Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Rahatı bulmuş arkadaş tebrik ediyorum; )

Baştan sona katılıyorum bu yazıya. Çalışan kadınlar neden kendini bi halt sanıyor. Ben de çalışıyorum yanlış anlaşılmasın ama ev işi çalışmaktan daha yorucu. Maddi durumumuz yeterli olsa çalışmazdım. Hele ki çocuğum olunca bana verilecek izin iki ay minicik yavruyu bırakıp nasıl çalışayım.

Erkek olsaydım herhalde tembel kadın gördüğümde koşarak kacardim.....
Bunun tembellikle ne alakası var Allah aşkına? İstemez istemez, kişinin kendi tercihidir..,kendini daha mutlu hissediyordur..canı çekmiyordur..sizene.

Bende erkek olsam sizin gibi sığ düşünen birinden koşarak uzaklaşırdım.

He canim he.
Şuraya ev hanımlığı ni oven 2 cümle yazsam böyle saldirmazdin bana.
Pardon da sırf ev hanımlarının tembel olduğunu düşünüyorum diye hic tanımadığın birine sığ diyebilecek kadar terbiyesiz olman kaliteni belli ediyor zaten..
Kaldı ki sadece ben değil günümüzde artık erkeklerin çoğu böyle düşünüyor. .
Sen evinde otur İzdivaç ini izlemeye devam et. .
Gerçek hayatta karşısında 2 cümle kuramayacagin insanlara buradan ahkam kesmek ne hoş dimi..
Muhatabım değilsin. .
Malum bos teneke çok ses çıkartır. .

Kizcagiz calismicam demiyorki biraz evimin tadini cikarayim diyor bundan dogal ne var..

Kadinlarin calismasini siddetle savunan ve calisan bi kadin olarak diyorumki erkegin kadini calismaya mecbur tutmasi, kadinin parasi uzerinden hesaplar planlar kurmasi banada ters ve igreti..erkek evine bakmakla yukumludur iki kere iki dort..

demekki nişanlın geçinemeyeceğinizi biliyor. mutlaka kendisine göre hesap yapmıştır daha düğün için masraflar vs var. eee bide balayı... yani herşeyi geç üniv. mezunusun tamam evinde yine vakit geçir ama çalış kesinlikle en fazla 1 hafta sonra sıkılacaksın zaten evde. eşinden para almaya çekineceksin

Her cümleden kalite akıyor aman Allah

Ben de şunu anlamadım...

Yüksek tahsil Görüyorsunuz lisansla bile yetinmiyorsunuz doktora, yüksek lisans..
Yabancı dil eğitimi hatta bazı sertifikalar kurslar yurt dışından ..

Harcanan paranın Emeğin haddi Hesabı yok.

Sonra aldığım paranın yarısı temizlikçiye, dışardan Yemeğe gider calışmayayım diyorsunuz..

Mesleği olanlara lafım. Icra ederek insanlığa ve kendinize Katkıda bulunacağınız bi işiniz varken
Nasıl ev temizliği, ütü, yemek gibi kalifiye olmayanların da rahatlıkla yapabildiği işleri üstünüze vazife görüp, mesleki haz duyabiliyorsunuz bu işten?

Çalışan kadının masrafı cok doğru, Kıyafet, kozmetik temizlikçi , yemek , cocuk bakıcısı belki..

Ama ne olursa olsun tüm Maaş buna da gitse insan üretime katılmalı..

Ben ev hanımlığını övüp övmeyecek birşeyden bahaetmiyorum..
Ben zihniyetten bahaediyorum..
Herkes,herkesin tercihlerine saygı duymalı diyorum..
Sizin kaliteniz ortada dalga geçerek arkadaşa cevap yazdınız..ben aynı fikri paylaşmadığım insana siz diye hitap ederek güzel üslupla yazdım..sizin terbiyeniz yada terbiyesizliğiniz ortada.
Ha boş teneke derken size kendimi ifade etmeye çalışmayacağım..zira gözümde hiçbir değeriniz yok..

Maaşallah döktürmüşsünüz..seviyenize inmeyeceğim..

Aynen ya dusunsene
Ev hanımı olucam diyor mesela mesleği doktor mühendis :)
Konu sahibi De iktisat okumuş kaldı ki iktisat okumak zordur yani.
Eee ben okudum okudum kendimi gelistirdim evde oturcam komik oluyor yani bari bunu bahane etmesinler açık açık desinler ben o kadar zora gelemem, yoramam kendimi diye.
Yooook illa eksik kalmayacaklar çalışanlardan. .
Ya bizim eski kadınlarımız zaten çalışıyordu tarlada is yapardı çapa , hic isten anlamayani bile evde hali dokur katkida bulunurdu vs.. E çamaşır makinesi yok bulasik makinesi yok. Kadinlar sabaj kahvalti oglen yemek simdiki gibi kolaymi ... Zamanında cepheye mermi taşıyan bir milletin kadınları bunlar çalışkan üretken. . Bilemiyorum belkide dünya görüşümden dolayi olabilir ama baktığınız zaman dışı karınca dahi ağzıyla yuvasina yiyecek taşıyor bilmem anlatabildimmi... dışı kartal yavrusunu beslemek icin sabahtan aksama sicakta soğukta yiyecek arıyor. . Yani hayvan demiyor ki erkek olan bulsun getirsin ben yiyeyim. . O haliyle bile bi çaba içinde bi emek..
Bu ev hanımlığı muhabbeti sonradan çıktı bizim kadınımizin özünde bu tembellik / bu hazircilik / o getirsin ben yiyeyim mantığı hiç bi zaman yoktu..
Hz . Hatice bile yüzyıllar önce o devrin şartlarında ticaret yapardı. . Ne diyor " çalışmak ibadettir " diyor..
Peygamber Efendimiz bi adama camiye giderken selam vermiyor. Dönüşte selam veriyor. Diyorlar ki neden giderken selam vermedin de dönüşte verdin ?
" ben giderken boş boş oturuyordu , o yüzden selam vermedim ,ama ben dönerken elinde bi çubukla yere bişeyler ciziyordu ; bi işle ugrasiyordu o yüzden selam verdim..... "
Ben uretmeyeceksem, birilerine faydam olmayacaksa / tek vasfim ev temizlemek yemek yapmak evde kadınlık yapmak ise neden yaşıyorum ????
Kaldı ki çocuğumu en iyi yerlerde okutmak isterim elimden geldiğinCe uğraşır im bunun için. . Gerekirse az uyurum az gezerim yorulurum ama evim ve eşim çocuğum icin bunu yaparım. ..
Bu konuya daha fazla bakmayacagim cunku kendi kadınlarımız in bu hale gelmesi ... yazık. . Diyecek bi şeyim yok..

Son düzenleme:
Çocuk olana kadar çalışın bence canım, sonra hem çocuğunuza bakarsınız hemde evinizin tadını çıkartırsınız böylece kenara para koymuş olursunuz rahat edersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…