- 7 Eylül 2015
- 12.205
- 31.112
- 598
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Çalışmayan kadına saygı duyulmuyor mu yani?Ben erkek olsam çalışmayan bir kadın istemem. Maaşımdan arttırır eve hizmetli de tutarım yeter ki karım çalışsın ki ben ona saygı duyabileyim. Üniversite mezunu olup isteyerek çalışmayan kadınlara pek saygım olmazdı maalesef. Çocuk bakma bahanesiyle bile işi bırakan kadınlar gözümde düşüyor anında.
Hem sen balayından döner dönmez iş başvurunu yap anca cevap gelir tadını çıkarırsın o arada. Ama işe girsen de maaşını elinden kuruşu kuruşuna alır borç ayağına gibime geliyor söyleyeyim sana. Çalışacaksan maaşının tamamını verme yarısını ver. Maaş kartını da eline verip kocandan harçlık alma kendi paran varken.
Çalışmayan kadına saygı duyulmuyor mu yani?
Çocuk bakma bahanesiyle demek nedir?
İnsan kendi çocuğunu büyütmek istemez mi? Gözden düşecek ne var?
Beni aydınlatır mısınız..
Ciddi mi?Doğum izni 4 ay
Beni neden alıntıladınız anlamadım? Ben küçümsemedim ki? Aksine bir insan çocuğuna kendi bakmak istemesi normal değil mi dedim..Bugün çocuğum olsa belki bende işimden ayrılmak zorunda kalacağım çünkü çocuğu doğurup çalışmaya başlamam için birinin çocuğa bakması lazım, benim annem sizlere ömür. K.validem yaşlı, o da hasta (kanser) yeni doğanı kimse kreşe almayacağına göre de, çocuk büyütmek kolay bir şey değil eltiler'den biliyorum sürekli peşlerinde 5 dk. durmuyorlar yani küçümsenecek bir şey değil bana göre.
Çalışmayan kadına saygı duyulmuyor mu yani?
Çocuk bakma bahanesiyle demek nedir?
İnsan kendi çocuğunu büyütmek istemez mi? Gözden düşecek ne var?
Beni aydınlatır mısınız..
Tebessüm ettim çok tatlısınız. Evet bu kişinin hür seçimi olmalı..Isin garip tarafi konu sahibi calismayacagim falan da demiyor. Calisan bayanlarin ego tatmini yuzunden konu bu aşamalara gelmis. Calismak ya da calismamak deger gormesi gereken bir durum degil halbuki. Alelade bir sey.
Ben anlamiyorum cidden. Her hafta bir kac tane "calisiyorum ev islerine kocam yardim etmiyor uhuhuhu" tadinda konu goruyoruz. Usenmesem bakicam kesin bu baslikta da yazanlardan birinin konusu vardir bu tarzda. Bu baslikta calismanin nimetlerinden bahsedilmis. Ki evet calismak güzeldir, ama burada yanlis olan nisanlinin calisacaksin baskisi. Bu erkegin calismayacaksin baskisindan bile kotu. Ortada buyuk ihtimal paraya goz dikme var.
Kendi adima konusayim, evin tadi nasil çıkarılır a geleyim daha dogrusu. Her sabah esimle kahvalti ediyorum. Bunu calisirken de yaparim evet ama hem kahvalti hazirlayip hem kendim hazirlanmak falan uzun is. Garanti ben yapmam. Yapana saygim sonsuz. Gun icerisinde cok sevdigim kahve saatlerim var. Ya en basiti aksam esim isten gelir gelmez yemege oturmayi seviyorum. Geldiginde masanin hazir olmasini seviyorum. Aksamlari bi koltukta o bi koltukta ben mayisip kalmak istemiyorum. (Benim meslegim ne yazikki kafa olarak cok yorucu ve saatleri % 90 8.30-19.00 calisilan ve cidden cok kazandiran bir meslek.)
Meslekten dolayi birine saygi duyulacaksa calismiyor olmama ragmen en cok bana saygi duyulsun o zaman. Elim opulsun hatta. Ayaklarim da yikansin.
Ki ben konu sahibi gibi calisacagim da demiyorum. Calismayacagim arkadas. Canim istemiyor. Evde oturmaktan bunaldigimda da kendime is kuracagim yine de delicesine calismayacagim.
Tebessüm ettim çok tatlısınız. Evet bu kişinin hür seçimi olmalı..
Konu saçma yerlere gitmiş.. Şimdi ben üniversite mezunuyum mesleğim bankacılık 3.5 senedir evliyim ve hiç çalışmadım. O bayan bana sırf bu sebepten saygı duymayacakmış.. Zihniyete üzülüyorum. Zihniyete acıyorum.. Kaldıki tüm gün. Evde oturup izdivaç mı izlicem diyenler var. size soruyorum tüm gün izdivaç mı izliyorsunuz
Kendilerinin ne kadar boş olduğunu gösteriyorlar.. Ve ev hanımlığı küçümsenecek birşey değil...
Yaşasın kapitalizm, yaşasın emek sömürüsü, yaşasin verdiği üç beş kuruş için elalemin seyine kadar karisanlar, yaşasın modern kölelik, yaşasin para babaları, yaşasın yaşasın.....Özel sektörde iki yıl hamile kalmayacagina dair imzalatiyoruz. Hic gormediniz mi. Saka degil var zaten.
Valla da izliyorum. Billa da izliyorum.
Esra erolu kacirmiyorum denebilir. Hatta haftada 1 gun kocam da erken geliyor beraber izliyoruz.
Egleniyorum, egleniyoruz kime ne?
Tum isimi gucumu halledip aksamustu kahvemi alip izliyorum.
Hatta dun babam kocam ben izliyorduk. Babam devlet kurumunda mudur, esim tekstilde mudur. Musait bi zamanda ikisine de saygi duymaktan vazgeceyim ben, hem calisip hem izdivac izliyorlar. Ayip canim.
Ben senelerce calistim. Evlendigimde temizligin tsinden yemegin ysinden haberim yoktu. Simdi nicelerine tas cikartirim. Ne calismak ne de ev hanimi olmak ovulecek seyler degil. Sadece tercih.
Konu seye dondu iyice. Hani bazi insanlar vardir ya herkesin yaptigini yapmamakla ovunup bundan haz alan. Ornegin "evimde tv yok" "ben dizi izlemem sadece belgesel" buna dondu resmen. Tercihlerle kendimizi tatmin ediyoruz.
Deli miyiz neyiz ya.
Katılıyorum ev hanımlığı da çalışmak sa küçümsenecek birşey değil.sadece alaya alınmamalı. Tüm günü boş geçiren birey olarak görülmeye acıyorum bir kadının sabah kalkıp akşam yatıncaya kadar bir sürü sorumluluğu vardır... Ha bunların yanında keyif de yapar,izdivaçta izler,devirir totosunu yatar da...
Amann. . Çoğu zihniyet böyle..modernleşme adı altında gerçeklerden soyutlanmak..ego tatmini.
Neyse sizede başarılar dilerim..mesleğinizi merak ettim ama?
Tabiki bu sizin tercihiniz hayat sizin size saygı duyuyorum/ diyemiceğim, aaa üniversite de okumuş nerelere gelmişsiniz de evde oturup izdivaç mı seyrediyorsunuz kusura bakmayın saygı duyamıcam size.. Ne kadar tembelmişsiniz.. Tü tü tü..Tekstilde musteri temsilcisiydim. Ana dilim gibi ingilizcem ve cilgincasina tekstil bilgim var. Bu sartlarda maasim kucuk bir ihracat firmasinda 3000 3500 civari olur. Iyi firmalarda 7 8bine cikar. Ki ustune musteri ve mumessil portfoyum de var. Kar ortakligi ile de calisabilirim.
Ha su konunun gidisati itibari ile asgari ucretle 12 saat calisan kadin bana saygi duysa ne duymasa ne der, terbiyemi bozarim gerekirse. Ben ev hanimiyim diye sayhi duyulmayacaksa ben de bunu yapistiririm. Ki bu da cok ayip.
Ileride cocugum olursa calismayi yine dusunmeyecegim. Ki annem calisirdi hicbir eksikligini de hissetmedim ama yine istemiyorum yine istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?