suraya derdini yazanlara biraz saygiyla yaklasalim. Sanki calismak zorundasin calismazsan bu bir eksiklik gibi yazilmiş. İnsanlarin tercihlerine saygi duymak gerekir. Sonucuna herkes kendi katlanacak hanimlar, aranizda para toplayip konu sahibinin evini geçindirmeyeceksiniz, rahat olun.

1 ay önce geçici gorevde devletin bi bakanliginda mulakattaydim teknik sorulari sormak icin. Mulakata 16 tane karnı burnunda hamile geldi arkadaşlar. Insanla alay eder gibi. Niyet belli devlete kapagi atip iki yil yatacak. Başlarım ev işine doğacak cocuga ben calismayim o calismasin ne olacak boyle ulkeyi kapatip oturalim en iyisi.

Vergi denen bir kavram var. Yan gelip yatanlar da faydalanıyor o vergiden eşi dolayisiyla vs. Mesele tercih degil konu sahibine yonelik yazmıyorum sahsen ben cok fazla var hicbir zaman calismam evde oturmak süper yazan. Mesele karakter herkes is yok diye oturuyor. Issiz kimi görsem oturdugu yerden is bekliyor. Calismak isteyene is bulunur.

Sizin mantiginiza gore devlete bekarken atanmis, sonra evlenmis hamile kalmis insanlar da dogurmasin o zaman? İnsanlarin hayatina, seçimlerine biraz saygi duymak gerek, farkinda miyiz acaba? Neyse ki tum atamalar bu sekilde olmuyor, yoksa kimse bir işe giremezdi bu mantikla, belki sozlesme imzalatirdiniz su kadar zaman hamile kalmayacagimi onayliyorum diye aman iyi ki kpss var iyi ki! Allah kimseyi kimsenin vicdanina insiyatifine muhtac birakmasin!

Sırf benim kanim degil daire başkanına kadar herkesin kanisiydi bu. Vicdanla bi alakasi yok ben adam secmeden isimi yaparim. Ama verdiginiz ornek yanlis. Çalışan insan bu hakkı elde eder. Çalışmadan izinle ise baslamak hakki suistimal etmektir. Memuriyetin bug'ını bulmus gibi ayip ama ya.

Özel sektörde iki yıl hamile kalmayacagina dair imzalatiyoruz. Hic gormediniz mi. Saka degil var zaten.

Herkesin hangi kosullarda calismak isteyecegi kendi tercihidir. Ben ogretmenim, haftanin 6 gunu canim çikana kadar calismayi tercih etmedim, kpssye hazirlaniyorum. Kimse suan beni zorla gelip ozel okulda calistirabilir mi?
Vergiden faydalanmak derken, esimin maasindan tonla 'kesilen' vergiden bahsediyorsunuz herhalde? Merak etmeyin artik evde oturan insan icin de gss pirimi gibi tutarlar tahsil ediliyor. (Şartlarini da gayet iyi biliyorum, teferruata girmeyecegim)
Hicbir zaman calismayan kisiye de anasi babasi kocasi bakmaya raziysa kolundan tutup onu da zorla calistiramayiz, elestiremeyiz de cunku biz bakmiyoruz o kisiye evine ekmegi biz goturmuyoruz... O yuzden kimseyi kinamaya luzum yok.

Özel sektörde iki yıl hamile kalmayacagina dair imzalatiyoruz. Hic gormediniz mi. Saka degil var zaten.
Varsa cocuk sahibi olmak isteyen kisi de sozlesmeyi okur ve isine gelmezse imzalamaz, bugune kadar benim calistigim veya mulakata gidip okudugum sozlesmelerde boyle bir madde yoktu. Sozlesme okumadan imza atmam. Esimin is yerinde de yok boyle bir madde mesela. Bolumunden iki kisi yeni dogurdu. Bir tanesi işe baslayali 2 yil olmamisti yani bu madde genellenemez cunku her yerde geçerli degil.

Kpss ile atanan kisilerde kimse buna bakmiyor ama. Yani cok fazla kafaya takmaya lüzum yok. Siz hamile olanlari başlatmamişsiniz, o anda mantikli olan o zaten ama demek istedigim o ki, bu da iş hayatinin bir gercegi. Kadin evli calisiyor, hamile kalacak ve o izni kullanacak. Belki o basvuranlarin egitimi donanimi cok iyiydi, belki gercekten işi hak eden onlardan biriydi, bunlar da olayin diger yonleri...

Keşke her erkeğin mantığı bu olsa, çoğu evi geçindiremediği için karısının çalışmasını istiyor '' bende çalışıyorum, çalışmaktan yanayım o ayrı '' ama hepsi karım yeter ki kendisi için çalışsın demiyor. Maaşı eline sayıyorsun, haberi olmadan bir şey alamıyorsun, istediğin bir şey var mesela alınması onun kararına bağlı, söylediği zamana bağlı. Böyle erkekler için ben '' karına mı güvendin '' diyorum maalesef, çünkü kadın çalışıyor ama kendini özgür hissedemiyor bence, yani evde oturup koca eline baksa çalışmasıyla çalışmaması arasında bir şey değişmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…