Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Dayatmalar, dayatmalar...
Her insanin sartlari, istekleri kendine ozeldir.
Universite okumusta calismak zorundaymis, kime gore zorunluluk, universite calismak icin mi okunuyor sadece.
Bir kadinin kendi ayaklari ustunde duracak gucte olmasidir benim icin onemli olan.
Calisacaksin da calisacaksin diye baski yapan erkege de benim saygim yok, hayati paylasmak onemlidir de, bir sor bakalim kadin ne dusunuyor, ne istiyor, ne zaman calismak istiyor.
İnsanin insana saygisi calismayla oluyorsa yandik.

sağlıkla kucağınıza alın

Çalışma diyene kızıyoruz çalış diyene yine kızıyoruz
Evde olmanın bir espirisi yok ki.
Bir süre sonra sıkmaya başlıyor.

kızlar bazı uyelere gercekden guldum...
sadece calısmak ıcın okunuyorsa ;kımse calıstıgı bolumun dısında ıse gırmemelı ozaman,emeklıyede ayrılmamalılar evde oturmak bos teneke işi cunku
sadece meslek olan bolumler okunmalı ozaman, felsefe gıbı bolumler yerın dıbıne gırmelı
hatta okurken kesın işe gırecegın bolumu secıp gerı kalan bolumlere canın cehenneme demelıyız mantıkları bunu desteklemelı ...
okumak at gozlugunu cıkarmaya yetmıyor kesın kanıtını gorduk bu konuda zira bazı arkadasların en az 4 fakulte bıtırmesı gerekıyor hayat gorusunun genıslemesı ıcın...
ev hanımlıgı boş teneke , işe yaramazlık olsa avrupada ulkeler ev hanımlarına sıgorta yapıp maas vermezlerdı

ben yuksek lısans da yaptım ıktısat okudum manyak gıbı calıstım...alanımla alakası olmayan ıslerdede calıstım,
ama esım bana hep ; senın parandan beklentım yok calıssanda calısmasanda ben her ay sen calısmıyormussun gıbı yasıcam bunu bıl, senın calısmaman benım ısıme gelır kadınlar ıcın calısmak daha zor ben eve geldıgımde senın benı guleryuzle karsılamanı ıstıyorum aldıgının paranın yarısının temızlıkcıye dısardan yemek soylemeye gerı kalan yarısınıda kreşe vermenı ıstemem ne anladık ozaman calısmaktan dedı ustelık esım suan hıc butun gun yatıp oturuyorsun gozumde degerın dustu de demedı ???? hep kadının calısmak zorunda olmadıgını gerekırse ek ıs yapabılecegını soyluyor e buda erkek ???

bı erkek boyle dıyor kadınlarımıza noluyor ???
1 aydır evde oturuyorum ama mubarek evde daha cok yoruluyorum bı dınlenemedım
calısıyorken ıyıydı ...masa basında oturuyordum oohhh cayım önume gelıyordu, yemek hazır ,stajyerım her ısı yapıyordu butun gun netde haber okuyordum

öncelıkle Allah yardımcınız olsun ınsallah sağlıkla alırsınız bebegınızı kucagınıza.haklısınız ınsanız ve her bırımız ayrı ozellıklere sahıbız.ben cok sıkılıyorum evde o koltukdan oburune atıp duruyorum kendımı ayy azda bu koltukda sıkılayım dıyerek :)

Açıksözlülüğünüz ve dürüstlüğünüz için ayakta alkışlıyorum..

Ama okumakla adam olunmuyor lafı tama burdaki bayanlar için..

Zihniyet fena..

Ay vallaha ortamdan çatlıcam ya her evde oturanın altın günde gezdiği mi var? Evde oturan kadın çocuğuna iyi bakamıyor mu yani. Yahu zamanı gelince gider yuvasına da kreşine de.. O süre zarfına olan kadar bölümden bahsediyoruz.

kesınlıkle dogru
bızım sulalade okumayan kımse yok hatta okumayana kızarlar...
ama kadınların daha rahat ıslerde calısmasını tercıh ederler calıscaksa
annem estetısyen kendımı bıldım bılelı calısır yogun bı ısı var malesef hala da calısıyor 59 yasında
babanem ve annanem de dıkıs hocasıydı onlarda calısıyordu ama en cok benımle ılgılenen onlardı
mahallenın teyzelerının elınde buyudum
cok zordu... annemde der cocuklarımla vakıt gecıremedım evde oturmıyım dıye tum yıllarım ınsana hızmet edıp cocugumu baskalarına emanet ederek gectı der
cıddı anlamda cok zorlandım ve bunu cocuguma yasatmak ıstemıyorum

Teşekkür ederim :) İnşallah. Burada ve her yerde ihtiyacımız olan da bu sanırım. Karşımızdakinin farklı düşündüğünü farklı konuştuğunu farklı bir hayat yaşadığını anlayabilmek.

Merak etmeyin okul Öncesi Öğretmenliği okuyorum zaten.. bilmeden konuşan biri yok yani karşınızda. . Annemde okul öncesi öğretmeni .. sağlıklı yasin duruma göre de olabileceği gibi genelde 2 olduğunu tüm hocalarım ve annem söylüyor. .
Uzgunum ama 4 çok geç. . Araştırmanızi hatta bi Pedagog ile bu konuyu gorusmenizi tavsiye ederim..

Son düzenleme:
çalış dese bi türlü çalışma dese bi türlü nedir bu erkeklerin bizden çektikleri ... :)) şaka bir yana bende çalışmak istemiyorum diyorum ama çalışmak zorundayım hayat koşulları diyorum sonrada zaten evde otur otur sıkılırım ben diyorum öyle iki ara bi derede çalışıyorum işte...

Rahatı bulmuş arkadaş tebrik ediyorum; )

Insallah sen de bulursun ne diyeyim. Su cumlenden dolayi bir seylerden rahatsiz olduğunu cikardim zira. :)

Kisisel olarak sabahtan beri yazdigim sey calismanin da ev hanimliginin de ovulecek bir tarafi olmamasiydi ama neyse.
Tasi bosa atmamak lazim.

Ev hanimlari cocuklarini evde mi buyutuyor ya? Benim yok bilmiyorum da o da kresine oyun grubuna vs gidecek yani. Evde olmakla cocuk bakmanin mantigini anlamadim ben? Bana babannem bakiyordu ama toplam okul oncesi hayatım 3 sene. Ki 20 sene once nerde okul oncesi egitim...

akıllı olan erkek bu kararı hayat arkadasına bırakır
esınden ılla para bekleyen erkek aktıf olarak ve suanda da calısan bı kadınla evlensın

Ben gerekli uzmanlarla gorustum tesekkur ederim. Daha 2 aysinda cocuk dort duvarli kreste sabahtan aksama kadar yapamaz. Bu da benim ve gorustugum uzmanlarin gorusu. Siz anne olunca bildiginiz gibi yaparsiniz tipki suan benim yaptigim gibi

2yi arttırıyorum. Araştırma sonucları bu yönde iki yaş diyor çoğunluğu ..

Benim de yeni araştırma konum bu..

Hatta bazı gelişmiş ülkelerde İsveç mesela zorunlu okul öncesi yaşı 1e düşürüldü yasa ile..

Anlasam arkadaş öyle sanıyor heralde..

Biz ev hanımları çocuğumuzu alıp 4 duvar arasına hapsediyoruz...gelişim falan hakgetire. Hah biz kimiz ki kaldı2sene çocuğumuzu bizden daha iyi düşünür..

Altın günü senin ev oturması benim geziyoruz...

Allah akıl fikir versin.

Örgün canım. Hayır çalışacağımı biliyor zaten. Ama dün dediki en son artık çalışman iyice şart oldu gerekirse balayından döner dönmez başlarsın 1 2 ay beklemezsin dedi dişimi sıktım

Ben gerekli uzmanlarla gorustum tesekkur ederim. Daha 2 aysinda cocuk dort duvarli kreste sabahtan aksama kadar yapamaz. Bu da benim ve gorustugum uzmanlarin gorusu. Siz anne olunca bildiginiz gibi yaparsiniz tipki suan benim yaptigim gibi
Aynen öyle yapacağım. .
Sizin evin üstü açık herhalde dört duvarı yok galiba
Kreş ler artık çok değişti yüzme havuzu olanlar bahçeleri kocaman olanlar. .
Yani her durumda evden daha özgür bi alan :)
Ben bildiğim gibi yetistirecegim. Kendi rahatım umrumda değil. . önceliği ona onun eğitimine vererek..
Sizde göndermeyin madem kreşe zaten ne gereği var dimi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…