Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

Ortalık çok karışmış. Bence eşinizin maddi anlamda korkuları var. Etrafında eve alışayımı bahane olarak kullanıp çalışmaktan kaçmış kadınlar varsa sizin de böyle yapmanızdan çekiniyor olabilir. Ve açık konuşmak gerekirse 2000 çok yüksek bir maaş değil. Gelecekte çocuğunuz olduğunda yetememekten korkup birikim yapmak istiyor olabilir. Konuşmanız lazım, iletişim evliliğin en önemli unsurlarındandır. Borç yoksa çalışmaya başladığımda maaşıma hiç dokunmayacağım birikim yapalım diyebilirsiniz.
Ayrıca yetmeyecekse neyine güveniyor evleniyor zihniyetine girneyin lütfen. Evlilik iki taraflı bir akittir, herkesin görevi eşit olmalı. Çalıştığınızda eşinizden neler beklediğinizi de açıkça şimdiden konuşun.

bu arada benım annem calısan kadın estetısyen kendısı
ama altın gunlerını kacırmazdı
acıkcası o altıngunlerınde cocuklarını getıren teyzenın cocuklarıyla kaynasırdık
hem annem yanımdaydı hem bursuru yasıtlarım cocuk olarak ben altıngunlerınden hep memnun kalmıstım

Valla hepimiz evimizin tadını çıkarmak için can atıyoruz. Kimse çok istediği için çalışmıyor emin ol.
Sonuçta hayat senin keyfin bilir.

ağzına sağlık arkadaşım. ilahiyatçıların dediklerinin ya da yaptıklarının işine geldiği tarafları görüp işine gelmeyen taraflarını görmeyenler bir kaç defa okusun. kendi beynimiz yok sanki birinin bizi yönlendirmesine muhtacız.İlahiyatçı gelsin ben ona anlatayım nasıl yaşaması gerektiğini

İllaki orası da sosyalleşme yeri ..

Ama konuyu çok başka yere getirdi.. Yahu kadın çocuğunu parka da götürür ev oturmasınasa gezmeye de... Hiç götürmeyip evde de oynar beraber vakitte geçirir.zamanı gelince kreşe verir.

Bu konuyla vurmaya çalışması okadar saçma ki.

canım eğer sevıyorsan nişanlını aranızı bozmayın. o da düğün yuzunden strese girmiştir.
belki senın bildiğin gibi güllük gülistanlık değildir her şey.
insan bu süreçte söylemeyecegı şeyleri söyluyor ve bırbırını kırıyor.
sen tamam canım evimize katkıda bulunmak ıcın bende elimden gelenı yaparım de geç.
bak göreceksın üstüne düşmeyı bırakacak.
inatlaştıkca hiçbir şey çözume ulasmaz.

ama hayat senın aksı bir durum hissedıyorsan nişanlılık sürecını uzatabılırsın.

Beni kimse ev oturmasina cagirmiyor ya
Bi mevlude gittim gecen.
Orda da esimin akrabalari acti bu calismicak misin konusunu. Yerin dibine soktum biraktim anali kizli surat bes karis mevludu birakip gittiler.
Calismama konusunda hem akrabalar arasinda hem de sanal alemde nam salicam uleyn!

oturdugum apartmanda hıc calısan kadın yok
cocukları ortalama 5 ıle 13 yas arası degısıyor
henuz cocugu okula baslamamıs anneler cocuklarına oyle planlar yapmıslarkı
dans kursuna yazdırmıs bıtanesı haftanın 3 gunu orda gerı kalan gunlerı cocuguyla bırlıkte resım yapıyorlar kıtap okuyorlar arada bana gelıyorlar nisa teyzeeee uzayda su bulunmus dogru muuuu anlatsanaaa dıye
yaptıgı resımlerı bana gosterıyor bende ona karsılıgında kurabıye yapıyorum falan....
cocuk gayet sosyal gayet basarılı gayet mutlu ve gayet programı yeterlı....

Mesele çalışmak / çalışmamak meselesi değil ,
Nişanlınız ın rengi belli, siz de öyleymiş gibi yapıyorsunuz

akıllı olan erkek bu kararı hayat arkadasına bırakır
esınden ılla para bekleyen erkek aktıf olarak ve suanda da calısan bı kadınla evlensın

evet orda haklısın çalışan kadınla evlensin, ben bekarken çalışıyordum evlendim halen çalışıyorum...

hahaha

Çalışmak da çalışmamak da bireyin hür iradesi, herkes birbirine saygı duymalı derken okul öncesi eğitime altın günlerine geldi konu vay arkadaş ya

Cok haklisiniz. Aynen ne gerek var...

Ne kadar güzel işte bu anneye bağlı birşey
anne de eğitim varsa kendini geliştirmişse çocuğuyla çocuk olur yeri gelir sosyal aktiviteleri de beraber yapar... Ne mutlu..

Konu nerelere geldi farkındamısın
O değilde sabahtan beri kahrımdan öliciiğim boş teneke dedi bana birdahada yazamadı

Hayır herkes tercihini yaşasın ama hayatına aldığı insanı buna mecbur etmesin, herkes birbirini doğru bilsin.
Burda ne konular gördük kayınvalidemin kolunda 30 gr bileziği var bende 20 gr.insan utanır gelinim 20 gr takıyor diye bileziğini bana verir hepsinden nefret ediyorum, evime sokmam hayatı da kocama dar ederim diye konu açan.

Super. Ben de planlari yapiyrm. Daha 18aylik cunku.

Calis guzelim sende genc kadin napicaksin ki evde,Allah saglik verdikce calismasi lazim herkezin insan revde kafayi bozar ben evlendim ayrildim hem uni okuyorum hem calisiyorum evde duramam zaten canim s1kiliyor

Esin gecimi saglayamam diye korkuyor. Bu yüzden calismani istiyor, ki kimseye muhtac olmayin.
Erkekler ilk evlendikleri dönemlerde bu psikolojiye giriyorlar, kendine göre hakli taraflari var, empati kurmak bizim icin zor olsada.
Su da var ki, calismak istemeseniz, sizi kimse zorlayamaz calismaniz icin. Evi gecindirmek erkegin sorumlulugudur, ve maasi ev gecindirmek icin yeterli degilse evlenmemelidir. Ama evi gecindirmek erkegin sorumlulugudur diyipte yan gelip yatmakta hos birsey degil, cünkü yasadigimiz hayat sartlarinda, eger esiniz cok iyi bir maas almiyorsa, tek kisinin calisarak ev gecindirmesi zor.

Esiniz tembel bir insan mi? Calimakta yüzü yok mu? Birazda bu sorulara dikkat cekmek istedim ki, siz ise girince ben cikiyorum demesin diye. Ama caliskan ve sorumluluk bilen biriyse, "evi gecindiremem" endisesiyle size ise baslamalisin demesini anliyorum, cünkü dedigim gibi korkuyor para yetmez diye.

Bence sizde calisin. Evde bir süre oturmak cazip gelsede, gercekten cok zor bence, ben bunaliyorum. Evliligin tadini esiniz evde yokken zaten cikaramazsiniz, bos evin icinde birseyin tadi cikmaz. Isten sonra aksam eve heyecanla gelip bir film izlemek, sarilmak, dizinde saclarini oksamasina izin vermek, haftasonda beraber bir yerlere gidecegiz düsüncesiyle cumartesi ve pazarlari iple cekmek bence daha güzel. Ama tercih tabii ki de sizin, baski yapmaya hakki yok. Güzellikle söyleyin.

Konu sahibi kusura bakma konun işgal edildi..

Ancak okul öncesi Eğitimini küçümsetmem.. Parkta, gezmede, Komşuda verilecek sosyal Eğitimle kıyaslamayın..
Uzman isi bi kere o.
Nasıl ki ilköğretimi ortaöğretimi siz veremiyorsunuz. Onu da veremezsiniz, hiç farkı yok.

Bir ortaöğretim kurumu öğretmeni olarak belirtiyorum ki iki Yaşından sonra okul öncesine Başlayanla 5-6 yasında ana okuluna başlayan Arasında bile cok fark var. Bunu hem araştırma sonucları ortaya koyuyor hem de mesleki gözlemlerim..

Çalışan anne ve çalışmayan anne çocuğu Arasında ise calışmaya istinaden bir korelasyon yok. Yani çalışan anne çocuğu daha başarılı ya da calışmayan anne çocuğu daha başarılı diyemeyiz.

Mutlu coçuklar yetiştirmenizi diliyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…