- 9 Ekim 2015
- 1.139
- 1.619
- 133
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Aynen ya dusunsene
Ev hanımı olucam diyor mesela mesleği doktor mühendis :)
Konu sahibi De iktisat okumuş kaldı ki iktisat okumak zordur yani.
Eee ben okudum okudum kendimi gelistirdim evde oturcam komik oluyor yani bari bunu bahane etmesinler açık açık desinler ben o kadar zora gelemem, yoramam kendimi diye.
Yooook illa eksik kalmayacaklar çalışanlardan. .
Üniversite mezunuyum ingilizcem var..kendimi geliştirdim ama çalışmıyorum.. Ve bunun KOMİK HİÇBİR YANI YOK... Bu benim tercihimdir. İlla çalışmak için okunulmazm hayat görüşü için,genel kültür için,gelişim içinde okunur... Evde çocuğumu büyütüyorum.. Ve ileride benim bilgilerim ona faydalı olacaktır. Tembel diye yaftalayamazsınız. Ne haddinize.. Hem ev hanımının işi daha zor tembellik etmek istese çalışırAynen ya dusunsene
Ev hanımı olucam diyor mesela mesleği doktor mühendis :)
Konu sahibi De iktisat okumuş kaldı ki iktisat okumak zordur yani.
Eee ben okudum okudum kendimi gelistirdim evde oturcam komik oluyor yani bari bunu bahane etmesinler açık açık desinler ben o kadar zora gelemem, yoramam kendimi diye.
Yooook illa eksik kalmayacaklar çalışanlardan. .
Çocuk olana kadar çalışın bence canım, sonra hem çocuğunuza bakarsınız hemde evinizin tadını çıkartırsınız böylece kenara para koymuş olursunuz rahat edersiniz..
2 sayfa önceki yorumuma bakar misin :)hepsini hali ile okuyamadım
çalışmak tercihtir vs vs
tamam da adamın da çalışan kadın tercih etme gibi bir düşüncesi var
üniversite mezunu geçmişte iş deneyimi olan bir kişi ile evlenmiş
zengin bir aile oğluna kız bakıyormuş birine sormuşlar; o da mesleği vs diye sormuşlar
ailenin tek isteği çalışması imiş ne olursa olsun
neden deyince de "evde oturup oğlumuza sarmasın, kendi hayatı olsun" demişler
yöntem tabii ki hatalı ama içerik doğru
belki de nişanlın evde bunalıp her an onu yanında istemenden, iş dışındaki her saniyesini sana ayırmasını istemenden korkuyor ve çalışmanı istiyor
ama bunun çözüm mercii burası değil; kendisi ile konuş
yorumların arasında "kocan bakmak zorunda" diyenler halen yüzyıllar önceki hayatı yaşıyorlar galiba; iki kat giysi, eşya harcama vs olmayan; elde olan ile yetinen, kendi üretimi ile yemek yapan vs vs
bir de eskiden kadınlar işte çalışmıyormuş da hayvana bakan kadın, tarlaya bakan kadın, eve, çoluğa çocuğa bakan kadın imiş; onlar da günmüzün ev hanımları gibi yaşamamış ki
Yüksek muhendisim. Fakulteyi ilk 10da; yuksek lisansi da birincilikle bitirdim. Hic kaybim olmadan çalistim. Az-cok para demedim deli gibi calistim. Simdi mi...evim de cocuguma kendi hür irademle karar verip bakiyorum. Evim de cocuguma bakiyorum diye de ne tembelim ne de rahatina duskun. Işe dönen arkadaslarim ise "işe gelince dinleniyrm. Ev cok yorucu" diyr. O zaman biz suan da evde duruyrz diye bizlere saygi duymayan hem cinslerimize biz de aynisini mi diyelim. Neden bu kadar empatiden uzaksiniz anlayamiyrm. Evde oturmak icin mi okudun diyen arkadaslara ben de diyrm ki "size en muhtac olan minicik bir cani, baska insanlarin eline birakmak icin mi dogurdunuz". (Not:cok kizdigim yorumlar oldugu icin bunu yazdim. Calisan annelere ve calismak zorunda kalan annelere sonsuz saygim var. Herkes kendi istegine ve imkanina gire istedigi gibi yasar).
Konu sahibi arkadasim. Bence nisanlinizin zorlamasi kotu birsey. Ama direk calimaniz sizin icin iyi olur. Evde durdukca bunalirsiniz. Bir de inanin cevrenizde huzur vermez. Yani rahat edeyim derken, mutsuz olabilirsiniz.
Çok mantıklı komşum karı koca elektrik mühendisi ve sadece koca çalışıyor. Eşi çocuklar olunca kendini tamamen onlara vermiş üç çocukları var maşallah üçü de hem başarılı hem terbiyeli hem çok sosyal. Sonuçta çalışıp geleceğimiz olan çocukları kötü yerlere kötü koşullara itmektense böylesi daha iyi ama tabi bu da bir tercih.
hepsini hali ile okuyamadım
çalışmak tercihtir vs vs
tamam da adamın da çalışan kadın tercih etme gibi bir düşüncesi var
üniversite mezunu geçmişte iş deneyimi olan bir kişi ile evlenmiş
zengin bir aile oğluna kız bakıyormuş birine sormuşlar; o da mesleği vs diye sormuşlar
ailenin tek isteği çalışması imiş ne olursa olsun
neden deyince de "evde oturup oğlumuza sarmasın, kendi hayatı olsun" demişler
yöntem tabii ki hatalı ama içerik doğru
belki de nişanlın evde bunalıp her an onu yanında istemenden, iş dışındaki her saniyesini sana ayırmasını istemenden korkuyor ve çalışmanı istiyor
ama bunun çözüm mercii burası değil; kendisi ile konuş
yorumların arasında "kocan bakmak zorunda" diyenler halen yüzyıllar önceki hayatı yaşıyorlar galiba; iki kat giysi, eşya harcama vs olmayan; elde olan ile yetinen, kendi üretimi ile yemek yapan vs vs
bir de eskiden kadınlar işte çalışmıyormuş da hayvana bakan kadın, tarlaya bakan kadın, eve, çoluğa çocuğa bakan kadın imiş; onlar da günmüzün ev hanımları gibi yaşamamış ki
Allah aşkına şunu yapmayın ya.kesinlikle katılıyorum. Eğer Allah nasıp eder de bır cocugum olursa ve ımkanlarım da müsade ederse kendım bakmayı düşünüyorum.
Söyledikleriniz çok mantıklı hiç böyle düşünmemiştim. Doğru günümüz çılgın bir tüketim çağı. Ama daha nişanlılar yani evlenip balayindan gelip apar topar işe girmesini istemesi biraz fazla. Sonuçta evliliğin ilk zamanlarında iki taraf da ilgi bekler. Hem ev işlerinde erkek ne kadar yardım etse de cogunu bayan yapıyor. Evine evliliğe işlere vs alismasi açısından bi süre çalışmak istememesi daha dogru sanki.
Allah aşkına şunu yapmayın ya.
Çocukların kreşe gidip sosyal bir birey olması , öz bakım becerilerini sosyal bir ortamda kazanabilmesi, paylaşmayı , başkasının hakkına saygı duymayi, oyunda sırasını beklemeyi öğrenmesi ..... ve daha sayamayacagim biçok sey.. siz bunları ona evde veremezsiniz , bu mümkün degil.. 4 duvar arasında kısır gunlerinde, altın gunlerinde gezmesi değil , kendi yaş grubu ile oyunlar oynuyor olmalı bu çocuk. .
Sonra neden kıskanç neden yaramaz ..
Okul Öncesi Eğitimi almak her çocuğun hakkıdır ... 0-6 yaş arası bilişsel düzeyinde en çok gelisme yaşadığı dönem. Tabiri caizse bi ömür buradan ekmek yiyecek gerek zeka gerek beceri olarak..
Sırf anneleri evde otursun diye bundan mahrum birakilmamali çocuklar. .
Allah aşkına şunu yapmayın ya.
Çocukların kreşe gidip sosyal bir birey olması , öz bakım becerilerini sosyal bir ortamda kazanabilmesi, paylaşmayı , başkasının hakkına saygı duymayi, oyunda sırasını beklemeyi öğrenmesi ..... ve daha sayamayacagim biçok sey.. siz bunları ona evde veremezsiniz , bu mümkün degil.. 4 duvar arasında kısır gunlerinde, altın gunlerinde gezmesi değil , kendi yaş grubu ile oyunlar oynuyor olmalı bu çocuk. .
Okul Öncesi Eğitimi almak her çocuğun hakkıdır ... 0-6 yaş arası bilişsel düzeyinde en çok gelisme yaşadığı dönem. Tabiri caizse bi ömür buradan ekmek yiyecek gerek zeka gerek beceri olarak..
Eger cocuk gelisimini arastirirsaniz, dunyaya ve kendine guvenli cocuk olmasi icin anneden saglikli ayrilma yasinin 4oldugunu gorursunuz. Bu yasa kadar anne bakimina muhtactir. O kısır ve altin gunu nedir ben bilmem. Ben cocugumla kendi yasitlarini biraraya getirir, aktivitelere katilmasini saglarim. Anne herseyin basidir. Annenin egitimi olmadan hicbir birey saglikli gelisemez.Allah aşkına şunu yapmayın ya.
vallahı arkadasım oncelıkle zorla calıstırması tabıkı cok can sıkıcı ama evdede ınankı zaman gecmez oluyor ınsana bunalıyor ayrıca calıs kendı ayaklarının uzerınde dur derım sana calıstıgınıda bırıktır kenarına koy bırıkımın olsun mutlaka bende alısyorum dugunumun haftasına balayı donusu ışe basladım ve hala calısıyorum ama dogum ızınıne cıktıgımdakı can sıkıntısını gel bana sor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?