Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Çalışmayan kadına saygı duyulmuyor mu yani?
Çocuk bakma bahanesiyle demek nedir?

İnsan kendi çocuğunu büyütmek istemez mi? Gözden düşecek ne var?

Beni aydınlatır mısınız..

Bugün çocuğum olsa belki bende işimden ayrılmak zorunda kalacağım çünkü çocuğu doğurup çalışmaya başlamam için birinin çocuğa bakması lazım, benim annem sizlere ömür. K.validem yaşlı, o da hasta (kanser) yeni doğanı kimse kreşe almayacağına göre de, çocuk büyütmek kolay bir şey değil eltiler'den biliyorum sürekli peşlerinde 5 dk. durmuyorlar yani küçümsenecek bir şey değil bana göre.

Beni neden alıntıladınız anlamadım? Ben küçümsemedim ki? Aksine bir insan çocuğuna kendi bakmak istemesi normal değil mi dedim..

Forumda bazıları fazla Avrupalı sanırım Kadın olduğu halde hemcinsini bu kadar küçümseyenler de bu forumda. Arkadaşlar burası Türkiye. Burda erkek ekmeğini gerekirse taştan çıkarmalı. Ama karısına aman yetiştiremeyecegim nolur sen de çalış dememelidir. Diyorsa da kusura bakmayın gözümde pek gururlu değildir. Bu işin bir yönü. Başka bir yönü ne demek çalışmayan kadına saygı gösterilmez. Ev işleri çocuk bakımı bence çalışmaktan daha zor kaldı ki bazı kadınlar bu işlerden para kazanıyor. Bir de anlaşılacağı üzere hamileyim. Ki devlette çalışıyorum ve düşük riskinden aylardır çalışmıyorum. Şimdiye kadar evimde de işimde de kimseye eyvallah etmemişken şimdi ikisinde de hiçbir şey yapamıyorum. Eşim akşam geliyor ev işini yapıyor. Bi süredir bu böyle ve bana bu yüzden "Sana saygım bitti ne bu böyle sabah akşam yatıyorsun." demedi. İşin bambaşka bi tarafına gecersek kendimi erkeğe muhtaç hissetmek de istemem. Çünkü bazıları cidden çok karaktersiz ve bunu uzun süre saklayabiliyorlar. Ama evde oturmak ya da çalışmak bayanın tercihi olmalıdır Türk erkeği bu tercihi eşine bırakmalıdir vesselam.

Isin garip tarafi konu sahibi calismayacagim falan da demiyor. Calisan bayanlarin ego tatmini yuzunden konu bu aşamalara gelmis. Calismak ya da calismamak deger gormesi gereken bir durum degil halbuki. Alelade bir sey.

Ben anlamiyorum cidden. Her hafta bir kac tane "calisiyorum ev islerine kocam yardim etmiyor uhuhuhu" tadinda konu goruyoruz. Usenmesem bakicam kesin bu baslikta da yazanlardan birinin konusu vardir bu tarzda. Bu baslikta calismanin nimetlerinden bahsedilmis. Ki evet calismak güzeldir, ama burada yanlis olan nisanlinin calisacaksin baskisi. Bu erkegin calismayacaksin baskisindan bile kotu. Ortada buyuk ihtimal paraya goz dikme var.

Kendi adima konusayim, evin tadi nasil çıkarılır a geleyim daha dogrusu. Her sabah esimle kahvalti ediyorum. Bunu calisirken de yaparim evet ama hem kahvalti hazirlayip hem kendim hazirlanmak falan uzun is. Garanti ben yapmam. Yapana saygim sonsuz. Gun icerisinde cok sevdigim kahve saatlerim var. Ya en basiti aksam esim isten gelir gelmez yemege oturmayi seviyorum. Geldiginde masanin hazir olmasini seviyorum. Aksamlari bi koltukta o bi koltukta ben mayisip kalmak istemiyorum. (Benim meslegim ne yazikki kafa olarak cok yorucu ve saatleri % 90 8.30-19.00 calisilan ve cidden cok kazandiran bir meslek.)

Meslekten dolayi birine saygi duyulacaksa calismiyor olmama ragmen en cok bana saygi duyulsun o zaman. Elim opulsun hatta. Ayaklarim da yikansin.

Ki ben konu sahibi gibi calisacagim da demiyorum. Calismayacagim arkadas. Canim istemiyor. Evde oturmaktan bunaldigimda da kendime is kuracagim yine de delicesine calismayacagim.

Nasil bir zihniyet bu anlamiyorum calismayana orasini burasini büyütüyor diye laf atmak cagdaslik ileri goruslulukmu oluyor...bu düşüncede olduktan sonra istersen prof ol pilot ol.ne kadar saygisizsiniz...ben çocuğumu baskasina emanet etmek zorunda değilim, para için yirtinip kredi çekip birsey alip faiz odemeyede mecbur ddeğilim...eşimin maasi yeterliyse ve calismamamda evim için çocuğum için daha iyiyse evimde calisirim ,evde oturmak bi taraf büyütmek diye birsey yok...gerçekten calismamayi tercih eden de olur, istediği gibi is olmayanda olur ama küçümsemek ne demek calismayanlari...ben takdir ediyorum iyi herşeye yetisiyorlar diye calisanlari..aslında kolay olanda o belki... bebeği bakicaya verip calismak isime gelirdi parasini verip baskasina çektirmek kahrini...arada birde temizlikçi gelsin..doğru ama iyi oluyor başka bayanlara is kolu aciyorsunuz...ha bu arada benimde mmesleğin var üniversitede okudum, bir gün hoşuma giden bir is cikarsa karsima calismayi Düşünürüm.lisans mezunu ama calismiyorum ne kadar güzel, yarin obur gün allah esirgesin Esim calisamasa birsey olsa gider altin bilezigimle isimi bulurum...

ben erkek populasyonunun fazla oldugu bır iş yerınde çalışıyorum ve arkadaslarım sırayla düğün yapacaklar. hepsinden duydugum çalışsın. yeter kı calıssın onun iş yerıne yakın otururuz ben bu yolu gider gelirim.
bir tanesi var içlerinde kız çalışmak ıstemıyormuş. ama erkeğe sorarsan çalışmasını istiyor cunku tek maaşla zor dıyor. kiraların durumu ortada. şimdi napsın yanı bu cocuk evlenmesın mı? kıza elbette kı bakar. aç kalacak değiller ama bir elin nesi var iki elin sesi var demişler.
bende 4 sene evde oturdum ilk zamanlar anlamadım ama ben bu süreçde de kpss ye hep hazırlandım. sonra resmen bunalıma girdim.psikolojım bozuldu.atanana kadar öldüm dirildim.
evde oturmak öyle hayal edildiği kadar güzel bir şey değil.özellikle çevrenızde ki butun kadınlar çalışıyorsa.
önce ki yorumumda da belirttim sen iş bulmaya çabalarsın zaten bulana kadar bir süre gececegı için hazırda bır iş yoksa. hem eşinin gönlu olur hem senın.

Kimi eşim çalışmama izin vermiyor der kimi de çalış diye baskı yapiyor diye yakınır... ikisinin ortası yok mu ya.. Neden eşinin gönlüne bırakmıyor bu beyler.

Iki tutum da yanlış evet ama bence çalış diye direten erkek daha itici... Erkek dediğin elinden geldiğince evi çekip Çevirmeli karısına güvenmemeli ki kocanın görevidir bu. Herkes bilir kadin kazanırsa kendine harcamakta özgürdür dilerse eve yardim eder. Ama erkek evine bakmakla yükümlüdür.
Umarım nişanlin tez zamanda bu gerçeği görür.

Bence o demeden senin bunu istemen gerekmez miydi..o demekle hatalı madem ole çalışan birini bulsaymis ama sen de birine karşı maddi bağımsızlığını sağlama konusunda düşünceli olmalısın bence.

Tebessüm ettim çok tatlısınız. Evet bu kişinin hür seçimi olmalı..
Konu saçma yerlere gitmiş.. Şimdi ben üniversite mezunuyum mesleğim bankacılık 3.5 senedir evliyim ve hiç çalışmadım. O bayan bana sırf bu sebepten saygı duymayacakmış.. Zihniyete üzülüyorum. Zihniyete acıyorum.. Kaldıki tüm gün. Evde oturup izdivaç mı izlicem diyenler var. size soruyorum tüm gün izdivaç mı izliyorsunuz
Kendilerinin ne kadar boş olduğunu gösteriyorlar.. Ve ev hanımlığı küçümsenecek birşey değil...

zaten
çocuklar büyüyünce başlıyor geçim sıkıntısı
kadında çalışmayınca başlıyor beyler söylenmeye veya
kadını aşağlamaya
çocuklar küçükkene sıkıntı yok ama
ergenliğe girince işler değişiyor
hepsi markalı kıyafet
sonmodel telefon yeme içme ,özelders

masraflar katlanıyor
çocuklar maalesef çocuk
kalmıyor

Valla da izliyorum. Billa da izliyorum.
Esra erolu kacirmiyorum denebilir. Hatta haftada 1 gun kocam da erken geliyor beraber izliyoruz.
Egleniyorum, egleniyoruz kime ne?
Tum isimi gucumu halledip aksamustu kahvemi alip izliyorum.
Hatta dun babam kocam ben izliyorduk. Babam devlet kurumunda mudur, esim tekstilde mudur. Musait bi zamanda ikisine de saygi duymaktan vazgeceyim ben, hem calisip hem izdivac izliyorlar. Ayip canim.

Ben senelerce calistim. Evlendigimde temizligin tsinden yemegin ysinden haberim yoktu. Simdi nicelerine tas cikartirim. Ne calismak ne de ev hanimi olmak ovulecek seyler degil. Sadece tercih.

Konu seye dondu iyice. Hani bazi insanlar vardir ya herkesin yaptigini yapmamakla ovunup bundan haz alan. Ornegin "evimde tv yok" "ben dizi izlemem sadece belgesel" buna dondu resmen. Tercihlerle kendimizi tatmin ediyoruz.

Deli miyiz neyiz ya.

Özel sektörde iki yıl hamile kalmayacagina dair imzalatiyoruz. Hic gormediniz mi. Saka degil var zaten.
Yaşasın kapitalizm, yaşasın emek sömürüsü, yaşasin verdiği üç beş kuruş için elalemin seyine kadar karisanlar, yaşasın modern kölelik, yaşasin para babaları, yaşasın yaşasın.....

Katılıyorum ev hanımlığı da çalışmak sa küçümsenecek birşey değil.sadece alaya alınmamalı. Tüm günü boş geçiren birey olarak görülmeye acıyorum bir kadının sabah kalkıp akşam yatıncaya kadar bir sürü sorumluluğu vardır... Ha bunların yanında keyif de yapar,izdivaçta izler,devirir totosunu yatar da...

Amann. . Çoğu zihniyet böyle..modernleşme adı altında gerçeklerden soyutlanmak..ego tatmini.

Neyse sizede başarılar dilerim..mesleğinizi merak ettim ama?

yanlış anlamazsanız ,örgün eğitim mi gördünüz?
okumanın ne kadar zor oldugunu, maddi-manevi zorladıgını bilmenız lazım.
hocaların stresı ,sınav stresı bir yandan.
yıllarca verilen emekler.
hepsi güzel bir meslek sahibi olabilmek için.
nısanlınızda çalışmayacagım gibi bir ızlenım mi uyandırdınız acaba. bu kadar ısrar nıye?

Son düzenleme:
Calisan üniversite mezunu biri olarak soyluyorum kocam nisanlim bana illada calisacaksin gelip elime para sayacaksin derse o adamdan sogurum buyuk ihtimalle

Karim hem ev islerini halletsin hem cocuga baksin hem de gelip maasini elime saysin kadinin ozgurlugu esitligi degil kadinin ezilmesi resmen

Erkek de isterse calismaz diyenler calismayip evde ne yapiyorlar mesela haftada uc defa cam mi silecekler her gun yemek mi yapacaklar komsuyu mu agirlayacak buyuk ihtimalle tum gun evde oturacak arada disari cikip havalanacak eve gelen karisindan yemek bekleyecek gozumun onune itilmis gibi bir adam geldi

Kendim calisan oldugum halde bu calisan kadinlarin kendini yuksekte gormesi bana offf dedirtiyor
Annem de calisiyordu cocuk olarak bazen keske annem calismasaydi dedigim coktu
Sıkılmış tim soguk yemekten komsuya birakilan anahtardan
Karisinin maasina goz dikmis adamdan hayir gelmez bence

Tekstilde musteri temsilcisiydim. Ana dilim gibi ingilizcem ve cilgincasina tekstil bilgim var. Bu sartlarda maasim kucuk bir ihracat firmasinda 3000 3500 civari olur. Iyi firmalarda 7 8bine cikar. Ki ustune musteri ve mumessil portfoyum de var. Kar ortakligi ile de calisabilirim.
Ha su konunun gidisati itibari ile asgari ucretle 12 saat calisan kadin bana saygi duysa ne duymasa ne der, terbiyemi bozarim gerekirse. Ben ev hanimiyim diye sayhi duyulmayacaksa ben de bunu yapistiririm. Ki bu da cok ayip.
Ileride cocugum olursa calismayi yine dusunmeyecegim. Ki annem calisirdi hicbir eksikligini de hissetmedim ama yine istemiyorum yine istemiyorum.

Tabiki bu sizin tercihiniz hayat sizin size saygı duyuyorum/ diyemiceğim, aaa üniversite de okumuş nerelere gelmişsiniz de evde oturup izdivaç mı seyrediyorsunuz kusura bakmayın saygı duyamıcam size.. Ne kadar tembelmişsiniz.. Tü tü tü..

Şaka bir yana Allah gönlünüze göre versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…