Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Niye ki kendini geliştirdikten sonra çevresini colugunu çocuğunu da geliştirir. Ayrıca ne ev kadınları var görüyorum çok güzel şeyler de üretiyor evinde. Kısaca bu bir tercih arkadaşlar bence birbirimizi rencide etmeyelim.

Hanımlar sakin, resmen kızcağızı taşlamışsınız. Bence uygun bir dille nişanlınla konuş birkaç ay da olsa müsade istediğini söyle.

Üniversite mezunuyum ingilizcem var..kendimi geliştirdim ama çalışmıyorum.. Ve bunun KOMİK HİÇBİR YANI YOK... Bu benim tercihimdir. İlla çalışmak için okunulmazm hayat görüşü için,genel kültür için,gelişim içinde okunur... Evde çocuğumu büyütüyorum.. Ve ileride benim bilgilerim ona faydalı olacaktır. Tembel diye yaftalayamazsınız. Ne haddinize.. Hem ev hanımının işi daha zor tembellik etmek istese çalışır

Çocuk olana kadar çalışın bence canım, sonra hem çocuğunuza bakarsınız hemde evinizin tadını çıkartırsınız böylece kenara para koymuş olursunuz rahat edersiniz..

Çok mantıklı komşum karı koca elektrik mühendisi ve sadece koca çalışıyor. Eşi çocuklar olunca kendini tamamen onlara vermiş üç çocukları var maşallah üçü de hem başarılı hem terbiyeli hem çok sosyal. Sonuçta çalışıp geleceğimiz olan çocukları kötü yerlere kötü koşullara itmektense böylesi daha iyi ama tabi bu da bir tercih.

hepsini hali ile okuyamadım

çalışmak tercihtir vs vs

tamam da adamın da çalışan kadın tercih etme gibi bir düşüncesi var

üniversite mezunu geçmişte iş deneyimi olan bir kişi ile evlenmiş

zengin bir aile oğluna kız bakıyormuş birine sormuşlar; o da mesleği vs diye sormuşlar

ailenin tek isteği çalışması imiş ne olursa olsun

neden deyince de "evde oturup oğlumuza sarmasın, kendi hayatı olsun" demişler

yöntem tabii ki hatalı ama içerik doğru

belki de nişanlın evde bunalıp her an onu yanında istemenden, iş dışındaki her saniyesini sana ayırmasını istemenden korkuyor ve çalışmanı istiyor

ama bunun çözüm mercii burası değil; kendisi ile konuş

yorumların arasında "kocan bakmak zorunda" diyenler halen yüzyıllar önceki hayatı yaşıyorlar galiba; iki kat giysi, eşya harcama vs olmayan; elde olan ile yetinen, kendi üretimi ile yemek yapan vs vs

bir de eskiden kadınlar işte çalışmıyormuş da hayvana bakan kadın, tarlaya bakan kadın, eve, çoluğa çocuğa bakan kadın imiş; onlar da günmüzün ev hanımları gibi yaşamamış ki

Yüksek muhendisim. Fakulteyi ilk 10da; yuksek lisansi da birincilikle bitirdim. Hic kaybim olmadan çalistim. Az-cok para demedim deli gibi calistim. Simdi mi...evim de cocuguma kendi hür irademle karar verip bakiyorum. Evim de cocuguma bakiyorum diye de ne tembelim ne de rahatina duskun. Işe dönen arkadaslarim ise "işe gelince dinleniyrm. Ev cok yorucu" diyr. O zaman biz suan da evde duruyrz diye bizlere saygi duymayan hem cinslerimize biz de aynisini mi diyelim. Neden bu kadar empatiden uzaksiniz anlayamiyrm. Evde oturmak icin mi okudun diyen arkadaslara ben de diyrm ki "size en muhtac olan minicik bir cani, baska insanlarin eline birakmak icin mi dogurdunuz". (Not:cok kizdigim yorumlar oldugu icin bunu yazdim. Calisan annelere ve calismak zorunda kalan annelere sonsuz saygim var. Herkes kendi istegine ve imkanina gire istedigi gibi yasar).

Konu sahibi arkadasim. Bence nisanlinizin zorlamasi kotu birsey. Ama direk calimaniz sizin icin iyi olur. Evde durdukca bunalirsiniz. Bir de inanin cevrenizde huzur vermez. Yani rahat edeyim derken, mutsuz olabilirsiniz.

2 sayfa önceki yorumuma bakar misin :)
Aynı şeyi yazmisiz

kesinlikle katılıyorum. Eğer Allah nasıp eder de bır cocugum olursa ve ımkanlarım da müsade ederse kendım bakmayı düşünüyorum.

Tatlım benim bu konuda çok telkin dinlediğim bir ablam var kendisi hep çalışmış, bebeğini doğum izini bittiği gibi yakında bakacak biri olmadığından kendi anneannesi bakmış çok sık göremiyormuş bebeğini ve bir anısını anlatıyor ; Bir gün yine ziyarete gittiğimde bebeğime mama vermek istedim ve benim elimden yemedi anneanne versin dedi... O kadar üzülmüş ki benim evladım beni tanımadığı için elimden yemek yemedi büyük bir yara olmuş içinde.. Bilmiyorum çok üzücü bir durum bence hiçbir şeye değmez evlat en önemli..

Evladını en iyi şekilde yetiştirmek için para konusun da da sıkıntı çekmemek için bence çalışmalı kenara para koyulmalı hem borç içinde evde oturunca rahat mı edeceksiniz hiç sanmıyorum..

Ben de çok güzel bir okulun iyi bir bölümünü bitirdim ve evet çalışmıyorum zor geliyor :))) çok şükür şartlarım da çok iyi Allah nazarlardan korusun:) bence bikaç ay tatil konusunda ısrarcı ol Cnm düğün çok büyük yorgunluk nişanlın hal verecektir, tatlı dille ikna et, mutluluklar

Söyledikleriniz çok mantıklı hiç böyle düşünmemiştim. Doğru günümüz çılgın bir tüketim çağı. Ama daha nişanlılar yani evlenip balayindan gelip apar topar işe girmesini istemesi biraz fazla. Sonuçta evliliğin ilk zamanlarında iki taraf da ilgi bekler. Hem ev işlerinde erkek ne kadar yardım etse de cogunu bayan yapıyor. Evine evliliğe işlere vs alismasi açısından bi süre çalışmak istememesi daha dogru sanki.

sirf su konuda calisan kadinlar bile neden kadinlarin evde oturmasi daha iyidir e ornek olmus.
calisiyorum diye stressten ne hale gelmissiniz yazik. ben calisiyorsam herkes calisacak uleeeen. diye baslamislar.
resmen evde oturan kadina karsi kiskanclik var.
haspamin teki de; cocuk bakma BAHANESIYLE isten cikanlara saygi duymuyormus.
sen duyma zaten.

calismayan calisan birbirinin tercihlerine ne zaman saygi duyacak acaba, biz o gunleri gorur muyuz?

konu sahibi siz de keske kendi kafa yapiniza uygun biriyle evlenseniz, hayat daha kolay olurdu.

kesinlikle katılıyorum. Eğer Allah nasıp eder de bır cocugum olursa ve ımkanlarım da müsade ederse kendım bakmayı düşünüyorum.
Allah aşkına şunu yapmayın ya.
Çocukların kreşe gidip sosyal bir birey olması , öz bakım becerilerini sosyal bir ortamda kazanabilmesi, paylaşmayı , başkasının hakkına saygı duymayi, oyunda sırasını beklemeyi öğrenmesi ..... ve daha sayamayacagim biçok sey.. siz bunları ona evde veremezsiniz , bu mümkün degil.. 4 duvar arasında kısır gunlerinde, altın gunlerinde gezmesi değil , kendi yaş grubu ile oyunlar oynuyor olmalı bu çocuk. .
Sonra neden kıskanç neden yaramaz ..
Okul Öncesi Eğitimi almak her çocuğun hakkıdır ... 0-6 yaş arası bilişsel düzeyinde en çok gelisme yaşadığı dönem. Tabiri caizse bi ömür buradan ekmek yiyecek gerek zeka gerek beceri olarak..
Sırf anneleri evde otursun diye bundan mahrum birakilmamali çocuklar. .

Belki 1-2 ay iş bulamazsın sorun çözülür
Yeni çözümler düşünmek lazım belki de,
Anladın sen onu

Ama işte o bakış açısından fark eder

Ben de evde bunalmayayım önce işim olsun diye daha nişanlı iken düğünden sonra başlamak için başka şehirde iş arayanları bulanları tanıyorum

zira herkes kendi yaşadığına göre yorumluyor konu sahibib başka şehir olup olmadığnı yazmamış ama

başka şehre gidince örneğin evde adam işten gelinceye kadar sıyırır insan gibi geliyor

işim bulunmuştu ayın 1 inde başlayacaktım önceki ayın 24 ünde gittim ve o bir hafta işten gelecek adamı beklemek bana çoooook zor gelmişti mesela

tabii bu kişiye göre değişir kocama börek açayım haftada 3 cam sileyim diyenler var

Ama bunun da şöyle kötü bir etkisi olabiliyor çocuklarda okuldan soğuma. Çalışan anneleri olan ve sürekli krese dershaneye gönderilen çocuklar daha içine kapanık oluyor. Ben böyle gozlemledim. Tabi bunda yarış ati gibi hazırlandığımız sınavlar da etkili. Konuyu nerden nereye getirdim

şuan çocugum yok ama yakın arkadaslarımın vardı ve hepsine 3 yasına geldıgınde kreşe vermelerını söyluyordum.
zaten kız kardesım anaokulu öğretmenı. erken yasta eğitimin bilincindeyım ama 0-2 yaş arası sütten kesilmemiş bır bebeği neden kreşe vereyım. eğer durumum müsaıtse.ama dediğim gibi eğer imkanlarım musade ederse 2 yasına kadar bakmak isterım çocuguma.

vallahı arkadasım oncelıkle zorla calıstırması tabıkı cok can sıkıcı ama evdede ınankı zaman gecmez oluyor ınsana bunalıyor ayrıca calıs kendı ayaklarının uzerınde dur derım sana calıstıgınıda bırıktır kenarına koy bırıkımın olsun mutlaka bende alısyorum dugunumun haftasına balayı donusu ışe basladım ve hala calısıyorum ama dogum ızınıne cıktıgımdakı can sıkıntısını gel bana sor :)

Eger cocuk gelisimini arastirirsaniz, dunyaya ve kendine guvenli cocuk olmasi icin anneden saglikli ayrilma yasinin 4oldugunu gorursunuz. Bu yasa kadar anne bakimina muhtactir. O kısır ve altin gunu nedir ben bilmem. Ben cocugumla kendi yasitlarini biraraya getirir, aktivitelere katilmasini saglarim. Anne herseyin basidir. Annenin egitimi olmadan hicbir birey saglikli gelisemez.

İşte hepimizin farklı olduğunun bir kanıtı :) Ben de düşük riski yüzünden raporluyum uzun bir süredir ve evde hiç sıkılmadim. Izleyemedigim filmleri izledim sıkılınca kitaplara sardım ki daha zevkli şimdi okuyamadigim kitapları okuyorum bi de burası var buraya da bu sebepten ötürü girdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…